• Foto: Colourbox
  Foto: Colourbox
19. januar 2018 kl. 14.30
Rekordstore udbytter på vej til dig
Du kan godt begynde at glæde dig: Udbytterne fra de danske investeringsfonde er på vej ind på kundernes konti. Og i år vil udbytterne være næsten dobbelt så store som sidste år.
Af Jørn Nielsen, journalist og redaktør, Dansk Aktionærforening

Har du investeret i en eller flere investeringsfonde, der udbetaler udbytter, vil der i den kommende måneds tid tikke penge ind på din konto. Og det er rekordstore udbytter, der er på vej, viser en foreløbig opgørelse, som Finans Danmark har lavet for finans.dk.

 

Opgørelsen viser, at seks af de store investeringsforeninger tilsammen vil udbetale 20,5 milliarder kroner i udbytter for 2017. Året før lå beløbet på 11,5 milliarder kroner, så der er næsten tale om en fordobling.

 

Eksempelvis vil Sydinvest i år udbetale omkring 1,6 milliarder kroner til kunderne i de udbyttebetalende fonde.

 

”Det er det højeste udbytte, vi har udbetalt i Sydinvest siden 2010 og cirka det dobbelte af sidste års udbytteudbetaling,” siger direktøren i Sydinvest, Eskild Bak Kristensen, til finans.dk.

 

Udbytte er styret af lovgivning

Investeringsforeningerne bestemmer ikke selv, hvor store udbytter de skal udbetale. Det er fastlagt i de regler, som alle danske investeringsforeninger er omfattet af.

 

For eksempel skal den enkelte investeringsfond betale udbytte til investorerne, hvis de har trukket kursgevinster hjem. Og hvis selskaberne udbetaler udbytte til investeringsfonden, skal fonden sende pengene videre til investorerne i form af udbytter.

 

Så forklaringen på, at der i år kommer rekordstore udbytter, er altså, at det går godt på aktiemarkederne og i de fleste selskaber. Aktiekurserne stiger, og selskaberne udbetaler højere udbytte.

 

Anledning til at rebalancere

Leonhardt Pihl, direktør i Danske Aktionærforening, glæder sig på investorernes vegne over, at der nu er rekordstore udbytter på vej.

 

”I en periode, hvor aktierne generelt er højt prissat, er der en godt for investorerne, at de får et højt udbytte udbetalt,” siger han og tilføjer:

 

”Det giver den enkelte en god anledning til at tjekke, om porteføljen har den rigtige spredning og risikoprofil. I nogle geografiske områder eller sektorer er aktierne formentlig steget mere end andre, og den samlede aktieandel i porteføljen kan være steget. Så det er en glimrende anledning til at kontrollere, om porteføljen har bevæget sig væk fra den oprindelige risikoprofil,” siger han. 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 9/2019
  9.-13. december
 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: