• Det lovforslag, skatteminister Morten Bødskov fremsatte onsdag, vil betyde højere beskatning af investeringsforeninger med danske aktier, advarer Finans Danmark. Foto: Skatteministeriet
  Det lovforslag, skatteminister Morten Bødskov fremsatte onsdag, vil betyde højere beskatning af investeringsforeninger med danske aktier, advarer Finans Danmark. Foto: Skatteministeriet
16. april 2021 kl. 14.11
Hårdere beskatning på vej til investeringsforeninger
Danske investorer med penge i investeringsforeninger, der indeholder danske aktier, kan se frem til en hårdere beskatning af afkastet som følge af EU-dom og nyt lovforslag.
Af Christian Kjær, redaktør, ck@shareholders.dk

Investeringsforeninger med danske aktier ser ud til i fremtiden at skulle betale knap 11 procent mere i skat af udbytter og udlodninger fra de selskaber, de har investeret i. Det er essensen af et lovforslag, der blev fremsat onsdag.

 

Det skriver dagbladet Børsen.

 

Som det er i dag, er investeringsforeninger med danske aktier ellers sluppet for at betale skat af udbytter og udlodninger fra selskaberne, fordi investorerne alligevel skulle beskattes, når de modtog udbyttet.

 

Samtidig har Danmark dog opkrævet 15 procent af udenlandske foreninger, selvom de også investerede i danske aktier. En forskelsbehandling, som en EU-dom nu pålægger Danmark at fjerne.

 

“Det er den samlede beskatning af udbyttet fra danske aktier, som bliver større, og i sidste ende vil det påvirke investorernes afkast efter skat. Alle aktieudbytter, som investeringsforeningerne modtager fra danske aktier, vil blive beskattet med 10,95 procent mere end i dag og 10,95 procent mere end ved direkte køb af den samme aktie,” siger Birgitte Søgaard Holm, der er direktør i Investering & Opsparing i bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, til dagbladet Børsen.

 

Hos Dansk Aktionærforening kalder direktør Mikael Bak den mulige øgede beskatning for et selvmål.

 

"Det vil være noget at et selvmål at øge beskatningen på de fonde, som rigtig mange danskere sparer op i. I forvejen har vi i Danmark nogle af verdens højeste skatter på aktieinvesteringer, og flere og flere kaster sig samtidig over enkeltaktier uden måske at være klædt ordentligt på," siger han og uddyber:

 

"Det handler om at sikre mere konkurrence, og i sidste ende bedre spredning af risikoen også hos de nye investorer. Her vil det være et helt forkert signal at sende, hvis vi gør det mindre attraktivt at investere i netop fondene," siger Mikael Bak.

 

Læs mere om sagen hos dagbladet Børsen.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: