05. oktober 2012 kl. 00.00
Guldkalven GN Store Nord får følgeskab af to nye aktier
GN Store Nord viser muskler i Lars Perssons tekniske portefølje med en stigning på hele 87,47 procent. ØK lader livet og giver plads til to nye ansigter, der begge er i stigende tendens. Se her hvilke?
Af Lars Persson, NP Investor
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

Den tekniske portefølje på danske aktier har givet et afkast på 19,24 procent mod et afkast i OMX C20 på 28,2 procent.

 

Som jeg skrev i juni, er det fortsat den finansielle krise, der spøger på de finansielle markeder. Afkastet på det danske marked i år ser dog ikke ud at skabe den store krise, hvilket skyldes den fordeling af selskaber, der er på den danske børs. Flere selskaber har klaret sig godt igennem krisen og formåede at øge indtjeningen.

 

Den finansielle uro presser fortsat på fra Sydeuropa. Og ifølge Radioavisen tidligere i denne uge, så skal flere danskere sige farvel til jobbet i den kommende tid. Vi bruger ikke vores efterlønspenge på forbrug, som politikerne havde ventet. Men mon ikke nogen af dem kommer i arbejde i løbet af de næste 3-9 måneder.

 

Væksten aftager fortsat i både USA og Kina, hvilket er med til at holde krisen i gang endnu nogen tid.  

 
C20 skifter fra opadgående til vandret bevægelse

Hvorfor er aktierne så steget? Der har været flere hjælpepakker, og flere vil komme til. Det betyder, at der pumpes penge ud i markedet, og disse penge går blandt andet over i aktiemarkedet, da obligationsrenten er forsvindende lille.

De mange hjælpepakker har været med til at sende C20-indekset op i det niveau omkring kurs 500, som man så tilbage i 2007. Indekset har nu bevæget sig vandret siden begyndelsen af august måned. Den vandrette formation har fået momentum til at falde tilbage på både uge- og månedsniveauet, og det skyldes, at modellen måler den stigende hastighed i indekset, som ved den vandrette formation ikke er tilstede.

Trods den aftagende momentum i C20-indekset, så er indekset fortsat i køb med nærmeste støtteniveau ved kursniveauet 487,5.

  Blandt de stærkeste portefølje-aktier er GN Store Nord med +87,47 procent, Coloplast med +47,09 procent og Novo Nordisk med +37,4 procent, mens TDC trækker ned med -8,45 procent.

Jeg har siden sidste kommentar valgt at sælge ØK-aktien, da selskabet kom med et kedeligt halvårsregnskab, der ændrede aktiens retning fra at være i en stigende trend til at være i en faldende.

Til gengæld har jeg købt A. P. Møller-Mærsk til porteføljen samt genkøbt Auriga, da de begge har etableret en stigende tendens.

  

Coloplast og GN bliver stående på vinderskamlen

De to mest stigende aktier i porteføljen er fortsat Coloplast og GN Store Nord.

Coloplast-aktien er fortsat i den stigende tendens og handles all time high. Da ingen ved, hvor højt aktien kan gå, så bliver vi i den, da tendensen fortsat peger opad.

 

 

GN Store Nord fortsætter ligeledes den stigende tendens, som blev etableret i oktober 2011. GN Store Nord-aktien nærmer sig toppen fra 2006 i februar, hvor aktien ramte 99,5. Det er dog et stykke fra toppen i september 2000, hvor aktien blev handlet i 257 (men dengang var selskabet et andet).

 

 

NKT Holding har etableret en svagt stigende tendens, efter bunden blev nået i niveauet 185 tilbage i juli i år.

De glidende gennemsnit har endnu ikke krydset hinanden og etableret et såkaldt ”Golden Cross”. Et Golden Cross er, når det korte glidende gennemsnit bryder op gennem det lange glidende gennemsnit. I grafen ses det, når 8 dages snittet (grøn linje) bryder over 24 dages snittet (rød). Holder aktiens tendens, så bliver "det gyldne kryds" etableret i løbet af 2-3 uger, hvilket vil bekræfte den positive tendens i aktien.
OBS. Du kan læse mere om "Golden Cross" og andre begreber inden for teknisk analyse i Aktionærens Master Class: "Sådan fungerer teknisk analyse"

 

 

 

Novo Nordisk toppede i forbindelse med selskabets halvårsregnskab i august og har siden været i en faldende tendens frem til midten af september, hvor aktien ramte niveauet 880. Siden testen af niveauet 880 har Novo Nordisk-aktien været i en stigende tendens. Nu tester aktien niveauet omkring 940, som tidligere i august og september var et støtte/modstandsniveau.

  

Rockwool var i september måned oppe og teste niveauet 590. Aktien havde ikke momentum til at bryde igennem niveauet og er nu faldet tilbage til en gammel topformation fra juli i år. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 5 uger siden. Tilbagefaldet i aktien betyder, at det korte glidende gennemsnit på ugeniveauet bliver testet som en støttelinie.

 

Topdanmark er brudt igennem modstandslinien, som aktien testede, sidst jeg skrev, i niveauet 1010. I dag handles Topdanmark-aktien i niveauet 1140 og skal have kræfter til endnu en tur op, idet RSI er oppe i det overkøbte niveau og har brug for en pause. Topdanmark-aktien har været en stigende tendens siden juni. Og det er jo med aktier som med idræt - man har brug for restitution.  


Lars Persson ejer selv aktier i GN Store Nord og Lundbeck.Lars Persson benytter det svenskudviklede aktieanalyseprogram Vikingen fra Addiva til at udføre den tekniske analyse.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: