20. august 2010 kl. 00.00
Krisetjek: Danmarks farligste og sikreste banker
Om fem uger bortfalder statens ubegrænsede indskydergaranti. Derfor har analysefirmaet Niro Invest og Dagbladet Børsen vurderet de danske pengeinstitutter. Er din bank i fare? Se listen over de farligste og de sikreste banker her.
Af Jens Møller Nielsen
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
Hals Sparekasse er i øjeblikket det sikreste sted at have en bankkonto, mens kunder i Morsø Sparekasse bør tænke sig godt om, hvis de har mere end 750.000 kroner på kontoen. Det er konklusionen af en analyse af Danmarks 99 største pengeinstitutter, som Niro Invest har gennemført i samarbejde med Dagbladet Børsen.
Risikoanalysen bygger på 19 nøglefaktorer, der alle bidrager til billede af bankernes samlede sundhedstilstand. Fem af de seks banker, der er krakket under finanskrisen ville være blevet fanget i den omfattende analysemodel, skriver avisen.
Har man mere end 750.000 kroner stående i én bank, bør man sætte sig grundigt ind i indskydergaranti-reglerne og sikre sig, at banken er solid. For fra 1. oktober vil den danske indskydergaranti kun dække de første cirka 750.000 kroner af indeståender fra både private kunder og virksomheder. Hvis banken krakker, kan indeståender ud over de 750.000 kroner altså gå tabt, hvilket ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten allerede har fået mange til at flytte deres formuer.
Danmarks 10 sikreste banker
1. Hals Sparekasse
2. Fanø Sparekasse
3. Vinderup Bank
4. Frøs Herreds Sparekasse
5. Frørup Andelskasse
6. BankNordik
7. Sparekassen Balling
8. PenSam Bank
9. Borbjerg Sparekasse
10. Rønde og Omegns Sparekasse
Danmarks 10 farligste banker
1. Morsø Sparekasse
2. Finansbanken
3. Skælskør Bank
4. Eik Bank Danmark
5. Morsø Bank
6. BRF Bank
7. Max Bank
8. Skjern Bank
9. Andelskassen J.A.K. Slagelse
10. Amagerbanken
Er din bank ikke på listen? Se listen over alle banker i dagbladet Børsen den 16. august. (Kræver abonnement - husk, at medlemmer af Dansk Aktionærforening får rabat.)

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer