20. januar 2021 kl. 17.04
Langt flere kvinder investerer
Dobbelt så mange kvinder satte penge i investeringsmarkederne i 2020 i forhold til året før.
Af Christian Kjær, redaktør, Shareholders.dk

Dobbelt så mange kvinder investerede i 2020 i forhold til året før. Det viser en ny undersøgelse, YouGov har lavet for Nordea.

 

Undersøgelsen indikerer dermed, at næsten 200.000 flere kvinder har sat penge i investeringsmarkederne sidste år, vurderer bankens forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen på baggrund af undersøgelsen.

 

"Når otte procent af alle voksne kvinder pludselig investerer fra det ene år til det næste, så har de dels taget tilløb i et stykke tid, og dels er de blevet pustet i nakken af den negative rente,” siger Ann Lehmann Erichsen.

 

Økonom: Hvorfor skal kvinder snyde sig selv?
Endnu mere markante bliver ændringerne, når vi sammenligner de nye tal med mænds og kvinders opsparingsmønstre de seneste fire år.

 

For fire år siden ændrede 64 procent af kvinderne ikke på deres måde at spare op på, selvom renten var på nulpunktet eller lavere. Den strategi gjaldt kun for 45 procent af det modsatte køn.

 

I dag er tallene 54 procent for kvinder og 41 procent for mænd.

 

"Kvinderne er nu noget mere opmærksomme på, at en kontantopsparing ikke udvikler sig, og at man derfor må se på de mange andre muligheder, der er for at anbringe sine penge. Den udvikling er jeg glad for, for hvorfor skal kvinder dog snyde sig selv for at få nok ud af deres opsparing," siger Ann Lehmann Erichsen.

 

Chefredaktør for magasinet Aktionæren, Steen Bech Andersen, glæder sig ligeledes over de mange nye investorer, og ikke mindst over væksten i antallet af kvindelige investorer.

 

”Kvinder har været underrepræsenteret blandt aktieinvestorer, så det er kun naturligt, og glædeligt, at den største vækst i antallet af nye investorer findes hos kvinderne. Interessen for aktieinvestering er generelt stigende. Det skyldes ikke mindst de meget lave, og i nogle tilfælde negative, renter," siger han.

 

Har det svært med negative renter
Det er dog ikke kun kvinderne, der har øget deres trang til at investere. Flere danskere på tværs af alder og køn har generelt sat penge i investeringsmarkederne, og udover kvinderne er det især de yngre generationer, der skiller sig ud ved at have øget deres investeringslyst.

 

Noget, der glæder forbrugerøkonom hos Nordea Ann Lehmann Erichsen.

 

"Det glæder mig, at flere danskere på kryds og tværs er gået i gang med at investere. Når man sparer op, er det for at bevare værdien af sine penge eller endnu bedre for at få et afkast. Mange har det svært med at skulle betale for at have pengene stående i banken," siger Ann Lehmann Erichsen.

 

Målingen viser samtidig, at 47 procent af de adspurgte ikke har ændret opsparingsvaner.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: