• Foto: Flickr
  Foto: Flickr
04. august 2017 kl. 14.08
Forventningerne til Trump er væk
Finansmarkederne har ikke længere tiltro til, at USA’s republikanske præsident Donald Trump får gennemført politiske reformer. Der er ingen forventninger priset ind i hverken aktiekurser eller dollarkurs. Det siger to analytikere. Skulle Trump blive tvunget til at træde tilbage, vil det ikke chokere finansmarkederne.
Af Jørn Nielsen, journalist og redaktør, Dansk Aktionærforening

De forventninger, der tidligere var til, at Donald Trump ville føre en politik, der ville sætte skub i den amerikanske økonomi, er væk. Det er ”priset fuldstændig ud af markedet.” Det siger senioranalytiker i Danske Bank, Mikael Milhøj, til Berlingske Business.

 

Til Aktionærens Nyhedsbrev uddyber han, hvordan man kan se, at der ikke er positive forventninger indregnet i de nuværende aktiekurser og i dollarkursen:

 

”Det er det samlede billede, der viser det. Vi kan for eksempel se, at udsvingene i dollarkursen bliver mindre og mindre, når han lider et politisk nederlag. Det så vi senest, da det ikke lykkedes at ændre på sundhedsreformen, Obamacare. Selv om det var et stort nederlag, var bevægelserne små – meget mindre end i starten af hans embedsperiode,” siger senioranalytikeren fra Danske Bank.

Fifty-fifty om Trump bliver afsat

Den holdning deler Frederik Engholm-Hansen, chefstrateg i Nykredit. I en kommentar på finans.dk skriver han:

 

”Forhåbningerne er blegnet. Mens finansmarkederne tidligere håbede på et hurtigt vækst-boost via skattelettelser kort efter indsættelsen af Trump, er det nu snarere en 2018-historie – hvis overhovedet en historie.”

 

Chefstrategen i Nykredit skriver, at bettingbureauerne nu regner det for 50-50, om Trump sidder sin embedsperiode ud. Men skulle det ske, at han må træde tilbage før tid, vil det nok ryste, men ikke chockere markederne, mener han.

 

”Det vil skabe usikkerhed og rystelser i markederne, men jeg ser ikke et kæmpe chok, og rent makroøkonomisk er det udramatisk. Afsættes præsidenten, træder vicepræsident Mike Pence til. Og sandsynligheden for, at Pence med sine 20 års erfaring fra kongressen kan lykkes med politiske forhandlinger, er nok ikke mindre end Trumps,” skriver han.

 

Derimod kunne det ryste markederne, hvis Trump får behov for at vise ”handlekraft” på andre områder, når nu han ikke kan komme igennem med sin økonomiske politik, skriver Frederik Engholm-Hansen.

 

”Et skrækscenarie er, at Trumps manglende resultater øger hans behov for at vise handlekraft – via udenrigspolitiske magtdemonstrationer (Nordkorea) eller via handelspolitiske indgreb. Begge dele noget, præsidenten selv foranstalter uden om vanskelige lovgivningsprocesser.”

 

Kan også ende med succes

Mikael Milhøj fra Danske Bank peger på, at udviklingen i USA også kan falde positiv ud – netop fordi finansmarkedernes forventninger nu er på nulpunktet.

 

”Hvis det rent faktisk lykkes republikanerne at blive enige om noget, vil det kunne påvirke både aktiemarkederne, renten og dollarkursen,” siger han til Aktionærens Nyhedsbrev.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 • Aktionæren 1/2018
  11.-13. februar
 • Aktionæren 2/2018
  25.-27. marts
 • Aktionæren 3/2018
  22.-24 april 
 • Aktionæren 4/2018
  20.-22. maj 
 • Aktionæren 5/2018
  1.-3. juli 
 • Aktionæren 6/2018
  19.-21. august
 • Aktionæren 7/2018
  7.-9. oktober 
 • Aktionæren 8/2018
  18.-20. november 
 • Aktionæren 9/2018
  16.-18. december 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: