09. december 2016 kl. 14.55
Lavere aktieskat og mulighed for ny kontotype til investorer
Brian Mikkelsen starter i sin nye rolle som Erhvervsvækstminister med tidlige julegaver til investorerne. Han vil nemlig indføre en flad aktieskat på 27 procent og vil desuden undersøge, om danskerne i fremtiden skal have en investeringsopsparingskonto efter svensk forbillede.
Af Jakob Petersen, Dansk Aktionærforening

I dag betaler danske investorer differentieret skat på deres aktieindkomst. For aktieindkomster op til 51.700 kroner betales 27 procent i skat, og aktieindkomster derover beskattes med 42 procent. Den tidligere regerings 2025-plan lagde op til, at der skulle indføres et nyt beskatningstrin for aktieindkomster mellem 51.700 og 150.000 kroner på 35 procent. Desuden skulle den laveste skattesats for aktieindkomster under 51.700 kroner sænkes fra 27 til 25 procent.

 

Den model skal ifølge den nye Erhvervs- og vækstministeren forsimples, sådan at der fremover kun findes én skattesats på 27 procent.  

 

Udover den lavere skat for aktieindkomster over 51.700 vil ændringen betyde, at investorer slipper for at handle aktier i slutningen af året for at holde sig under grænsen.

 

Samtidig åbner Brian Mikkelsen op for at undersøge, om Danmark skal kopiere den svenske ”investeringssparkonto”. Med denne konto slipper investorerne for at bekymre sig om beregning af skat og fradrag, da skatten er en form for formueskat (lagerbeskatning). Desuden er skattesatsen meget lav. Læs mere om modellen for investeringsopsparingskontoen her.

 

Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, er glad for Erhvervs- og vækstministerens planer:

 

”Vi kan fra Dansk Aktionærforenings side kun hilse ministerens udspil velkomment. Først og fremmest vil det indebære en forenkling af et temmeligt kompliceret regelsæt. Dernæst vil den reduktion af skattesatsen, der lægges op til betyde, at vi i Danmark ikke længere ligger i top med beskatning af aktieindkomst. En investeringssparkonto efter svensk forbillede vil selvfølgelig sætte kronen på værket. Tilsammen vil disse tiltag styrke incitamentet til at gå ind i aktive investeringer og øge mængden af risikovillig kapital, der står til rådighed for erhvervslivet.”

 

 

Kilde:  Borsen.dk

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  10. marts
 • Aktionæren 3/2021
  21. april
 • Aktionæren 4/2021
  20. maj
 • Aktionæren 5/2021
  23. juni
 • Aktionæren 6/2021
  8. september
 • Aktionæren 7/2021
  6. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  10. november
 • Aktionæren 9/2021
  15. december

 

 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: