Aktieudsigten: Den seneste uge har budt på den hurtigste korrektion på de amerikanske aktiemarkeder siden 1933, idet den frygtede coronavirus i forrige weekend spredte sig ud over Kinas grænser. Det skabte lige pludselig et scenarie, hvor investorerne skulle til at indregne, at det ikke kun var Kinas økonomi, der ville blive ramt, men at det nu var hele verden. Fokus vil derfor være på, om coronavirusudbruddet bliver inddæmmet, hvor opmærksomheden især vil være på, om det nye antal smittede uden for Kina begynder at falde.
Foto: Frontline
Analyse: Det seneste år har været som nat og dag for tankrederierne og ikke mindst investorerne. Hvad der startede fornuftigt i 1. halvdel af 2019, blev for alvor fremragende i slutningen af året. Alt var lagt til rette til gode afkast i 2020 for 2. år i træk. Så kom Covid-19 eller Coronavirusset og vendte op og ned på alting. Langsigtet er tankskibe specifikt og shipping i det hele taget en meget svær investeringsstørrelse. Der er dog muligheder for et rate- og aktiecomeback de kommende kvartaler.
Analyse: To danske aktier skiller sig ud under børsuroen og kan være sikre havne - måske endda mere end det. Ædelmetaller er traditionelt en anden sikker havn og den canadiske producent af guld og sølv, Wheaton Precious Metals, er også interessant set ud fra den tekniske analyse.
Foto: Shutterstock
Analyse: De tre børsnoterede bryggerier kommer fra vidt forskellige udgangspunkter, og fremtidsudsigterne er heller ikke ens.
Investorviden: Fordoblingen af loftet på aktiesparekontoen var et af de positive elementer i dette års finanslov, men der har været uklarhed om, hvordan beslutningen skal føres ud i livet. Denne uge bragte større klarhed.

TEMA: Dansk Aktionærforenings modelporteføljer

Analyse: Sidste kvartal i 2019 gav gode afkast til aktier, og den aktive portefølje klarede sig lidt bedre end den passive. Men for året som helhed blev afkastet igen højere for de passive fonde. De har dermed forøget deres klare føring over de aktive fonde. Det giver anledning til en gennemgang af porteføljerne, og vi foretager to udskiftninger.
Fundamental Portefølje: Thorleif Jacksons fundamentalportefølje gjorde det godt i 4. kvartal, men ikke godt nok til at indhente efterslæbet i forhold til indekset fra de tidligere kvartaler. Set over hele porteføljens levetid ligger afkastet dog fortsat komfortabelt over markedsafkastet. To aktier forlader porteføljen, mens to nye kommer til.

TEMA: Redskaber til teknisk analyse

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: