• Det er en realitet: Mols-Linien slettes fra handel på Københavns Fondsbørs. Aktien handles dog videre, omend på en mindre likvid markedsplads. Foto: Mols-Linien
  Det er en realitet: Mols-Linien slettes fra handel på Københavns Fondsbørs. Aktien handles dog videre, omend på en mindre likvid markedsplads. Foto: Mols-Linien
19. august 2016 kl. 09.58
Mols-linien er afnoteret. Aktien lever videre
Efter en langtrukken proces har Mols-Linien fået Erhversankenævnets velsignelse til at afnotere aktien. Sidste handelsdag bliver den 11. oktober. Småaktionærer har dog sørget for, at aktien fortsat kan handles på en mindre markedsplads for unoterede aktier, OTC.
Af Jakob Petersen, Dansk Aktionærforening

Selskabet anmodede allerede den 22. oktober 2015 Nasdaq Copenhagen om afnotering. Den lange efterfølgende tidsperiode fortæller tydeligt, at det langt fra har været et spørgsmål om formaliteter at få afnoteringen realiseret.

 

Undervejs har der været stor modstand fra småaktionærer, der under banneret Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer har kæmpet en brav kamp for at forhindre afnoteringen. Dansk Aktionærforening er også gået i brechen for de små aktionærer. Foreningen har påtalt den uretfærdige behandling af minoritetsaktionærer gennem partsindlæg til Erhversankenævnet og Nasdaq - og indgår desuden  i arbejdet for en eventuel lovændring, der skal sikre minoritetsaktionærer i fremtiden.

 

I forbindelse med afnoteringen har majoritetsaktionæren Polaris meddelt, at de har lagt en stående ordre i markedet på køb af aktier i Mols-linien. Den tilbudte pris er 40 kroner per aktie. Og det er markant lavere end kursen i skrivende stund. Se den aktuelle kurs i Aktiehåndbogen.

 

Et enkelt lyspunkt er der dog for småaktionærerne. JM Invest og Mols-Liniens Småaktionærer har samlet en gruppe aktionærer, der har ansøgt om, at aktien optages til handel OTC-listen. Dér vil den kunne handles fra den 12. oktober, dagen efter afnoteringen. Thomas Tang fra Mols-Liniens Småaktionærer glæder sig over, at aktien fortsat er i handel, til trods for at det nu bliver på en mindre optimalt platform. "Det er positivt, at aktien ikke bliver helt illikvid," fremhæver han.

 

Læs selskabsmeddelelsen fra Mols-Linien her

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: