Aktieudsigten: Regnskabssæsonen er allerede gået på hæld i udlandet, men i Danmark fortsætter den med regnskaber fra C25-selskaberne Jyske Bank og ISS. Blandt de lidt mindre sidepapirer leveres også regnskaber fra Sydbank, Nilfisk, NKT og Scandinavian Tobacco Group. På den internationale scene er opmærksomheden fortsat rettet mod meldinger om udviklingen i nye smittede og døde som følge af coronavirus.
Foto: Nokia
Analyse: Nokia har tidligere siddet med mange esser på hånden og alligevel formøblet det hele. Telesektorens behov for investering i 5G-teknologi giver igen den finske virksomhed en stærk hånd, men vil det lykkes Nokia at spille sine kort rigtigt denne gang?
Analyse: Jyske Bank-aktien har længe haft det svært, men er nu omsider brudt gennem et afgørende modstandsniveau, og det giver grund til optimisme. Der er også positive signaler i NKT, mens den amerikanske chipproducent Nvidia ser ud til at fortsætte mod nye højder.
Foto: Shutterstock
Investorviden: Regnskabssæsonen i USA er næsten overstået, og 2019 blev en god, men ikke fantastisk årgang. Med andre ord er kursudviklingen løbet hurtigere end indtjeningsvæksten. Markedet er højt prissat og coronavirussen giver ekstra usikkerhed.
Investorviden: Fordoblingen af loftet på aktiesparekontoen var et af de positive elementer i dette års finanslov, men der har været uklarhed om, hvordan beslutningen skal føres ud i livet. Denne uge bragte større klarhed.

TEMA: Dansk Aktionærforenings modelporteføljer

Analyse: Sidste kvartal i 2019 gav gode afkast til aktier, og den aktive portefølje klarede sig lidt bedre end den passive. Men for året som helhed blev afkastet igen højere for de passive fonde. De har dermed forøget deres klare føring over de aktive fonde. Det giver anledning til en gennemgang af porteføljerne, og vi foretager to udskiftninger.
Fundamental Portefølje: Thorleif Jacksons fundamentalportefølje gjorde det godt i 4. kvartal, men ikke godt nok til at indhente efterslæbet i forhold til indekset fra de tidligere kvartaler. Set over hele porteføljens levetid ligger afkastet dog fortsat komfortabelt over markedsafkastet. To aktier forlader porteføljen, mens to nye kommer til.

TEMA: Redskaber til teknisk analyse

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: