• Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, var også på talerstolen til generalforsamlingen i Danske Bank sidste år.
  Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, var også på talerstolen til generalforsamlingen i Danske Bank sidste år.
12. juni 2020 kl. 08.29
Danske Bank udfordret på generalforsamling
Dansk Aktionærforening var på talerstolen med kritiske spørgsmål til Danske Banks generalforsamling i denne uge. Her kan du få indblik i vores spørgsmål – og i hvorfor dette års generalforsamling er blevet omtalt som en "koldbøttefabrik".
Af Annette Mors-Arvidsen, journalist og webredaktør

Ingen pensionskasser havde valgt at møde frem, da Danske Bank tirsdag den 9. juni afholdt deres udsatte generalforsamling. Dansk Aktionærforenings repræsentant, direktør Mikael Bak, var derfor første mand på talerstolen med et indlæg på vegne af de private investorer.

 

Aktionærforeningens direktør udfordrede blandt andet banken med spørgsmålet:

 

”Vi ved, at det tager tid at ændre strategien og skabe nye resultater, Men vi kan alligevel ikke lade være med at spørge, om der nu også tages de nødvendige skridt til at ændre kulturen og forretningen – om ledelsen har både mod og visioner til at ændre tingenes tilstand?”

 

Bankens formand, Karsten Dybvad, forsikrede om, at man mener at være på rette vej. Kun fremtiden kan vise, om det er korrekt. At dømme efter udskiftningerne i ledelsesgruppen det seneste år, kan man være sikker på, at der er fornyelse på vej. Hele seks udskiftninger er der sket i bankens topledelsen – blandt andet er der kommet både ny CEO og CFO.


Generalforsamlingen varede mere end 6 timer

Danske Banks generalforsamlinger har de seneste mange år været urimeligt lange. Og dette års generalforsamling var ingen undtagelse – måske nærmest tværtimod.

Fra Dansk Aktionærforenings side forsøgte Mikael Bak fra talerstolen – på vegne af alle de almindelige investorer uden uanede mængder af tid – at opfordre både dirigenten og alle talere til at fatte sig i korthed. Det lykkedes desværre ikke. Generalforsamlingen endte med at vare over seks timer og indeholde hele 23 afstemninger.

 

Også finansmediet InsideBusiness har efterfølgende kritiseret generalforsamlingens forløb.


"Det er blevet stadig sværere at tage Danske Banks generalforsamling seriøst. Og generalforsamlingen i 2020 må siges at være et absolut lavpunkt, når det gælder generalforsamlingen som platform til at levere valide budskaber – og præge banken med relevante input," skriver InsideBusiness i redaktørens analyse "Danske Banks generalforsamling er blevet en kolbøttefabrik". De fortsætter længere nede i analysen:

 

"(...) Banken mangler en modvægt til de meget talende enkeltaktionærer, som trætter de øvrige deltagere på generalforsamlingen. Der er samtidig en tendens til, at de mere seriøse spillere undlader at deltage på generalforsamlingen, fordi de ikke vil slås i hartkorn med de enkeltaktionærer, som taler og taler, mens minutterne tikker af sted og bliver til halve og hele timer."


Dansk Aktionærforening skiller sig heldigvis positivt ud i InsideBusiness' optik:

"I år var kategorien af seriøse større investorer reduceret til repræsentanten for Dansk Aktionærforening, direktør Mikael Bak, der udgjorde generalforsamlingens højdepunkt, hvad angår seriøsitet fra eksterne parter."

 


Foreningens direktør er en af mange repræsentanter i Dansk Aktionærforeninge Generalforsamlingsudvalg, der hvert år giver kritisk modspil på de børsnoterede selskabers generalforsamlinger. Læs mere om Generalforsamlingsudvalget her >>


 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: