• Renten er løbet stærkt i de seneste uger. Herunder kan du se, hvilke danske aktier, der især bliver påvirket, når renten stiger. Foto: Shutterstock
  Renten er løbet stærkt i de seneste uger. Herunder kan du se, hvilke danske aktier, der især bliver påvirket, når renten stiger. Foto: Shutterstock
26. februar 2021 kl. 17.22
7 danske aktier der falder når renten stiger
Renterne er steget massivt i de seneste uger, og det har fået investorerne til at sælge ud af aktier med kursfald til følge. Nogle danske aktier er dog mere påvirkede, når renterne sætter kursen op. Her får du en række af de danske aktier, der er særligt følsomme overfor højere renter.
Af Christian Kjær, redaktør, ck@shareholders.dk

Store stigninger i renterne har sendt appetitten på aktier i knæ. Udsalget på aktier tog for alvor fart, da den 10-årige amerikanske rente torsdag fløj op i 1,6 procent. En rente, der nåede bunden omkring 0,6 procent, da coronapandemien ramte i marts 2020.

 

Når renten stiger, falder efterspørgslen på aktier generelt, og private investorer bør derfor også holde øje med renten, når de lægger deres investeringsstrategi, mener økonom og chefredaktør for magasinet Aktionæren Steen Bech Andersen.

 

”Private skal absolut tage stilling til renten. Den store tilstrømning af penge ind i aktiemarkedet over de senere år er kommet, fordi der ikke har været andre muligheder, hvis du ville have et afkast. Når renten stiger, begynder der at komme et alternativ til aktier, og så er der nogle penge, der bliver trukket ud af aktiemarkedet,” siger Steen Bech Andersen.

 

Nogle selskaber rammes hårdere

Rentestigninger vil altså ramme det brede aktiemarked, men nogle selskaber er markant mere udsat end andre. Det fastslår investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen, der både peger på store udenlandske giganter og danske aktiefavoritter, som nogen af dem, der vil stå for skud.

 

Bliv medlem og læs hele artiklen nu

 

”Stigende renter, og ikke mindst fornemmelsen af at renterne kan stige yderligere, kan få investorerne til at sælge ud af selskaber, som har en høj prisfastsættelse. Eksempler på det er it-selskaber som Tesla, Apple, Amazon, Google, Zoom og Plug Power,” siger han og understreger, at disse selskaber allerede er blevet ramt af de rentestigninger, der har indfundet sig.

 

”Tror du på yderligere rentestigninger skal du nok drosle din eksponering mod aktier ned. Med rentestigninger handler det ikke kun om, hvad der sker i aktiemarkedet og i selskaberne. Stigninger i renten får typisk den generelle prisfastsættelse af aktier til at gå ned,” siger han.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: