27. juni 2019 kl. 15.58
Udlært på InvestorAkademiet
Der er få ledige pladser på de to InvestorAkademier, der starter i København og Aarhus til august. Læs her hvad du får ud af at deltage.
Af Kim Sejr, journalist

Hvad får man ud af at deltage på InvestorAkademiet? Aktionæren har spurgt to af deltagerne, Lone Pagh, lektor, cand.jur. og Sugu Markandu, ingeniør, M.Sc. Som forventet kunne vi komme igennem mange hjørner såsom at forstå grundlæggende regnskabsbegreber, aktienøgletal, fundamental analyse og teknisk analyse. Vi diskuterede også strategier for hvornår man kommer ind i en aktie, hvornår man holder fast og hvornår man trækker sig ud. Der var også mulighed for at netværke med de andre deltagere og der var tid og plads til god snak og spørgsmål.

 

Hvorfor benyttede du dig af InvestorAkademiet?

Sugu Markandu:

Fordi kurset lagde op til fire sammenhængende kursusdage og dermed et større udbytte af det samlede kursus. 

 

Lone Pagh:

Jeg har løbende deltaget i Investorskolens kurser for øvede og senest kurset for aktiestrategi.

 

Hvad er ifølge dig den største udfordring som investor?

Sugu Markandu:

Det er at kunne lave en strategi og følge den. Det vil sige at kunne sælge fra, når kursen falder og giver større og større tab og holde fast, når aktien stiger og stiger.

 

Lone Pagh:

Det er at sælge på toppen og købe på bunden. Det tror jeg er alle investorers ambition. Og når det sjældent lykkes, er det vigtigt at have en strategi for, hvad top og bund er for en aktie. Jeg har investeret i over 20 år og følger ret godt med i markedet, men jeg er alligevel altid bagefter med de nyheder, der skaber markedsbevægelserne. Derfor er det ofte blevet til intuitive køb og salg – uden en strategi.

 

Jeg har nok vidst, at det er vigtigt at have en strategi, men ikke hvordan jeg skulle lægge den, hvilke elementer, den skal indeholde, og uden at gøre mig klart, hvad der er mit temperament, mine røde zoner og mine favoritsektorer som investor. Det er jeg på vej til nu. Jeg øver mig i at forstå, hvad der driver bevægelserne, lære mig selv bedre at kende og dermed styrke min ro og mit overblik, når det ”raser derude”.

 

Hvad har du lært mest af hos InvestorAkademiet?

Sugu Markandu:

At man ikke kan have en generel strategi for aktier, men at man skal have en strategi for den enkelte aktie. At man allerede før køb af aktien har analyseret den nøje og har taget stilling til - og skrevet ned: Hvornår køber man aktien? Hvorfor? Hvormeget tab vil man tolerere? Hvad er exit strategien?

 

Man bør også lave en plan for, hvordan man vil følge op på sine forudsætninger i takt med aktiens kursudvikling. I virkeligheden har vi lært at arbejde profes- sionelt med aktier ved hjælp af screening- og analyseværktøjer

 

Lone Pagh:

Jeg synes, at de kurser, jeg har deltaget på, hver især har givet mig små bidrag på vejen til at finde mit fodfæste som investor. Jeg har på det seneste kursus om strategi været sammen med gode kursister, hvor kursuslederen også gav tid og rum til at præsentere vores eget syn på enkelte aktier.

 

På sidste kursusdag spurgte jeg, om nogen havde lyst til, at vi lavede en aktiegruppe. Det var alle med på, og vi har allerede haft vores første møde, hvor vi især gjorde meget ud af at lægge vore forventninger til gruppen frem. Heldigvis er vi på linje, og jeg lægger især vægt på, at det selvfølgelig er godt at fortælle om succeserne, men i denne gruppe har jeg for første gang oplevet, at der også er vilje til at fortælle om de fejl og dårlige erfaringer, man gør sig som investor og få sparring til at lære af det. Det er for mig helt afgørende, at den åbenhed er der.

 

 

Læs mere om indhold og tilmelding her.