• Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak var torsdag stået tidligt op for på TV 2 at udtale sig om de hurtige amerikanske tech-aktier.
    Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak var torsdag stået tidligt op for på TV 2 at udtale sig om de hurtige amerikanske tech-aktier.
29. januar 2021 kl. 17.53
Medier sendte bud efter Bak
Medierne ville i ugens løb høre, hvad direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak havde at sige til det oprør, der lige nu foregår omkring den amerikanske aktie GameStop, ligesom han på TV 2 forholdt sig til de store stigninger i tech-aktierne.
Af Dansk Aktionærforening

”Undgå vild spekulation”, var et af rådene til de private investorer fra Dansk Aktionærforenings direktør Mikael Bak, da han torsdag morgen besøgte TV2 News for at kommentere udviklingen indenfor tech-aktier, herunder særligt GameStop-aktien.

 

Torsdag og fredag blev foreningen også flittigt citeret i både Politiken, Berlingske Business og på DRs P1 om netop udviklingen i GameStop.

 

Vi bringer her et uddrag, af de udtalelser, Mikael Bak afleverede til Berlingske Business torsdag d. 28/1;

 

”Det er interessant at se, hvor stor magt private investorer pludselig har fået. Vi har set en kæmpe stigning i antallet at private investorer, og samtidig har de sociale medier for alvor spillet en rolle i at samle investorerne om en enkelt aktie. Det er en modkultur mod de shortere, der i årevis har gjort livet surt for private investorer.”

 

”Det er nok de færreste danske investorer, der er involverede i sådan noget som Gamestop. Men det kan ikke udelukkes, at vi også kan se det i Danmark på et tidspunkt. For det første har vi en række selskaber, der bliver shortet, og samtidig oplever vi, at de private investorers ejerandele og magt stiger i mange af de mellemstore selskaber. Men det er formentligt mest de såkaldte daytraders og spekulanter, der samles om noget så risikabelt.”

 

”Som forening kan vi ikke anbefale, at almindelige private investorer køber aktier i for eksempel Gamestop, når det sker uden at den reelle værdi i selskabet er til stede. Så det er ikke spekulation, vi vil anbefale, at man går med i. Det er et angreb på en short position, og mange går formentlig med i et forsøg på at tjene hurtige gevinster, og andre har også et ideelt ønske om at gøre op med den magt som short-handlen har fået. Alt har en risiko, og her er den virkelig stor.”

 

”Det kan ikke udelukkes, at myndighederne på et tidspunkt vælger at gribe ind, og måske midlertidigt lukker handlen for at stoppe krigen. Men det mener vi hurtigt kan sende det forkerte signal om, at man tjener de kapitalstærke shorthandleres interesser. Det er svært at have ondt af dem, når de i årevis har spekuleret heftigt og tjent penge også på bekostning af de små investorer."

 

”Man kan se det som et forvarsel om, at private investorer får større magt og indflydelse i fremtiden. Vi tror, at det kan give stof til eftertanke i forhold til dansk aktionærdemokrati. Private investorer får mere og mere indflydelse. Og det er fortjent! Og mange private investorer vil gerne ind og påtage sig en risiko for at få et afkast, som mange institutionelle investorer måske traditionelt har været mere afvisende overfor.”

 

”Det vil kunne ændre nogle dynamikker på markedet i de kommende år, men på den korte bane forventer vi ikke amerikanske tilstande på det danske marked.”

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer