aktieudsigter

12. maj 2021 kl. 12.31
Aktieudsigten: De fleste af C25-selskaberne har efterhånden rapporteret. I denne uge kommer der tal fra SimCorp og Rockwool samt flere interessante sidepapirer, blandt andre NKT og Brdr. Hartmann.
06. maj 2021 kl. 14.29
Aktieudsigten: Trods en kort børsuge på blot tre handelsdage bliver der masser af spænding til de danske investorer. C25-selskaberne har hidtil imponeret med mange opjusteringer, og i den kommende uge er det op til Ambu og Lundbeck at vise om de kan levere på samme niveau som kollegerne i eliteindekset. Desuden rapporterer flere sidepapirer som DFDS, Torm og Zealand Pharma.
22. april 2021 kl. 13.47
Aktieudsigten: Trods en kort børsuge er der lagt op til masser af begivenheder på det danske aktiemarked. En perlerække af large cap-selskaber rapporterer i ugens løb, startende med Topdanmark mandag efterfulgt af DSV Panalpina og Novozymes tirsdag. Herefter følger storbankerne og bryggerierne.
15. april 2021 kl. 13.13
Aktieudsigten: Den internationale regnskabssæson går et gear op i uge 16, efter at den første regnskabsuge primært har budt på amerikanske bankregnskaber og regnskab fra danske Tryg og Chr. Hansen. Ugen byder blandt andet på udenlandske sværvægtere som Coca-Cola og Johnson & Johnson, hvor sidstnævnte vil komme med nyt om salgsudviklingen for Genmabs storsællert Darzalex.
08. april 2021 kl. 12.17
Aktieudsigten: Både i USA og Danmark lægger finanssektoren ud med kvartalstal. De amerikanske storbanker JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America og Citigroup rapporterer alle i den kommende uge. I Danmark åbner forsikringskoncernen Tryg ballet. Ugen byder desuden på forskudt kvartalsregnskab fra Chr. Hansen.
31. marts 2021 kl. 13.06
Aktieudsigten: Investorerne kan se frem til en uge med få programsatte begivenheder. Tirsdag giver Den Internationale Valutafond, IMF, sit bud på verdensøkonomiens tilstand, og herhjemme rapporterer Bang & Olufsen for sit tredje kvartal torsdag.
26. marts 2021 kl. 10.15
Aktieudsigten: Påsken lægger en dæmper på handelsaktiviteten i den kommende uge, men der kommer dog flere interessante økonomiske nøgletal fra USA. Desuden rapporterer flere mindre, danske selskaber, blandt andre biotekvirksomheden Onxeo og olieselskabet Atlantic Petroleum.
18. marts 2021 kl. 14.22
Aktieudsigten: Selv om Jerome Powell, chef for den amerikanske centralbank, fik dæmpet nervøsiteten efter rentemødet onsdag i sidste uge, så lurer frygten for stigende renter stadig i baghovedet på markedsdeltagerne. Især teknologiaktier og grønne aktier er udsatte. På den danske scene vil fokus blandt andet være på det udskudte regnskab fra Københavns Lufthavne samt tal fra Flügger, SP Group og SBS.
11. marts 2021 kl. 14.22
Aktieudsigten: Stigende renter har givet uro på aktiemarkedet, og onsdagens møde i den amerikanske centralbank kan blive afgørende. På regnskabsfronten mangler kun en række mindre selskaber at rapportere, blandt andre Københavns Lufthavne, Bioporto, Columbus og nynoterede Huscompagniet. I udlandet er der regnskaber fra Hennes & Mauritz.
09. marts 2021 kl. 12.31
Aktieudsigten: Renteudviklingen er det dominerende tema på finansmarkederne aktuelt. Vil den amerikanske 10-års rente bryde endegyldigt gennem 1,5 procent? På regnskabsfronten rapporterer det sidste C25-selskab fredag. Desuden kommer der tal fra NTG, Scandinavian Tobacco og Zealand Pharma denne uge.
05. marts 2021 kl. 08.10
Aktieudsigten: Vil den amerikanske 10-års rente bryde gennem 1,5 procent? Det er det afgørende spørgsmål for finansmarkederne aktuelt. På regnskabsfronten rapporterer det sidste C25-selskab fredag. Desuden kommer der tal fra NTG, Scandinavian Tobacco og Zealand Pharma denne uge.
02. marts 2021 kl. 14.39
Aktieudsigten: Kun et enkelt C25-selskab rapporterer denne uge, men der er regnskabsnyt fra flere interessante sidepapirer, blandt andre Nilfisk, Schouw, H+H og D/S Norden. Renteudviklingen vil fortsat præge den overordnede tendens på aktiemarkederne.
26. februar 2021 kl. 11.48
Aktieudsigten: Kun et enkelt C25-selskab rapporterer denne uge, men der er regnskabsnyt fra flere interessante sidepapirer, blandt andre Nilfisk, Schouw, Sydbank og Torm. Renteudviklingen vil fortsat præge den overordnede tendens på aktiemarkederne.
19. februar 2021 kl. 12.07
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson bliver genoptaget efter vinterferien, hvor ugen byder på C25-regnskaber fra Genmab og ISS. Uden for eliteindekset ventes regnskabsnyt fra Jyske Bank, NKT, SAS og Matas. Både herhjemme og i udlandet vil det største fokus dog være på renteudviklingen. Forventninger om øget vækst og stigende inflation har medført stigende renter og dermed en potentiel fare for et aktiemarked på rekordniveau.
12. februar 2021 kl. 10.57
Aktieudsigten: Efter to hektiske regnskabsuger drosler det danske aktiemarked ned for rapporteringerne. Cbrain leverer ugens eneste danske regnskabsmeddelelse, mens der til gengæld kan ventes flere interessante rapporter fra udenlandske konkurrenter til danske børskæmper, blandt andre FLSmidth og Coloplast.
08. februar 2021 kl. 11.10
Aktieudsigten: Onsdag bliver en travl dag for alle regnskabslæsere, da ikke mindre end seks af eliteindeksets medlemmer rapporterer: Vestas, DSV Panalpina, Mærsk, Simcorp, Rockwool og FLSmidth.
04. februar 2021 kl. 17.21
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen kulminerer onsdag i den kommende uge med tal fra ikke mindre end seks af eliteindeksets medlemmer: Vestas, DSV Panalpina, Mærsk, Simcorp, Rockwool og FLSmidth. Ugen byder også på regnskaber fra Boozt, Demant, DFDS og GN.
02. februar 2021 kl. 16.53
Aktieudsigten: Perlerækken af regnskabsmeddelelser fra de de børsnoterede, danske selskaber, store som små, fortsætter på ugens sidste tre dage, blandt andet fra børsens to største virksomheder, Novo Nordisk og Ørsted.
28. januar 2021 kl. 14.24
Aktieudsigten: Otte selskaber i det danske eliteindeks rapporterer i den kommende uge, blandt andre Novo Nordisk, Danske Bank, Ørsted og Carlsberg. Vil udmeldingerne fra børsens sværvægtere skabe ro efter sidste uges voldsomme svingninger? Eller vil de tværtimod give anledning til fornyet usikkerhed?
21. januar 2021 kl. 14.42
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson kommer op i gear i løbet af den kommende uge med regnskaber fra C25-selskaber som Tryg, Ambu og Netcompany, der er ved eksamensbordet tirsdag, onsdag og torsdag.
19. januar 2021 kl. 10.12
Aktieudsigten: Flere amerikanske giganter rapporterer denne uge, blandt andre Procter & Gamble, Intel og IBM. I Danmark lægger Topdanmark ud som det første større selskab.
15. januar 2021 kl. 13.54
Aktieudsigten: I USA kommer regnskabsmeddelelserne ind i en lind strøm, mens vi i Danmark starter så småt med tal fra Topdanmark på fredag. Og så er der naturligvis overdragelse af præsidentembedet i USA onsdag.
23. december 2020 kl. 10.55
Aktieudsigten: Mutationer af coronavirussen har givet ny usikkerhed i aktiemarkedet, men ugen vil formodentlig være præget af lav handelsaktivitet. Hold øje med selskaber som Vestas og Simcorp, der ofte melder om store ordrer lige før nytår.
18. december 2020 kl. 11.27
Aktieudsigten: Der er udsigt til nogle stille dage på aktiemarkederne, hvor investorerne gør sig klar til julen og afslutningen på et turbulent år. På den danske scene er entreprenørkoncernen Per Aarsleff mandag parat med sit forskudte regnskab og dagen efter lander regnskabet fra Roblon.
15. december 2020 kl. 18.12
Aktieudsigten: Torsdag og fredag byder på få regnskaber, men udløb af amerikanske futures og optioner kan give store udsving i kurserne.
10. december 2020 kl. 13.09
Aktieudsigten: Brexit-forhandlingerne kommer til at fylde en del, og onsdag er der møde i den amerikanske centralbank. Tre mindre danske børsselskaber aflægger regnskab, mens de udenlandske børser kan byde på tal fra Fedex, Nike og Inditex.
07. december 2020 kl. 16.12
Aktieudsigten: Torsdag bliver ugens højdepunkt i kraft af mødet i Den europæiske Centralbank og de amerikanske sundhedsmyndigheders afgørelse af, om den første COVID19-vaccine kan tages i brug.
04. december 2020 kl. 11.29
Aktieudsigten: Der ventes kun få selskabsspecifikke nyheder denne uge, hvor mødet i Den europæiske Centralbank torsdag vil være i fokus. Samme dag afgør de amerikanske sundhedsmyndigheder om den første COVID19-vaccine kan tages i brug.
02. december 2020 kl. 09.45
Aktieudsigten: Forventningerne om en snarlig vaccinegodkendelse har sendt aktier i blandt andet rejserelaterede selskaber på himmelflugt. De to største skandinaviske luftfartsselskaber rapporterer henholdsvis torsdag og fredag. Har de genvundet noget af den tabte højde, eller er der endnu mere turbulens forude?
24. november 2020 kl. 16.32
Aktieudsigten: Det bliver en stille afslutning på ugen. I USA fejres Thanksgiving torsdag, og fredagen er derfor også kun en halv handelsdag på de amerikanske børser. Sæsonen for kvartalsregnskaber er afsluttet på udenlandske aktiemarkeder, og i Danmark synger den på absolut sidste vers. 
20. november 2020 kl. 10.29
Aktieudsigten: Rockwool leverer sidste C25-regnskab, og blandt sidepapirerne byder ugen på regnskaber fra blandt andre Nilfisk og RTX.
17. november 2020 kl. 12.08
Aktieudsigten: Efter onsdagens tal fra AP Møller - Maersk følger kvartalsregnskabet fra Maersk Drilling (The Drilling Company of 1972) fredag. Også Sanistål og Brøndby IF rapporterer sidst på ugen.
13. november 2020 kl. 11.05
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson er gået på hæld, og ugen byder kun på to regnskaber fra C25-selskaber: Royal Unibrew tirsdag og Mærsk onsdag. Fredag rapporterer borerigsselskabet Maersk Drilling, mens Brødrene Hartmann, NTG, Sanistål og U.I.E. også leverer regnskaber i løbet af ugen.
09. november 2020 kl. 11.55
Aktieudsigten: SimCorp rapporterer som et af de sidste C25-selskaber torsdag. Ugens to sidste handelsdage byder også på regnskaber fra DFDS, Zealand Pharma, H+H International og Brdr. A&O Johansen.
06. november 2020 kl. 12.43
Aktieudsigten: Ugen byder på regnskaber fra Ambu, Bavarian Nordic, GN Store Nord og SimCorp samt en mængde large og midcap-selskaber. Fokus vil naturligvis også være rettet mod USA efter præsidentvalget.
27. oktober 2020 kl. 12.04
Aktieudsigten: Novo Nordisk og DSV er nogle af de danske giganter, der rapporterer om tredje kvartal i de kommende dage.
20. oktober 2020 kl. 10.35
Aktieudsigten: Ugens sidste, danske kvartalsregnskaber kommer fra Skjern Bank, Topdanmark og Nordea. Forventningerne til de to førstnævnte er positive, mens Nordea kan have haft svært ved at holde samme momentum som i andet kvartal.
16. oktober 2020 kl. 12.04
Aktieudsigten: En række danske børsnoterede selskaber har i løbet af de seneste uger opjusteret forventningerne. Den udvikling kan fortsætte og investorerne bør fortsat være på vagt over for uventede meldinger.
09. oktober 2020 kl. 11.16
Aktieudsigten: Investorerne får efter godt en måned uden nævneværdige regnskabsinput igen nyt fra den anden side af Atlanten, hvor storbanken JPMorgan vanen tro skyder regnskabssæsonen i gang. Tirsdag vil opmærksomheden for investorerne på børsen i København blive rettet mod periodemeddelelsen fra Demant, og Genmab-investorerne får salgstal for storsællerten Darzalex med regnskabspræsentationen fra Johnson & Johnson.
02. oktober 2020 kl. 11.45
Aktieudsigten: Nyheden om Donald Trumps smitte med coronavirus giver ny usikkerhed, men ellers forventes en stille uge. De kinesiske markeder har lukket til og med onsdag, og i Danmark ventes kun regnskaber fra Tryg og Chr. Hansen.
25. september 2020 kl. 12.11
Aktieudsigten: Den amerikanske valgkamp bliver for alvor skudt i gang med debatten tirsdag mellem præsident Donald Trump og udfordreren Joe Biden. Ugen byder på et par tunge amerikanske nøgletal i form af torsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse samt fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. Kina påbegynder torsdag sin ugelange Golden Week-ferie, og på den danske scene vil fokus være rettet mod regnskabet fra Bang & Olufsen.
18. september 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Nike og Tesla kan løbe med opmærksomheden i stille uge. Nike rapporterer tirsdag og samme dag afholder Tesla sin med spænding ventede "batteridag". På det danske aktiemarked udsender Flügger, Dantax og AGF regnskabstal i ugens løb.
10. september 2020 kl. 11.39
Aktieudsigten: Ugens store begivenhed er den amerikanske centralbanks udmelding om renten onsdag. Desuden byder ugen på regnskaber fra flere mindre, danske selskaber og produktnyheder fra Apple.
08. september 2020 kl. 15.16
Aktieudsigten: Styrkelsen af euro - og dermed danske kroner - overfor dolaren er stoppet de seneste uger. Udviklingen i den nærmeste fremtid afhænger blandt andet af torsdagens rentemøde i ECB.
04. september 2020 kl. 10.54
Aktieudsigten: Der er stille på selskabsfronten, men næste uge kan alligevel blive interessant. Er sidste uges nedtur for teknologiaktierne starten på en nedtur, eller er der blot tale om en korrektion? Det amerikanske marked er lukket mandag, og største programsatte begivenhed er ECBs rentemøde torsdag.
31. august 2020 kl. 15.34
Aktieudsigten: Torsdag får vi muligvis indirekte nyt om Pandora i kraft af den amerikanske forhandler, Signets, kvartalsregnskab. Fredag offentliggøres det såkaldte "kongetal" for USAs økonomi.
28. august 2020 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson er et overstået kapital for de største danske selskaber, hvor ugen kun byder på mindre danske regnskaber såsom Skako. Pandora-investorerne kan torsdag få lidt nyt i regnskabet fra den amerikanske smykkeforhandler Signet. I fraværet af regnskaber vil investorerne have fokus på nøgletal fra USA
24. august 2020 kl. 11.51
Aktieudsigten: Ugens sidst to handelsdage byder på regnskabstal fra Scandinavian Tobacco Group, cBrain og Ophazyme.
21. august 2020 kl. 11.33
Aktieudsigten: Hos C25-selskaberne runder Ambu og Bavarian Nordic regnskabs-sæsonen af onsdag, og ugen byder også på tal fra flere interessante sidepairer, blandt andre Sydbank, Per Aarsleff, SAS og Scandinavian Tobacco Group.
18. august 2020 kl. 12.09
Aktieudsigten: Sværvægterne stjal rampelyset i ugens start, men torsdag bliver der plads til at fokusere på Rockwool, Nilfisk og Matas. Opmærksomheden vil også være rettet mod handelsforholdet mellem USA og Kina. Generelt vil investorerne fortsat have fokus på smitteudvikling, myndighedernes tiltag for at begrænse en anden bølge samt regeringer og centralbankers støttetiltag.
14. august 2020 kl. 11.35
Aktieudsigten: Endnu en stor regnskabsuge venter med rapportering fra C25-selskaberne Demant, Coloplast, Jyske Bank, Pandora, Mærsk, GN og Rockwool. Blandt sidepapirerne kommer der regnskabstal fra blandt andre rederierne Torm og D/S Norden, de tidligere søstre, NKT og Nilfisk samt fremadstormende Netcompany.
07. august 2020 kl. 11.03
Aktieudsigten: Strømmen af regnskaber eksploderer i den kommende uge, hvor ikke mindre end otte C25-selskaber - plus mange andre - afslører hvor hårdt coronakrisen har ramt, og hvad investorerne kan forvente resten af året.
24. juli 2020 kl. 11.30
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på regnskaber fra en lang række selskaber, hvis resultater kan give hints om udsigterne for deres danske konkurrenter. Fredag kommer regnskab fra DSV Panalpina.
18. juli 2020 kl. 07.41
Aktieudsigten: Blandt andet Tesla, Microsoft og IBM kommer med regnskab før PMI-tal afslutter ugen. Estimaterne for de fleste store amerikanske virksomheder ser ikke muntre ud for andet kvartal. Til gengæld forventes nøgletallene at pege på, at det begynder at se bedre ud.
10. juli 2020 kl. 11.08
Aktieudsigten: De amerikanske storbanker lægger ud, og sidst på ugen udsender også Nordea og Danske Bank halvårsregnskaber. Desuden ventes nyt fra Genmab, Topdanmark og ECB, der afholder rentemøde torsdag..
03. juli 2020 kl. 12.24
Aktieudsigten: Regnskaber fra forsikringskoncernen Tryg og Bang & Olufsen er blandt højdepunkterne i løbet af ugen, som til gengæld ikke byder på særligt mange nøgletal af den helt tunge kaliber. Da mange samtidig holder sommerferie, kan der ventes en mere afdæmpet aktivitet på finansmarkederne. Amerikanerne er dog tilbage igen efter den forlængede weekend i forbindelse med lørdagens nationaldag 4. juli, men den amerikanske sæson for aflæggelse af regnskaber for andet kvartal starter først for alvor i uge 29.
26. juni 2020 kl. 13.00
Aktieudsigten: Sommerferien står for døren i Danmark, og det betyder længere mellem opdateringerne fra selskaberne. Investorerne venter nu på halvårsregnskaberne, der først rigtigt indtager scenen til august. I den kommende uge kan du dog fordrive ventetiden med blandt andet regnskabstal fra tre store amerikanske selskaber.
19. juni 2020 kl. 11.02
Aktieudsigten: Roblon, Flügger og Harboe Bryggeri aflægger regnskaber i den kommende i uge, og fra udlandet ventes nyt fra Nike og fra Hennes & Mauritz. Stigende smittetal i flere amerikanske delstater kan ødelægge forhåbningen om et hurtigt opsving.
12. juni 2020 kl. 11.34
Aktieudsigten: Den månedlange optur standsede brat sidste uge efter fornyet bekymring om forløbet af virusudbruddet og om de økonomiske udsigter. Den kommende uge byder på flere pejlemærker om den økonomiske udvikling, men få selskabsspecifikke nyheder.
04. juni 2020 kl. 11.00
Aktieudsigten: Der er god stemning på aktiemarkederne i øjeblikket, men samtidig står usikkerhedselementerne i kø. Ugens største kalendersatte begivenhed bliver onsdagens rentemøde i USA, mens Pandora-investorerne tirsdag kan få nyt om markedsstemningen fra den amerikanske smykkeforhandler Signet.
29. maj 2020 kl. 11.37
Aktieudsigten: Coronapandemien er aftagende i mange af verdens store økonomier, og det store spørgsmål er nu, i hvilket omfang aktiviteten vender tilbage efter genåbningerne - og om smittespredningen vil accelerere igen. Fokus kan også vende tilbage på handelskrigen mellem USA og Kina.
19. maj 2020 kl. 09.57
Aktieudsigten: De seneste måneder har været tumultariske med nedlukning af de fleste af verdens store økonomier. Siden slutningen af marts er aktiemarkederne steget kraftigt, ikke mindst de amerikanske teknologiaktier, som nu er mindre end 10 procent fra toppen lige før virusudbruddet. Investorerne vil derfor fortsat skulle afveje, om tiltagene fra centralbanker og politikere er store nok til at berettige det kraftige rebound i aktiekurserne.
15. maj 2020 kl. 11.25
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen i udlandet er afsluttet, og coronakrisen kan igen tage overskrifterne i finansmedierne.
07. maj 2020 kl. 11.12
Aktieudsigten: De store internationale selskaber har aflagt opdateringer for årets første tre måneder. I Danmark synger regnskabssæsonen på sidste vers, hvor der kun mangler tal fra C25-medlemmerne Lundbeck, A.P. Møller – Mærsk og Rockwool, som kommer i denne uge, mens Simcorp venter til næste uge. Afslutningen af regnskabssæsonen giver plads til genopblusning af gamle temaer eller opblomstring af nye.
01. maj 2020 kl. 11.19
Aktieudsigten: April blev den bedste måned for S&P 500-indekset siden 1987. Spørgsmålet er nu, om det er gået lidt for hurtigt, og om det gode, gamle børsordsprog om at sælge i maj kommer til at holde stik. Ugen byder på en kongerække af regnskabsaktuelle selskaber, heriblandt Vestas, Pandora, Ambu og Demant tirsdag og Novo Nordisk, Coloplast, Genmab og ISS onsdag. Fredag venter en gyser, når rapporten for udviklingen på det amerikanske arbejdsmarked offentliggøres.
24. april 2020 kl. 11.12
Aktieudsigten: Det bliver en meget tung regnskabsuge på den danske scene, hvor der leveres regnskaber fra sværvægtere såsom Ørsted, Danske Bank, Nordea, Novozymes, DSV Panalpina og Carlsberg samt lidt mindre selskaber såsom FLSmidth, Unibrew, GN Store Nord og Sydbank. På den internationale scene vil opmærksomheden fortsat være rettet mod udviklingen i coronaviruspandemien, og bekæmpelsen af de negative økonomiske effekter af krisen. I den forbindelse kan der komme nyt onsdag aften fra den amerikanske centralbank og torsdag eftermiddag fra Den Europæiske Centralbank, når begge centralbanker er klar med rentemeldinger.
17. april 2020 kl. 10.55
Aktieudsigten: I skyggen af coronakrisen fortsætter den amerikanske regnskabssæson med tal fra blandt andre Amazon. I Danmark indleder Tryg traditionen tro sæsonen for kvartalsregnskaber på tirsdag.
08. april 2020 kl. 11.00
Aktieudsigten: Påskeugen har færre handelsdage end normale uger, men det afholder ikke det amerikanske marked fra at tage hul på kvartalsregnskaberne. Blandt de større selskaber rapporterer JPMorgan, Wells Fargo og Johnson & Johnson. I Danmark kommer der regnskab fra Chr. Hansen. Coronakrisen vil dog fortsat sætte tonen på markederne.
03. april 2020 kl. 11.40
Aktieudsigten: Påskeugen er traditionelt en stille uge på finansmarkederne, men i år kan nye meldinger om coronakrisens udvikling skubbe markederne i den ene eller den anden retning. Også nyt fra Opec-mødet mandag og offentliggørelse af referatet fra seneste Fed-møde onsdag er værd at holde øje med.
27. marts 2020 kl. 11.32
Aktieudsigten: Efter den seneste tids voldsomme nedtur begyndte flere af aktiemarkederne at blomstre op i løbet af ugen. Næste uge byder på vigtige rapporter, der kan give en indikation på retningen fremover. Desuden aflægger Bang & Olufsen og svenske Hennes & Mauritz regnskab.
20. marts 2020 kl. 08.18
Aktieudsigten: Effekterne af virusudbruddet og myndighedernes tiltag for at støtte den økonomiske aktivitet dominerer totalt. Der kommer dog enkelte interessante regnskaber, blandt andet fra Nike, Micron Technology, Tiffany og Signet. Mange selskaber vil formodentlig annullere deres forventninger til resultaterne for 2020.
13. marts 2020 kl. 15.19
Aktieudsigten: Alt handler nu om udbredelsen af coronavirus og ugens eneste, på forhånd fastsatte, højdepunkt er en forventet amerikansk rentenedsættelse på onsdag.
06. marts 2020 kl. 10.59
Aktieudsigten: Coronavirus vil fortsat tage overskrifterne og investorerne håber på meldinger om en opbremsning i antallet af nye smittede og døde uden for Kina. Der er meget stor usikkerhed på aktiemarkederne, og markedsdeltagerne vil fortsat spejde efter hjælp fra centralbankerne, herunder ECB, der mødes torsdag. På det danske marked vil opmærksomheden desuden være rettet mod regnskaber fra Royal Unibrew, Torm, G4S og Zealand Pharma.
28. februar 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Den seneste uge har budt på den hurtigste korrektion på de amerikanske aktiemarkeder siden 1933, idet den frygtede coronavirus i forrige weekend spredte sig ud over Kinas grænser. Det skabte lige pludselig et scenarie, hvor investorerne skulle til at indregne, at det ikke kun var Kinas økonomi, der ville blive ramt, men at det nu var hele verden. Fokus vil derfor være på, om coronavirusudbruddet bliver inddæmmet, hvor opmærksomheden især vil være på, om det nye antal smittede uden for Kina begynder at falde.
21. februar 2020 kl. 11.27
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen er allerede gået på hæld i udlandet, men i Danmark fortsætter den med regnskaber fra C25-selskaberne Jyske Bank og ISS. Blandt de lidt mindre sidepapirer leveres også regnskaber fra Sydbank, Nilfisk, NKT og Scandinavian Tobacco Group. På den internationale scene er opmærksomheden fortsat rettet mod meldinger om udviklingen i nye smittede og døde som følge af coronavirus.
14. februar 2020 kl. 10.43
Aktieudsigten: De danske skoleelever vender tilbage fra vinterferien, og det samme gælder de store danske børsnoterede selskaber, der igen åbner op for regnskabsvinduet. Det giver i løbet af ugen regnskaber fra blandt andet biotekselskaberne Genmab og Bavarian Nordic samt rederiet Mærsk. Ugen starter stille og roligt på de internationale aktiemarkeder, idet amerikanerne holder fri som følge af helligdagen Presidents Day. Opmærksomheden vil fortsat være rettet mod meldinger fra Kina om udviklingen i nye tilfælde af smittede og døde relateret til coronavirusset.
06. februar 2020 kl. 13.29
Aktieudsigten: Den forgangne uge har været en sand regnskabsstorm med regnskaber fra sværvægtere såsom Novo, Danske Bank, Vestas og DSV Panalpina. I den nye uge står vinterferien for døren, og det kan præge mængden af aktører på den danske scene, idet langt hovedparten af de store danske selskaber har valgt at lægge regnskaberne før og efter Uge 7.
31. januar 2020 kl. 12.55
Aktieudsigten: Investorer og analytikere får travlt næste uge, når tretten af selskaberne i C25-indekset rapporterer. Det gælder blandt andet sværvægtere som Novo Nordisk, Danske Bank, Coloplast, Carlsberg, Vestas og DSV Panalpina.
24. januar 2020 kl. 11.37
Aktieudsigten: Denne uge byder på regnskab fra et enkelt C25-selskab, Ørsted, mens der er konkurrentnyt fra udlandet om storbankerne, Vestas, Novo Nordisk og FLSmidth. Også Apple og Microsoft er regnskabsaktuelle.
17. januar 2020 kl. 11.42
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson skydes for alvor i gang med regnskabet fra Tryg, der ventes onsdag. Dagen efter følger konkurrenten Topdanmark trop, og torsdag skal også Novozymes have vurderet sine tal af markedet. Det årlige møde i den schweiziske alpeby Davos starter tirsdag, hvor punktet miljømæssige risici for første gang er på programmet, som én af de fem største langsigtede bekymringer. Ugen kommer lidt langsomt i gang, idet amerikanerne holder fri mandag. De amerikanske markedsdeltagere vender hurtigt tilbage tirsdag, hvor der leveres et regnskab fra IBM, og onsdag leverer Johnson & Johnson sit regnskab, hvilket giver nyt til Genmab-investorerne i form af salgstal for Darzalex.
10. januar 2020 kl. 11.16
Aktieudsigten: De globale aktiemarkeder er ikke til at stoppe, og opturen fortsætter med uformindsket styrke. En ny regnskabssæson står for døren, og det store spørgsmål er, om selskaberne kan leve op til forventningerne. Tirsdag skydes den amerikanske regnskabssæson i gang med tal fra en række storbanker. På den danske scene vil fokus være rettet mod tirsdagens regnskab fra Bang & Olufsen, der dog allerede har nedjusteret forventningerne, og onsdagens regnskab fra Chr. Hansen.
27. december 2019 kl. 16.24
Aktieudsigten: Et fantastisk aktieår nærmer sig sin afslutning. For mange af de store aktieindeks har afkastet været helt oppe på 25-30 procent. Opturen i 2019 kom dog også på bagkant af et horribelt 2018, hvor tiltagende bekymringer for handelskrig og den globale vækst satte sine spor.
20. december 2019 kl. 10.27
Aktieudsigten: Der er udsigt til en meget stille uge med få kalendersatte begivenheder omkring juledagene. Der kan komme udsving i forskellige aktier og sektorer i perioden frem mod nytår på grund af "window dressing", hvor fondsforvaltere køber op i aktier, der har klaret sig godt, mens tabsgivende aktier sælges. På den danske scene kan Vestas og SimCorp få opmærksomhed i tilfælde af ordreannonceringer inden årsskiftet. Topdanmark vender først på ugen tilbage til det gode selskab i C25-indekset, hvor forsikringsaktien snupper pladsen fra Maersk Drilling.
13. december 2019 kl. 11.31
Aktieudsigten: Investorerne står foran en uge uden helt så store kalendersatte begivenheder som den netop overståede, der bød på valg i Storbritannien samt rentemøder hos både den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank. Krydderiet i den forgangne uge blev positive meldinger om en fase 1-handelsaftale mellem USA og Kina, som gav solid medvind til aktierne. Især de cykliske aktier blev hjulpet af udsigten til en mere forsonende linje mellem de to supermagter. I den sidste hele uge frem mod jul kan investorerne finde inspiration i et par rentemøder i henholdsvis Storbritannien og Sverige, og yderligere leveres der regnskaber fra transportgiganten Fedex og Nike. På den danske scene rapporterer Per Aarsleff og Roblon.
06. december 2019 kl. 11.24
Aktieudsigten: Det bliver en begivenhedsrig uge på makrofronten med rentemøder både i Den amerikanske centralbank, Fed, og den europæiske pendant, ECB. Torsdag byder også på valg i Storbritannien, hvor markedet venter et absolut flertal til Boris Johnson. Regnskabssæsonen er afsluttet, så der er kun få kalendersatte begivenheder på selskabsfronten.
22. november 2019 kl. 10.39
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen går på hæld, og der ventes kun få danske regnskabsrapporteringer, hvor borerigkoncernen Maersk Drilling vil tage størst opmærksomhed. Torsdag vil handelsaktiviteten blive reduceret, som følge af Thanksgivning Day i USA. Fredagen er også kun en halv handelsdag på børserne i New York, hvor søgelyset vil være rettet mod meldinger fra detailsektoren og Black Friday-salget.
15. november 2019 kl. 12.04
Aktieudsigten: Strømmen af kvartalsrapporteringer er ved at tynde ud, men der mangler stadig enkelte, store selskaber. Novo Nordisk' kapitalmarkedsdag onsdag kan give spændende nyt om børsens største virksomhed.
07. november 2019 kl. 12.10
Aktieudsigten: Rapporteringssæsonen i Danmark er gået ind i den sidste fase, og den kommende uge byder på regnskaber fra blandt andre Ambu, A.P. Møller - Mærsk, DFDS og Royal Unibrew.
01. november 2019 kl. 11.27
Aktieudsigten: Handelskrigen har været det altafgørende emne på aktiemarkedet i mere end et år, men på det seneste er der blæst mere positive vinde ind over USA og Kina, idet begge lande har intentioner om i november at underskrive første fase af en handelsaftale. Det har været medvirkende til at sende det amerikanske S&P 500-indeks op i et nyt rekordniveau, og det har også været med til at løfte de ellers hårdt ramte cykliske aktier. På den danske scene bliver det igen en stor regnskabsuge, hvor Coloplast, Lundbeck og Pandora er i ilden tirsdag, mens Vestas, GN Store Nord og ISS er ved eksamensbordet torsdag.
25. oktober 2019 kl. 13.35
Aktieudsigten: Der har hidtil ikke været en entydig tendens i regnskaberne for tredje kvartal, men i den kommende uge bliver vi meget klogere, når FLSmidth, Ørsted, Novo Nordisk, DSV Panalpina, Danske Bank, Carlsberg og Jyske Bank rapporterer.
18. oktober 2019 kl. 11.18
Aktieudsigten: Mandagens åbning vil blive påvirket af lørdagens afstemning i det britiske parlament om premierminister Boris Johnsons Brexit-aftale. Torsdag leder Mario Draghi sit sidste rentemøde som chef for ECB inden Christine Lagarde overtager roret. På den danske scene vil investorerne afvente regnskaber fra Nordea og Topdanmark samt Novozymes, hvor sidstnævnte dog allerede har pillet noget af overraskelsen ud efter en nedjustering af prognoserne.
10. oktober 2019 kl. 11.18
Aktieudsigten: Tirsdag lyder startskuddet på regnskabssæsonen i USA, når flere storbanker rapporterer. Onsdag følger Netflix og Alcoa. Handelskrigen mellem USA og Kina kan fortsat give skvulp i markedet.
04. oktober 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Tryg er vanen tro hurtig til at lægge sine tal sammen, og også Chr. Hansen rapporterer denne uge, sidstnævnte dog med årsregnskab. Internationalt vil fokus blive rettet mod mødet mellem den kinesiske vicepremierminister Liu He og hans amerikanske modpart.
27. september 2019 kl. 11.13
Aktieudsigten: Den amerikanske økonomis sundhedstilstand kommer under lup med tirsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse og fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. De to rapporter kan blive udslagsgivende for centralbankens ageren på rentemødet i slutningen af måneden. De sidste fire dage af ugen bliver uden aktieinput fra Kina, idet riget i midten holder national friuge. Regnskabsmæssigt vil fokus på den danske scene være rettet mod pressede Bang & Olufsen og eventuelle udmeldinger om salg af forretningen.
20. september 2019 kl. 13.26
Aktieudsigten: Den seneste uge har, til trods for store begivenheder som centralbankmøde i USA, stigende repo-renter i USA og den vedvarende handelskrig mellem USA og Kina, givet bemærkelsesværdigt små udsving på aktiemarkederne. Den forestående uge har umiddelbart ikke så store kalendersatte begivenheder på tapetet, men regnskabet fra sportsudstyrsgiganten Nike kan give investorerne input om privatforbrugernes købelyst, mens en opløftende regnskabsmelding fra mikrochipproducenten Micron Technology kan give en indikation om positive vinde på aktiemarkedet.
13. september 2019 kl. 11.07
Aktieudsigten: Den Europæiske Centralbanks præsident, Mario Draghi, gav væksten et skud vitaminpiller i sidste uge. I denne uge er turen kommet til den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell. Ugen bringer desuden regnskaber for en række vigtige selskaber. Samtidig får du forklaringen på, hvorfor markederne kan blive meget urolige på fredag.
06. september 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Trump og handelskrigen med Kina har længe været et tema for finansmarkederne og, alt afhængig af meldingerne fra denne kant, kan det også komme i spil i ugen, hvor det er småt med regnskabspræsentationer. De vigtige europæiske pejlemærker er rentemøde hos Den Europæiske Centralbank, hvor man kan forvente lempelser til støtte for økonomien. De britiske premierminister Boris Johnson og hans interne kamp om en hård Brexit-line vil også komme i fokus.
30. august 2019 kl. 11.47
Aktieudsigten: Kalenderen ser lidt tyndbenet ud, men mandagen er sidste sommerferiedag for mange på Wall Street. Fra tirsdag kan man forvente øget aktivitet på de globale finansmarkeder. Makrofolkene vil fokusere  på den amerikanske erhvervstillid tirsdag og den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fredag. Pandora-investorer kan også kigge mod USA og regnskabet fra smykkeforhandleren, Signet Jewelers.
23. august 2019 kl. 15.39
Aktieudsigten: Nu er regnskabssæsonen ved at være slut. Det kan give lidt tomrum på nyhedsfronten - og tid til eftertanke hos investorerne. Handelskrigen mellem USA og Kina raser stadig, men det lader til at det globale marked har fået fast grund under fødderne igen efter en urolig periode fyldt med bekymringer.
16. august 2019 kl. 16.40
Aktieudsigten: Det har været en voldsom uge med ekstreme udsving på finansmarkederne, især i nedadgående retning for aktiernes vedkommende. Samtidig har presset på de europæiske og amerikanske renter med en kortvarig inverteret (omvendt) rentekurve givet anledning til panderynker. Det samme har handelskrigen mellem USA og Kina.
02. august 2019 kl. 10.36
Aktieudsigten: Fokus er fortsat på renterne og den globale økonomi, efter at præsident Donald Trump i sidste uge optrappede handelskrigen med annonceringen af yderligere toldafgifter. Forventningen om yderligere rentesænkning er dermed steget på grund af bekymringer om handelskrigens effekt på den økonomiske vækst. På det marked vil fokus være rettet mod regnskaberne fra Ørsted, FLSmidth, Novozymes og afslutningsvis Novo Nordisk.
26. juli 2019 kl. 09.53
Aktieudsigten: Blikket rettes igen mod Trumps armlægning med Kina, idet der ventes nye forhandlinger. Der vil desuden være fokus på det amerikanske rentemøde onsdag. Den internationale regnskabssæson kører for fuld skrue og på den danske scene får vi regnskab fra DSV. Investorer i Vestas og Novo Nordisk kan holde øje med nyt fra konkurrenterne.
19. juli 2019 kl. 09.58
Aktieudsigten: Der er stille på den danske scene, men investorerne får dog god mulighed for at finde inspiration fra udlandet i den kommende uge. Specielt den europæiske bilindustri kommer i søgelyset med regnskaber fra branchens store drenge. Ugen afsluttes med den helt store makrokonge – de amerikanske BNP-tal for 2. kvartal. Men er tallene reelt er for bagudskuende midt i uroen om handelskrig?
12. juli 2019 kl. 11.41
Aktieudsigten: Investorerne vil i ugen holde vejret i håb om, at der ikke kommer flere negative overraskelser efter nedjusteringer sidste uge fra kemikaliegiganten BASF og bilproducenten Daimler. I USA starter regnskabssæsonen for alvor mandag med regnskab fra Citigroup efterfulgt af JPMorgan, Wells Fargo og Goldman Sachs tirsdag. Også på den danske scene er bankerne i fokus med torsdagens regnskaber fra Danske Bank og Nordea.
05. juli 2019 kl. 10.54
Aktieudsigten: Sæsonen for halvårsregnskaber starter så småt. Tryg er eneste regnskabsaktuelle aktie blandt de større danske, mens Bang & Olufsen rapporterer for sit forskudte regnskabsår. Meddelelser fra nordiske konkurrenter kan påvirke Danske Bank og Nordea.
28. juni 2019 kl. 11.43
Aktieudsigten: Markedsstemningen vil mandag og resten af ugen være præget af udmeldinger om handelskrigen fra den amerikanske præsident Trump og den kinesiske præsident Xi, der har aftalt at mødes lørdag på G20-topmødet i Japan.
21. juni 2019 kl. 11.29
Aktieudsigten: Ugen kan blive lidt anderledes end normalt, idet stemningen vil være afventende op mod Trump-Xi-mødet fredag og lørdag. Den pressede transportgigant Fedex giver tirsdag en temperaturmåling på erhvervsaktiviteten og selvfølgelig på transportsektoren. Maersk Drilling debuterer i C25-indekset, mens Sydbank ryger ud.
13. juni 2019 kl. 12.48
Aktieudsigten: Både Novozymes og DFDS kæmper med udfordringer og faldende aktiekurs. Globalt er fokus på det amerikanske rentemøde, hvor centralbanken er i gang med en kovending og nu indikerer rentesænkninger. Geopolitik er fortsat en faktor med spirende Iran-krise og handelskrige.
07. juni 2019 kl. 11.01
Aktieudsigten: Ugen byder på interessant nyt fra en af Novo Nordisk' store konkurrenter. Eneste danske regnskab er Agat Ejendomme (tidligere TK Development).
31. maj 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den kommende uge er præget af onsdagens Grundlovsdag, og der er stort set stilhed på den danske regnskabsscene hele ugen. Til gengæld kan du se frem til to af de helt store amerikanske makro-opgørelser, der har mulighed for at kunne påvirke aktiestemningen, et par interessante udenlandske regnskaber – og spændende nyt til investorerne i Genmab.
24. maj 2019 kl. 10.45
Aktieudsigten: Markederne har skælvet i lyset af forhandlingskollaps mellem USA og Kina, fornyet Brexit-tumult samt spændinger mellem USA og Iran. Geopolitik vil fortsat være de finansielle markeders fokus. Dog er det også en afkortet uge i de vestlige lande med mandagsfri i USA og Storbritannien, Kristi Himmelfart og efterfølgende børsfri fredag i Danmark. Interessante danske regnskaber fra Per Aarsleff og Matas.
16. maj 2019 kl. 09.40
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til regnskaber fra både Mærsk, Bavarian Nordic, SimCorp og 14 andre danske selskaber. Ugen byder desuden på spændende nyt til Ambu-investorer og oversøisk uro, der har mulighed for at kunne påvirke den overordnede aktiestemning.
13. maj 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fredag afsluttes seneste forhandlingsrunde mellem Kina og USA, hvilket sker, efter denne artikel er lavet, så udfaldet herfra vil være afgørende for de kommende dages handel på finansmarkederne og dermed også styre den overordnede stemning, imens selskabspræsentationer spiller andenviolin. NKT bliver en joker i ugens første dage. Yderligere kommer der regnskab fra Rockwool samt det stærkt kørende biotekselskab Zealand Pharma.
03. maj 2019 kl. 10.53
Aktieudsigten: Hvordan har årets første kvartal set ud for Vestas? Og kører Pandoras nye strategi på skinner? Det og meget mere kan du blive klogere på i den kommende uge, hvor hele 28 danske selskaber er regnskabsaktuelle. Se dem alle her.
26. april 2019 kl. 12.42
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge kan du se frem til hele 13 danske regnskaber, der tæller både Novo Nordisk, Danske Bank, DSV, Coloplast, FLSmidth, Ambu og flere af de helt tunge spillere. Se dem alle her.
17. april 2019 kl. 10.20
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på flere interessante regnskaber fra både hjemlig og udenlandsk kant. Gå blandt andet ikke glip af Novozymes, Topdanmark, Royal Unibrew, en håndfuld store amerikanere og mange flere. 
12. april 2019 kl. 11.55
Aktieudsigten: Enkelte store udenlandske regnskabs­præsentationer vil præge billedet i denne afkortede påskeuge. Men det gør bestemt ikke ugen uinteressant for danske investorer. Både Genmab, DSV og Chr. Hansen kan se frem til interessante udenlandske indikationer.
05. april 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: I den kommende uge bliver den danske regnskabssæson for første kvartal skudt i gang. Det sker vanen tro med regnskabet fra Tryg. Ugen byder desuden på flere interessante udenlandske regnskaber samt spændende nyt fra amerikansk kant.
29. marts 2019 kl. 13.53
Aktieudsigten: De danske investorer ser frem mod ugens regnskab fra ingredienskoncernen Chr. Hansen. Investorerne har sat næsen op efter stærke vækstrater, så spørgsmålet er, om Chr. Hansen kan leve op til forhåbningerne. Ugen byder desuden på B&O-regnskab, Maersk Drillings første dag på børsen, vigtige makrotal og meget mere.
22. marts 2019 kl. 11.11
Aktieudsigten: I den kommende uge begynder de mindre selskaber at overtage den danske regnskabsscene. Du kan se frem til selskaber som Arkil Holding, SP Group, TK Development og mange flere. Ellers byder ugen på både vigtige makrotal og forhandlinger mellem Kina og USA, der har potentiale til at påvirke markedsstemningen.
15. marts 2019 kl. 12.27
Aktieudsigten: Investorernes øjne vil hvile tungt på Bavarian Nordic i den kommende uge, da selskabets regnskab for fjerde kvartal kan gå i flere retninger: Vil selskabet fortsætte de positive takter fra seneste regnskab, eller har det hårde fjerde kvartal fået selskabet ned med nakken? Ellers byder ugen på et par små danske regnskaber og en god håndfuld store udenlandske. Se dem alle her.
08. marts 2019 kl. 10.21
Aktieudsigten: I den kommende uge bevæger den danske regnskabssæson sig mod de lidt mindre selskaber. Du kan se frem til H+H, Scandinavian Tobacco Group, Roblon, Columbus og mange andre. Fra udenlandsk kant er der også et par interessante regnskaber at komme efter. Se dem alle her.
01. marts 2019 kl. 11.16
Aktieudsigten: Den kommende uge er der fortsat spændende danske årsregnskaber på menuen. Du kan blandt andet se frem til Schouw & Co., Zealand Pharma, Royal Unibrew, D/S Norden og mange flere. Ugen afsluttes desuden med vigtige makrotal fra amerikansk kant.
22. februar 2019 kl. 11.22
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til spændende årsregnskaber fra Jyske Bank, GN Store Nord, NKT, Nilfisk, Per Aarsleff og en bunke andre danske selskaber. Fredag eftermiddag rystes der desuden med sablerne på den politiske scene, når præsident Trump og den kinesiske topforhandler Liu He mødes.
17. februar 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den kommende uge får vi igen regnskaber fra en række danske selskaber – blandt andet Mærsk, William Demant, Genmab og ISS. Og fra small cap-segmentet aflægger blandt andet Bioporto og Brdr. A&O Johansen regnskab.
08. februar 2019 kl. 11.22
Aktieudsigten: Den kommende uge lægger vinterferien en hårdhændet dæmper på den danske regnskabsscene. Til gengæld byder ugen på flere spændende udenlandske regnskaber og nyt fra både europæisk og amerikansk politisk kant.
01. februar 2019 kl. 10.43
Aktieudsigten: Den kommende uge kan danske investorer se frem til en flodbølge af spændende regnskabs­præsentationer fra den hjemlige liga. Gå blandt andet ikke glip af Coloplast, Pandora, Vestas, DSV og mange flere. Se dem alle her.
25. januar 2019 kl. 11.02
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på et overflødighedshorn af spændende danske og udenlandske regnskaber. Du kan se frem til nyt fra både Novo Nordisk, Danske Bank, FLSmidth, Ørsted, Amazon, Siemens og mange flere. På den politiske scene kan der vente spændende nyt fra både britisk og amerikansk kant.
18. januar 2019 kl. 10.55
Aktieudsigten: I den kommende uge bliver den danske regnskabssæson for fjerde kvartal skudt i gang. Det sker med regnskaber fra blandt andet Tryg og Novozymes. Ugen byder desuden på flere interessante danske og udenlandske regnskaber samt spændende nyt på den politiske scene.
11. januar 2019 kl. 11.33
Aktieudsigten: I den kommende uge kan du se frem til en lang række regnskaber fra både dansk og udenlandsk kant. Gå blandt andet ikke glip af ugens regnskab fra Chr. Hansen, der forhåbentlig vil videreføre selskabets stærke årspræsentation. Ugens politiske højdepunkt skal findes på den britiske ø, hvor hårdtkæmpende Theresa May skal have sin Brexit-aftale til afstemning.
04. januar 2019 kl. 14.00
Aktieudsigten: Det har været nogle hektiske dage med betydelige kursudsving i den første uge af 2019, så hvis det slår tonen an for hele 2019, vil investorerne få et travlt år. Fikspunkterne på den globale scene er stadig de samme: Trump og hans konfrontatoriske politik, handelskrigen, udfordringerne på den politiske scene i Europa samt risikoen for en hård økonomisk opbremsning. Den kommende uge byder desuden på regnskaber fra både dansk og udenlandsk side. Se dem alle her. Fikspunkterne på den globale scene er stadig de samme: Trump og hans konfrontatoriske politik, handelskrigen, udfordringerne på den politiske scene i Europa samt risikoen for en hård økonomisk opbremsning. Den kommende uge byder desuden på regnskaber fra både dansk og udenlandsk side. Se dem alle her.
21. december 2018 kl. 11.01
Aktieudsigten: Investorerne går sandsynligvis en rolig uge i møde. Op til årsskiftet kommer der ofte en såkaldt window dressing-effekt, hvor ustabile aktier byttes ud med kvalitetsaktier. Og så er det højsæson for selskaber som Vestas, der skal hive ordre i land, inden året slutter. Den politiske scene vil mange nok værdsætte, hvis julestilheden sænker sig over Trumps twitter-profil.
14. december 2018 kl. 11.52
Aktieudsigten: Selv om vi er tæt på jul, kan du i den kommende uge se frem til flere spændende regnskaber. Per Aarsleff er aktuel med årsregnskab efter et hårdt efterår, hvor aktien er raslet ned med hele 30 procent. Ugen byder desuden på årsregnskaber fra danske Brdr. Klee og Roblon samt en oversøisk transportgigant. Se dem alle her.
07. december 2018 kl. 10.55
Aktieudsigten: Markederne vil fortsat i den kommende uge være i den amerikanske og den kinesiske præsidents vold, og indikationer på deres forhold og forhandlingsvillighed vil være i centrum for finansstemningen. Ugen byder desuden på et par mindre danske og udenlandske regnskaber, Ambus generalforsamling, Brexit-fokus, interessante makrotal og meget mere.
30. november 2018 kl. 11.36
Aktieudsigten: Hvad sker der, når Trump møder Xi i den kommende uge? Bliver handelskrigen afblæst eller opblusset? Mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping, bliver selvsagt ugens store omdrejningspunkt, da udfaldet kan påvirke finansmarkederne markant. Ugen byder desuden på to spændende danske generalforsamlinger, nyt fra Genmab, vigtige makrotal og meget mere. Se det hele her.
23. november 2018 kl. 11.58
Aktieudsigten: Den kommende uge bærer præg af, at regnskabssæsonen er ved at ebbe ud. Du kan dog se frem til en håndfuld danske og udenlandske selskaber, der tæller blandt andet Arkil og RTX. Ugen byder desuden på vigtige forhandlinger mellem USA og Kina samt et par store danske kapitalmarkedsdage.
16. november 2018 kl. 14.41
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du blandt andet se frem til nye tal fra Rockwool, Royal Unibrew, Jeudan og Brdr. A&O Johansen. I USA er åbningstiden begrænset i to af ugens dage.
09. november 2018 kl. 11.46
Aktieudsigten: Det amerikanske midtvejsvalg er overstået, og aktieinvestorerne kan nu håbe på, at præsident Trump vil flytte sit fokus tilbage på forhandlingerne om en eventuel handelsaftale med Kina. På den hjemlige scene fortsætter striben af regnskaber i den kommende uge. Du kan se frem til mere end 20 danske regnskaber, der tæller flere af de helt tunge selskaber.
02. november 2018 kl. 11.06
Aktieudsigten: Det bliver en ekstraordinært spændende uge, vi går i møde. Den danske regnskabsscene bugner af store danske selskaber som Pandora, Vestas, Lundbeck og mange flere. Det amerikanske midtvejsvalg bliver desuden afgjort i denne uge, og det bliver spændende at følge, i hvilken udstrækning det kommer til at påvirke den generelle aktiestemning.
26. oktober 2018 kl. 11.30
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på knap 20 danske regnskaber, der spænder lige fra small cap til C25. Du kan blandt andet se frem til både Novo Nordisk, Danske Bank, Coloplast, Ørsted og Carlsberg. Se dem alle her.
19. oktober 2018 kl. 11.54
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge byder på hele 17 af slagsen, hvoraf en god håndfuld kommer fra dansk kant. Se dem alle her.
12. oktober 2018 kl. 10.49
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen er altid interessant, men kombinationen af handelskrig og en meget svingende aktiestemning gør sæsonen endnu mere spændende denne gang. Den kommende uge byder på både regnskab fra danske Chr. Hansen og en række udenlandske selskaber, der tæller blandt andet Johnson & Johnson, Ericsson og PayPal. 
05. oktober 2018 kl. 13.21
Aktieudsigten: Forsikringsselskabet Tryg og flere store amerikanske banker kommer med regnskaber i en uge, hvor også luftfart og hvidvask vil blive dominerende temaer.
28. september 2018 kl. 11.17
Aktieudsigten: Den kommende uge afholder Ambu kapitalmarkedsdag. Det sker, efter den tidligere kursraket fik et hug i sidste uge, da Nordea såede usikkerhed om selskabets salgsmål for 2019/20 med et estimat, der lå mere end halvanden milliard lavere end Ambus. Ellers byder ugen på et dansk og et par udenlandske regnskaber samt vigtige makrotal.
21. september 2018 kl. 10.59
Aktieudsigten: Den hårde retorik mellem USA og Kina udmønter sig i den kommende uge i amerikanske importafgifter på en række kinesiske varer. Indtil videre har det ikke skræmt investorerne i USA, hvor S&P500-indekset torsdag nåede op i ny all-time-high – men vil det vare ved? Ugen byder desuden på regnskaber fra blandt andet H&M og Nike samt vigtige makrotal.
14. september 2018 kl. 11.09
Aktieudsigten: Den kommende uge bliver en anelse regnskabs-fattig på den danske scene - kun robotvirksomheden Odico fremlægger regnskab. Men ugen kan dog alligevel byde på spændende nyheder for investorer i Danske Bank, Mærsk og Coloplast. Se her hvorfor.
07. september 2018 kl. 12.40
Aktieudsigten: De største begivenheder i den kommende uge står i centralbankernes tegn, da både Den Europæiske Centralbank og Bank of England kommer med rentemeldinger. Ellers byder ugen på en geografisk bred palette af regnskabsaktuelle selskaber – du kan se frem til regnskaber fra både USA, Frankrig, Spanien, England, Schweiz og Danmark. Se dem alle her.
31. august 2018 kl. 11.56
Aktieudsigten: Hvis du er blevet helt forpustet efter de seneste ugers mange regnskaber, så kan du nu se frem til en mere stille uge, der dog byder på en håndfuld regnskaber, en række vigtige makroøkonomiske indikatorer – og en deadline, der kan få stor betydning.
24. august 2018 kl. 10.05
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson for andet kvartal synger på sidste vers, men det bliver en afslutning med stil. Den kommende uge kan du se frem til hele otte danske regnskaber, der tæller blandt andet Royal Unibrew, Per Aarsleff og Sydbank. Se dem alle her.
17. august 2018 kl. 12.26
Aktieudsigten: Der er igen lagt op til en spændende uge på den danske regnskabsscene. Forventningerne til Ambu, GN Store Nord og Simcorp er tårnhøje, så mange investorer vil holde øje med netop disse tre regnskaber. Men ugen byder på meget mere. Du kan se frem til både Netcompany, Jyske Bank, Matas og flere danske selskaber.
10. august 2018 kl. 14.05
Aktieudsigten: Striben af regnskaber fortsætter på den danske scene i den kommende uge. Du kan se frem til hele 13 danske regnskaber, som vil kaste lys over, hvordan første halvår er gået for selskaber som Vestas, Mærsk, Carlsberg, William Demant og mange flere.
03. august 2018 kl. 11.57
Aktieudsigten: Sommerferien er nu et overstået kapitel på den danske regnskabsscene. Den kommende uge kan du se frem til hele syv danske regnskaber i C25-ligaen. Onsdag bliver ugens helt store dag med fem regnskaber ført an af Novo Nordisk. Se dem alle her.
27. juli 2018 kl. 13.26
Aktieudsigten: I den kommende uge fremlægger DSV regnskab for andet kvartal. Her vil investorerne få klarhed over, om den megen polemik omkring toldsatser påvirker den danske transportkoncern, eller om kvartalet er gået så godt, at der venter en opjustering. Ellers byder ugen på store udenlandske giganter og vigtige makrotal.
20. juli 2018 kl. 12.41
Aktieudsigten: I den kommende uge fortsætter strømmen af regnskaber på den udenlandske scene for fuldt knald. Mere end 20 udenlandske regnskaber byder ugen på, og du kan se frem til giganter som både Alphabet, Eli Lilly, Siemens Gamesa og mange flere. Se dem alle her.
06. juli 2018 kl. 12.09
Aktieudsigten: Midt i den eskalerende handelskonflikt mellem USA og Kina indleder forsikringsselskabet Tryg den danske sæson for kvartalsregnskaber, mens Bang & Olufsen kommer med årsregnskab. Sidst på ugen er det de store amerikanske banker, der fremlægger regnskaber, der kan give os et fingerpeg om, hvordan den amerikanske økonomi har det.
29. juni 2018 kl. 11.29
Aktieudsigten: Der er lagt op til en stille uge med meget få regnskaber. Til gengæld vil aktiemarkederne holde øje med, om den igangværende handelskonflikt er begyndt at påvirke de vigtigste makrotal. Investorerne i luftfartselskaber vil også holde øje med, om ugens trafiktal er påvirket af det varme sommervejr.
22. juni 2018 kl. 11.39
Aktieudsigten: Den kommende uge kan investorer i Novo Nordisk se frem til vigtige test-resultater, når den danske insulingigant går på scenen til diabetes-konferencen ADA. Ellers byder ugen på en række danske og udenlandske regnskaber, der omhandler lige fra danske enzymer og øl til amerikanske sportssko. Se hvilke her.
15. juni 2018 kl. 12.05
Aktieudsigten: Opturs-aktierne Ambu, Royal Unibrew og SimCorp træder i den kommende uge ind i C25-indekset. Det europæiske Stoxx600-indeks bliver også i ugens løb tre danske aktier rigere. Se hvilke her. 
08. juni 2018 kl. 23.19
Aktieudsigten: Tirsdag kommer der regnskab fra TK Development, og der kommer enkelte spændende regnskaber fra udlandet. Men de helt store begivenheder i den kommende uge bliver rentemøderne i USA og Europa, hvor henholdsvis renten og opkøbsprogrammer er til debat. I Sverige vil øjnene især være rettet mod Hennes & Mauritz.
01. juni 2018 kl. 09.23
Aktieudsigten: Den kommende uge er der stilhed på regnskabsfronten. Til gengæld byder ugen på et overflødighedshorn af retningsvisende makrotal fra både USA og Europa, startskuddet til G7-topmødet i Canada - og muligvis spændende nyt til investorerne i Genmab og Pandora.
25. maj 2018 kl. 10.27
Aktieudsigten: Du kan i den kommende uge se frem til en håndfuld danske regnskaber, der tæller blandt andet Per Aarsleff, SAS og Matas. Ugen afsluttes desuden af to af de helt store amerikanske makro-opgørelser, der har mulighed for at kunne påvirke aktiestemningen.
18. maj 2018 kl. 11.40
Aktieudsigten: Investorernes øjne vil hvile tungt på Bavarian Nordic i den kommende uge, da selskabets regnskab for første kvartal kan indeholde spændende nyt om pipelinen. Ellers byder ugen på endnu tre danske regnskaber og en håndfuld udenlandske. Se dem alle her.
11. maj 2018 kl. 00.00
Aktieudsigten: I hvilken udstrækning er Maersk Line påvirket af de lave fragtrater - og hvordan tegner fremtiden? Kan Pandoras nye Shine-kollektion fjerne usikkerheden om den fremtidige vækst? Det og meget mere kan du blive klogere på i den kommende uge, hvor hele 13 danske selskaber er regnskabsaktuelle. Se dem alle her.
04. maj 2018 kl. 10.59
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til regnskaber fra både Lundbeck, William Demant, Genmab og fire andre danske selskaber. Ugen byder desuden på to spændende udenlandske regnskaber og amerikanske makrotal, der har tyngde til at kunne påvirke den overordnede aktiestemning.
26. april 2018 kl. 11.43
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge kan du se frem til hele otte danske regnskaber, der tæller både Novo Nordisk, Carlsberg, Vestas, Coloplast og flere af de helt tunge spillere. Se dem alle her.
20. april 2018 kl. 12.59
Aktieudsigten: Den kommende uge tager den danske regnskabsscene revanche efter sidste uges tørke. Du kan se frem til ikke færre end syv spændende danske regnskaber - blandt andet Novozymes, Danske Bank og Ørsted.
13. april 2018 kl. 11.37
Aktieudsigten: Den amerikanske regnskabssæson er for alvor skudt i gang, og du kan i den kommende uge se frem til ikke færre end ti spændende amerikanske regnskaber. Også flere store schweiziske og hollandske selskaber melder sig i regnskabsstrømmen. Se dem alle her.
06. april 2018 kl. 13.49
Aktieudsigten: I den kommende uge skyder Tryg den danske regnskabsæson i gang. Ugen byder desuden på Chr. Hansens regnskab for det forskudte andet kvartal, flere regnskabsaktuelle amerikanske storbanker og et par store danske generalforsamlinger.
23. marts 2018 kl. 20.43
Aktieudsigten: Der kommer enkelte regnskaber – primært fra USA. Og der kommer vigtige nye tal fra Hennes & Mauritz. Ellers vil ugen, som er kort på grund af påsken, blive præget af inflationstal og politiske signaler fra USA, hvor både handelskrig og føderal nedlukning truer.
16. marts 2018 kl. 11.27
Aktieudsigten: Ugen byder på en række danske generalforsamlinger i den helt tunge ende. Du kan blandt andet se frem til Novo Nordisk, Lundbeck, Nilfisk og Jyske Bank. Herudover har ugen også flere spændende regnskaber i ærmet fra både indenlands og udenlands. Se hvilke her.
09. marts 2018 kl. 10.36
Aktieudsigten: Denne uge kan du se frem til regnskaber fra både Bavarian Nordic, H+H og en række mindre danske selskaber. På den udenlandske scene er der også flere spændende regnskaber at komme efter - for eksempel Adobe og Adidas. 
02. marts 2018 kl. 15.01
Aktieudsigten: Den kommende uge kommer der spændende årsregnskaber fra Schouw & Co., Zealand Pharma, Royal Unibrew, D/S Norden og flere andre danske selskaber. Ellers er det makrotal, der stjæler opmærksomheden, fordi finansmarkederne generelt reagerer nervøst for tiden.
23. februar 2018 kl. 11.30
Aktieudsigten: Der er lagt op til en uge med færre regnskaber. De danske præsentationer kommer blandt andet fra NKT, Nilfisk og Per Aarsleff. Ellers er øjnene stift rettet mod alt, der kan fortælle om renteudviklingen i USA.
16. februar 2018 kl. 10.33
Aktieudsigten: Den kommende uge tager den danske regnskabsscene revanche efter vinterferieugen. Du kan se frem til ikke færre end syv spændende danske regnskaber - blandt andet Genmab, William Demant og ISS.
09. februar 2018 kl. 11.10
Aktieudsigten: Den kommende uge lægger vinterferien en hårdhændet dæmper på den danske regnskabsscene. Til gengæld byder ugen på flere spændende udenlandske regnskaber og vigtigt konkurrentnyt til Vestas-aktionærerne.
02. februar 2018 kl. 12.12
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på et overflødighedshorn af spændende danske og udenlandske regnskaber. Du kan se frem til nyt fra både Mærsk, Vestas, Pandora, Lundbeck, Teva og mange flere. Se dem alle her.
26. januar 2018 kl. 12.13
Aktieudsigten: Onsdagens regnskab fra Novo Nordisk bliver den kommende ugens helt store omdrejningspunkt. Du kan desuden se frem til regnskaber fra flere amerikanske, tyske og svenske giganter samt vigtige makrotal. 
19. januar 2018 kl. 12.19
Aktieudsigten: I starten af den kommende uge fremlægger Tryg regnskab for fjerde kvartal - og den danske regnskabssæson er dermed skudt i gang. Du kan desuden se frem til regnskaber fra Topdanmark, Nordea, Johnson & Johnson, General Electric og mange flere. Se dem alle her.  
12. januar 2018 kl. 14.13
Aktieudsigten: Hvordan vil skattereformen i USA påvirke bankernes fremtidsudsigter? Er de store mineselskaber igen parate til at investere i produktionsapparatet? Vil Kinas nye politik med mindre fokus på vækst smitte af på landets industriproduktion? Og kan Pandora opnå investorernes tillid til en nye strategiplan? Det er nogle af de store spørgsmål, vi måske får svar på i den kommende uge.
06. januar 2018 kl. 00.00
Aktieudsigten: Herhjemme kommer Chr. Hansen og Bang & Olufsen med kvartalsregnskaber. Og så er tiden inde til de første årsregnskaber – i første omgang fra USA. Men også Genmab, Pandora og Matas kan komme med vigtige nyheder.
22. december 2017 kl. 11.54
Aktieudsigten: Den kommende uge kommer langt hen ad vejen til at stå i julefredens tegn. Dog kan investorer i Vestas og SimCorp måske se frem til spændende nyheder. Se her hvorfor.
15. december 2017 kl. 15.44
Aktieudsigten: Selv om vi er tæt på jul, kommer der en del regnskaber i den kommende uge. Herhjemme vil investorerne nok især kigge grundigt på regnskabet fra Per Aarsleff. Men der kommer også årsregnskaber fra Brdr. Klee og Roblon. Også fra USA kommer der flere interessante regnskaber.
08. december 2017 kl. 14.05
Aktieudsigten: I den kommende uge har Genmab mulighed for vise potentialet i succesmedikamentet Darzalex, når selskabet fremlægger et kombinations-studie med dette middel på den store kræftkonference ASH. Ellers byder ugen på nyt fra Harboe, Ambu, SAS og et par amerikanske giganter.
01. december 2017 kl. 23.21
Aktieudsigten: Flügger kommer med regnskab, Alk fremlægger ny strategiplan, og Novo Nordisk får afgørende nyt fra USA. Men ellers vil investorerne nok primært holde øje med forhandlingerne om en skattereform i USA. Og holde øje med, om det lykkes at undgå, at hele statsapparatet i USA må lukke på grund af manglende bevilliger.
24. november 2017 kl. 11.37
Aktieudsigten: Arkils efterår har overrasket positivt, og selskabet opjusterede i denne uge forventningerne til helåret. Det sendte aktien op med hele syv procent på én dag. I den kommende uge kan investorerne se frem til selskabets regnskab for tredje kvartal, der måske kan uddybe de positive meldinger. Ellers byder ugen på både nyt fra GomSpace, flere udenlandske regnskaber og vigtige makrotal.
17. november 2017 kl. 11.55
Aktieudsigten: Den kommende uge bærer præg af, at regnskabssæsonen er ved at ebbe ud. Du kan dog se frem til en lille håndfuld regnskabsaktuelle danske selskaber, hvor især Royal Unibrew vil trække stor opmærksomhed. Konkurrentregnskaberne har nemlig med al tydelighed vist, at det sløje sommervejr har været en hård modspiller for ølforbruget. Men vil Unibrew måske skille sig positivt ud?
10. november 2017 kl. 11.44
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på spænding på den danske large cap-scene. Investorernes øjne vil hvile tungt på regnskaberne fra Rockwool, DFDS og SimCorp, der alle har noget at skulle bevise. Ugen byder desuden på nysplittede NKT og Nilfisk samt flere udenlandske regnskaber.
03. november 2017 kl. 11.43
Aktieudsigten: Det er toppen af poppen, der skal til eksamen hos aktionærerne i den kommende uge. Du kan se frem til hele 11 store danske regnskaber, der tæller blandt andre Mærsk, Vestas, Pandora og Genmab. Se dem alle her.
30. oktober 2017 kl. 08.59
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge får vi blandt andet regnskaber fra Novo Nordisk og Coloplast, som begge vil løfte sløret for udsigterne for 2018. Det kan i høj grad påvirke kurserne.
Regnskaber i overflod. Hele ni danske og fem udenlandske regnskaber kan denne uge byde på.
20. oktober 2017 kl. 11.30
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på ikke færre end ni vigtige danske regnskaber. Du kan blandt andet se frem til Chr. Hansen, Novozymes og Carlsberg, der allesammen skal forsvare investorernes store tillid, der har sendt aktierne op over den seneste tid.
13. oktober 2017 kl. 14.50
Aktieudsigten: Den amerikanske regnskabssæson skydes i gang, og det bliver med et ordentligt brag. I denne uge kan du se frem til regnskaber fra ikke færre end 11 amerikanske giganter. Også svenske og tyske selskaber melder sig i ugens regnskabsstrøm. Se dem alle her.
06. oktober 2017 kl. 12.22
Aktieudsigten: Tirsdagens regnskab fra Tryg vil blive ugens helt store fokuspunkt. Det er forventet, at investorerne kan se frem til fortsat positive takter på skadeerstatningsfronten - men kvartalets vejr kan have spændt ben. Ugen byder desuden på flere regnskabsaktuelle amerikanske storbanker og vigtige makrotal.
29. september 2017 kl. 15.30
Aktieudsigten: Der kommer regnskaber fra Bang & Olufsen og et par spændende amerikanske selskaber. Men de fleste investorer vil nok stadig holde mere øje med udviklingen i USA, fordi både inflation og behandlingen af Donald Trumps nye skatteudspil kan påvirke finansmarkederne. Kina kommer der næppe nyt fra – kineserne nemlig holder fri hele ugen.
22. september 2017 kl. 11.39
Aktieudsigten: Ugen byder på fire regnskabsaktuelle udlændinge - to amerikanere, en svensker og en schweizer. Specielt regnskaberne fra Nike og Hennes & Mauritz vil trække stor interesse. Detailbranchen er nemlig et benhårdt marked, hvor fejltrin straffes hårdt.
16. september 2017 kl. 03.39
Aktieudsigten: Den amerikanske dollar mod euroen er svækket betydeligt over de seneste måneder, så udmeldingerne på onsdagens amerikanske rentemøde vil blive nøje studeret på begge sider af Atlanten. Ugen byder desuden på flere spændende udenlandske regnskaber. Se dem alle her.
08. september 2017 kl. 18.20
Aktieudsigten: Lav inflation kan reducere antallet af renteforhøjelser i USA. Derfor vil investorerne holde øje med ugens tal for forbrugerpriser i USA, der også kan påvirke dollarkursen. Men en gruppe af danske investorer er nok mere spændte på at se det kommende kvartalsregnskab fra Flügger.
01. september 2017 kl. 14.42
Aktieudsigten: I den kommende uge er regnskabsfremlæggelserne sat på pause. Så investorerne vil sikkert rette blikket mod euro/dollar-krydset og udviklingen i USA. Der kommer blandt andet en Beige Book, en ny jobrapport og udtalelser fra flere medlemmer af Den amerikanske Centralbank.
Aktionærerne kan sunde sig efter de seneste ugers regnskaber. Ugens fokus vil især være rettet mod den amerikanske arbejdsmarkedsrapport og efterfølgende ISM erhvervstillid for industrien.
25. august 2017 kl. 10.55
Aktieudsigten: Hvis du er blevet helt forpustet efter de seneste ugers mange regnskaber, så kan du se frem til afslapning i selskab med en række vigtige makroøknomiske indikatorer i den kommende uge.
18. august 2017 kl. 14.52
Aktieudsigten: I den kommende uge vil vi igen få en strøm af regnskaber. De fleste dog fra lidt mindre selskaber end ugen før. Jyske Bank er eneste C20-selskab, der aflægger regnskab. De andre kommer blandt andet fra Ambu, Rockwool, Royal Unibrew, SimCorp og Bavarian Nordic.
11. august 2017 kl. 10.06
Aktieudsigten: Det er toppen af poppen, der skal til eksamen hos aktionærerne i den kommende uge. Du kan se frem til hele ti store danske regnskaber, der tæller blandt andre Mærsk, Vestas, Carlsberg og William Demant. Se dem alle her.
04. august 2017 kl. 12.59
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på hele otte vigtige danske regnskaber. Du kan blandt andet se frem til Novo Nordisk og Pandora, der begge forhåbentlig vil vise, at bedre tider er på vej på det vigtige amerikanske marked. Også Genmab, FLSmidth, Lundbeck og de resterende tre kan have spændende nyt i ærmet.
29. juli 2017 kl. 07.47
Aktieudsigten: DSV er det eneste C20-medlem, der fremlægger regnskab i den kommende uge. Investorer i Carlsberg og Novo Nordisk bør dog holde øje med regnskaber fra store konkurrenter. Ellers vil investorernes øjne især rettes mod makrotal fra USA, fordi de kan få stor indflydelse på, hvornår den amerikanske centralbank hæver renten næste gang.
21. juli 2017 kl. 12.10
Aktieudsigten: Der er lagt op til en særdeles travl regnskabsuge uden for Danmarks grænser. Hele 31 europæiske og amerikanske regnskaber byder ugen på. Disse regnskaber kan blandt andet afsløre spændende konkurrentnyt til Mærsk, Novo Nordisk og Vestas.
14. juli 2017 kl. 10.22
Aktieudsigten: Ugens regnskaber fra Danske Bank og Nordea vil trække stor opmærksomhed, da sidste uges regnskab fra norske DNB viste, at kvartalet har været særdeles positivt for de nordiske banker - og dermed kan opjusteringer ligge i kortene. Ellers byder ugen på hele 11 store amerikanske regnskaber og tre europæiske. 
07. juli 2017 kl. 12.18
Aktieudsigten: Ugens regnskab fra Tryg vil trække stor opmærksomhed, da det er fortrop i regnskabssæsonen for andet kvartal. Både Tryg-investorer og andre forsikringsaktionærer kan derfor se frem til de første tal fra branchen. Ellers byder ugen på danske B&O og store amerikanske regnskaber.
30. juni 2017 kl. 11.34
Aktieudsigten: Ugens regnskab fra Chr. Hansen er ventet med spænding. Den danske ingredienskoncern har nemlig haft medvind på det seneste - og en opjustering i dette regnskab er bestemt ikke utænkelig. Ellers vil ugen byde på vigtige oversøiske makrotal, der kan påvirke markedsstemningen.
23. juni 2017 kl. 14.05
Aktieudsigten: Den danske malerkoncern Flügger fik ny ledelse for knap et år siden, og ugens årsregnskab bliver derfor interessant læsning for investorerne. Også bryggeriet Harboe, der i sidste måned sænkede forventningerne, vil blive gransket nøje. Ellers byder ugen på spændende udenlandske regnskaber og vigtige makrotal.
16. juni 2017 kl. 21.40
Aktieudsigten: Den kommende uge vil investorernes øjne hvile tungt på den anden side af Atlanten. Her kan en stribe taler fra centralbank-medlemmer blive afgørende for den generelle aktiestemning. Vil centralbankens rente-signaler og markedets forventninger stemme overens? Ugen byder desuden på nyt for SAS- og FLSmidth-investorer.
09. juni 2017 kl. 13.31
Aktieudsigten: Det bliver en uge i makroøkonomiens tegn med onsdagen som omdrejningspunkt, men den megen tumult på den internationale politiske scene kan også give ugen ekstra krydderi heriblandt udviklingen i USA og Trump-administrationens kvaler, disputten mellem Qatar og Saudi Arabien samt britisk uklar situation og forestående fransk valg. Virksomhedsmæssigt er det ganske småt med nævneværdige begivenheder, men de hårdt pressede oliepriser vil fortsat trække opmærksomhed.
02. juni 2017 kl. 11.24
Aktieudsigten: Den afkortede danske uge kan have ekstra fokus på Genmab med den afsluttede Asco-konference, mens Novo Nordisk-investorerne afventer den kommende diabeteskonference ADA. Valutamarkedet kan få ekstra opmærksomhed med torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien samt rentemøde hos Den Europæiske Centralbank, hvor den seneste uge har vist en udvikling med betydelig styrkelse af euroen.
24. maj 2017 kl. 22.23
Aktieudsigten: Matas kommer med regnskab, men ellers er det småt med regnskabstal i den kommende uge. Til gengæld kommer der flere vigtige makrotal, der kan vise, hvordan den amerikanske økonomi klarer sig.
19. maj 2017 kl. 11.49
Aktieudsigten: Trump-tumulten har affødt et massivt pres på dollaren, så den opblussede politiske krise spøger fortsat i kulissen. Ugens fokus vil dermed specielt rette sig mod Trumps besøg i Bruxelles og efterfølgende deltagelse G7-mødet, hvor han skal udveksle synspunkter med blandt andre Merkel og Macron.
11. maj 2017 kl. 11.01
Aktieudsigten: C20-familien har nu fremlagt regnskaberne for første kvartal, så næste i rækken er medlemmerne fra large og mid cap. Denne uge kan du blandt andet se frem til både Rockwool, NKT og Simcorp. 
05. maj 2017 kl. 13.11
Aktieudsigten: Mandag står det klart, om erhvervsvenlige Macron løber med sejren over EU-skeptiske Le Pen. En sejr til sidstnævnte kan sende Frankrig ud i et politisk vakuum, da hun kan få svært ved at udpege en premierminister, der kan godkendes af parlamentet. Den politiske præsident-afklaring kan præge begyndelsen af ugen, som ellers på den danske scene er påvirket af mange regnskabspræsentationer fra C20-familien, herunder A.P. Møller – Mærsk.
28. april 2017 kl. 12.01
Aktieudsigten: Danske stjerner vil præge ugen. Du kan se frem til blandt andet regnskaber fra Novo Nordisk, Vestas, DSV og Carlsberg. Det er alle store C20-medlemmer, der har kapaciteten til at påvirke selve C20-indekset ved større kursforskydninger. Vestas og DSV har været rene succeshistorier over de seneste fire til fem måneder, mens udviklingen har været mere broget hos Novo Nordisk og Carlsberg.
21. april 2017 kl. 13.08
Aktieudsigten: Hvis Macron løber med den franske valg-sejr på søndag, vil det politiske fokus nedtones i Europa, mens en outsider-sejr til Le Pen eller Mélenchon vil byde på finansuro. På regnskabsfronten vil ugen byde på både danske og udenlandske selskaber, og du kan se frem til ikke færre end 15 forskellige regnskaber.
12. april 2017 kl. 11.28
Aktieudsigten: Efter påskens afslutning skal de danske investorer hurtigt gå fra frigear til højt tempo. Regnskabssæsonen for første kvartal er nemlig i fuldt sving på den europæiske og amerikanske scene. Du kan se frem til gigant-regnskaber fra både Heineken, Goldman Sachs, General Electric og mange flere.
07. april 2017 kl. 21.39
Aktieudsigten: De fleste børser har lukket eller begrænset åbningstid i påsken, så den kommende uge bliver formentlig en af de mere stille. Men vi begynder at få regnskaber for første kvartal fra nogle af de helt store selskaber – blandt andet amerikanske storbanker.
31. marts 2017 kl. 22.30
Aktieudsigten: I en uge uden afgørende regnskaber vil der være fokus på makro-tallene – specielt dem, der kan for-tælle noget om, hvor mange rentestigninger der kommer, og hvor hurtigt de kommer. På den hjemlige scene er der tre generalforsamlinger.
24. marts 2017 kl. 11.37
Aktieudsigten: Ugen byder på en række danske generalforsamlinger i den helt tunge ende. Du kan blandt andet se frem til Mærsk, Genmab, Carlsberg, Lundbeck og FLSmidth. Herudover vil ugen også have flere mindre danske regnskaber i ærmet. Se hvilke her.
17. marts 2017 kl. 13.58
Aktieudsigten: Ugen byder på en række spændende udenlandske regnskaber. Du kan blandt andet se frem til den amerikanske sportsudstyrsfabrikant Nike, den tyske luksusbilproducent BMW, den belgiske bryggerigigant AB Inbev og mange flere. Se dem alle her.
10. marts 2017 kl. 13.27
Aktieudsigten: Ugen byder på flere danske regnskaber – blandt andet hele tre fra danske biotekselskaber. Ikke mindst regnskabet fra Bavarian Nordic vil tiltrække sig opmærksomhed, da det kan give meldinger om, hvordan det går med udviklingen af medikamentet Prostvac mod prostatakræft.
03. marts 2017 kl. 12.00
Aktieudsigten: Royal Unibrew står midt i et ledelsesskifte efter en imponerende turn-around. Schouw & Co. havde et udfordrende 2016 med fiskedød i Chile. Kan den kommende uges regnskaber fra de to selskaber vise lys i horisonten?
24. februar 2017 kl. 16.02
Aktieudsigten: Nets, Sydbank og DS Norden er tre af de selskaber, der fremlægger regnskab i den kommende uge. Men størst opmærksomhed vil der formentlig være om Trumps tale til nationen. Vil han overraske igen og komme med en vækstpakke?
17. februar 2017 kl. 15.14
Aktieudsigten: Den kommende uge får vi fire regnskaber fra fire spændende C20-selskaber. Mest opmærksomhed vil der nok være omkring årsregnskabet fra Genmab. Fra USA får vi nyt fra giganterne Home Depot og Wal-Mart Stores. Ugen kan dog begynde i roligt tempo med en amerikansk fridag.
10. februar 2017 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den kommende uge bliver en rolig en af slagsen med hensyn til regnskaber fra danske selskaber. Kun to byggeselskaber fremlægger nye tal. Ellers kommer nyhederne, der kan give et fingerpeg om, hvordan aktiemarkederne har det, fra udlandet.
03. februar 2017 kl. 15.36
Aktieudsigten: I den kommende uge kommer der interessante regnskab fra hele syv C20-selskaber. De vil afsløre, hvordan det går i nogle af de selskaber, som flest danskere har investeret i. Og der er rig mulighed for overraskelser i både positiv og negativ retning.
27. januar 2017 kl. 11.33
Aktieudsigten: Fokus rettes i denne uge mod torsdagens regnskaber fra Novo Nordisk og Danske Bank, men ugen byder på mange flere regnskabsaktuelle danske selskaber.
13. januar 2017 kl. 11.47
Aktieudsigten: USA sætter sig tungt på nyhedsstrømmen i denne uge med årsregnskaber samt den officielle overdragelse af præsidentembedet til milliardæren Donald Trump. På den danske scene vil øjnene være rettet mod Novozymes, som er første C20-medlem med årspræsentation. Derefter er Tryg nummer to på perlekæden.
06. januar 2017 kl. 17.26
Aktieudsigten: Ugen starter med regnskab for fjerde kvartal fra amerikanske Alcoa. Det er tegnet på, at regnskabssæ-sonen i USA nærmer sig. Sidst på ugen følger en stribe amerikanske storbanker op. Danske Chr. Han-sen kører med forskudt regnskabsår, hvilket sikrer, at den kommende uge også får et dansk islæt fra C20-familien, mens Bang & Olufsen-koncernen er regnskabsaktuel sidst på ugen. Det kan også blive en uge, hvor virksomheder kan justere forventningerne til årsregnskaberne.
22. december 2016 kl. 19.01
Aktieudsigten: Vestas og SimCorp hører til blandt de selskaber, som typisk får mange ordrer op til årsskiftet, og derfor vil investorerne vente eller håbe på mange meldinger fra de to selskaber. Der er ingen tvivl om, at den kommende uge bliver stille, men der vil være stor opmærksomhed på valutakurserne og specielt dollaren og eventuelle afledte effekter.
Der kommer regnskaber fra en række danske og udenlandske selskaber, samt nogle vigtige makroøkonomiske indikatorer. Men ellers er der lagt op til en relativt stille uge.
16. december 2016 kl. 14.36
Aktieudsigten: Der er lagt op til, at det bliver en rolig juleuge med lav aktivitet på de finansielle børser i slutningen af ugen, men der vil nu alligevel være enkelte fikspunkter, investorerne kan have et øje på. Specielt dollar/euro-krydset efter at den amerikanske centralbank løftede renten og indikerede tre rentestigninger i både 2017 og 2018.
09. december 2016 kl. 13.56
Aktieudsigten: Den amerikanske centralbank hævede renten for første gang i ni år i december 2015 og indikerede, at der var mere på vej. Igennem hele 2016 er den næste rentestigning udskudt gang på gang, men analytikerne er nu sikre på, at den kommende uge byder på rentestigning nummer to. Opbrydningen af Mærsk-koncernen kommer også på menuen i den kommende uge, og her er pejlemærket tirsdagens kapitalmarkedsdag.
Afstemningen i Italien stjæler opmærksomheden i den kommende uge. Senere på ugen rettes blikket mod rentemødet hos Den Europæiske Centralbank - og her er fokus på QE-udsigterne.
02. december 2016 kl. 11.14
Aktieudsigten: Mandagen kan blive volatil efter søndagens reform-afstemning i Italien, og tankerne kan blive ledt tilbage på Brexit og Trump. Der er ingen tvivl om, at markedet vil have fokus på resultatet samt den efterfølgende politisk håndtering af et eventuelt nej til Renzi-reformen.
25. november 2016 kl. 15.20
Aktieudsigten: Menuen har stået på markante stigninger i de amerikanske renter, hvilket også har affødt en betydelig styrkelse af dollaren. Det betyder, at markedet helt har indregnet en rentestigning fra den amerikanske centralbank ved næste rentemøde. Investorerne har stadig nogle vigtige nøgletal til gode herunder ISM-erhvervstilliden og fredagens arbejdsmarkedsrapport.
18. november 2016 kl. 12.44
Aktieudsigten: De globale finansmarkeder har været tryllebundet af Trumps ekstreme udmeldinger op til valgdagen og efterfølgende af Trumps gøren og laden efter præsidentvalgsejren. Det har givet et ensidigt fokus på USA verden over, og den asiatiske udvikling er kørt helt i baggrunden. Torsdag er Thanksgiving, så investorerne kan se frem mod en uge med betydeligt færre nyheder fra den anden side af Atlanten.
Danske investorer kan blandt andet se frem mod regnskaber fra H+H International, Rockwool og Alm. Brand. På den internationale scene er blikket især vendt mod USA.
11. november 2016 kl. 14.11
Aktieudsigten: Markedet er ved at tilpasse sig den nye virkelighed med Trump som præsident. Meldinger om hans politiske dagsorden, ambitioner og politiske råderum vil blive vendt og drejet. Investorerne rykker generelt over i banksektoren og aktier relateret til byggesektoren på bekostning af forbrugerrelaterede aktier.
I skyggen af den amerikanske valgkamp får investorerne regnskaber fra interessante spillere såsom Vestas, Ambu, FLSmidth og Carlsberg.
04. november 2016 kl. 15.16
Aktieudsigten: Trumps genvundne momentum har givet forretningsmanden en regulær mulighed på valgdagen den 8. november, og investorerne har talt deres klare sprog ved at sende aktierne nedad i takt med, at Trumps muligheder er vokset. Tirsdag holder aktionærerne vejret og onsdag kommer valgresultatet med al sandsynlighed og den første dom fra aktionærerne.
Den kommende uge byder på en lang række regnskaber fra danske virksomheder. Du kan blandt andet glæde dig til friske tal for Genmab, Pandora, DSV, A.P. Møller - Mærsk og Coloplast.
28. oktober 2016 kl. 11.00
Aktieudsigten: Investorerne kan se frem til endnu en spændende uge på regnskabsfronten. Der vil være spænding om præsentationerne fra DSV og Pandora, men også Mærsk kan trække en kanin op af hatten. Novo Nordisk-aktien vil fortsat trække opmærksomhed efter fredagens kursslagtning på et regnskab med mange kritiske punkter.
Ugen byder på en lang række spændende regnskaber, blandt andet fra Novo Nordisk og Novozymes, Nordea, Sydbank og Danske Bank. Fra udlandet kan du se frem mod regnskaber fra Apple og Fingerprint Cards. Der er med andre ord rigeligt med undskyldninger for at undgå efterårsvejret.
21. oktober 2016 kl. 14.31
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på store regnskaber på den danske scene. Især Novo Nordisk vil være i fokus, efter at selskabet har fået enorme kurssmæk over de seneste tre måneder. Novo Nordisk giver nye prognoser for 2017 og står foran et direktørskift, så der er rigeligt at kigge efter. Yderligere vil der komme regnskaber fra Nordea, Danske Bank, Chr. Hansen og Novozymes.
Investorerne er bekymrede for den kommende uges regnskabstal. Kinas BNP-opgørelse på onsdag er blevet til en joker efter Kinas skuffende eksporttal for september. Og i Europa kan ECB få lidt opmærksomhed med rentemødet.
14. oktober 2016 kl. 11.34
Aktieudsigten: Regnskaberne fra amerikanske Alcoa og Honeywell samt svenske Ericsson indeholdt grimme overraskelser. Det har givet investorerne ekstra bekymringer for virksomhedens generelle indtjeningsevne i tredje kvartal. Derfor vil der være ekstra fokus på de kommende regnskaber - og om analytikerne har været for optimistiske denne gang.
Efterårets første kvartalspræsentationer toner allerede nu frem i indeværende uge, og heriblandt er danske Tryg, mens de amerikanske banker vil trække opmærksomheden senere på ugen.
07. oktober 2016 kl. 11.10
Aktieudsigten: Tredje kvartal er afsluttet, og mange virksomheder er i gang med at lægge sidste hånd på regnskaberne for det afsluttede kvartal. Det betyder, at op- og nedjusteringer på nuværende tidspunkt kan slå ned som lyn fra en klar himmel.
29. september 2016 kl. 15.59
Aktieudsigten: Tæsk til Deutsche Bank og banksektoren generelt prægede sidste uge. Derfor vil fokus fortsat være rettet mod meldingerne om det brandvarme emne, som kan hænge i markedet ind i kommende handelsuge. Kina holder fri hele ugen, og børserne er lukket. I USA præsenteres to vigtige rapporter for september, der fortæller, hvordan det går med arbejdsmarkedet og erhvervstilliden.
23. september 2016 kl. 11.38
Aktieudsigten: GN Store Nord lægger sine kort på bordet med en strategiopdatering for de kommende tre år, imens Mærsk-investorerne har fokus rettet mod meldinger fra et møde i Algeriet, hvor Opec-medlemmerne samles til et ekstraordinært møde. Du kan desuden se frem til tyske og kinesiske makrotal.
Boligmarkedet i Kina, den amerikanske centralbank og nye indikatorer for erhvervstillid i USA er i fokus i den kommende uge.
16. september 2016 kl. 10.58
Aktieudsigten: Kineserne har holdt en forlænget weekend, så der kan igen komme nyt fra disse kanter, men generelt er blikket rettet mod den amerikanske centralbank og onsdagens rentemøde med den efterfølgende beretning fra centralbanken. Investorerne kan være bange for, at renten bliver løftet hurtigere end opsvinget kan bære. Yderligere kan det være interessant at have et ekstra øje på fredagens amerikanske udgave af Markits PMI erhvervstillid.
08. september 2016 kl. 16.56
Aktieudsigten: Diabetesmarkedet kommer i centrum med EASD-konferencen, der begynder mandag og afsluttes fredag. Novo Nordisk-aktien har været hårdt presset af amerikansk prispres, og svaret fra Novo Nordisk er innovation og nye produktlanceringer. På den makroøkonomiske scene kan fokus også være rettet mod fredagen med de amerikanske forbrugerpriser.
Investorerne får ikke de store regnskaber at bladre igennem i den kommende uge, men de kan efterrationalisere over halvårsregnskabssæsonen.
02. september 2016 kl. 11.41
Aktieudsigten: Det har været nogle hæsblæsende uger på aktiemarkederne, og på den globale scene har trenden været en styrket dollar mod euroen på grund af rentespekulationer. De amerikanske aktier ligger ganske tæt på all time high i august 2016, mens de store europæiske indeks' all time high blev nået i april 2015.
Spekulationerne om den amerikanske rentepolitik florerer for fuld styrke i de finansielle markeder, og disse spekulationer kan i den kommende uge få ny næring med to afgørende amerikanske makroøkonomiske præsentationer.
26. august 2016 kl. 11.12
Aktieudsigten: I den kommende uge kan du se frem mod regnskaber fra blandt andet Per Aarsleff og Scandinavien Tobacco. Senere på ugen offentliggøres to vigtige rapporter, der igen sætter fokus på forventningerne til amerikansk rentepolitik. Sker der snart noget?
Ugen byder på halvårsregnskaber fra Lundbeck og en lang række mindre, danske virksomheder, makro-økonomiske nøgletal samt nyt brændstof til spekulationerne om den amerikanske rentepolitik.
19. august 2016 kl. 11.07
Aktieudsigten: Der er fortsat halvårsregnskaber i vente til investorerne, men selskabernes kaliber er reduceret en anelse. Lundbeck skal fortsætte sit stærke tråd, mens Rockwool skal holde svage punkter fra døren. Hos Simcorp er fokus på pipelinen og omlægning til abonnentfakturering. Den danske regnskabssæson har været ekstrem med enorme kursudsving, og der er måske mere fra samme skuffe i næste uge, så spændingen er intakt.
12. august 2016 kl. 13.29
Aktieudsigten: Det danske aktiemarked har de seneste dage fremvist nogle af de mest ekstreme udsving i de enkelte C20-aktier i mands minde. Så man tør næsten garantere investorerne en hæsblæsende uge og enorme kursudsving i enkeltaktierne.
Ugen byder på regnskaber fra Genmab,  Novozymes, FLSmidth, Pandora, GN Store Nord, TDC og A.P. Møller – Mærsk
05. august 2016 kl. 11.23
Aktieudsigten: De danske investorer kan se frem til en spændende uge på den danske scene, og der er bestemt lidt af hvert til investorerne. Kan Genmab fortsætte succesen, kan Novozymes genopfinde sig selv og tager Mærsk konsekvensen og opsplitter gruppen?
24. juni 2016 kl. 13.24
Aktieudsigten: Den politiske scene vil være centrum i ugen efter den historiske britiske afstemning. David Cameron har annonceret sin afsked, og en ny skal tage over til oktober. Den politiske gordiske knude skal nu vikles ud - og spørgsmålene er mange.
17. juni 2016 kl. 13.50
Aktieudsigten: Alle øjne rettes mod Storbritannien og folkeafstemningen om landets EU-medlemskab, hvor hovedparten af meningsmålingerne over den seneste uge peger mod en udmelding. Også torsdagens tragiske drab på Jo Cox kaster en grim skygge over folkeafstemningen. Folkeafstemningen er årets største politiske begivenhed, hvis nej-siden vinder. På den finansielle scene er det ugens absolut største begivenhed.
10. juni 2016 kl. 10.51
Aktieudsigten: Novo Nordisk vil blive omdrejningspunktet på den store ADA-konference i New Orleans, så mandagen kan blive en spændende dag set med danske briller. På den internationale scene var onsdagens FOMC-møde hos den amerikanske centralbank udset til at afføde en rentestigning, men den svage arbejdsmarkedsrapport har udskudt hele processen.
03. juni 2016 kl. 11.20
Aktieudsigten: Et centralt punkt for finansmarkederne er den amerikanske centralbanks kommende rentepolitik. S&P er tæt på sin rekord fra sommeren 2015, mens mange spekulerer i en rentestigning og en følgende styrkelse af dollaren. Brexit er rykket en uge nærmere og exit-polls vil tiltrække sig opmærksomhed. På den danske scene vil Dong Energys notering med første handelsdag på torsdag få opmærksomhed.
27. maj 2016 kl. 11.34
Aktieudsigten: Investorerne vil have en stor del af blikket rettet mod den makroøkonomiske scene, da de kan komme til at styre aktierne rundt i manegen i løbet af ugen. Onsdagens erhvervstillidstal fra Kina og USA vil være et fikspunkt og senere vil investorerne kigge på fredagens arbejdsmarkedsrapport fra USA, imens ECB's rentemøde ligner en stille omgang uden risiko for hjertestop eller lignende hos investorerne.
13. maj 2016 kl. 12.28
Aktieudsigten: Der bliver en rolig begyndelse på den skandinaviske scene, men senere på ugen får investorerne nogle interessante regnskaber heriblandt fra FLSmidth og Rockwool.  
04. maj 2016 kl. 14.01
Aktieudsigten: Ugen byder på en lang række regnskaber fra danske selskaber, blandt andet fire C20-selskaber. Der er store forventninger til Pandora, der kæmper med høje sølvpriser og den svækkede dollar. Biotek-selskaberne er generelt pressede, men der er udsigt til en enkelt solstrålehistorie.
29. april 2016 kl. 11.29
Aktieudsigten: De danske investorer går en kort uge i møde med torsdagens Kristi Himmelfart og fredagens banklukkedag. Mandag og fredag offentliggøres to vigtige amerikanske rapporter om arbejdsmarkedet og erhvervstillid. De amerikanske nøgletal kommer efter sidste uges meget svage BNP-vækst, som gav bekymringer for opsvingets holdbarhed.
21. april 2016 kl. 11.38
Aktieudsigten: Bekymringerne om en global recession er kørt i baggrunden. Den amerikanske regnskabs­sæson er begyndt lovende og S&P 500 er tæt på historisk rekord. Ugen afsluttes med et festfyrværkeri af regnskabs­præsentationer fra Novo Nordisk, Vestas og Danske Bank.
15. april 2016 kl. 12.55
Aktieudsigten: Det endte med at blive en rigtig god aktieuge, hvor det amerikanske S&P500 og Nasdaq-indekset nåede op i højeste niveauer i året i den afsluttede uge, imens de europæiske aktier også har oplevet fremgang og nået langt væk fra de depressive niveauer i februar. Regnskaberne for første kvartal har indledt sin spæde begyndelse, og regnskaberne vil være en drivfaktor for aktierne i den kommende uge.
09. april 2016 kl. 10.46
Aktieudsigten: Nyt produkt fra høreapparat-giganten William Demant skal gøre selskabet til markedets førende. Og så byder ugen på generalforsamling i A.P. Møller - Mærsk, der befinder sig i en dyster tid. Er det på tide at sælge, og lade container-skibet sejle sin vej?
01. april 2016 kl. 11.17
Aktieudsigten: Det er tid til regnskaber fra Bang & Olufsen og Chr. Hansen. Hvad sker der med TV-mogulen, der har været omgærdet af spekulationer på det seneste? Og fortsætter Chr. Hansen den positive trend?
23. marts 2016 kl. 00.00
Aktieudsigten: Vestas og Lundbeck kan fejre et udmærket år, mens NKT Holding kæmper en hård kamp. Der bliver travlt i aktieverden efter påske.
19. marts 2016 kl. 11.16
Aktieudsigten: Novo Nordisk rammes af dollar-dyk, og en Vestas-konkurrent aflægger regnskab efter et år med vundne markedsandele på hjemmemarkedet. Læs her, hvordan investorernes påske kommer til at se ud.
11. marts 2016 kl. 11.21
Aktieudsigten: Der er udmeldinger om renten på vej fra den amerikanske centralbank FED. Samtidig kommer Carlsberg på banen med en ny strategiplan, og Parken Sport & Entertainment aflægger regnskab. Går det op eller ned for Parken? Og er det blevet tid til at købe Carlsberg-aktier nu?
04. marts 2016 kl. 10.35
Aktieudsigten: Torm og G4S kommer med regnskaber, og et møde i Den Europæiske Centralbank vil byde på store overraskelser. Læs hvilke i denne uges aktieudsigt.
26. februar 2016 kl. 11.29
Aktieudsigten: To amerikanske makrotal stjæler billedet. Tal for erhvervstillid og arbejdsmarkedsrapporten, som kan påvirke centralbankens rentepolitik. Investorerne vil også have et vågent øje rettet mod tirsdagens kinesiske tal om væksten. Vil det blive en uge med stor volatilitet?
19. februar 2016 kl. 14.56
Aktieudsigten: Den kommende uge bliver igen stor på den danske regnskabsscene. Du kan se frem til regnskaber fra både Simcorp, Rockwool, NKT og tre andre interessante selskaber. Se hvilke her.
12. februar 2016 kl. 12.41
Aktieudsigten: Efter denne uges blodbad på aktiemarkederne, venter investorerne nervøst på, hvad den kommende uge vil byde. Aktieudsigten kommer her med de afgørende begivenheder - blandt andet kommer der årsregnskab fra Genmab, hvor prognosen for 2016 kommer til at trække
05. februar 2016 kl. 11.57
Aktieudsigten: Ugen bliver mere end almindelig travl på den danske regnskabsscene. Investorerne kan se frem til regnskaber fra både Mærsk, Vestas, Pandora og fire andre danske giganter. Se dem alle her.
03. december 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: I løbet af sommeren solgte Hellerup Finans aktier i fire vidt forskellige selskaber. I alle fire tilfælde holdt aktiesalget sig lige under en million euro, således at selskaberne slap for skrappe krav til prospekterne. Samtidig brugte Hellerup Finans en såkaldt vurderingsberetning udarbejdet til et helt andet formål i markedsføringen. Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktio­nærforening, har bidt mærke i de forskellige historier om Hellerup Finans. »Når jeg skal investere penge i et selskab, er det afgørende, at der er fuldstændig tjek på tingene. Her får man et billede af det stik modsatte. Ligegyldigt hvor man kigger hen, er der overoptimistiske budgetter, glemte stridigheder og forkerte kundereferencer. Det gør mig ekstremt utryg,« siger han.
03. december 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den tidligere direktør i krakkede Tønder Bank, Mogens Mortensen, er ved retten i Sønderborg blevet fundet skyldig i at give mangelfulde indberetninger til Finanstilsynet. Bøden bliver på 25.000 kroner. Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening og medlem af bestyrelsen i den sønderjyske investorgruppe, kalder torsdagens dom for »en helt afgørende brik«.
02. december 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nuevolution inviterede i samarbejde med Dansk Aktionærforening til aktionærmøder, inden den nye aktie går på børsen. Indslag med CFO Henrik Simonsen og direktør for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen.
02. december 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hellerup Finans stiller private investorer høje afkast i udsigt, men den eneste sikre vinder er selskabets ejer. Danske Aktionærforening advarer direkte imod at skyde penge i Hellerup Finans' investeringer.
28. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: 8 af 10 klager til Pengeinstitutankenævnet over investeringsrådgivning handler stadig om sager fra før finanskrisen. »Ofte ligger der ikke noget på skrift om de aftaler. Og ofte har kunderne haft en forestilling om at banken nok skulle passe på deres investering, uden at det har været tilfældet. Bankerne har i høj grad været sælgere, men det har mange investorer ikke forstået,« siger Klaus Struwe fra Dansk Aktionærforening.
25. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Stadig højere røster i EU-systemet taler for, at EUs enorme lovkompleks om investeringer skal udskydes mindst et år. »Hvis lovkomplekset udskydes i 1-2 år, får bankerne fri adgang til at hente milliardindtægter på formidlingsprovision i den periode. Investorerne kommer altså til at betale prisen for forsinkelsen,« siger Klaus Struwe, der repræsenterer Dansk Aktionærforening i det gebyrudvalg, der om få dage afgiver rapport til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.
24. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Efter stor nervøsitet er aktiekursen i høreapparatgiganten William Demant steget med mere end 50 pct. på et år. Aktionærer og analytikere udtrykker anerkendelse.
19. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Anneliese Bucka og Bjarne Laugesen er bestyrelsesmedlemmer i foreningen Tonderinvestor 2009, der sammen med Dansk Aktionærforening forbereder erstatningssager med topledelsen i den krakkede Tønder Bank. Mandag fulgte de retssagen mod tidligere bankdirektør Mogens Mortensen ved Retten i Sønderborg
18. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hvis små virksomheder skal vælge børsen i Danmark, skal aktionærskatten sænkes til svensk niveau. Det mener tre af de selskaber, der har valgt Sverige. I Dansk Aktionærforening bakker man op om virksomhedernes opråb om, at en lavere aktionærskat er det, der skal til for at skabe et velfungerende børsmarked for små og mellemstore virksomheder i Danmark.
13. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: "Vi vil gerne se på en revidering af ÅOP," siger politisk konsulent i Dansk Aktionærforening, Klaus Struwe.
13. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: ÅOP, der er nøgletallet for årlige omkostninger i procent, er blandt andet blevet til i samarbejde med Dansk Aktionærforening.
13. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening er ikke imponeret over skatteministeriets analyse af de danske skatteregler. Muren står nemlig stadig.
06. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: For medlem i Dansk Aktionærforening Morten M. Bang er aktieinvestering en passion, der ramte ham allerede som dreng, hvor Børsen vandt over Anders And, og den første aktie blev købt som 15-årig trods advarsler fra sin mor. Nu deltager han i Aktiespillet 2015
05. november 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Udflytningstrend af børsnoteringer til Sverige vender kun via lavere beskatning og rådgivningsvirksomheder, der matcher mindre selskabers behov, mener Dansk Aktionærforening.
30. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kuratoren i konkursboet efter den krakkede Tønder Bank har nu rejst et krav mod den tidligere direktør, bestyrelse og revisor på 180 millioner kroner. Dansk Aktionærforening glæder sig over stævningen.
28. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Siden 2010 har bankerne fordoblet indtjeningen på at rådgive om investeringsforeninger. Det er selv om antallet af kunder i samme periode er faldet fra 835.000 til 776.000. Det er urimeligt, at bankerne skummer fløden, mener Jens Møller Nielsen, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
28. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Forbrugerrådet Tænk og Dansk Aktionærforening giver ikke meget for investeringsforeningernes priskrig på såkaldt tegningsprovision, når indtjeningen samtidig stiger på de løbende omkostninger, som rammer investorerne langt hårdere.
28. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danske investorer er gode til at vælge de rigtige fonde, men deres afkast bliver trukket ned af et udskældt gebyr.
22. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening, rigmanden Henrik Lind og små-aktionærernes talsmand Thomas Tang var torsdag formiddag blot nogle af dem, der fra talerstolen på Mols-Liniens ekstraordinære generalforsamling på Comwell i Aarhus tordnede imod kapitalfonden Polaris' planer om at afnotere Mols-Liniens aktier fra fondsbørsen.
19. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Næsten samtlige danske banker og sparekasser har en løsning til en kunde, der gerne vil spare op via investering. Men de færreste af kunderne forstår, hvad der sker med deres penge, hvad de betaler og for hvad. Det mener samtlige uvildige rådgivere, Børsen har været i kontakt med, herunder Dansk Aktionærforening samt Forbrugerrådet Tænk.
19. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bankerne malker kunderne med gebyrer. Kunder i puljeinvesterings- og plejeproduktordninger bliver snydt, så det driver, mener eksperter. I Dansk Aktionærforening håber direktør Jens Møller Nielsen, at danskerne bliver bedre til at varetage deres egne investeringer for at undgå at blive snydt af bankerne.
14. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Både Østjydsk Bank og Danske Andelskassers Bank er i gang med at hente nye penge ind. Dansk Aktionærforening har tidligere kaldet investeringer i småbanker for kasinoaktier, på linje med fodboldklubber.
05. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nasdaq vil øge fokus på den nordiske børskravlegård First North. Effekten for de danske selskaber kan dog blive minimal, fordi den danske omsætning er dræbende lille. Direktør Jens Møller Nielsen, Dansk Aktionærforening, støtter det nye indeks, men mener, at der skal mere til for at sparke gang i den danske del af Fist North.
05. oktober 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der skal spares på krudtet blandt de over 3700 OW Bunker-aktionærer, der venter med at sende stævninger for kæmpetab, indtil de store investorer har sendt deres.
26. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Erhvervs- og Vækstministeren samt aktionærernes svar på en rockstjerne var blandt de inviterede, der tirsdag skulle fodre medlemmer i Dansk Aktionærforening med gode råd og inspiration til kommende investeringer.
26. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Er daytrading en nem vej til millionerne, eller kræver det særlige evner at få succes som hurtig handler? Berlingske har spurgt Dansk Aktionærforening og en daytrader om, hvad de vil råde folk til?
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Ditlev Engel sikrede sig 22 måneder ekstra i chefstolen i Vestas ved at få fyret sin finansdirektør, Henrik Nørremark. Investorer ryster på hovedet.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mindre biler og bedre sikkerhedsudstyr vil presse priserne yderligere ned på bilforsikringer. Det forudser forsikringskoncernen Trygs topchef, Morten Hübbe, som i stedet jagter vækst på områder som forsikring af børn, kæledyr og elektronik. "Bilforsikringspriserne i Danmark falder, og det, tror jeg, realistisk set de kommer til at fortsætte med at gøre på grund af mindre biler og bedre sikkerhedsudstyr," sagde Morten Hübbe under en præsentation tirsdag på InvestorDagen arrangeret af Dansk Aktionærforening.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Norwegian Air Shuttle fortsætter sit kraftige sats på langdistanceflyvninger og venter i 2016 at øge sædekapaciteten med 38 pct. efter en ventet vækst i 2015 på 30 pct. Det fortalte CEO Bjørn Kjos til InvestorDagen i København.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Grønlandsbanken sidder på omtrent 80 pct. af bankmarkedet i Grønland, og det kan betyde, at banken vil blive udpeget til at være et såkaldt SIFI-institut, der er et systemisk vigtigt pengeinstitut. Det fortæller Martin B. Kviesgaard, der er bankdirektør i Grønlandsbanken, på Investordagen 2015, der er arrangeret af Dansk Aktionærforening.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Alm. Brand Bank vil have nye kunder, og de skal gerne komme fra resten af Alm. Brand-koncernen, der blandt andet tæller forsikring, pension og leasing. Det fortæller Søren Boe Mortensen, adm. direktør i Alm. Brand, på Investordagen 2015, som er arrangeret af Dansk Aktionærforening.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det skal være slut med, at landets banker får betaling to gange for at pleje kundernes penge. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil således forbyde den omstridte formidlingsprovision. Det fortalte han tirsdag under Investordagen, der bliver arrangeret af Dansk Aktionærforening.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Troels Lund Poulsen (V) kunne ligne ministeren, der endelig tager tyren ved hornene og befrier hundredetusindvis af private opsparere for de udskældte rådgivergebyrer på investeringsforeninger. Sådan lød det i hvert fald, da han under tirsdagens tale på Dansk Aktionærforenings investordag slog fast, at han vil forbyde de udskældte gebyrer - også kaldet formidlingsprovision - i de tilfæde, hvor kunderne i forvejen betaler banken for at købe investeringsforeninger.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hvordan lyder dit bedste råd, når det kommer til investering? Det spørgsmål stillede vi nogle af deltagerne på InvestorDagen 2015. InvestorDagen arrangeres af Dansk Aktionærforening.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hvilke aktier har du investeret i for nylig, og hvilke aktier overvejer du at investere i? Det spørgsmål stillede vi til nogle af de mange privatinvestorer, der lagde vejen forbi InvestorDagen 2015.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktiekorrektion eller starten på en langvarig nedtur. Det har været et investor-tema oven på en periode med kraftige kursfald. Optimismen er dog intakt blandt de private investorer, der lagde vejen forbi InvestorDagen 2015.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hvad fylder i hovedet hos de private investorer netop nu? Hvad har de fokus på. Hvad optager dem? Vi spurgte nogle af de besøgende, der lagde vejen forbi InvestorDagen 2015.
22. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Alm. Brand vil have flere kunder i deres bank. Det kunne koncernens adm. direktør Søren Boe Mortensen fortælle på Dansk Aktionærforenings arrangement Investordagen.
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
22. september 2015 kl. 00.00
18. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Juraprofessor Lars Bo Langsted mener, der er klare paralleler mellem den aktuelle Vestas-skandale og sagen om Nordisk Fjer i begyndelsen af 1990'erne. Langsted møder opbakning fra Dansk Aktionærforening.
18. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mistanken om, at en gruppe Vestas-chefer stod bag hemmelige projektselskaber i Østeuropa, får juraprofessor til at drage paralleller til Nordisk Fjer-sagen. Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, tilslutter sig kritikken.
17. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kunder i investeringsforeninger aner ikke, at deres aktier bliver lånt ud til spekulation, fastslår Dansk Aktionærforening og Forbrugerrådet
17. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening beskylder Vestas for misinformation og kræver alle kort på bordet. Men Vestas afviser at give detaljerede svar
13. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: For et år siden satte Finanstilsynet spørgsmålstegn ved, om aktive aktiefonde reelt er aktive. Det forsøger branchen nu at rode bod på med mere åbenhed. Dansk Aktionærforening hilser initiativet fra IFB velkommen. Sammen med undersøgelsen fra Finanstilsynet kan det nemlig være med til at sikre, at aktiefonde ikke bliver fristet til at snyde med deklarationen, lyder det.
10. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det var en på forhånd presset B&O-formand, der under dagens generalforsamling skulle stå ansigt til ansigt og forsvare et skuffende resultat over for sine aktionærer, der for ottende gang i træk må se langt efter et udbytte. "Det er okay, at pengene bliver i kassen for en tid. Først og fremmest må vi som aktionærer være interesseret i, at B&O bliver lønsom igen," siger Torben Udsen fra interesseorganisationen Dansk Aktionærforening.
01. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bagmandspolitiet dropper tiltalen mod 11 medlemmer af Amagerbankens ledelse. Dårlig forretningssans er ikke strafbart, siger bankekspert. Hos Dansk Aktionærforening mener formand Niels Mengel, at Bagmandspolitiets beslutning er beklagelig.
01. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det er stadig muligt at få erstatningspenge ud af Amagerbankens krak, mener eksperter. Formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, mener ikke aktionærernes sag er svækket efter bagmandpolitiets drop af straffesagen mod Amagerbankens top.
01. september 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Når aktiekurserne stiger, kommer der flere af de såkaldte daytraders, der håber på hurtig fortjeneste, men den metode advarer Dansk Aktionærforening mod.
31. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hvis man som mindre virksomhed er klar til børsen kan det være svært at få kontakt til de små og mellemstore investorer. Det mener direktør Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening.
31. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, er utilfreds med at sagen mod Amagerbankens top droppes.
31. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nye selskaber på børsen er et sjældent syn i Danmark, og dermed misser virksomheder en gylden finansieringskilde, lyder kritikken. I Norge og Sverige går det stik modsat. »Det er et tegn på, at noget slet ikke fungerer, som det skal,« siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
31. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bagmandspolitiet opgiver nu at rejse sigtelse mod Amagerbankens tidligere ledelse. Formand for Dansk Aktionærforening Niels Mengel er skuffet over, at Bagmandspolitiet har rejst så mange sager, som det så viser sig, at man ikke er i stand til at føre til en domstol.
28. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Flere møder mellem selskabers bestyrelse og investorer er et varmt emne i investor relations og corporate governance. Læs hvorfor, og hør hvad ATP, Dansk Aktionærforening og Matas-bestyrelsesformanden Lars Frederiksen mener om det.
26. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening, interviewes ovenpå de seneste dages kursturbulens.
25. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der er kun én ting, der er sikkert, når man handler med aktier. Intet er sikkert. Derfor er måske den vigtigste lektie, når man handler med aktier, at man skal lære at tænke sig om. Sådan lyder rådet fra Jens Møller Nielsen, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
21. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Efter års nedtur har Mols-linjen fået overskud på færgedriften. Bilisterne vælger i stigende omfang at tage færgen. I kølvandet på succesen slås investorer om rederiet. Kapitalfonden Polaris forsøger at presse småaktionærerne ud. Småaktionærerne kæmper for at blive i selskabet.
21. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Alm. Brands direktør står til lukrativ aktiebonus efter oprydningen i koncernens kriseramte bank. Iagttager advarer om magtfuldkommenhed på grund af strukturen i Alm. Brand. Generelt er Dansk Aktionærforening meget kritisk over for Alm. Brands fondskonstruktion, hvor ledelsen ikke rigtigt bliver udfordret af bestyrelsen.
18. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen Amagerinvestor får en saltvandsindsprøjtning på op til 1,125 mio. kroner til gruppesøgsmålet mod Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet. Det er medlemmernes indboforsikringer, som har sagt god for retshjælpsdækning til sagen.
10. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Internetmægleren Nordnets danske kunder valgte i juli at handle mest short i A.P. Møller-Mærsk b-aktien. Hvis man gik short i aktien 20. juli og solgte på bunden 28. juli, ville man have opnået den største difference i aktiekursen i juli på 990. "Hvis man shorter, skal man være ret erfaren. Det gælder også i de skattemæssige konsekvenser. Vi anbefaler ikke folk at fare ud i shortselling. Vores medlemmer går efter, at aktierne skal op og ikke i den modsatte retning," siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.
10. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nogle kalder shorthandel for uhyret i markedet, mens andre ser det som en legitim måde at tjene penge på. Interessen for shorthandel er begyndt at røre på sig blandt danskerne i deres forsøg på at opretholde tidligere års høje afkast. "Man skal have forstand på det, og det kan være brugbart for privatinvestorer at hedge sig - at shorte lyder så dramatisk - for det er en måde at forsikre sig mod, at markedet går ned, så vi synes, det er fint, hvis investorerne bruger det som en måde at forsikre sig på," siger Niels Mengel og tager dermed afstand fra den form for shortselling, hvor spekulanter forsøger at presse en aktie nedad.
10. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Regningen til de hundredtusindvis af investorer, som har sat penge i danske investeringsforeninger, bliver større og større for hvert år. I 2014 blev der sat en ny rekord for omkostningerne i investeringsforeningerne. I Dansk Aktionærforening ser man kritisk på udviklingen.
10. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Omkostningerne i de danske investeringsforeninger steg med ca. 1 mia. kr. til næsten 7,6 mia. kr. i 2014. Det møder kritik fra Dansk Aktionærforening.
09. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det er ikke attraktivt for mindre virksomheder at blive noteret herhjemme. Interessen fra investorerne er for lav, og mange selskaber søger derfor til andre lande. »Det er et stort problem, som har været tiltagende de senere år. Vi ser desværre ofte, at når et selskab vælger en notering i udlandet, så følger hovedkontor og andre funktioner langsomt med. Det rammer væksten i det danske samfund. Vi har brug for, at der kommer et attraktivt marked for de mindre virksomheder. Det er til glæde for alle, også aktionærerne,« siger Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening.
07. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den mere end syv år lange krise i dansk økonomi er ved at ebbe ud, og det mærker bankerne tydeligt. De får både færre tab og flere indtægter fra danskernes stigende appetit på at handle bolig, købe ny bil og andre ting, som giver bankerne flere indtægter.
03. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: I England, Spanien og Grækenland er banker i en værre stand end Amagerbanken hjulpet. Bankekspert finder det fornuftigt, at Danmark har valgt at lade insolvente banker falde.
02. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Amagerbanken forsøgte at sælge sig selv, før banken hentede 878 mio. kr. i en aktieudvidelse i sommeren 2010. Både en svensk sparekasse, en amerikansk kapitalfond og en russisk rigmand var længe i spil.
01. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Finansiel Stabilitets tidligere repræsentant i Amagerbankens bestyrelse, Steen Hove, kaster nu lys på sagen om det omstridte tabsskøn for den krakkede bank.
01. august 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer, der skød 878 mio. kr. ind i Amagerbanken, fik aldrig advarsel om en skræmmende kreditvurdering. To store søgsmål vil sætte luppen på en afgrundsdyb forskel i synet på krakbankens økonomi.
27. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening advarer nu om, at mindretallet kan blive klemt i opgøret om ejerskabet af Mols-Linien.
26. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: I en tid, hvor C20-indekset sætter rekord, vil investorerne have mere. Stadig flere private spytter penge i gearede investeringer. Der er kommet et nyt investorpres, siger bankerne, mens aktionærforeningen advarer om grådighed.
21. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening vil stikke en kæp i hjulet på Polaris' planer om at afnotere Mols-Linien.
13. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bedre aktiekultur, skatteregler og rådgivning gør nabobørs bedre, når det gælder kapital til små virksomheder.
08. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tre år har den været undervejs. Den analyse, der skal danne grundlag for, at danske investorer kan investere i udenlandske investeringsfonde uden at få skattesmæk. I maj lød det, at analysen ville være klar inden sommerferien. Nu udskydes den igen.
08. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Skatteanalysen kommer 1. oktober. Den nye skatteminister Karsten Lauritzen (V) sætter nu en deadline for den enormt forsinkede analyse, der skal skabe bedre forhold for investeringsforeninger og investorer.
07. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De danske investorer har kun i begrænset omfang kaster sig over minibørser som GXG Markets, vurderer Dansk Aktionærforening. "Det er ikke noget, som vores medlemmer stiller spørgsmål om.
05. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De danske aktiebeskatningsregler er så komplekse, at private investorer helt undlader at sætte deres frie midler i værdipapirer. Regeringen skal rydde op, mener bl.a. Dansk Aktionærforening, Cepos og analysehuset Morningstar
01. juli 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Rigtig mange danskere lader sig nøje med bankernes lave indlånsrenter, men alle burde give sig i kast med at investere. Det er nemlig slet ikke så besværligt, fortæller to medlemmer af den aarhusianske ’Aktieklub 2012’.
30. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: RÅDGIVNING Rigtig mange danskere lader sig nøje med bankernes lave indlånsrenter, men alle burde give sig i kast med at investere. Det er nemlig slet ikke så besværligt, fortæller to medlemmer af den aarhusianske 'Aktieklub 2012'.
26. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De danske småsparere, samlet i Dansk Aktionærforening, har kåret Nordnet til årets børsmægler. Det er syvende år i træk, at titlen går til Nordnet.
26. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nordnet har igen vundet Dansk Aktionærforenings kåring af Årets Børsmægler.
18. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: I Dansk Aktionærforening giver man ikke meget for de forklaringer, der kommer fra den gruppe af investeringsforeninger, der lader til at være mindre aktive, end de giver sig ud for.
15. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Når en tidligere nøgleperson i OW Bunker nu fortæller, at han ene mand var millimeter fra at vælte hele forretningen i 2008, styrker det investorernes sag mod bunkerselskabet. Det mener Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening. Han hæfter sig ved, at OW Bunker forud for børsnoteringen konstant fremhævede, at forretningen ikke var baseret på spekulation i olieprisen.
10. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Børsprospektet var stærkt mangelfuldt, og ledelsen tav om krise, mener advokater.
10. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Advokater bruger DR Nyheders afsløringer mod OW Bunker i retsligt efterspil.
10. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Advokater er usikre på, om man kan kræve erstatning fra udenlandsk kapitalfond.
10. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: En advokatredegørelse viser nu, at der er grundlag for, at en række personer og selskaber kan holdes ansvarlige for OW-Bunker-sagen. 3.500 private investorer står bag og ser nu mulighed for store erstatningskrav mod den kuldsejlede virksomhed.
10. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Morten Schwartz Nielsen, advokat hos Foreningen OW Bunker-invenst, kommenterer sagen.
10. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Forman for Foreningen OW Bunker-investor, Morten Schwartz Nielsen, kommenterer sagen.
10. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen OW Bunker-Investor, der repræsenterer private investorer, er nu klar til at kræve erstatning for investorernes tab. Det sker, efter foreningens advokater har konkluderet, at flere parter i sagen kan stilles til ansvar.
08. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening kom ud af sit 30. årsjubilæum med en medlemsfremgang for første gang siden 2007.
07. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det var måske ikke ugens største historie. At en flok flåede investorer i Amagerbanken er lykkedes med at samle en rund million kroner til at føre retssag mod staten trækker ikke mange overskrifter. Alligevel var det en rigtig god nyhed. For at det er lykkedes Dansk Aktionærforening, med Niels Mengel i spidsen og foreningen Amagerinvestor at samle pengene, som muliggør retssagen om statens rolle i Amagerbankens krak, viser jo, at aktive kritiske aktionærer har en rolle at spille i dansk erhvervsliv.
04. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Minibørsen First North kan ligne en død sild. Endnu et dansk selskab søger børsnotering på svenske Aktietorget, der sprudler af liv. Hos Dansk Aktionærforening peger formand Niels Mengel på, at de svenske banker og medier er villige til at skabe et fokus på de små selskaber.
03. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: En række private aktionærer fra den krakkede Amagerbanken har nu stillet sikkerhed forud for retssagen mod staten.
03. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tilmeldingerne strømmer ind til foreningen bag gruppesøgsmålet mod statens rolle i Amagerbankens konkurs. Foreningen Amagerinvestor, der er stiftet på initiativ af Dansk Aktionærforening, har nu fået tilsagn om kontingenter og donationer på over en million kroner og har indbetalt foreningens sikkerhedsstillelse til Østre Landsret.
03. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionærerne i Amagerinvestor har smidt én million kroner ind til gruppesøgsmålet mod staten. Der er nu betalt sikkerhedsstillelse til Østre Landsret, men foreningen efterlyser flere aktionærer til at deltage i retsslagsmålet.
03. juni 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Men måske er det bedre at sætte pengene i noget andet. 1300 hentede råd på aktionærmøde i Aarhus.
18. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den svenske del af Nasdaq-børsen bliver den første regulerede børs i verden, der tilbyder handel med certifikater bundet op på bitcoins. Eksperter advarer dog stadig om stor risiko ved investeringerne. Heller ikke hos Dansk Aktionærforening er direktør Jens Møller Nielsen ellevild over den nye mulighed for at handle med certifikater bundet op på en valuta, som mange eksperter definerer som et »luftkastel.« Og bitcoins er heller ikke noget som foreningens medlemmer generelt har vist interesse for.
18. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dokumentar: I 2014 gik OW Bunker konkurs, og olieselskabets aktionærer mistede milliarder af kroner. Kaj Erik og Morten er far og søn, og de var nogle af de danske aktionærer, der havde investeret en mindre formue i, hvad de troede var en solid virksomhed. Om far og søn tabte deres penge som følge af den risiko, der altid er ved aktiehandel, eller om de, og resten af aktionærerne, blev ført bag lyset af OW Bunker, ved vi ikke. I dette specialprogram I serien "Forført af en svindler" dykker vi ned i sagen om OW Bunker - en sag, der endnu ikke er afgjort. Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening mener, at aktionærerne er blevet snydt.
18. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mindre danske virksomheder fravælger at lade sig børsnotere på den danske fondsbørs, og skæver i højere grad til udlandet, når der skal hentes kapital. Det skal være mere attraktivt for aktionærerne at investere i de mindre virksomheder, lyder det fra Dansk Aktionærforening. På den måde kan virksomhederne lokkes til, mener de. Medvirkende: Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.
13. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der er lang vej til indflydelse for aktionærerne i Jyske Bank , der i øjeblikket halter langt efter konkurrenterne, når det handler om at skabe afkast til aktionærerne. Sådan lyder kritikken fra Dansk Aktionærforening med henvisning til bankens ledelsesmodel med både bestyrelse og repræsentantskab.
12. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mindre virksomheder dropper fondsbørsen i København i jagten på vækstkapital. Biotek-håbet Unibio satser på London-børsen for at rejse 150 mio. kr. Hos Dansk Aktionærforening frygter formand Niels Mengel, at det danske marked for små vækstaktier er på vej til at dø ud.
06. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De 1700 vrede aktionærer i Amagerbanken, der har tabt en lille milliard kroner på krakket, er nu kommet over den første hurdle i kampen mod Finansiel Stabiliet og Finanstilsynet. Aktionærerne har nemlig samlet ind via Foreningen Amagerinvestor, så der nu er stillet sikkerhed for 250.000 kr. til Østre Landsret. Det kræver retten nemlig for at lade gruppesøgsmålet køre videre.
06. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen Amagerinvestor har på to dage formået at sikre den krævede sikkerhedsstillelse på 250.000 kr. til Østre Landsret til sagen mod Amagerbankens krak.
06. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: På to dage nåede Foreningen Amagerinvestor første mål på 250.000 kr. i sit gruppesøgsmål om Amagerbankens krak.
06. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen Amagerinvestor har nået sin første milepæl frem mod sit gruppesøgsmål om Amagerbankens krak. Foreningens sikkerhedsstillelse på 250.000 kroner til Østre Landsret er sikret
05. maj 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: AMAGERBANKENS KRAK. Aktionærerne i den krakkede Amagerbanken er klar til at finansiere deres egen erstatningssag mod staten. Det sker via en kontingentordning, som 200 vrede aktionærer stemte ja til i sidste uge.
29. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen Amagerinvestor besluttede onsdag, hvordan erstatningssag mod staten skal finansieres.
29. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Indslag om den ekstraordinære generalforsamling i Foreningen Amagerinvestor.
29. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen Amagerinvestor mødtes onsdag for at beslutte, hvordan erstatningssag mod staten skal finansieres
29. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kære læser. Det er i strid med lov om ophavsret at kopiere og videresende artikler uden brug af det officielle link: http://investor.borsen.dk/artikel/1/303334/retssags-kontingent_til_amagerbankens_investorer.html#ixzz3YnQdktRH Foreningen Amagerinvestor har på en ekstraordinær generalforsamling besluttet at indføre en kontingentordning for at finansiere deres erstatningssag mod staten. Det oplyser foreningens formand, Peer Nørkjær, til Ritzau.
28. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: EU-Kommissionen kræver gennemsigtighed omkring såkaldte proxy advisors, som får stigende magt i de store børsnoterede selskaber. Formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, tilføjer: "Proxy advisors er den blinde makker i de børsnoterede selskaber. De sidder med en kæmpe magt, men vi hører intet til dem, og vi aner i bund og grund ikke, hvad deres holdninger er, og hvad de vil med virksomhederne. Det er utrolig vigtigt for tilliden til kapitalmarkederne, at man ved, hvad de gør, og hvad de vil med selskaberne."
28. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Formand for Dansk Aktionærforening Niels Mengel interviewes om foreningens holdning til de såkaldte "proxy advisers".
21. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: AMAGERBANKENS KRAK. Aktionærer, der tabte penge på bankens krak, rejser selv penge til retssagen mod Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet. »Retssagen er nødvendig, fordi aktionærerne blev udsat for en svinestreg,« siger Peer Nørkjær, der er formand for Amagerinvestor. Han opfordrer fl ere aktionærer til at melde sig under fanerne til dét, der bliver Danmarkshistoriens største gruppesøgsmål.
20. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: "Det hele skal frem i lyset og debatteres." Sådan lyder det fra formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel. Og det, der skal frem i lyset og op til debat, er, hvordan de store institutionelle investorer stemmer ved de danske børsnoterede virksomheders generalforsamlinger. Inden for de senere år er andelen af udenlandske investorer i de danske børsnoterede selskaber steget, og de rykker kraftigt ind på indflydelsen i de danske børsnoterede selskaber.
20. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorerne har misforstået en vigtig ting i forhold til Hyundai Motors-aktien, og det åbner muligheder. Men aktien er ikke uden risiko. "Humlen er, at der også findes to slags præferenceaktier, og markedet har misforstået, hvilken type Hyundai Motors er. Derfor handles præferenceaktierne med en stor rabat i forhold til den almindelige aktie, fordi mange opfatter den som en slags obligation uden samme ret til at få del i indtjeningen som de almindelige aktier. Det er bare forkert," siger han. Som aktieanalytiker for både Nordnet og Dansk Aktionærforening og som frontfigur for selskabet Jackson Familieinvest med flere hundrede mio. kr. under forvaltning er Thorleif Jackson en garvet investor.
20. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: "Det er et regimeskifte," siger formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel om proxy-adviseres indtog i Danmark.
16. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De danske aktiemarkeder fortsætter himmelflugten, og det løfter også mindre selskaber, der ikke tjener penge. Selskabet Exiqon stiger hele 10,8 pct. til 10,80 kr. tirsdag, og kursen er dermed mere end fordoblet, siden aktien ramte sin 12-måneders bund i oktober sidste år. Direktør Lars Kongsbak siger til branchemediet Medwatch, at selskabet har lavet en "Amazon for life science." Det fortalte han også for en måneds tid siden på Dansk Aktionærforenings investordag. - Allerede mens jeg holdt foredraget, begyndte kursen at stige - og den er steget lige siden, siger Lars Kongsbank til Medwatch.
15. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: I eftermiddag var Topdanmark-aktionærerne samlet til generalforsamling i Tivoli Congress Center. Torben Mejnertsen i Dansk Aktionærforening stillede flere spørgsmål omkring tilbagekøbsprogrammet, som har løftet konkurrenten If's ejerandel fra 20 til over 30 pct. siden 2011 uden at finnerne selv har købt aktier.
14. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Amagerinvestor har fået økonomisk hjælp fra retten til at rejse sag mod staten. »Vi ser det her som en håndsrækning til os. Endelig holder systemet lidt med de fallerede. Det her betyder, at vi kan køre sagen, selvom vi ikke skulle få fri proces. Og målt efter stemningen på vores sidste generalforsamling er det vores forventning, at et flertal vil bakke op om at føre sagen,« siger Niels Mengel, der er direktør for Dansk Aktionærforening og talsmand for Amagerinvestor.
14. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen Amagerinvestor, der repræsenterer 1.700 private investorer, vil betale for at få ført en erstatningssag mod Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet.
14. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: 1700 investorer i hedengangne Amagerbanken, som er gået sammen i Foreningen Amagerinvestor, skal inden længe beslutte sig for, om de selv vil betale for en erstatningssag mod Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet. Foreningen har indkaldt til generalforsamling 29. april, hvor medlemmerne skal stemme om en kontingentforhøjelse, som skal finansiere erstatningssagen, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.
13. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening ser positivt på, at Nordea Invest i sidste uge fjernede tegningsprovision og markedsføringstillæg, men påpeger, at investorerne stadig bidrager til beholdningsprovision.
13. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Reportage fra InvestorSkolen i Kolding og interview med direktør for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, om gode råd til den private investor.
09. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Oven i dette års rekordhøje aktieudbytter fra de børsnoterede virksomheder i Danmark bliver investorerne forkælet af aktietilbagekøbsprogrammer, der ligeledes løber op i ganske astronomiske beløb. "Høje udbytter er et synligt symbol på, at det går godt i en virksomhed. Men man skal passe på ikke at fokusere kun på udbyttet. For der er jo også virksomheder, som sender penge tilbage til aktionærerne gennem aktietilbagekøb eller som har mulighed for at investere pengene i ny vækst med lovende afkast," siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
09. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Auriga og selskabets hovedaktionær har kurs mod en strid til en værdi af 125 mio. kr. "Det er en højst usædvanlig situation, at man ikke har opnået enighed om de her ting," siger Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening.
07. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tivolis direktion fik et solidt lønhop i 2014 og forlystelseshavens to topmænd fik tilsammen, hvad der svarer til over en fjerdedel af årets overskud. Fuldt fortjent, mener bestyrelsesformand for Tivoli, Jørgen Tandrup. »Det er klart, at vi gerne ser, at der er en sammenhørighed mellem afkastet til aktionærerne og afkastet til ledelsen. Afkastet fra en virksomhed skal jo gerne fordeles mellem dem, der bidrager til det daglige, altså ledelsen, og så dem, der bidrager til kapitalen, altså aktionærerne,« siger formand for Dansk Aktionærforening Niels Mengel og fortsætter: »Men Tivoli er en lidt speciel aktie.«
03. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: At handle med aktier er bestemt ikke kun for talnørder og investerings-hajer. Investerer man lidt tid, kan der være mange penge at hente. Heine Andersen fra Karup har fået vendt op og ned på tilværelsen efter at have tjent flere millioner på aktiehandel. »Når der kommer store nedture, sælger mange ud, fordi de bliver skræmt. Når det så går opad, køber de igen,« siger Jens Møller Nielsen, der er direktør i Dansk Aktionærforening. Men han kalder det en forkert strategi. Aktiehandel skal tænkes mere langsigtet, påpeger han.
01. april 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der var hverken kritiske eller knubbede ord fra ATP's side på Mærsks generalforsamling. Tværtimod. Dansk Aktionærforening efterlyste mere åbenhed om ledelsens aflønning.
31. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: ATP udeblev fra generalforsamlingen i Vestas. Den udviklede sig atypisk, og ifølge bestyrelsesformanden må have slået verdensrekord i hurtig afvikling. Dansk Aktionærforening roste vindmøllegiganten for at have vendt selskabets udvikling.
31. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Både professionelle, private samt udenlandske investorer kører hver deres egen undersøgelse af krakket i OW Bunker.
31. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: 46 minutter. Så lang tid varede den korteste generalforsamling i Vestas i mands minde. Ud over Dansk Aktionærforening var der ikke en eneste aktionær på talerstolen. Det står i skarp kontrast til uroårenes generalforsamlinger.
30. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Forbrugerrådet Tænk beskylder Danske Bank og Danske Invest for aftalebrud på grund af bankens og investeringsforeningens nye omkostningsstruktur. Dansk Aktionærforening undrer sig.
30. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danske Bank opdeler for første gang det årlige gebyr fra Danske Invests kunder i betaling for ydelser og i belønning for salg. Kritikere mener, at opdelingen slører billedet af regningen til den enkelte kunde.
27. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Myndighederne i Singapore blev i 2013 angiveligt tippet om svindel begået af de samme folk, som får skylden for OW Bunkers kollaps. Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, vil undersøge påstanden.
26. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Alt hvad der har det mindste med Novo at gøre funkler åbenbart af guld. Om det så er en børsnotering af et it-firma eller en næstformandspost i verdens fjerdestørste bryggeri. Anne-Marie Nymark fra Dansk Aktionærforening mener, at "det er glædeligt, at det er lykkedes at få overtalt Lars Rebien Sørensen til at indgå i bestyrelsen for Carlsberg."
23. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Reportage: Dansk Aktionærforening inviterede onsdag til investordag, og der blev set frem mod både mere vækst og truende bobler.
23. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det har været nogle fantastiske år for de danske aktier. Der er stadig et stykke vej til toppen, mener nogle, mens andre forudser nedturen. (Interview med Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening).
23. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Medlemmerne af investeringsforeningerne får ikke automatisk besked om, hvorvidt foreningens bestyrelse prøver at reducere deres omkostninger. Dansk Aktionærforening kritiserer, at fordele ved stordrift ikke kommer investorerne til gode.
20. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Novo Nordisks topchef tjente over 25 millioner kroner i 2014. Dertil kommer en aktieoption på et lige så stort et beløb. Dansk Aktionærforening har ingen problemer med Lars Rebiens' løn.
20. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danske Banks formand, Ole Andersen, må vanen tro svare på spørgsmål om lidt af hvert på bankens generalforsamling. Anne Marie Schou Ringive fra Dansk Aktionærforening roste, at generalforsamlingen stadig foregår på dansk.
20. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Konferencesalen var fyldt til bristepunktet, da Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, fortalte private investorer om investeringer på Dansk Aktionærforenings årlige investordag.
20. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer i tusindtal flokkedes til Bella Center onsdag, hvor Danmarks selskabsdarling nummer et, Novo Nordisk, holdt den årlige audiens for aktionærerne. Dansk Aktionærforening havde svært ved at komme på kritik.
19. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danske Bank holdt onsdag generalforsamling, hvor man skulle tage stilling til alt fra flagstænger til bestyrelseshonorarer. Dansk Aktionærforening så sig tilfreds med, at der blev udbetalt udbytte, således at pengene ikke blev brugt på flere tvivlsomme investeringer.
19. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: TV-interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening, om hvordan man finder de rigtige investeringsforeninger.
19. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: En række af Danske Banks store investorer kræver besparelser og effektiviseringer. Også bankens vækststrategi i Sverige og Norge bliver angrebet af Dansk Aktionærforening.
13. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tusindvis af private aktionærer har investeret i børsdebutanten NNIT op til den første handelsdag og fået en sikker fortjeneste. Men der har været så mange om buddet, at ingen af dem har tjent noget særligt på det. Skal vi have ondt af dem?
09. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: NNIT stormede fredag ind på børsen med en stigning på hele 26 procent. Men tilbage på perronen står de private investorer, for deres andel i børstogtet blev minimal.
09. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Ivysis er i gang med aktiesalget, som lukkes onsdag 12. marts, så selskabet kan få børsdebut i april. Kort interview med Jakob Kesje, stifter af det danske teknologiselskab.
09. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De professionelle investorer har travlt med at sælge ud af NNIT-aktier, mens private risikerer at købe aktien til en alt for høj kurs.
09. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Børsdebutanten ser ud til at kunne lukrere på aktiemarkedets succes i en tid præget af usikre obligationer.
06. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Alle forventer, at noteringen af NNIT fredag vil genvinde aktiemarkedets tillid til nye børsnavne oven på OW Bunkers kollaps. Det er en stensikker investering, forlyder det.
06. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer får kun tildelt 24 NNIT-aktier. Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening, kan godt forstå frustrationen for de aktionærer, der har solgt ud af andre aktier, for at kunne købe en større portion NNIT-aktier.
06. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: En skov af private investorer er dybt frustrerede efter børsnoteringen af NNIT, fordi de har fået langt færre aktier end ønsket.
06. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: 18-årige Simon Mark Nielsen har selv investeret i aktier, siden han var 14 år: Nu er han blevet formand for den nyoprettede afdeling for unge aktionærer i Kolding og Trekantområdet.
05. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyhedsbrev fra Computershare med fokus på generalforsamlinger. Computershare sørger blandt andet Jens Møller Nielsen, direktør hos Dansk Aktionærforening, om foreningens fokus og holdning til forårets generalforsamlinger i danske selskaber.
04. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Spørgsmål og svar om at handle med aktier - med omtale af Dansk Aktionærforenings rabat på handler via Nordnet.
04. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private aktionærer med et samlet tab på 260 millioner kroner ved OW Bunkers totale kollaps undrer sig over, at risikoen ved spekulation i olieprisen blev holdt hemmelig forud for selskabets børsnotering. Det siger formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, der repræsenterer Foreningen OW Bunker Investorer.
03. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Et samlet krav på godt en kvart milliard kroner fra flere end 3000 private aktionærer. Det er den aktuelle status i Dansk Aktionærforenings varslede erstatningssag mod de ansvarlige for OW Bunkers konkurs i november sidste år.
03. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Selv om Altor afviser det, har kapitalfonden et ansvar for, at OW Bunkers børsprospekt ikke omtalte risici godt nok. Det mener advokaten for 3000 aktionærer.
03. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Interne dokumenter kan få betydning for det kommende retsopgør, mener investorforening, hvis medlemmer tabte 250 millioner kroner på kollapset i OW Bunker.
03. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Niels Mengel er interviewet, i forbindelse med at Foreningen OW Bunker-Investor har antaget advokat Frantz Sigersted-Rasmussen til at føre foreningens sag.
02. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nu er det op til NNIT at bryde børsdødvandet, og sjældent har det været lettere for et selskab at klare sig bedre end forgængeren. Iagttagere peger på, at det ville være svært at notere et kapitalfondsejet selskab efter OW Bunker-konkursen.
02. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Thorleif Jackson, aktieanalytiker for Dansk Aktionærforening og Nordnet, mener, at der er et pænt potentiale i aktien fra brasilianske Vale.
02. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Med børsnoteringen af Novo Nordisks it-selskab vil markedet, fondsbørsen og investorerne vaske OW Bunker-pletten væk, og stemningen omkring it-selskabet tyder på, at det er det helt rette selskab til opgaven.
02. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kapitalfonden Altor var den helt store vinder i OW Bunker-sagaen. De står tilbage med 4,5 milliarder, men vil ikke fortælle, hvor de er endt.
02. marts 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Indslag i TV-Avisen om, at vigtige oplysninger blev undladt, da børsprospektet for OW Bunker blev udarbejdet.
26. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: NNIT går på børsen senest næste fredag. Det sker til en værdi mellem 100 og 120 kr. pr. aktie, og i det interval er aktien et fornuftigt køb. Sådan lyder det fra Lau Svenssen fra Aktieinfo i en analyse udarbejdet for Dansk Aktionærforening.
26. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: TV-indslag hvor Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening giver generelle tips til private investorer, der overvejer at købe aktier i NNIT.
19. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den hollandske børsmægler Degiro har indgået en aftale med Dansk Aktionærforening om fordele for de, der både er kunder hos mægleren og medlem hos Dansk Aktionærforening.
18. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De danske småaktionærer føler sig koblet af udviklingen på det danske aktiemarked. Især fordi selskaberne siden sidste år ikke behøver at udgive deres årsrapport på dansk. Engelsksprogede generalforsamlinger er også på tale. Dansk Aktionærforening er klar til 85 generalforsamlinger i de kommende måneder for at opveje den stigende indflydelse fra udlandet.
18. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Forud for årets generalforsamlinger står det klart, at et flertal af de danske aktier nu er på udenlandske hænder. De danske aktionærer mister indflydelse – og selskaberne må rette ind.
17. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Siden børsnoteringen i 2010 har der været hyppige udskiftninger i toppen af smykkeselskabet Pandora, hvilket har kostet aktionærerne 200 mio. kr. i løn og bonusser. Hertil kommer aktieprogrammer for et trecifret millionbeløb. »Naturligvis skal lønningerne følge internationalt niveau og præstationerne. Alligevel mener vi, at lønpakkerne i Pandora stikker ud i forhold til det øvrige danske børsmarked. Det ser vi gerne, at Pandora har fokus på, da det jo er aktionærerne, der i sidste ende betaler,« siger formand Niels Mengel fra Dansk Aktionærforening.
15. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det svenske finanstilsyn skal nu lave regler på området, der skal sikre investorerne imod interessekonflikter. »Det, der sker i Sverige, vil lægge pres på den danske model,« siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, der mener, at der skal findes en ny model i Danmark, men ikke nødvendigvis et forbud.
09. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening ser frem til, at NNIT kommer på børsen. Børsnoteringen af NNIT er noget helt andet end OW Bunker.
05. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Formand for Dansk Aktionærforening og bestyrelsesmedlem i Foreningen OW Bunker-Investor, Niels Mengel, er tilfreds med antallet af aktionærer, der bakker op om erstatningssag.
05. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionærerne føler sig snydt af børsfloppet OW Bunker. De vil kæmpe for at få erstatning.
03. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen Amagerinvestor opfordrer Amagerbankens kreditorer til at bakke op om konkursboets kurator, der nu vil sagsøge Finansiel Stabilitet for 2,9 milliarder kroner.
03. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Amagerbankens kreditorer bør bakke op om konkursboets kurator, der nu vil sagsøge Finansiel Stabilitet for 2,9 milliarder kroner. Opfordringen kommer fra Foreningen Amagerinvestor, skriver Dansk Aktionærforening i en pressemeddelelse.
03. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Regionale nyheder med indslag om Amagerbanken, kurator og Foreningen Amagerinvestor (2 minutter).
03. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Med Kurator Jørgen Holst anbefaling til kreditorer for den krakkede Amagerbank om at lave et søgsmål mod Finansiel Stabilitet, åbner og genåbner der sig dermed flere sager mod både Finansiel Stabilitet for ikke at få afviklet banken i tide og mod bankens tidligere ledelse. Få et overblik på 2 minutter.
03. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyheder med indslag om Amagerbanken, hvor kurator vil sagsøge Finansiel Stabilitet.
02. februar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, orienterer om situationen.
30. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bankforretningen er en katastrofe, aktionærerne er sat helt uden for indflydelse, og forsikringskunderne bør konverteres til aktionærer. Det mener Dansk Aktionærforening.
30. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Både fondsbørsen og Dansk Aktionærforening peger på, at der skal gøres noget for at fremdyrke en stærkere aktiekultur.
30. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det danske selskab Ivisys går på børsen i Sverige, hvor markedet for små vækstaktier boomer. Det sker, fordi markedet i Danmark er stendødt.
26. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det danske selskab Ivisys går på børsen i Sverige, hvor markedet for små vækstaktier boomer. Det sker, fordi markedet i Danmark er stendødt. Hos Dansk Aktionærforening ærgrer det formand Niels Mengel, at det danske marked for små vækstaktier står fuldstændigt stille.
23. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen OW Bunker-Investor under Dansk Aktionærforening har besluttet at engagere en advokat til at indlede en erstatningssag. De seneste to måneder har investorerne kunnet være med til at udveksle information om forløbet gratis. "Men nu er vi kommet så langt, at vi kan se, at her bliver der altså en sag, hvor vi skal hyre folk udefra, og derfor koster det penge," siger Niels Mengel.
22. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: De varslede erstatningskrav efter OW Bunkers kollaps runder nu 2 mia. kr., men OW's topfolk er maksimalt dækket for 700 mio. kr. Ledelsens privatformuer kommer i stedet i søgelyset. Den begrænsede forsikringsdækning får også Dansk Aktionærforening til at rette kikkerten mod den tidligere ledelses private formuer.
22. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening åbner nu dørene for de investorer, der vil med til gruppesøgsmål mod krakkede OW Bunker. Foreningens samlede krav kan meget vel overstige en halv milliard
22. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen OW Bunker-Investor har i dag åbnet for indmeldelser fra de over 7.100 aktionærer, der har kontaktet Dansk Aktionærforening efter konkursen i OW Bunker.
14. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: En kortlægning viser, at nynoterede selskaber hurtigt kan blive en dyr affære for investorerne. "Børsnoteringer er ikke nogen gavebod - risiko og afkastpotentiale hænger altid sammen. Der kan måske være en risikopræmie ved at gå med fra starten. Men den præmie skyldes jo netop, at risikoen er højere, når man som investor har mindre historik med aktiekurser, regnskaber og selskabsmeddelelser at støtte sig til - OW Bunker er det ultimative skræmmeeksempel på dette," siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
14. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionærene i Nordjyske Bank besluttede i går, at man skal byde på Nørresundby Bank. Men buddet er alt for højt, mener Aktionærforeningen.
14. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Onsdag har Nordjyske Bank fremsat et officielt bud på Nørresundby Bank. Buddet lyder på 335 kroner plus en aktie i Nordjyske Bank, som samlet giver en værdi på omkring 450 kroner. Men det er alt for dyrt, lyder det fra Niels Aage Larsen fra Dansk Aktionærforening over for DR P4 Nordjylland.
13. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Amagerbankens aktionærer, der tabte penge på bankens krak, har fået afslag om fri proces til at køre retssag mod Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet. Amagerinvestor, der organiserer aktionærerne, søger med lys og lygte efter sponsor for at kunne rejse penge til at køre retssagen.
12. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Lysten til at købe og sælge aktier er for alvor vendt tilbage blandt private investorer. Bag den øgede handelsaktivitet gemmer sig, at de private investorer især har solgt aktier, men det får alligevel Dansk Aktionærforening til at betegne den stigende aktivitet som positiv.
12. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private investorer foretog flere end 1,6 aktiehandler i 2014, hvilket er langt flere end i de to foregående år. Dansk Aktionærforening betegner den stigende handelsaktivitet som positiv, selvom aktiviteten især skyldes, at private investorer har solgt aktier.
11. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Efter en årelang nedtur handler de private investorer langt flere aktier end tidligere. Det er en skidt udvikling, advarer professor. Bag den øgede handelsaktivitet gemmer sig, at de private investorer især har solgt aktier, men det får alligevel Dansk Aktionærforening til at betegne den stigende handelsaktivitet som positiv.
11. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Både Københavns Fondsbørs og Dansk Aktionærforening forventer, at danskerne vil være mere aktive i år.
05. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kapitalfondens gevinst på at eje OW Bunker er væsentligt større end hidtil antaget. Ifølge Dansk Aktionærforening sætter det endnu en gang kapitalfondens rolle i et dårligt lys.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: 25 af Danmarks største institutionelle investorer har fremsendt et samlet krav på 803 millioner kroner til en række medlemmer af OW Bunkers ledelse, bestyrelse og mod kapitalfonden Altor.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den svenske kapitalfond Altor ser intet grundlag for en erstatningssag efter OW Bunker gik konkurs. Fonden, der børsnoterede det danske selskab i foråret, mener, at den er uden skyld i sammenbruddet.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det ti sider lange dokument med millionkrav fra specialkurator Søren Halling-Overgaard giver angrebslystne investorer et nyt våben. Erstatningskrav fra investorerne, som ventes lanceret inden for de næste par måneder, vil komme oven i det store millionkrav.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: ATP og andre institutionelle investorer har fremsat samlet krav mod OW Bunkers ledelse på 803 millioner kroner.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening anmeldte på årets sidste dag et krav mod det kollapsede nordjyske selskab OW Bunker.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: ATP og andre institutionelle investorer vil undgå forældelsesfrist.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: ATP og andre institutionelle investorer har fremsat stort erstatningskrav mod OW Bunkers ledelse.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening anmeldte på årets sidste dag et krav mod det kollapsede nordjyske selskab OW Bunker. Det sker på baggrund af knap 7000 henvendelser fra private og professionelle aktionærer.
02. januar 2015 kl. 00.00
Aktieudsigten: OW Bunker-affæren bør betyde flere medlemmer til Dansk Aktionærforening, mener nordjysk lokalformand.
22. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Undgå kursfald og vær med på alle stigninger. Det er investors drøm, og med hjælp et nyt værktøj forsøger Jesper Lund, direktør i Dansk Finansservice at komme ud af markedet, før kursfaldene indtræffer. Dansk Aktionærforening er med i projektet.
19. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private investorer vil se, om de kan hive tabte penge hjem efter OW Bunkers konkurs. Nu danner de en forening.
19. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De mange tusinde private aktionærer, som har tabt stort på OW Bunkers konkurs, har nu samlet sig under en fælles paraply. Foreningen OW Bunker-Investor er en udløber af Dansk Aktionærforening, som nu har samlet 6700 private aktionærer med et samlet tab på 350 millioner kroner.
19. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen OW Bunker-Investor vil samle tusindvis af aktionærer om fælles erstatningskrav efter OW Bunkers konkurs.
19. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tusindvis af OW Bunker-aktionærer, som søger erstatning i resterne af det fallerede selskab, slutter sig sammen.
15. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Både Industriens Pension og Dansk Aktionærforening opfordrer til, at man tager emissionsbankernes analyser med forbehold.
15. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: HVEM: Niels Mengel, formand, Dansk Aktionærforening. HVAD: Opfordrer aktionærerne i Nørresundby Bank til at afvente andre købstilbud end Spar Nords. HVORFOR: En budkrig vil være med til at presse prisen op.
15. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bestyrelsen gør det eneste rigtige ved ikke at tage stilling til Spar Nords købstilbud, lyder det fra Dansk Aktionærforening.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionærerne i syv olieselskaber har på fem måneder tilsammen mistet over 1.400 mia. kr. på olieprisens dyk. Investeringsrådgiver forventer tab i branchen på op mod 3.000 mia. kr.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Interview om store investorer, der nu vil have forløbet i OW Bunker undersøgt. Interview med ATP's Claus Wiinblad, DR's erhvervsredaktør Mette Simonsen og direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Indslag om OW Bunker og de aktionærer, der vil have forløbet undersøgt.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Skandalen i OW Bunker har sendt chokbølger gennem det danske miljø af privatinvestorer, hvoraf mere end 20.000 står tilbage med værdiløse papirer i det nordjyske selskab.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De forsmåede OW Bunker-aktionærer satser ikke blot på at få fingre i nogle af de mange millioner, den tidligere ledelse anført af adm. direktør Jim Pedersen har tjent på at sælge OW Bunker-aktier
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hævn eller kolde kontanter. Motiverne hos de utilfredse OW Bunker-aktionærer, der samler skyts til erstatningssager, er langt fra entydige. For belgiske Deminor handler det kun om forretning.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fem spørgsmål og svar om de følger, som forløbet omkring OW Bunker har fået.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kampen for at sikre OW Bunker-aktionærerne erstatning er lang og kompliceret. Det vurderer juraprofessor Lars Bo Langsted, Aalborg Universitet.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det hører til sjældenhederne, at en børsnoteret virksomhed går konkurs. Derfor har de skadelidte OW Bunker-aktionærer heller ikke mange tidligere sager at forholde sig til. I øjeblikket verserer der sager om to konkursramte virksomheder.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De belgiske børsblodhunde i Deminor anført af partner Erik Bomans samler ligesom 6400 private aktionærer, flere pensionskasser og en gruppe amerikanske investorer skyts til flere søgsmål efter OW Bunkers kollaps.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Børsnoterede virksomheder må indstille sig på et stigende fokus fra privataktionærer på risikostyring efter konkursen i OW Bunker. I Vejle sidder Jørgen Damsgaard tilbage med en grim smag i munden efter at have tabt mere end 30.000 kr. på konkursen i OW Bunker.
12. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bestyrelsen gør det eneste rigtige ved ikke at tage stilling til Spar Nords købstilbud, lyder det fra Dansk Aktionærforening.
05. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Byrettens dom til Pandora kaster en redningskrans til de investorer, som to uger op til Pandoras fatale nedjustering i august 2011 købte aktier i smykkeselskabet. Efter at have tabt over 150.000 kr. håber en aktionær fra Fyn på et fælles søgsmål. Dansk Aktionærforening står klar til at bistå aktionærerne med et forum til at samles.
04. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Banker overvejer at droppe rentegevinster på indlån. Dermed kan det blive attraktivt for småsparere at finde nye ynglesteder for pengene. Direktør hos Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen giver gode råd.
03. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dagen efter Dansk Aktionærforenings opfordring til Bagmandspolitiet om at gå ind i OW Bunker-sagen, nedsætter statsadvokaten et efterforskningshold. Det giver håb til de investorer, der har tabt på den turbulente konkurs. Aktionærernes direktør, Jens Møller Nielsen, ser kun fordele i, at politiet går ind i sagen.
03. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: I modsætning til Storbritannien og USA er de store danske selskaber præget af familiefonde og andre hovedaktionærer, som sidder tungt på magten. Det sikrer en mere kompetent ejer og er en absolut styrke, viser ny forskningsrapport. Men modellen er under pres fra blandt andet EU. Hele konstruktionen med en hoved- aktionær bliver ligeledes rost af talerøret for de private aktionærer i form af Dansk Aktionærforening.
02. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Pandora er i byretten blevet dømt til at betale 2 mio. kr. for ikke at have oplyst markedet tidsnok om nødvendigheden af den fatale nedjustering i sommeren 2011. Det kaster en livline til de private aktionærer, der har lagt sag an mod smykkeselskabet. "Vores anbefaling er at vente og se, om Pandora anker - det forventer jeg, selskabet gør - og så afvente den endelige dom," siger Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening.
02. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det vækker glæde hos både de private aktionærer og de professionelle investorer, at byretten har afsagt en bødestraf på 2 mio. kr. til Pandora for at have trukket sin store nedjustering i 2011 for langt. Dansk Aktionærforening glæder sig over det statuerede eksempel på, at det ikke er lovligt at hemmeligholde den slags oplysninger.
02. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dommen mod Pandora er klar og »nyttig« for tabsramte aktionærer, vurderer Dansk Aktionær­forenings direktør. På baggrund af dommen vil flere tabsramte Pandora-aktionærer genoverveje et sagsanlæg mod selskabet.
02. december 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den dom, der faldet tirsdag i Glostrup, hvor Pandora er blevet idømt en bøde på 2 mio. kr., er en god og interessant dom. Det vurderer direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen over for Ritzau Finans.
26. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tre af 10 danske investeringsforeninger er skabspassive, viste en undersøgelse fra Finanstilsynet. Resultatet har vakt så stor interesse, at det europæiske finanstilsyn ESMA nu undersøger området.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Trods ekstremt veltimede handler med OW Bunker-aktier fra Carnegie, som får juridiske eksperter til at efterlyse en forklaring, bør kamplystne aktionærer ikke få mere blod på tanden, end de har i forvejen.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Carnegie med vd Thomas Eriksson riskerar skadestånd på hundratals miljoner kronor efter konkursen i danska OW Bunker. Svenska Finansinspektionen har tagit kontakt med Carnegie för att höra hur skadestånd kan slå mot investmentbankens finanser.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den nordiske investeringsbank Carnegie med hovedsæde i Stockholm frygter ikke en erstatningssag fra vrede aktionærer efter konkursen i den danske oliekoncern OW Bunker.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der er markant forskel på, hvor mange af deres egen penge topcheferne har investeret i den virksomhed, de står i spidsen for. Generelt ser investorerne det som et positivt signal, når topchefen har "hånden på kogepladen" i form af en aktiepost.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 100.000 danskere bruger ikke rådgivning om investeringsforeninger. Alligevel kan de ikke slippe for at betale tusindvis af kroner for rådgivning i landets store investeringsforeninger.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Ulrik Dall er en af 100.000 investorer, der handler investeringsbeviser uden hjælp fra bankens rådgivere. Alligevel må han betale.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Peter Wendt, der har været sekretariatschef for investeringsforeningernes brancheorganisation, retter kritik af den nuværende gebyrmodel.
25. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyhederne klokken 19.00. Blandt andet med indslag om OW Bunker.
24. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investeringschef Johnny Madsen fra Dansk Formue- og Investeringspleje har fulgt kollapset tæt og er så langt nede i detaljerne, at han nu peger på, hvad der er investorernes bedste skyts i en kommende erstatningssag rettet mod selskabets topfolk.
21. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening er ikke imponeret over den udmelding, OW Bunker-bestyrelsen er kommet med i dag.
21. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Sagen mod konkursramte OW Bunker ruller videre. I dag har den tidligere bestyrelse med den tidligere formand, Niels Henrik Jensen, i spidsen, fortalt deres version af sagen.
21. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den 70-årige privatinvestor Johannes P. Brandt kigger tilbage på forløbet som OW Bunker-aktionær. Først var han skeptisk, men efter lang betænkningstid blev han cirka tre uger før konkursen alligevel aktionær i det konkursramte foretagende.
21. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: En stor analyse af skatten ved investeringsforeninger er blevet udskudt gang på gang, selv om den kan være med til at gøre livet lettere for både investorer, investeringsforeninger og banker.
21. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kenneth Rosenmeyer var manden, der scorede store milliongevinster til OW Bunker på rendyrket spekulation. Nu står han frem for første gang.
21. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening har nu samlet 5.700 aktionærer, der har tabt penge i OW Bunker.
20. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kreditterne er kørt til kanten, stort set alt er pantsat, og kassen er tom. Det kan bremse granskningen af OW-konkursen, advarer kuratorformand.
19. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Pensionskæmperne ATP og PFA får nøgleroller i de kommende juridiske slagsmål efter OW Bunkers kollaps. De to pensionskæmper er i gang med forberedelserne, erfarer Berlingske.
18. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det vækker vrede blandt OW Bunkers investorer, at selskabet ikke forsikrede den store kredit, der ultimativt tog livet af selskabet. Forsikringsselskabet blev aldrig spurgt.
18. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bestyrelsen, direktionen, kapitalfonden Altor og emissionsbankerne. Alle står potentielt for skud, når det næsten uundgåelige retsopgør mellem aktionærerne og OW Bunker ruller i gang oven på selskabets konkurs. (Det kræver login at læse hele artiklen).
17. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening klar med krav om erstatning på mere end en kvart milliard. Køen af danske aktionærer, der kræver erstatning efter OW Bunkers konkurs i sidste uge, har rundet et skarpt hjørne.
17. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: - Det er meget svært at tro, at direktionen og bestyrelsen i OW Bunker ikke har vidst, hvordan det stod til i selskabet. Det siger Dansk Aktionærforening efter nye oplysninger, som TV2 kunne lægge frem i Nyhederne fredag.
17. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Interne dokumenter fra det konkursramte nordjyske selskab OW Bunker viser, at en enkelt navngiven ansat i OW Bunkers datterselskab i Singapore, Dynamic Oil Trading, 129 gange gav én bestemt virksomhed lov til at tanke store mængder olie på kredit, svarende til næsten 200 mio. dollars. Uden at virksomheden var i stand til at betale tilbage til tiden.
17. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening er ved at samle investoer til et søgsmål i OW Bunker-skandalen. OW Bunkers aktionærer har mistet værdien af deres aktier ved selskabets konkurs.
17. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Køen af danske aktionærer, der kræver erstatning efter OW Bunkers konkurs i sidste uge, har rundet et skarpt hjørne. Lørdag formiddag havde 5004 meldt sig i køen af utilfredse aktionærer hos Dansk Aktionærforening, der kræver erstatning oven på selskabets kollaps.
17. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening har lørdag rundet henvendelse nummer 5.000 fra aktionærer i olieforsyningsselskabet OW Bunker, der vil søge erstatning efter det skandaleramte firmas konkurs.
17. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Op til børsnoteringen blev OW Bunker skamrost fra både nær og fjern. Finans har samlet de bedste af de citater, der viste sig ikke at stå mål med virkeligheden. (Det kræver login at læse hele artiklen).
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Skatteminister Benny Engelbrecht (S) vil overveje lovændring til fordel for småinvestorer, der må vente i årevis på skattefradrag for tab. (Det kræver login at læse sidste del af artiklen).
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Olieselskaber har mange millioner til gode hos det konkursramte firma. (Med omtale af antallet af private investorer, der nu har registreret sig hos Dansk Aktionærforening).
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: OW Bunkers forhold endevendes ikke af det lokale politi i Nordjylland, siger politiinspektør.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Køen af danske aktionærer, hvis aktier er værdiløse efter konkursen i OW Bunker, vokser dag for dag. Fredag morgen havde 4.615 registreret sig hos Dansk Aktionærforening.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Ud af de cirka 20.000 aktionærer i OW Bunker har flere end 4.600 indtil videre udfyldt et skema hos Dansk Aktionærforening, hvor de blandt andet udviser interesse i at føre en retssag mod det konkursramte selskab fra Nørresundby, OW Bunker.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Live-interview med Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen bl.a. om de mange aktionærer, der har registreret sig hos foreningen.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: OW Bunkers konkurs får flere til at melde sig til en eventuelt retssag, end da Amagerbanken krakkede.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Antallet af private investorer, der melder sig med krav efter OW Bunkers konkurs, stiger. Den seneste opgørelse viser, at private investorer har mindst 250 millioner kroner i klemme. (Programmet kan kun ses med TV2 Play).
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening har fået tilslutning fra aktionærer, der har en kvart milliard i konkursklemme.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danish Shareholders´ Association is preparing what might turn out to be several lawsuits related to OW Bunker bankruptcy case, according to Jens Moller Nielsen, CEO.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening opfordrer skatteminister Benny Engelbrecht (S) til at lave om på reglerne og får støtte af V og K. (Det kræver login at læse hele artiklen).
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tre danske olieselskaber har penge til gode hos det krakkede bunkerselskab OW Bunker, som de vil forsøge at drive ind. Det skriver netmediet Shipping Watch.
14. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Køen af danske aktionærer, hvis aktier er værdiløse efter konkursen i OW Bunker, vokser dag for dag. Fredag morgen havde 4615 registreret sig hos Dansk Aktionærforening.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyheder - blandt andet om OW Bunker. Indeholder interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening. (Kan kun ses med TV2 Play).
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Blandt de fremmødte private investorer på InvestorDagen i Kolding er der mange, som har fået penge i klemme. Her er to af dem.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Selv om OW Bunker-ledelsen har handlet i strid med børsprospektet, er den ikke i overhængende fare for at tabe en erstatningsansvarssag, vurderer juraprofessor.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Indslag om OW Bunker med interviews optaget på InvestorDagen i Kolding.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Indslag om OW Bunker - med interviews optaget på InvestorDagen i Kolding.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Utilfredsheden med det forliste olieeventyr OW Bunker er for alvor brudt ud. Hos Dansk aktionærforening vælter det ind med telefonopkald og mails fra frustrerede aktionærer, skriver Politiken.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De store penge tanke som PFA og ATP overvejer også, om der skal rejses erstatningssager.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private aktionærer i konkursramte OW Bunker kan tilmelde sig aktion i næste uge.
13. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nordea, Morgan Stanley, Carnegie og ABG Sundal Collier tjente 44 mio. kr. på at sende OW Bunker på børsen. Efterfølgende har de haft et positivt syn på, hvordan OW Bunkers aktiekurs ville udvikle sig og anbefalet aktiekøb i det nu krakkede selskab.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: OW Bunkers olietab eksploderede, da prisfald fladede ud. (Artiklen indeholder kommentar fra Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening).
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer købte aktier på baggrund af løfter om, at OW Bunker var afskærmet mod fatale tab. (Artiklen indeholder kommentar fra Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening).
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hovedemnet på mødet i Kolding blev helt naturligt OW Bunker. Mange private investorer mødte op for at hører mere. Salen, hvor der var paneldebat om emnet, blev hurtig fyldt, og lobbyen med storskærme måtte tages i brug på Cromwell i Kolding.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Når Allan Leighton stopper som topchef i Pandora, bliver det med en bonus i den helt store klasse, selv om han kun har siddet i godt halvandet år på posten. (Artiklen indeholder kommentar fra Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening).
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Eksperter forventer søksmål etter kollapsen i OW Bunker. (Norsk hjemmeside - artiklen indeholder kommentar fra Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, og reportage fra InvestorDagen).
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Direktøren for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, mener, at aktionærerne i OW Bunkers ikke havde en chance for at se konkursen, før den skete.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: (TV-indslag uden lås). Kurator fra Gorrissen Federspiel, John Sommer Schmidt, fortæller om kuratorernes arbejde hos OW Bunker, og formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, beretter om aktionærernes situation.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kommer der en retssag mod ledelsen i det krakkede OW Bunker, kan tidligere Danske Bank-direktør Jakob Brogaard blive tvunget til at forlade formandsstolen i Finansiel Stabilitet, mener politikere fra Venstre og Dansk Folkeparti. De bakkes op af Dansk Aktionærforening.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det bedste for aktionærerne vil være, hvis formand Niels Henrik Jensen og resten af topledelsen i OW Bunker dømmes for grov uagtsomhed og ikke svig, for så vil forsikringen dække, siger ekspert.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: OW Bunker-kollapset er genstand for debat på Dansk Aktionærforenings investordag i Kolding.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionærer er fast besluttede på at sagsøge den konkursramte virksomhed.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der var mange private aktionærer, der forlangte svar, da Dansk Aktionærforening i dag havde OW Bunkers konkurs øverst på dagsordenen.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private investorer og småaktionærer har lange udsigter til eventuel erstatning fra OW Bunker, vurderer DR's erhvervsanalytiker.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionærerne i olie-selskabet vil gerne have en forklaring på den skandaløse konkurs. (Artiklen indeholder interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening).
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tirsdag er der InvestorDag afholdt af Dansk Aktionærforening, og første punkt på dagsordenen er selvfølgelig OW Bunker, og irritable private aktionærer.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening holder messe og enkelte stande pynter på gangen.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening holder investor-messe i Kolding. OW Bunker er højdepunktet.
12. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Meningerne er delte i OW Bunker sagen, men ingen tror på, at søgsmål lykkes.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer købte aktier på baggrund af løfter om, at OW Bunker var afskærmet mod fatale tab. (Med kommentar fra Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Inden børsnoteringen forsikrede OW Bunker nye investorer om, at man overholdt en streng risikogrænse for at begrænse tab. Der gik kun få måneder, før risikoen blev tidoblet.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det vælter fortsat ind med private aktionærer til Dansk Aktionærforenings hjemmeside.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Radioavis den 10. november klokken 12.00 - blandt andet om OW Bunker. Indeholder interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Radioavisen klokken 17. Blandt andet med nyt interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening, om OW Bunkers konkurs.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionærerne er rasende og man er godt i gang med at gennemgå resterne af selskabet. TV-indslaget indeholder interview med Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening. (Kan kun ses med TV2 Play).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 19 Nyhederne. Indeholder et kort interview med formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel. (Kan kun ses med TV2 Play).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 22 Nyhederne den 10. november med indslag om OW Bunker. Indeholder blandt andet interview med Annette Mors, webmaster i Dansk Aktionærforening, optaget i Dansk Aktionærforenings sekretariat. (Kan kun ses med TV2 Play).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 10. november klokken 18.30. Indslag om OW Bunker - blandt andet med interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 1350 rasende aktionærer i OW Bunkers har meldt sig hos Dansk Aktionærforening. Foreningen håber, det bliver startskuddet til et sagsanlæg mod Aalborg-virksomheden.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Et galopperende lån til lokal samarbejdspartner var mange gange større end hvad, der skulle godkendes på bestyrelsesniveau i OW Bunker. (Artiklen kan kun læses med login).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Ifølge børsreteksperten Paul Krüger Andersen har de utilfredse OW Bunker-aktionærer absolut grund til at føle sig ført bag lyset og drager paralleller til BankTrelleborg-sagen, hvor Højesteret endte med at give erstatning for et urigtigt prospekt. (Artiklen kan kun læses med login).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Undrende aktionærer kan få svar på deres spørgsmål om konkursen. 2.400 har meldt sig i fælles erstatningssag. (Artiklen kan kun læses med login).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det danska näringslivet är i chock och aktieägarna i OW Bunker rasande. (Artiklen indeholder interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening).
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: OW Bunker-skandalen betyder, at kapitalfonde højst sandsynligt bliver tvunget til at sænke priserne ved fremtidige børsnoteringer.
11. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: TV-Avisen den 10. november klokken 21.30. Indslag om OW Bunker med nyt interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Direktøren i Dansk Aktionærforening er målløs efter OW Bunkers pludselige konkursbegæring fredag aften.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening er klar til at kaste sig ind i et eventuelt retsopgør om OW Bunker. Men først gælder det om at komme til bunds i sagen og finde de ansvarlige, fortæller aktionærforeningens direktør Jens Møller Nielsen. (Kræver login, hvis du vil læse hele artiklen).
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen kalder OW Bunker-konkursen tragisk, og han mener, at aktionærerne er blevet snydt
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening, er rystet over konkursen i OW Bunker.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der skal placeres et ansvar efter den spektakulære konkurs i oliegiganten OW Bunker. Derfor samler Dansk Aktionærforening sammen til et muligt sagsanlæg på vegne af de cirka 20.000 private aktionærer, der har tabt deres spareskillinger i den nordjyske koncern.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: The marine fuel distribution giant continues to sustain hits after massive loss announcement.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: TV-Avisen/8. november 2014 Kl. 18:30 med indslag om OW Bunker - blandt andet med interview af Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Radioavisen 8. november 2014 på P4 København - blandt andet med nyt om OW Bunkers konkurs.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: - Det her kan blive en prøvesag i dansk retshistorie for erstatningssager, siger direktøren.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: På hjemmesiden shareholders.dk kan du fra i dag registrere dit tab i OW Bunker.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Både artikel og tv-indslag, hvor Dansk Aktionærforening udtaler sig om den manglende risikostyring i OW Bunker.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Som del af et kommende sagsanlæg mod OW Bunker-toppen lancerer Dansk Aktionærforening allerede i dag lørdag en tjeneste, hvor private investorer kan melde deres tab ind.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der skal placeres et ansvar efter den spektakulære konkurs i oliegiganten OW Bunker. Derfor samler Dansk Aktionærforening sammen til et muligt sagsanlæg på vegne af de cirka 20.000 private aktionærer, der har tabt deres spareskillinger i den nordjyske koncern.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Efter kollapset i OW Bunker begynder oprydningen. En del af den kommer formentlig til at foregå i retssalene. (Kræver login for at læse hele artiklen).
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Lars Dam fra Hedehusene så sin opsparing forsvinde, da OW Bunker gik konkurs. (Med kommentar fra formanden for Dansk Aktionærforening Niels Mengel).
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: På et døgn har 1027 vrede aktionærer meldt sig på Dansk Aktionærforenings hjemmeside efter kollapset i OW Bunker. Det oplyser direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen til Ritzau.
10. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: I morgen holder Dansk Aktionærforening InvestorDag i Kolding for 400 private investorer med blandt andet paneldebat om OW Bunker og masser af muligheder for at møde topchefer og analytikere.
07. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Blandt andet om OW Bunker. Indeholder et direkte interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening. (Kan kun se med TV2 Play).
07. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Blandt andet om OW Bunker. Indeholder direkte interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening. (Kan kun ses med TV2 Play).
07. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: TV-Avisen 18.30. Indslag om OW Bunker. Indeholder blandt andet interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
07. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Radioavis på P1. Blandt andet om OW Bunkers truende konkurs. Med reaktion fra Dansk Aktionærforening.
07. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: - De arbejder jo med risikostyring. De ved vel, hvad de laver, siger en aktionær, der har tabt kassen på OW Bunkers faretruende konkurs. (Artikel med to aktionærer, der har tabt penge på OW Bunker-aktier).
06. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktierne i OW Bunker er nok ikke en daddel værd, vurderer Dansk Aktionærforening.
06. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyheden om svindel og bedrageri hos OW Bunker er en kæmpe skandale og fuldstændig ekstremt. Det siger Jens Møller Nielsen, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
06. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: - En kapitalfond kommer ind som ejer, og efter syv måneder vakler koncernen nær konkurs, påpeger aktionærer.
06. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 12 Finans følger op på historien med de manglende 745 millioner kroner, der menes at være forsvundet igennem Dynamic Oil Trading, der er et datterselskab til OW Bunker. (Indslaget kan kun ses med TV2 Play).
06. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private investorer kan miste millioner på skandalen i OW Bunker.
06. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening holder investordag i Aalborg, hvor OW Bunker kommer i pinligt forhør.
06. november 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Opsamling på dagens vigtigste begivenheder i Nordjylland. Radioindslaget indeholder blandt andet interview med Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
29. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Retsforfølgelse for tab af 394 millioner kroner er ingenting i forhold til tabet hos Amagerbankens aktionærer, lyder kritikken.
29. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 11 tidligere topledere i Amagerbanken blev i dag sigtet. De er mistænkt for at have overtrådt straffeloven og lov om finansiel virksomhed.
28. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer, foreninger og V-ordfører langer nu ud efter Skatteministeriet, efter at det igen udskyder analyse af regler, der tvinger danske investorer væk fra udenlandske investeringsfonde
28. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Amagerbankens aktionærer, der tabte penge på bankens krak, har fået afslag om fri proces til at køre retssag mod Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet. Aktionærerne vil nu rejse den fornødne kapital ved at mobilisere flere aktionærer via folkemøder og store annoncekampagner. »Vi er vidne til Danmarkshistoriens største bankskandale, og den sag skal bare køre,« fastslår Peer Nørkjær, formand for aktionærernes forening, Amagerinvestor.
27. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening kritiserer de aktive danske investeringsforeninger for ikke at levere godt nok afkast.
24. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Frit fald: Selskabet nedjusterer igen det forventede årsresultat. Børskursen er over 40 procent lavere end den kurs, som Altor solgte sine aktier til, da OW Bunker gik på børsen.
23. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det koster ti gange så meget at handle en aktie i den investeringsforening, der betaler dyrest for det, som i den der betaler mindst. I de fleste tilfælde forhandler investeringsforeningerne kurtagen, der samlet udgør knap en halv milliard kroner årligt, med deres moderbank.
22. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der er lønstop for en stor del af bestyrelsesformændene i de store selskaber. Dansk Aktionærforening mener, at det er meget vigtigt med åbenhed om honorarerne.
18. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bagmandspolitiet har rejst tiltale mod den tidligere direktør i Tønder Bank, Mogens Mortensen.
18. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fremtiden for de kritiserede advarselslamper om risikoen ved investeringsprodukter og lån bliver i de kommende måneder afgjort af Finanstilsynet.
15. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der hviler en stort ansvar for at varetage aktionærernes interesser på bestyrelserne i Nørresundby Bank og Nordjyske Bank, mener formanden for Dansk Aktionærforening.
14. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Leder på side 2: "Amager-bank til aktionærer, der er tæt på knockout" og artikel på side 8: "Aktionærer efter afslag: Magtmisbrug af værste skuffe".
13. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: En stor korrektion på aktiemarkedet kan være lige om hjørnet. Men investorer, der frygter den og sælger ud af aktierne, vil ende som tabere, advarer eksperter. Hold ud og drop timing, råder de.
10. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danskerne har siden 2009, hvor aktiemarkedet for alvor begyndte at stige, solgt stort ud af aktier og i stedet købe investeringsbeviser. "Det gør de, fordi det er bedre og nemmere," siger bankerne. "Nej," siger andre. Det er bankerne som lokker kunderne ind i de investeringsforeninger, som de selv tjener stort på.
08. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: OW Bunker, der til daglig fokuserer på at sælge skibsbrændstof, kommer nok ikke til at se tilbage på de to sidste dage med særlig stor glæde. Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening, har talt med flere overraskede OW Bunker-aktionærer i løbet af dagen.
07. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Foreningen af tidligere investorer i Amagerbanken, Amagerinvestor, fortsætter kampen om en retssag mod Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet.
07. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: InvestorSparring konkurrerer med fire andre kandidater i kategorien "investering".
07. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private investorer får nu mulighed for at købe kinesiske enkeltaktier. Men meget få analytikere tør vove pelsen og anbefale kinesiske selskaber. Hos Dansk Aktionærforening lyder rådet fra direktør Jens Møller Nielsen til de private investorer, at de bør slå koldt vand i blodet lidt endnu.
04. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Retsopgør: Amagerbank-aktionærer fik fredag afslag på fri proces til at stævne Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet. Dermed er kun slaget om Østerfælled Torv tilbage i retsopgøret om Amagerbanken.
02. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Børsen Top1000 fortæller gennem seks kapitler den turbulente, spektakulære og ganske underholdende historie om Pandoras vilde liv med ned- og heldigvis også opture
01. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det vækker harme hos den tidligere sagsøger af Amagerbanken, Jens Hintze, at et bestyrelsesmedlem efter alt at dømme hævede tre millioner kroner få dage inden bankens konkurs.
01. oktober 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforenings formand giver interview til radioavisen om sagen, hvor et bestyrelsesmedlem fra Amagerbanken hævede tre millioner kroner dagen før konkursen.
30. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Finanstilsynet griber nu ind over for investeringsforeninger, der ikke giver kunderne aktiv forvaltning, selv om de tager penge for det. Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fastslår, at en aktiv fond skal være aktiv.
30. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der er behov for en hovedrenovering af rammerne for investeringsforeningerne, som ifølge Dansk Aktionærforening har haft let spil, fordi deres kunder typisk ikke kan eller vil dykke ned i baggrunden for deres investering.
30. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det er rystende, at 3 af 10 investeringsforeninger skal undersøges for snyd, mener Dansk Aktionærforening.
30. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Insiderviden: Politikere er forargede over, at et bestyrelsesmedlem hævede millioner på Amagerbankens sidste åbningsdag.
30. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bestyrelsesmedlem Hans Boye Clausen hævede næsten tre millioner kroner fra personlige konti på Amagerbankens skæbnedag - dagen efter et daglangt krisemøde om bankens overlevelse.
26. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Flere investeringsforeninger deler navn og logo med banker, men på trods af sammenfaldene i navnene er foreningerne formelt set uafhængige. Reelt har foreningerne dog ekstremt tætte bånd til bankerne, lyder det med bekymring fra Dansk Aktionærforening.
26. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hos en af landets største investeringsforeninger, Jyske Invest, forsvarer adm. direktør Hans Jørgen Larsen den gebyrstruktur, som i dag er under heftig kritik. Bl.a. Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening kritiserer, at gebyrerne bliver fastholdt som en fast procentdel af investorernes formuer.
26. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hvordan kan det være, at det får kritikerne op af stolen? Det skyldes, at bankernes omkostninger ikke stiger i samme takt som formuerne. Det betyder, at en stor del af gebyrstigningerne går direkte på bankernes bundlinje. Kritikere som Morningstar, Dansk Aktionærforening, Forbrugerrådet og Finanstilsynet mener, at nogle af de penge burde komme investorerne til gode i form af besparelser.
26. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De danske investeringsforeninger boomer og sender i år flere penge til bankerne end nogensinde før. Det vækker bl.a. vrede hos Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening.
26. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investeringsforeningernes formuer bugner, men pengene går mere til banker end privatinvestorer, viser rapport.
26. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danskere med investeringsbeviser betaler syv milliarder kroner i gebyr til bankerne i år. Det er markant mere end sidste år, og vækker kritik fra blandt andet Forbrugerrådet Tænk.
26. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Stærkere tilsyn. Mere fokus på omkostningerne. Og større konkurrence fra udlandet.
20. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tommelfingeren op for direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen. I denne uge afviklede foreningen årets aktiemesse, konkret Investordagen, med et par tusinde tilhørere forbi standene på hotel SAS-Radisson på Amager. Stort set hele raden af børsselskaber og andre med interesse for den private aktionær var mødt op.
18. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mærsk-topchef Niels Smedegaard var et af "hovednavnene", og hans budskab var klart på InvestorDagen: Fokusér langsigtet, ikke dykke ned i de små historier.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: På hvad han selv tæller sig frem til som sin 15. arbejdsdag, deltager skatteminister Benny Engelbrecht (S) i dag i Aktionærdagen arrangeret af Dansk Aktionærforening.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der er et klart skifte undervejs i Kina, hvor privatforbruget vil komme helt i centrum. Som investor betyder det store muligheder i en række sektorer.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danske aktier har de seneste år sat udlandet til vægs og fortsætter med at gøre det. Danske Invest er også langt fra færdig med at høste guld i hjemmemarkedets selskaber.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforenings messe InvestorDagen trak i dag fulde huse, da A.P. Møller - Mærsks adm. direktør Nils Smedegaard Andersen holdt oplæg.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det kan godt være, at guldprisen er dalet meget fra toppen for tre år siden. Men guldet har langt fra udspillet sin rolle som sikker havn. Det mener - ikke overraskende - guldhandlerkæden Tavex. For vi er langt fra gennem krisen.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der bliver delt aktie-staldtips i flæng i SAS-hotellets sale på Amager. Dansk Aktionærforening har nemlig inviteret private investorer til InvestorDag 2014, og tager man et kig på fremmødet, så afslører det, at det bestemt ikke er upopulært at interessere sig for aktier i 2014
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danmarks største forsikringsselskab Tryg deltager i dag i InvestorDagen i stærkeste opstilling. Topchef Morten Hübbe har som én ud af kun to C20-chefter valgt at troppe op og tale til aktionærerne.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Ingen over eller ved siden af Nils Smedegaard Andersen på årets InvestorDagen i København. Topchefen i A.P. Møller-Mærsk fik maksimal opmærksomhed og kunne tale for de private investorer med en aktiekurs i rekord.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Omkring 2500 danske aktionærer og landets børsnoterede virksomheder har i dag sat hinanden stævne ved årets store "InvestorDagen" i København.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: CEO hos Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, var på udebane, da han i dag var hovedtaler ved InvestorDagen i København.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Esplanaden, A. P. Møller - Mærsk vil have de private investorer til at kigge på de langsigtede planer. Sådan lyder det fra adm. direktør Nils Smedegaard Andersen.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Forsikringsselskabet sætter ikke længere prisen op, når pengepungen er ved at blive tørstig. De har sat et effektiviseringsprogram i gang indtil 2015.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Og måske endda for C20-indekset, hvis man spørger Nordeas senioranalytiker. Og det er selvom de kinesiske aktier stadig ikke er tilgængelige for private investorer uden for Kina.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Radisson Hotel var fyldt til randen, da Dansk Aktionærforening afholdt Investordag for private investorer. Der var bred enighed om, at opsvinget ikke er gået i stå. Tværtimod.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Børsfesten er ikke slut, hvis man spørger børschefen fra Nasdaq OMX. Den kører ikke på vildeste blus, men det er sundt at have fokus på risici, mener han.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Udsendelse med Millionærklubbens eksperter direkte fra InvestorDagen.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: I forsikringsselskabet Tryg vil man ikke spille højt spil, da selskabet lægger mere vægt på, at aktionærerne skal kunne sove godt om natten frem for de alt for store udsving.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Øverste chef i Mærsk Nils Smedegaard Andersen var første taler ved Investordagen 2014. Han fremhævede - ikke overraskende - Mærsk som en stærk investering, men indrømmede også visse risici ved en investering i Danmarks største virksomhed.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Forsikringskoncernen Tryg har gang i et effektiviseringsprogram, der skal barbere omkostningerne med 1 mia. kr. i 2015. Topchef Morten Hübbe lader dog forstå, at der også efter 2015 vil være fokus på besparelser.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investerede man i guld for 10-15 år siden har man gjort det meget pænt. Men risikoen for stor inflation giver mere at hente i guldet, mener estiske Meelis Atonen, chef for gulddivisionen hos Tavex.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De globale mineaktier er under pres, men der er guld at finde, vurderer Thorleif Jackson, aktieanalytiker i Dansk Aktionærforening. Han peger på brasilianske Vale som en af sine favoritaktier. Vale er verdens største mineselskab inden for jernmalm.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Hvad er det især man skal kigge efter i selskabernes regnskaber i bestræbelserne på at finde vinderaktierne? Analytiker og forfatter Per Juul kommer med et par fif.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danmark er over de senere år i højere grad blevet et aktie- og investorland. Men der er stadig lang vej hjem, mener chef for Nasdaq OMX Copenhagen Bjørn Sibbern.
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyhedsindslag
17. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyhedsindslag
16. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det skal ikke være en sovepude for Maersk Line at være verdens største rederi, der går en lys fremtid i møde på trods af blandt andet geopolitisk uro.
15. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den nyslåede skatteminister Benny Engelbrecht (S) er blandt hovedtalerne, når Dansk Aktionærforening markerer sit 30 års jubilæum på foreningens aktionærmesse "InvestorDagen" , hvor private investorer får mulighed for at møde toppen af poppen i dansk erhvervsliv.
07. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der er kommet rigtig mange henvendelser til Dansk Aktionærforening om de store short-positioner i FLSmidth. Småaktionærerne er bekymrede.
05. september 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mens 12.000 aktionærer i Roskilde Bank får udbetalt delvis erstatning for deres tab, er der stadig over 600, hvis sager trækker ud. I Dansk Aktionærforening mener direktør Jens Møller Nielsen, at de resterende kunder må vente i urimelig lang tid på en afgørelse.
31. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: I en pulje af investeringsforeninger vil nogen altid klare sig bedre end andre. Men det interessante er at finde ud af, hvem af de bedste, der har været dygtige, og hvem der bare har været heldige.
31. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Når stjernerne drysses ud over danske investeringsforeninger, så bliver der udelukkende kigget på, hvordan foreningerne tidligere har klaret sig. Men noget tyder på, at de også kan se en smule frem i tiden – otte ud af ti højt ratede fonde klarer sig fremadrette bedre end gennemsnittet.
31. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den lille virksomhed, som går i kødet på landets finanskoncerner, er ofte afskåret fra de store advokatkontorers specialister, fordi finansgiganterne sætter sig på de store kontorer. Det er et kæmpeproblem, som begrænser det frie advokatvalg og adgang til retfærdighed, mener juraprofessor Mads Bryde Andersen.
30. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Et væld af nye aktier i handel og en misset Champions League-kvalifikation er en giftig cocktail. Det må fodboldklubben AaB erkende.
28. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk privatinvestor er frifundet i omdiskuteret sag om insiderhandel med Bioporto-aktier. Sagen udraderer misforståelse om insiderhandel, fastslår professor.
13. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Amagerbankens kollaps i 2011 efterlader stadig spor. Aktionær har netop tabt en erstatningsag om 127.400 kroner. Konkursboet venter dog også en anden og større retssag: Mere end 2000 aktionærer er samlet i foreningen Amagerinvestor.
12. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Morgendagens domsafsigelse i Sø- og Handelsretten, hvor Jens Hintze vil have erstatning af den krakkede Amagerbanken, følges af foreningen Amagerinvestor, der også har en Amagerbanken-relateret sag kørende.
09. august 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fredagens dom i sagen mod Neurosearch og tidligere direktør får nu Dansk Aktionærforening til at gentage kravet om erstatning.
31. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Som følge af massiv rygtedannelse og skriverier om retssager dykker Pandoras aktiekurs. Både professor og Dansk Aktionærforening undrer sig over Pandoras håndtering af en stævning, der kan være kursfølsom.
30. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 36 investorer, som har tabt store summer på Pandora-aktier, kræver erstatning af Pandora og selskabets topchef Allan Leighton. De føler sig snydt for vigtige oplysninger forud for et kursfald til en værdi af 12 milliarder kroner.
29. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tre private investorer stævner Pandora, som de anklager for at have skjult vigtig viden for børsmarkedet. »Pandora har taget røven på os,« siger en af sagsøgerne, der har mistet over 300.000 kroner på sine Pandora-aktier.
29. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Vinder Bagmandspolitiet straffesag mod Pandora, er forældelsesfristen 2. august mod Pandora ligegyldig. Det fastslår advokat og giver fornyet håb til cirka 80 tabsramte Pandora-aktionærer.
28. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Størstedelen af danske privatinvestorer er ældre mænd over 60 år. Det har en stabiliserende effekt på et ellers flygtigt aktiemarked, siger økonom.
25. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De private investorer, der tabte millioner af kroner på et voldsomt kursfald for Pandora-aktien, har nu opgivet at føre erstatningssag.
25. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der bliver ingen erstatningssag mod Pandora fra den kreds af private investorer, der ellers har tabt millioner af kroner på et spektakulært kursfald for tre år siden. Det skriver DR Nyheder.
25. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tophistorie i radioavisen.
24. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Efter tre års drama i kulisserne bliver Pandoras topfolk presset til i fuld offentlighed at kaste lys over det forløb, som kostede aktionærerne 12 milliarder kroner.
24. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Private aktionærer vil gøre Pandora ansvarlig for deres tab på Pandora-aktier. Forgæves har de ventet på en afklaring af straffesagen mod Pandora. Men sagen er så forsinket, at erstatningssagen om få dage er forældet.
09. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: En markant opjustering fra presset pengeinstitut vækker mistanke hos andelshavere, der blev udvandet ved redningsaktion.
04. juli 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: En rodebutik, hvor ledelsen slet ikke har styr på sine udlån.
30. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Som led i den nye vækstplan skal de børsnoterede virksomheder have lov til udelukkende at udsende deres børsmeddelelser på engelsk. Dansk Aktionærforening frygter, at det sætter mange private investorer uden for døren.
24. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tønder Bank var den suverænt mest risikovillige bank målt på udlån i forhold til kundernes egenkapital. Det giver investorer håb i en ellers afvist sag om erstatning.
19. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: På trods af kurators nej til erstatning til obligationsejerne i den krakkede Tønder Bank, forsøger aktionærerne sig nu med et lignende erstatningskrav.
18. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer der i 2009 købte kapitalbeviser i Tønder Bank, får ikke lov til at blive opfattet som simple kreditorer. Investorerne skal nu domstolens vej, hvis et erstatningskrav skal gøres gældende.
18. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Kurator i boet efter Tønder Bank mener ikke, at banken var i en slem forfatning tilbage i 2009, da en række kunder købte kapitalbeviser i banken. Kunderne og advokaten er uenig med kurator, og kritiserer prospektet. Nu går de rettens vej.
17. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: På landsplan har private svunget pengepungen på aktiemarkedet 443.000 gange de seneste tre måneder. Sammenlignet med samme tre måneder sidste år er det en fremgang på 38 procent.
16. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Efter flere år med underskud og faldende medlemstal ser man i Dansk Aktionærforening optimistisk på fremtiden - blandt andet fordi private investorer får større indflydelse.
05. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Markant omkostningsreduktion redder regnskabet for Dansk Aktionærforening.
05. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening har efter et kedeligt 2012 vendt årets negative resultat på 1,3 millioner kroner til et plus på 371.000 kroner i 2013.
04. juni 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investordagen. 1100 mennesker flokkedes om at blive klogere på aktier. Lysten til investering i aktier eksploderer efter finanskrisen.
30. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tre mand høj fra aktieklub02 under DAF deler ud af deres succeser og fiaskoer på aktiemarkedet.
23. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Lokalbankernes handelsplatform er ikke god nok. Dansk Aktionærforening glæder sig over, at kunder snart kan bruge Saxo Banks handelsplatform til at investere. Lokalbankerne er mindre positive.
23. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening kårer i samarbejde med medlemmerne årets børsmægler i det seneste nummer af Aktionæren.
09. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening vil kopiere svensk aktieordning for aktionærer. Næsten en halv million svenskere beskattes med investeringssparekonto. Det skal øge handel med aktier gøre skatteberegning lettere.
08. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mindre virksomheder skal have lettere adgang til fondsbørsen i København. Derfor vil børsen OMX Nasdaq fjerne nogle af de forhindringer, som virksomhederne møder. Formand for Dansk Aktionærforening Niels Mengel så gerne, at den danske aktiekultur blev mere som den svenske.
07. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Det er blevet for tung en proces for mindre selskaber at blive børsnoteret. Nu skal kravene slækkes og livet på børsen gøres nemmere. Arbejdet med at få flere virksomheder på børsen begyndte i begyndelsen af december sidste år. Her blev 50 forskellige aktører involveret. Det drejer sig om både investorer, myndigheder, rådgivere, kapitalfonde, Dansk Aktionærforening og mange flere.
07. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mindre virksomheder skal hjælpes på børsen. Det skal skabe flere arbejdspladser og holde dem fra at søge mod udlandet. Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, håber, at den svenske aktiekultur kan brede sig til Danmark.
05. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktieoptur. Prisen på en aktie i Ringkjøbing Landbobank er nu på sit højeste niveau nogensinde. Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening, mener, at kursrekorden skyldes, at Landbobanken under krisen viste sig som en meget robust bank, der valgte at holde fokus på de områder, som den i forvejen havde forstand på.
04. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Et stort flertal af andelshavere stemte for en redningsplan for Københavns Andelskasse, men flere andelshavere er sure og Dansk Aktionærforening vil ikke afvise et søgsmål.
03. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Finanstilsynet vil ikke skubbe bankerne ud af rådgivningen om investeringsbeviser. Direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen efterlyser fri konkurrence i bankerne. »Kunderne bør have det bedste produkt, uanset hvem der har udstedt det, i stedet for at bankerne bare sælger det produkt, de tjener mest på,«
01. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Skats fejlagtige årsopgørelse af aktieavancer får nu Dansk Aktionærforening til at kræve, at Skat offentliggør alle de bagvedliggende beregninger, når myndigheden frigiver årsopgørelsen. Skat er positivt stemt over for forslaget og arbejder nu på at muliggøre det.
01. maj 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: SKATs beregningssystem er fuldstændigt ugennemskueligt, siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, efter fejlen i SKATs værdipapirsystem er blevet opdaget.
28. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investorer, investeringsforeninger, banker, Dansk Aktionærforening og mange flere går til angreb på toppen af Skatteministeriet. På to år har fire forskellige ministre på skift forsømt arbejdet med rigide regler, der i dag stavnsbinder investorer til de danske foreninger
28. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nogle af landets største kritikere af investeringsforeningernes milliardgebyr får nu plads i det udvalg, som erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har sat til at gennemgå hele gebyrstrukturen for de populære danske investeringsforeninger. Det skriver Jyllands-Posten. Det er organisationerne Forbrugerrådet Tænk og Dansk Aktionærforening, som Henrik Sass Larsen har sat til at se på, hvordan man kan ændre ved den nuværende gebyrstruktur.
28. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Som de eneste af landets største børsnoterede virksomheder sætter Sydbank og Jyske Bank fortsat deres aktionærer uden for døren, når der skal vælges bestyrelse. Samtidig hindrer bankernes stemmeretsbegrænsninger aktionærerne i at gennemtvinge en ændring af vedtægterne. Forældet og ikke acceptabelt i en storbank, mener Dansk Aktionærforening.
28. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fire skatteministre har i Helle Thorning-Schmidts (S) tid som statsminister svigtet danske privatinvestorer. Sådan lyder kritikken fra den samlede opposition på Christiansborg, brancheorganisationen Investeringsforeningsrådet (IFR), Dansk Aktionærforening og Finansrådet, der repræsenterer de danske banker.
28. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Skatteminister Morten Østergaard (R) sætter nu fart på den undersøgelse, der kan åbne for danske investorers adgang til billige udenlandske investeringsforeninger. I øjeblikket får sådanne investorer skattesmæk, men det kan der blive lavet om på, afhængig af undersøgelsens resultater. Den fremrykkede deadline for analysen kommer efter massiv kritik fra flere sider, inklusive banker, investeringsforeninger, Dansk Aktionærforening og flere af de politiske partier i oppositionen, da Østergaard ellers for nylig meddelte en udskydelse af undersøgelsen
27. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Modstanden mod bankernes årlige milliardindtægt fra medlemmerne af investeringsforeningerne er vokset efter tilsynets kritik af bestyrelserne. En anden stærk kritiker af gebyret og repræsentant i den nye arbejdsgruppe er Dansk Aktionærforening, hvis formand, Niels Mengel, samtidig kalder det dybt bekymrende, at investeringsforeningernes bestyrelser ikke som en selvfølge har arbejdet systematisk med omkostnings- og performancemål.
20. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Svenskerne vinder kampen om at være de mest aktive, hvad angår investering for frie midler. Danskerne sætter hellere sparepengene i banken eller lader investeringsforeninger forvalte deres formuer. Interessen for aktier samt en blomstrende og langt mere aktiv aktiekultur blandt danskerne bliver blokeret af to tunge barrierer, vurderer Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
14. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Finanstilsynet har rettet kritik mod omkostningerne og bestyrelserne i flere danske investeringsforeninger. Formand for Dansk Aktionærforening Niels Mengel mener, at analysen er meget afslørende for nogle bestyrelser.
14. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De amerikanske myndigheder har indledt flere undersøgelser af den såkaldte højfrekvenshandel. Herhjemme følger Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening, med i debatten i USA. Han mener, at det er positivt, at de amerikanske myndigheder har iværksat undersøgelser af denne type handler.
09. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Byge af useriøse forslag på årets generalforsamlinger underminerer aktionærdemokratiet, advarer ATP. Dirigent og Dansk Aktionærforening er enige heri
08. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Finanstilsynet skærper kravene til bestyrelserne i de danske investeringsforeninger, der er for dårlige til at varetage kundernes interesser. Hos Dansk Aktionærforening jubler formand Niels Mengel over, at Finanstilsynet strammer grebet om investeringsforeningerne.
01. april 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nye fondsaktier betyder, at også almindelige mennesker kan blive medejere af Danmarks største virksomhed. »Det er en udstrakt hånd til alle de danskere, der gerne vil være en del af Mærsk, men som ikke kan tillade sig at placere 60.000 kroner i én aktie«, mener Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
31. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: A.P. Møller-Mærsks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen vil ikke fortælle omverdenen, hvor meget de enkelte topdirektører i Mærsk-koncernen tjener. Det ønske blev ellers fremført af både ATP og Dansk Aktionærforening på selskabets generalforsamling mandag.
31. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Der blev mandag givet grønt lys til, at A.P. Møller - Mærsk udsteder fondsaktier og gør aktien "billigere" at købe. På generalforsamlingen var der også ros til initiativet fra ATP's aktiechef, Claus Wiinblad, samt Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening.
28. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den nordjyske oliehandler OW Bunker stiger heftigt i sin børsdebut. Ifølge Saxo Bank og Dansk Aktionærforening viser de seneste succesfulde indtog på fondsbørsen, at der er ligger et solidt og fornuftigt arbejde bag noteringerne.
26. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Årets generalforsamling i H. Lundbeck A/S blev afholdt onsdag. Her blev det endeligt vedtaget, at selskabets aktionærer vil modtage et udbytte på 64 pct. af årets resultat for 2013 – svarende til 2,77 kr. per aktie. Noget uventet udtrykte Dansk Aktionærforening bekymring i denne forbindelse. Foreningen mener, niveauet ligger højt i forhold til både indtjeningen, og de udfordringer Lundbeck står over for de kommende år.
25. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Mens de fleste store danske virksomheder, går over til engelsk som hovedsprog, så fastholder transportkoncernen, DSV, med hovedsæde i Brøndby, det danske. "Vi vil gerne være moderne, men vi vil også gerne respektere vores historie" siger finansdirektør, Jens Lund, der også mener, det kan være svært for den danske aktionær at forstå en engelsksproget årsrapport. Meningsmaskinens erhvervspanel med bl.a. direktør for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, tager debatten om at være dansk firma med engelsk som hovedsprog.
24. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Tema om aktiespareordning til private investorer. Dansk Aktionærforening har siddet med i arbejdsgruppen. Foreningens formand, Niels Mengel, pointerer, at private investorer beskattes helt skævt for at tage risiko. Læs temaets fire underartikler herunder.
24. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Vestas har solgt sin viden indenfor havvindmøller væk til japanske Mitsubishi alt for billigt. Sådan lyder det fra Dansk aktionærforenings repræsentant på Vestas generalforsamling, Torben Vestergaard Rasmussen.
24. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Under to timer. Det tog det Vestas at afholde generalforsamling i Aarhus i Musikhuset og det er det ultimative bevis på, at Vestas er forbi datidens kriser. Sidste år tog det fire stive timer, så alle aktionærer og andre interessenter kunne lufte harmdirrende kommentarer til den efterhånden hårdtprøvede Vestas-top. Men i år var det anderledes. Dansk Aktionærforening konstaterede, at "her er meget rarere at være end sidste år," da selskabets regnskab og resultater i øvrigt skulle kommenteres. For selvom Vestas kom ud af 2013 med et mindre underskud, er alle linjer i regnskabet på selskabets regnskaber nu så solide i deres bevis på, at Vestas er tilbage på banen.
21. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk viger fortsat for engelsk overalt, selvom Kulturministeriet i et årti har prøvet at bremse udviklingen. Nu kan firmaer helt slippe for at bruge dansk. Direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen betoner, at han ikke er modstander af selve lovændringen, men stærkt kritisk over for, at store danske virksomheder som Danske Bank, F.L. Smidth og William Demant Holding allerede har bebudet, at det er slut med at udgive en fuld årsrapport på dansk.
21. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk Aktionærforening frygter politiske indgreb, der begrænser aktionærdemokratiet. Foreningen, der tidligere har været tilbageholden med at kritisere private småinvestorer, opfordre derfor til sans for proportioner og mådehold med tidskrævende forslag. Det sker efter Kjeld Beyers kritik til Pandoras generalforsamling i onsdags.
21. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: "I Børsen 6. marts skriver Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening, at det ikke giver mening for danske virksomheder med danske ejere, medarbejdere og kunder kun at udsende årsrapporten på engelsk. I december 2013 blev dette muligt for de børsnoterede selskaber. Selskabsloven matcher dermed ønsket praksis for mange. I DIRF hilser vi både lov og praksis velkommen, fordi det tilgodeser krav om effektivisering og målrettet og tidsvarende kommunikation. (..)"
21. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Niels Lunde på bagsiden: "Generalforsamlingen vedtog, at Danske Banks officielle årsberetning kun skal komme på engelsk. Hvis man ønsker at udvikle en folkelig aktiekultur i Danmark, er det ikke givet, at det er en klog beslutning. Takket være de små aktionærer blev forslaget i det mindste diskuteret."
21. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Konkurrenten If's varslede indtog i Topdanmarks bestyrelse starter aktionæroprør. Danske storinvestorer danner nu ganske usædvanligt fælles front for at forsøge at bremse vedtægtsændring. Investoroprøret er startet af kapitalforvalteren SEB Asset Management. Kapitalforvalteren Carnegie Asset Management bakker op om SEB's modstand. Også Bankinvest og Dansk Aktionærforening er imod If's indtog i Topdanmarks bestyrelse.
21. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Som reaktion på Dansk Aktionærforenings bekymring melder Christiansborg til 22 af landets største selskaber: I må finde jer i, at der dukker småaktionærer op med detaljerede beslutningsforslag og lange enetaler på jeres generalforsamlinger.
21. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Denne måned afholdes der generalforsamlinger på stribe i børsnoterede selskaber. (...) Som direktør Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening skriver i et debatlindlæg i Børsen, så »giver det ingen mening, at en stor dansk virksomhed med danske ejere, medarbejdere, kunder og andre interessenter vælger at udsende årsrapporten kun på engelsk.«
20. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 22 Finans: OW Bunker og Dansk Aktionærforening inviterede her til aften til aktionærmøde. Mange interesserede aktionærer troppede op for at høre mere om den nye aktie. Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening, var moderator på mødet i København og stillede kritiske spørgsmål til OW Bunkers ledelse.
20. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Landets nok mest åbenmundede, kritiske og detaljeorienterede småaktionær er kommet i modvind efter sine seneste optrædener på generalforsamlinger. Aktionærforening frygter lovindgreb.
20. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Dansk erhvervslivs magtelite svigter deres ansvar for at informere små aktionærer ordentligt, mener den private investor Kjeld Beyer. Trods modvind fra Dansk Aktionærforening vil han blive ved med at bruge sin indflydelse som privat investor.
20. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Novo-formand Göran Ando og resten af Novo-ledelsen fik massiv medvind fra aktionærerne - og også de store investorer - på dagens generalforsamling. Michael Thøgersen, Dansk Aktionærforening, repræsenterer de mindre private aktionærer kalder Novos resultat for "selvsagt tilfredsstillende".
20. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: To analytikere har for Dansk Aktionærforening kigget børskandidaten OW Bunker efter i sømmene, og konkluderer samstemmende: Aktien er en attraktiv langsigtet investeringsmulighed.
19. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Smykkekoncernen lover at kommunikere på dansk fremover. Meldingen giver jubel i Dansk Aktionærforening, som beder Danske Bank gøre det samme.
19. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Muligheden for at give Pandora-bosser højere bonusser er vedtaget på selskabets generalforsamling. "Vi kan ikke støtte forslaget," lød det blandt andet fra Dansk Aktionærforenings repræsentant på scenen.
19. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: I fremtiden vil Danske Bank kun udgive sine årsrapporter på engelsk. Det blev vedtaget på gårsdagens generalforsamling, men beslutningen møder hård kritik. "Det er en dårlig ide, at en så stor dansk virksomhed opgiver at udgive deres mest centrale dokument på dansk," siger Jens Møller Nielsen, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
18. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Smykkekoncernen vil indføre dobbelt så høj kontant bonus til direktionen som hos Mærsk og andre danske selskaber. Men de kontante bonusser kan tilskynde til kortsigtet adfærd, og det bekymrer Aktionærforeningen forud for dagens generalforsamling.
18. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Danske Banks indtjening er for dårlig på fire parametre, forklarer ATPs underdirektør Claus Wiinblad på bankens generalforsamling. Dansk Aktionærforening angreb bankens udbyttebetaling.
18. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: "Dansk Aktionærforening indtager talerstolen. Aktionærforeningen mener, at forrentnigen af egenkapitalen på 5 pct. er alt for lavt, mens en forrentnig på 12 pct. er meget ambitiøst i foreningens øjne. (...)"
17. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: I denne uge begynder rækken af generalforsamlinger i de store børsnoterede selskaber. Tirsdag afholder Danske Bank, derefter følger i løbet af ugen bl.a Jyske Bank, Carlsberg, Novo Nordisk og Nordea. Dansk Aktionærforening har frivillige repræsentanter til stede på 80 af årets generalforsamlinger.
17. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nå året er omme, bliver Danske Banks fremtidige regnskaber udarbejdet på engelsk i stedet for dansk. Det er i hvert fald, hvad Danske Banks egen bestyrelse lægger op til på pengeinstituttets generalforsamling tirsdag. Forslaget får allerede, inden det er vedtaget, en hård medfart fra Dansk Aktionærforening, som repræsenterer de mindre aktionærer i landet.
17. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: 1990’ernes aktionær-aktivisme er erstattet af diskrete møder med direktionen langt fra den offentlige og larmende generalforsamling. Direktør Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening kalder det fair nok, at store investorer gerne vil tage nogle dybere diskussioner direkte med selskaberne mellem generalforsamlingerne.
17. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Investor: Danmarks største kommercielle pensionsselskaber, PFA Pension og Danica Pension, kræver nu indflydelse i de børsnoterede danske selskaber. Udsigten til mere aktive storinvestorer begejstrer Dansk Aktionærforening.
14. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Årets generalforsamling bød blandt andet på røfler over den måde, hvorpå Sydbank foretager valg til repræsentantskab og bestyrelse. "Vi aktionærer skal vælge personer ind, som vi ikke kender kompetnecerne på," lød det blandt andet fra Anna Marie Ringive - bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening.
14. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Flere C20-selskaber vil fremover aflægge årsrapport på engelsk i stedet for dansk. Men det vil gøre det vanskeligt for de private investorer at gennemskue, hvad de investerer i, advarer Dansk Aktionærforening.
10. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Direktør for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, debatterer med Dorrit Vanglo, direktør for Lønmodtagernes Dyrtidsfond, om aktivt ejerskab: Hvorfor giver de danske investorer ikke i højere grad som amerikanske aktieaktivister som Carl Icahn modspil til de store selskaber? Jens Møller Nielsen fastholder, at aktive aktionærer er vigtige for at holde selskabernes ledelser på tæerne.
08. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Topdirektørerne i de største børsnoterede virksomheder i Danmark får langt mere i løn i forhold til tidligere. "Det kan man ikke sige noget til, for udviklingen i indtjeningen har jo aflejret sig i udviklingen i børskurserne," siger formand Niels Mengel fra Dansk Aktionærforening til Børsen.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Selskaberne bliver på de årlige generalforsamlinger mødt med stadig flere forslag og kritiske spørgsmål fra de private aktionærer. Formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, hilser udviklingen velkommen.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: De private investorer er i lyset af vinterens Bioporto-dom blevet bekymret for at komme i klemme i spørgsmålet om insiderviden. Men det bør være selskabernes eget ansvar at forebygge insiderhandel, siger direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, til Dagbladet Børsen.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Aktionær Kjeld Beyer har stillet krav til 22 selskaber om at få adskillge punkter på dagsordnen til generalforsamlingerne. Flere investorer vil formentlig følge i hans fodspor. Dansk Aktionærforening hilser de aktivistiske strømninger velkommen.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Bioporto-sagen: En privat investor er blevet dømt for insiderhandel på baggrund af viden, som han fik ved et offentligt retsmøde. Læs hvad Dansk Aktionærforening synes om den sag.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: ISS har offentliggjort deres børsplaner, så sammen med Dansk Aktionærforening har selskabet i denne uge afholdt åbne aktionærmøder for de private investorer.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fænomenet aktiecrowdfunding, hvor iværksættere sælger aktier over nettet til investorer med henblik på at skaffe penge til realisering af ideer, spreder sig. Dansk Aktionærforening advarer politikerne mod at lempe for meget på handelsreglerne.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: ISS-direktør Jeff Gravenhorst vil bruge hvad der svarer til en årsløn på ISS-aktier. Inden man som privat investor kaster sig over aktien, skal man tænke sig om. Sådan lyder rådet fra Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
07. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Flere C20-selskaber går over til at aflægge årsrapporter på engelsk, efter at en vedtaget lovændring i december har gjort det muligt. Dansk Aktionærforening opfordrer selskaberne til at huske de danske investorer og medarbejdere.
05. marts 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: ISS, som børsnoteres den 17. marts, inviterer sammen med Dansk Aktionærforening til åbne aktionærmøder for alle interesserede.
28. februar 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Man skal ikke straffes for at have opsøgt information via offentligt tilgængelige kanaler så som et retsmøde, mener direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen
28. februar 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Nyt initiativ med lavere kurs vil gøre det mere interessant for private invstorer at købe Mærsk-aktier, mener Dansk Aktionærforening.
28. februar 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fondsemission betyder, at Mærsk-aktier bliver en femtedel billigere. Rigtig flot initiativ, mener Dansk Aktionærforening.
27. februar 2014 kl. 00.00
Aktieudsigten: "Lars Nielsen forveksler vist Dansk Aktionærforening med en investeringsforening, hvilket må siges at være bekymrende for en journalist, der skriver om emnet," skriver direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen som svar på kritik i journalist Lars Nielsens klumme i Jyllands-Posten.