• Foto: Shutterstock
  Foto: Shutterstock
17. december 2019 kl. 11.20
Årets mest læste artikler på hjemmesiden
Foreningens hjemmeside oplever flere og flere besøgende. Aktiehåndbogen, finanskalenderen og investorordbogen er nogle af de populære redskaber, men mange artikler bliver også læst tusindvis af gange. Her får du en oversigt over de 15 mest populære artikler, og i bedste hitlistestil starter vi bagfra.
Af Steen Bech Andersen, journalist og redaktør

1.713.047
visninger på
shareholders.dk
de sidste 12 måneder

 

5.238 visninger

15. Masser af gode tilbud selv om aktiemarkedet er tæt på rekord

Porteføljeopdatering af Per Juul
Lagt på 16. august 2019

 

Allerede ved nummer 15 er tonen lagt. Hvem elsker ikke et godt tilbud ? Aktionærforeningens medlemmer gør i hvert fald og denne type artikel er altid populær. I denne opdatering af sin internationale portefølje købte Per Juul ind i Googles moderselskab Alphabet, investeringsbanken Goldman Sachs og dialysevirksomheden DaVita. Goldman Sachs og DaVita er også taget under behandling af Per Juul i to lynanalyser i Aktionæren i år (nr. 5 og 6).

 

5.317
visninger

14. Sektoranalyse af danske banker: Markedets pessimisme giver muligheder

Analyse af Matthias Herskind
Lagt på 2. oktober 2019

 

Et blandt mange beviser på, at banksektoren har interesse, trods den triste kursudvikling i de senere år. Matthias Herskind griber sin lange sektoranalyse anderledes an og fokuserer på tre forhold:

1) Har ledelsen hånden på kogepladen?
2) Er gebyrindtægterne langtidsholdbare og vokser de?

3) Er udlånsbogen stærk og er der styr på omkostningerne ?

Til slut fremhæves tre banker: Danske Bank, Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank.

 

5.339 
visninger

13. Pandora byder på enormt potentiale

Analyse af Morningstar
Lagt på 1. februar 2019

 

Potentialet endnu ikke er forløst, da kursen i dag er på samme niveau som ved årets start. Retfærdigvis skal det siges, at aktiekursen faktisk tordnede op umiddelbart efter analysen, da regnskabet for 2018 blev offentliggjort, men aktien er altså faldet tilbage siden.Men måske er der håb for Pandora? Du kan i hvert læse en ny analyse af aktien på side 26 i dette magasin.

 

5.539 visninger

12. Drusebjerg: 2019 ser fornuftigt ud

Artikel af Jørn Nielsen
Lagt på 21. december 2018

 

Mange vil kende Henrik Drusebjerg fra InvestorDagene, hvor hans veloplagte oplæg og mange gode indsigter altid trækker mange tilhørere. I dette interview fra december 2018 forudså han en hurtig afslutning på handelskonflikten mellem USA og Kina efterfulgt af et stigende aktiemarked. Det første skete ikke, men markedet klarede sig alligevel fint i 2019, og så er resten jo glemt.

 

5.779 visninger

11. Novo Nordisk foran den gyldne port

Porteføljeopdatering
af Thorleif Jackson
Lagt på 9. oktober 2019

 

Thorleif Jacksons porteføljeopdateringer er faste gæster på denne årlige liste, og 2019 er ingen undtagelse.
Opdateringen for tredje kvartal viste, at fundamentalporteføljen halter efter markedet i 2019, i høj grad på grund af nedturen i NNIT, som Thorleif Jackson ikke desto mindre holder fast i. Faktisk skete der overhovedet ingen udskiftning ved denne kvartalsopdatering. Til gengæld fik læserne en gennemgang af potentialet i Novo Nordisk nye tabletbaserede diabetesbehandling.

 

5.820 visninger

10. Sådan får du udenlandsk udbytteskat retur

Artikel af Jørn Nielsen
Lagt på 27. maj 2016

 

Vi bevæger os nu ind på Top 10 og støder her på en sand evergreen, der har optrådt på listen siden 2017. Placeringen er faktisk overraskende, fordi der sidenhen er kommet mere udførlige redskabsartikler om refusion af udbytteskat på hjemmesiden og mon ikke 2019 markerer et farvel til denne gamle traver.

 

5.985 visninger

9. Handelsbanken: 3 danske vinderaktier
– og 3 tabere

Artikel af Annette Mors-Arvidsen
Lagt på 8. februar 2019

 

Handelsbankens aktiestrateger Jon Abakka og Michelle Nørgaard gav ved årets start deres bud på hvilke aktier, de forventede ville klare sig bedst og hvilke, der ville klare sig dårligst. Og deres bud får karakteren « Over Middel ». To af de tre købsanbefalinger, SimCorp og GN Store Nord, har faktisk klaret sig bedre end markedet, mens to af de tre salgsanbefalinger, Sydbank og Lundbeck, har haltet efter.

 

6.060 visninger

8. Gør som Buffett: Køb bankaktier i modvind

Analyse af Steen Bech Andersen
Lagt på 8. marts 2019

 

Endnu et bevis på, at den popularitet, som bankerne muligvis mangler i den brede befolkning, den har har de, når drejer sig om læsestof til foreningens medlemmer. Eller muligvis var det Warren Buffetts navn i overskriften, der trak læserne til . . .


Selv om det dengang – og faktisk også i dag – er svært at se lyset for enden af tunnelen for bankerne, så har valueinvestoren over alle valueinvestorer, Warren Buffett, købt op, ganske vist i amerikanske banker, der kursmæssigt har klaret sig bedre end danske bankaktier. Warren Buffetts børsnoterede investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har i dag omkring en tredjedel af sin portefølje i bankaktier.

 

6.408 
visninger

7. Danmarks bedste investeringsforeninger

Artikel af Annette Mors-Davidsen
Lagt på 8. marts 2019

 

I Aktionærforeningen laver vi vores egen kåring af årets bedste investeringsforning, men læserne kan åbenbart ikke få nok, for også omtalen af Morningstars kåring var populær i 2019.
Samtidig med, at der uddeles priser til fem investeringsfonde, deler Morningstar også tre priser ud til kapitalforvaltere og investeringsforeninger, der har gjort sig bemærket med stærke resultater på tværs af deres fondspalette.

 

7.613
visninger

6. Thorleif Jackson spotter billig branchevinder

Porteføljeopdatering af Thorleif Jackson
Lagt på 29. marts 2019

 

Fundamentalporteføljen havde medvind i årets første kvartal og gav et afkast på 10 procent. Der var ingen køb eller salg i porteføljen, så Thorleif Jackson beskrev og analyserede i stedet en af de eksisterende porteføljeaktier, nemlig branchevinderen nævnt i overskriften, Brdr. A & O Johansen, i forbindelse med opdateringen.

 

8.199 visninger

5. Thorleif Jackson giver baghjul til markedet igen-igen

Porteføljeopdatering af Thorleif Jackson
Lagt på 4. januar 2019

 

På femtepladsen finder vi minsandten endnu en af Thorleif Jacksons porteføljeopdateringer. Årets første opdatering indeholdt ingen ændringer, men en status på porteføljen efter 15 års levetid. Resultatet er et imponerende afkast på 18 procent årligt og dermed klart over afkastet på C20-indekset, der årligt har givet 10 procent i perioden.

 

9.178
visninger

4. Superligaen for udbytteaktier

Artikel af Jørn Nielsen
Lagt på 25. maj 2018

 

Denne artikel om de såkaldte "udbytte-aristokrater" kom ind på en 12.plads på sidste års liste og er nu kravlet op på en overraskende fjerdeplads. En udbyttearistokrat er en aktie i det amerikanske S&P 500 indeks, der har hævet udbyttet hvert eneste år de seneste 25 år eller mere.


Denne eksklusive gruppe af aktier er ikke kun interessant på grund af udbyttet, men også fordi den over tid har slået markedet. At en artikel fra maj 2018 fortsat kan tiltrække sig stor interesse, fortæller også noget om hvilken guldgrube af information og viden, der gemmer sig på hjemmesiden. Gå selv på opdagelse.

 

12.141 visninger

3. Tre aktier med stort 2019-potentiale

Analyse af Morten W Langer
Lagt på 11. januar

 

Artikler med hotte aktietips har tydeligvis stor interesse og Morten W Langers bud på tre mulige vindere var ingen undtagelse. Her ved årets afslutning er det mest interessante ved artiklen muligvis, at den illusterer, hvor svært det kan være at finde vindere. De tre bud har klaret sig vidt forskelligt: ALK-Abello har faktisk været en af årets vindere, Pandoras aktiekurs ligger omtrent, hvor den lå ved årets start, mens NNIT har været en katastrofe.

 

12.502 visninger

2. Fem danske vinderaktier i 2019

Analyse af John Stihøj
Lagt på 26. december 2018

 

Vi nærmer os toppen og finder endnu et bud på potentielle kursraketter på andenpladsen. Sjovt nok indtog John Stihøj også andenpladsen i 2018 med en tilsvarende nytårsartikel. I år kan du finde John Stihøjs bud på næste års vindere i artiklen på side 8 i dette nummer.

 

Og vinderen er ...

 

14.633 visninger

1. Oversigt over passive investeringsfonde

Artikel af Jørn Nielsen
Lagt på 10. november 2017

 

Årets mest læste artikel er ganske overraskende en artikel fra 2017 og egentlig blot en oversigt over passive investeringsfonde på det danske marked. Men måske er førstepladsen ikke så overraskende endda. Passiv investering har stor og voksende interesse blandt medlemmerne. Fra nytår bliver der åbnet for sluserne, når udenlandske ETF'er og indeksfonde sidestilles med danske fonde rent skattemæssigt. Det kan du faktisk læse mere om i artiklen på side 14 i det magasin, du sidder med i hånden.

 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: