• "Kvinder skal med på råd, når de er målgruppen," siger Line Klingenberg Grove i dette interview.
  "Kvinder skal med på råd, når de er målgruppen," siger Line Klingenberg Grove i dette interview.
08. marts 2021 kl. 10.23
8. marts: "Hjælper ikke at appen er lilla"
Flere kvinder er begyndt at investere, men mændene er stadig i overtal. På kvindernes internationale kampdag har vi spurgt en række kvinder inden for investeringsverdenen om køn og investering. Du kan læse deres svar her.
Af Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening

Line Klingenberg Grove, Bestyrelsesmedlem i Kvindeøkonomien svarer her.

 

Det har været et dramatisk år siden sidste kampdag. Hvordan ser du, at Corona-krisen har haft indflydelse, og eventuelt kan få indflydelse fremover, på kvinders lyst til at investere og på den økonomiske ligestilling generelt?

”En generel tendens under pandemien, når flere har været tvunget til at sidde hjemme, er at der har været stigende interesse og søgen efter investeringsfælleskaber som fx Kvindeøkonomien. Også online investeringsplatforme har oplevet medvind med stigende antal nye investorer. For mit eget vedkommende har det kun styrket min strategi om at investere bæredygtigt med ESG-faktorer som pejlemærker. Det har vist sig både at levere et robust afkast og så er det værdier, jeg gerne vil have i vores samfund – også efter en pandemi.”

 

Læs også: "Jeg har været modstander af kønsdebat inden for investering"

 

Hvilke tre faktorer er efter din mening de vigtigste for at sikre øget økonomisk ligestilling i de kommende år?

”For det første er repræsentation vigtig. Synlige kvindelige rollemodeller der bliver inviteret med til bordet i bestyrelser, ledelser, udvalg, som kilder i TV, i podcasts og som talspersoner. En mangfoldig sammensætning betyder flere mindsets og giver bedre afkast. For det andet er det vigtigt med en retorik om økonomi og investering i øjenhøjde, der afspejler samfundets diversitet. For det tredje er det vigtigt med politisk handling inden for forhold om indkomst, pension og barsel. Det koster samfundet, at de strukturelle forskelle stadig eksisterer og så er det provokerende, at mænd skulle være mere værd i kroner og ører.”

 

Læs også: Stærkt øget tendens - det har motiveret kvinderne

 

Er du tilhænger af, at vi undersøger og fokuserer på forskellene mellem kvinders og mænds måde at investere på, eller foretrækker du, at det skal handle mere om personlighed og interesser, og mindre om køn, når vi i de kommende år skal have flere danskere til at investere?

”Det er ret abstrakt at generalisere alle kvinder, men svaret er konkret. Kvinder skal med på råd, når de er målgruppen. Vejen frem er at inddrage kvinderne i beslutningerne, som advisory eller i strategiske beslutninger og partnerskaber på tværs som for eksempel Kvindeøkonomien og Dansk Aktionærforening. Der har nogle gange været en tendens til at løse problemerne med en digital app, men fordi investeringsappen hedder et kvindenavn eller er lilla, så bliver vi ikke gode veninder og tænker ’yes, lige hvad jeg manglede!’ – i mit tilfælde tværtimod.”

 

”Da jeg startede med at investere manglede jeg uvildig viden og et netværk at dele erfaringen med. Jeg er som så mange andre kvinder godt uddannet, og jeg kan godt sætte mig ind i komplekst stof, men hvis jeg bliver mødt med en lille-du-attitude, bliver jeg så træt. Min irritation blev til min motivation og en bestyrelsespost i Kvindeøkonomien og et job i en FinTech virksomhed. Jeg tror stadig, der er brug for rollemodeller, netværk og at kvinder får lige så mange penge mellem hænderne som mænd, før vi kommer i mål med at mainstreame investering - men vi er på vej, og kvinderne vil gerne investere."

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: