11. maj 2019 kl. 00.00
Sidste mand slukker og lukker
Men mens der er god aktivitet på børsens juniormarked, må det desværre konstateres, at tendensen på børsens hovedmarked går den anden vej, senest købstilbuddet i Arkil Holding. Hvilke overvejelser giver det anledning til for investorer i mindre, illikvide aktier?
Af Steen Bech Andersen, journalist og redaktør

Flere spændende selskaber har fundet vej til NASDAQ First North i år, senest Konsolidator. der havde første handelsdag fredag. Men mens der er god aktivitet på børsens juniormarked, må det desværre konstateres, at tendensen på børsens hovedmarked går den anden vej. Eneste nye aktie i 2019 er The Drilling Company of 1972, bedre kendt som Maersk Drilling, og her var der endda tale om en udlodning til aktionærerne i A.P. Møller - Mærsk, ikke en egentlig børsintroduktion.

 

Selv om der ikke er tale om flugt mod udgangen, er det alligevel trist, at endnu en aktie formodentlig vil blive afnoteret inden længe. Efter tvangsindløsningen af Egetæpper i marts er det nu hovedaktionæren i entreprenørvirksomheden Arkil Holding, der vurderer, at ulemperne og omkostningerne ved at være børsnoteret overstiger fordelene. Hovedaktionæren J2A Holding tilbyder derfor at købe alle udestående B-aktier i Arkil Holding med henblik på efterfølgende afnotering.

 

Tilbudsprisen på 1550 kr. per aktie repræsenterer det højeste niveau for Arkil-aktien nogensinde og en præmie på 38 pct. i forhold til kursen før offentliggørelsen, så umiddelbart virker tilbuddet interessant. Flere store aktionærer, herunder Fundamental Invest og Lind Invest, har da også accepteret.

 

Blandt analytikere er der desuden bred enighed om, at det aktuelle tilbud nok er det bedste, aktionærerne kunne håbe på. De vurderer samtidig, at et modbud virker usandsynligt.

 

Tilbudsperioden løber til 27. maj.

 

Dansk Aktionærforening har normalt ingen holdning til kursfastsættelsen på børsen, og den aktuelle sag giver heller ikke anledning til særlige overvejelser, men foreningens direktør, Mikael Bak, beklager dog, at endnu et selskab har valgt afnotering og fortsætter: ”Mange små selskaber lider under lav omsætning og manglende eller ingen analytikerdækning. Både Egetæpper og Arkil Holding illustrerer risikoen ved at investere i selskaber, hvor der er en dominerende storaktionær, som kan sætte sin vilje igennem, uanset om nogle mindretalsaktionærer måtte have en anden mening. Som lille aktionær bør man også være opmærksom på risikoen ved at investere i små og illikvide aktier, hvor prisdannelsen ikke nødvendigvis er optimal - og måske aldrig bliver det.”

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: