pressemeddelelser fra Dansk Aktionærforening

Der var drama og hårde angreb fra kongressens politikere, særligt til handelsaktørerne, der styrede handlen i de hektiske dage i januar. Kongreshøringen om GameStop-sagen i USA forløb ikke stille, og den varede i mere end fem timer. Foto: Shutterstock
19. februar 2021 kl. 09.30
Pressemeddelelse: Investorer frikendt i dramatisk GameStop-høring – handelsplatformen Robinhood beskyldt for stort svigt af kunderne.
16. december 2020 kl. 13.49
Pressemeddelelse: Alene siden starten af november har Dansk Aktionærforening oplevet en femdobling i antallet af nye indmeldelser i forhold til samme periode sidste år. Siden nytår har mere end 1.000 nye medlemmer meldt sig ind, hvilket er rekord. De private investorers forening opruster samtidig med to erfarne mediepersoner på centrale pladser.
06. november 2020 kl. 10.01
Pressemeddelelse: Dansk Aktionærforening har igen i år kåret Årets Børsmægler. Kåringen er baseret på en uvildig undersøgelse blandt foreningens medlemmer kombineret med en uvildig opgørelse af omkostninger ved aktiehandel og -depot. Kåringen markerer samtidig startskuddet på InvestorUgen i Uge 46, hvor Dansk Aktionærforening byder på virksomhedspræsentationer, debatter om aktiekultur og kurser til alle interesserede danskere.
30. juni 2020 kl. 15.39
Pressemeddelelse: Aktiesparekontoen er en ny, attraktiv ordning, der henvender sig til den almindelige dansker. Dansk Aktionærforening meldte alt udsolgt allerede efter et par timer, da foreningen åbnede for tilmeldingerne til et webinar om aktiesparekontoen.
Foto: Shutterstock
16. april 2020 kl. 10.38
Pressemeddelelse: Dansk Aktionærforening gennemførte i påskedagene, hvad der så vidt vides er den største undersøgelse af danske privatinvestorers handelsadfærd under forårets aktieuro. 1.769 medlemmer besvarede spørgsmål om nuværende og fremtidig handelsaktivitet samt om deres forventninger til aktiemarkederne. ”Jeg er både imponeret og fuld af respekt over vores medlemmers adfærd under aktieuroen. De har udvist overblik og realisme,” udtaler foreningens direktør Mikael Bak, der samtidig glæder sig over stor medlemstilgang de seneste to måneder: ”Netop i krisetider er der brug for vidensdeling og for saglig og reel information. Her har Dansk Aktionærforening sin styrke.”
06. april 2020 kl. 00.00
Pressemeddelelse: For 15. år i træk har Dansk Aktionærforening kåret Danmarks bedste investeringsforeninger inden for seks kategorier. Kåringen og beregningerne bag byder på flere interessante resultater, blandt andet at selv om det er vigtigt at holde øje med omkostningerne i investeringsforeningerne, så er det ikke altafgørende. Det er også overraskende, at en passivt forvaltet fond har vundet en af kategorierne foran et stærkt felt af aktive fonde – og endda for andet år i træk.
27. februar 2020 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter flere sæsoner med succes i Århus og København åbner Dansk Aktionærforening nu også mulighed for at midt- og vestjyder kan deltage i foreningens mest avancerede kursusforløb. Tre lokalforeninger, Trekant, Sydvest og Midt/Vest, er gået sammen om at starte InvestorAkademiet i Herning til april.
25. februar 2020 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Dansk Aktionærforening taler de private aktionærers sag på mere end 60 generalforsamlinger i løbet af foråret. Foreningens repræsentanter vil i år fokusere på tre mærkesager. Det drejer sig om ledelsens engagement, truslen fra hackerangreb og lige adgang til information.
18. december 2019 kl. 16.38
Pressemeddelelse: Onsdag formiddag blev det officielt, at den socialdemokratiske regering nu vil bakke op om at hæve loftet for aktiesparekontoen fra 50.000 til 100.000 kroner. Meldingen vækker glæde hos de private investorers uafhængige interesseorganisation, Dansk Aktionærforening. Aktiesparekontoen, der har til formål at få flere private danskere til at spare op i aktier og skaffe mere kapital til børsnoterede virksomheder, er nu sikret en fremtid, som ellers længe har været højst usikker. 
25. oktober 2019 kl. 09.06
Pressemeddelelse: Vil du også komme til at savne Millionærklubben? Og håber du på, at programmet kan fortsætte på den ene eller anden måde? Fra Aktionærforeningens side arbejder vi på at det sker. Vi har i dagens udgave af Børsen en kommentar, der kritiserer beslutningen om at lukke Radio24syv og de mange gode programmer, der er skabt her. Vi arbejder samtidig bag ved linjerne på at støtte alle gode initiativer, der kan sikre investorradioens fremtid.
23. september 2019 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I lighed med tidligere år har Dansk Aktionærforening kåret Årets Børsmægler. Det skete på InvestorDagen i København den 24. september.
04. juni 2019 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvad stiller du op når aktiekurserne rasler ned, og du taber penge på dine investeringer? Hvor finder dine penge en sikker havn? De spørgsmål er der mange private investorer, der stiller sig selv i disse uger.
25. marts 2019 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De danske investorer får ny mand i spidsen for bestyrelsen, når den erfarne Ole Søeberg overtager formandsposten efter foreningens mangeårige formand, Niels Mengel.
16. november 2018 kl. 13.56
Pressemeddelelse: Du kan spare mange penge årligt ved at bruge en de billige børsmæglere, når du investerer i aktier. Og det er især på depotomkostningerne, der er penge at spare.
09. november 2018 kl. 14.57
Pressemeddelelse: Hvad gør man som privat investor, når der er panik på børsmarkedet? Og hvordan kan vi skaffe flere interessante investeringer til lokalområdet? Dette er nogle af emnerne på årets største event for private investorer, InvestorDagen, der kommer til Kolding tirsdag den 20. november på Hotel Scandic.
21. august 2018 kl. 11.19
Pressemeddelelse: Mikael Bak bliver ny direktør for Dansk Aktionærforening, og Leonhardt Pihl stopper efter eget valg.
Foto: Wikimedia Commons | News Oresund
16. august 2018 kl. 14.16
Pressemeddelelse: Deltagerne til investerings-eventet ”InvestorDagen” i København kan se frem til et noget ekstraordinært indlæg i dagens program. Kåre Schultz, direktør i Teva, bliver livetransmitteret fra Las Vegas, hvor han vil svare på spørgsmål og give indblik i Tevas nutid og fremtid.
18. maj 2018 kl. 14.25
Pressemeddelelse: Pensionsselskabet PKA er det eneste pensionsselskab, som i større omfang låner aktier ud til short-handlere. Det viser en rundspørge, som Dansk Aktionærforenings magasin Aktionæren har foretaget. Dansk Aktionærforening har rejst spørgsmålet om større åbenhed omkring short-handel overfor Finanstilsynet.
09. februar 2018 kl. 14.35
Foto: Torsten Jansen
05. november 2017 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Foreningens repræsentantskab har godkendt en ambitiøs strategi- og handlingsplan, der skal få foreningen til at vokse hurtigere. Ny mand i bestyrelsen er den tidligere DR-journalist og nuværende PR-rådgiver Torsten Jansen, som skal hjælpe med at styrke foreningens kommunikation.
01. november 2017 kl. 00.00
Pressemeddelelse: PRESSEMEDDELELSE: Tilfredse kunder, en velfungerende handelsplatform og meget lave priser. Det er de tre vigtigste forklaringer på, at Årets Børsmægler 2017 er hollandske Degiro.
24. august 2017 kl. 18.26
Pressemeddelelse: Det er en stor dag for Dansk Aktionærforening og den danske aktiekultur. Nu får private investorer den aktiesparekonto, som foreningen har talt varmt for i mere end et årti.
Foto: Colourbox
30. juni 2017 kl. 12.39
Pressemeddelelse: Dansk Aktionærforening har netop gennemført en stor undersøgelse af, hvordan aktive investorer forvalter deres opsparing. Undersøgelsen bygger på knap 2200 svar og viser, at danskerne generelt er gode til at sprede deres investeringer. Dermed gør undersøgelsen op med et par af myterne om danskerne investeringsadfærd.
30. juni 2017 kl. 12.34
Pressemeddelelse: POLITIK: Hvis politikerne i Folketinget bliver enige om at indføre en InvesteringsSpareKonto efter svensk forbillede, vil 74 procent af de aktive private investorer bruge denne ordning frem for andre ordninger. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Aktionærforening netop har gennemført.
Foto: OW Bunker
08. juni 2017 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Foreningen OW Bunker-Investor, der repræsenterer hele 2.400 tabsramte OW Bunker-investorer, kan nu skimte lys i horisonten. Civilstyrelsen har godkendt foreningens ansøgning om fri proces til forberedelse af gruppesøgsmålet mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.
30. maj 2017 kl. 13.22
Pressemeddelelse: Stigende aktivitetsniveau og forbedret indtjening. Det var nogle af hovedpunkterne for Dansk Aktionærforening i 2016, viser det regnskab, der blev godkendt på repræsentantskabsmødet i weekenden.
28. juni 2016 kl. 13.19
Pressemeddelelse: Sydbank får flest point i to kategorier, og Nordea opnår den højeste score på objektive kriterier. Men i det samlede resultat kan ingen af dem hamle op med Nordnet.
08. juni 2016 kl. 13.00
Pressemeddelelse: Leonhardt Pihl tiltræder efter sommer som ny direktør i Dansk Aktionærforening.
02. juni 2016 kl. 16.05
Pressemeddelelse: Dansk Aktionærforening forventer over 1.000 gæster på InvestorDagen Aarhus tirsdag. På programmet står blandt andet Anders Dam fra Jyske Bank, aktietips fra analytikere, foredrag om kampen om Mols-Linien samt debatter om både DONG Energy og certifikater.
27. maj 2016 kl. 15.05
Pressemeddelelse: Foreningen for private investorer, Dansk Aktionærforening, kom ud af 2015 med økonomisk overskud og medlemsfremgang for andet år i træk.
26. maj 2016 kl. 11.01
Pressemeddelelse: Dong Energy og Dansk Aktionærforening inviterer alle interesserede til at møde ledelsen i Danmarks nye energiaktie ved åbne aktionærmøder på mandag.
18. maj 2016 kl. 19.11
Pressemeddelelse: Det nord­jyske small cap-selskab GomSpace er på vej på børsen i Stockholm.
09. april 2016 kl. 12.56
Pressemeddelelse: Banker og uvildige rådgivere tørner tirsdag sammen i en paneldebat om nye investeringsprodukter på InvestorDagen i København. Er certifikater et nyt, stærkt redskab i investorernes værktøjskasse – eller er de et risikabelt påfund, som private danskere bør holde sig fra?
Foto: Mols-Linien
25. februar 2016 kl. 16.20
Pressemeddelelse: Mols-Linien får lov til at fjerne sine aktier fra fri børshandel. Det skaber en utålelig situation for minoritetsaktionærer, som ejer 21 procent af selskabet, mener Dansk Aktionærforening, som vil stramme loven.
Foto: Scandinavian Tobacco Group
28. januar 2016 kl. 13.38
Pressemeddelelse: Scandinavian Tobacco Group og Dansk Aktionærforening inviterer alle interesserede til at møde ledelsen i Danmarks nye tobaksaktie ved åbne aktionærmøder på mandag.
Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening. Foto: Mikael Rieck
07. december 2015 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investeringsforeningerne skal fortsat kunne betale milliarder i formidlingsprovisioner til bankerne. Det mener erhvervs- og vækstministeren. Men Dansk Aktionærforening påpeger, at kunderne betaler for rådgivning, som de ofte aldrig får eller ved, at de betaler for. Derfor bør direkte betaling for rådgivning erstatte de skjulte provisioner.
23. marts 2015 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Undersøgelser viser, at fordelingen mellem aktier og obligationer er den vigtigste faktor for et godt afkast. Den betyder meget mere end evnen til at vælge de bedste aktier. Her gennemgår vi de faldgrupper, du skal navigere uden om, når du sammensætter din portefølje. Du kan også se, hvordan du bedst takler overgangen til pension.
23. marts 2015 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Thorleif Jackson analyserer hele elevatorbranchen. Branchen er interessant, fordi den er domineret af kun fire aktører, der alle tjener kassen år efter år. Hele branchen ligner en vinder.
02. august 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Udbytter for milliarder af kroner i de gode tider betød, at Torm ikke kunne klare sig, da markederne faldt.
02. august 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Lejligheder er steget hurtigt i pris, og det får økonomer til at frygte, at der er en ny boligboble på vej. Du kan læse om ugens vigtigste nyheder for din privatøkonomi her.
02. august 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I det meste af Europa ryger renterne fredag ved middagstid i vejret, mens obligationsmarkedet holder vejret frem mod offentliggørelsen af månedens vigtigste nøgletal fra USA.
02. august 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen afviser at forbyde de korte flekslån, skriver Ritzau.
01. august 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Frygten på det amerikanske aktiemarked stort set blæst væk som dug for sommersolen.
01. august 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Neurosearchs bestyrelsesformand mistænker Bagmandspolitiet for at udnytte agurketiden til at skaffe omtale af sagen om kursfusk i Neurosearch
01. august 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: To en halv time inde i aftenens ekstraordinære generalforsamling er dagordenens punkt to om et mistillidsvotum stillet til ledelsen i Møns Bank afgjort.
09. juli 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er en kunst at vide, hvornår du skal sælge sine aktier, men her er nogle af de overvejelser, du skal gøre dig, før du skiller dig af med dem.
01. juli 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det gigantiske amerikanske investeringsselskab BlackRock udpeger, hvor du skal satse dine penge på aktier - og hvor du skal holde dig væk.
27. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fem år inde i finanskrisen vælter store og massive nedskrivninger fortsat ind over en række af de danske banker, og topfolkene i en stribe institutter slås med lav kapitalisering og spinkel solvens.
27. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Michael Voss fra investeringsforeningen Fundamental Invest har leveret næsten 40 pct. i afkast i 2013. Dermed ligger den lille forening i den absolutte verdenstop, når man måler på afkast i år.
26. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kapitalgrundlaget er i øjeblikket så spinkelt i tre danske pengeinstitutter, at deres fortsatte liv afhænger af Finanstilsynets velvilje. Men bankledelserne behøver ikke frygte, at tilsynet pludseligt trækker stikket. De kan kæmpe for overlevelse på ubestemt tid, hvis bare de arbejder i den rigtige retning.
26. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Eksperternes spritnye købsanbefalinger.
24. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En lille investeringsfond i Vedbæk har i 2013 givet baghjul til verdens finanselite med et afkast på 36,6 procent. Læs her, hvilken.
24. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske Andelskassers Bank anklages for ulovligt at have lånt penge ud til køb af aktier i banken. En professor sammenligner med Roskilde Bank, og Finanstilsynet vil gå ind i sagen.
24. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En række pensionsselskaber kræver, at kunderne skal binde sig i tre år, hvis de vil beholde en bonus. Nu kigger Finanstilsynet nærmere på, om den slags krav er lovlige.
24. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danica og Nordea Liv & Pension tager tårnhøje investeringsgebyrer på nye pensionsprodukter. En guldgrube for moderbankerne, mener eksperter.
20. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter at fradragsloftet på ratepensioner blev sænket fra 100.000 til 50.000 kr. årligt har mange pensionsopsparere stået over for et valg: Skal jeg fortsætte med ratepensionen eller spare op i en livrente. Hans Peter Christensen, uvildig privatøkonomisk rådgiver giver i indslaget herover tre gode grunde til at vælge hvert produkt. Og han fortæller til sidst, hvad han selv ville vælge.
19. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En række danske storbanker kan risikere at få samme omgang som Danske Bank, der på tilsynets påbud har måttet øge sine risikovægte med 10 procentpoint på erhvervskunderne.
18. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En kulegravning vil afsløre topfolk med uheldige dobbeltroller, forudser Carsten Koch.
17. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er arvtager efter sin far Mærsk Mc-Kinney Møller og bestyrelsesformand i Mærsk. Det gør hende til Danmarks absolut mest magtfulde erhvervskvinde, og i et sjældent interview - faktisk det første på TV - fortæller hun om sig selv, og om hvilke værdier og mål, hun har for Mærsk.
17. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske Bank har fået fire påbud af Finanstilsynet, som øger Danske Banks kapitalkrav med 8 mia. kr. Danske Bank er uenig i afgørelsen og overvejer at anke.
13. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den seneste uge har været præget af uro på markederne, og i dag er frygten taget til. Læs analytikernes forklaring på, hvad der sker på markederne, og om der er grund til at være nervøs.
10. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jyske Bank og Sydbank har lanceret deres bud. Se, hvornår de andre følger trop.
07. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Formuepleje har samlet erfaringen og viden fra mange års rådgivning til fem skarpe generelle råd, som vi mener, alle investorer bør følge.
07. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Størrelsen alene kan blive skæbnesvanger for Danske Banks fremtid.
07. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere investerer aktivt med deres pension. Hvad gør de, når aktiemarkedet har en nedtur?
06. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankerne tjener flere penge på investeringsforeninger end nogensinde. I 2012 betalte kunderne 5,6 milliarder kroner i omkostninger.
06. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere danske banker varsler en nedtur på de globale aktiemarkeder i løbet af sommeren. Blandt dem er Jyske Bank, der forventer, at de globale markeder vil falde omkring 10 pct. i løbet af de næste måneder.
06. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En pensionsgaranti på 1 pct. kan koste mere end 1 pct. i årlige omkostninger. Pensionskunder betaler mere i omkostninger, end pensionsselskaberne giver kunderne i form af pensionsgarantier.
03. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En skilsmisse kan få store konsekvenser - også økonomiske. Men mange danskere sikrer sig ikke imod en skilsmisse ved at indgå en såkaldt ægtepagt, og det skaber bekymring i ét af landets største pensionsselskaber Danica Pension
03. juni 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere og flere pensionskunder sælger deres ydelsesgaranti. Men det har konsekvenser.
31. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Matas gør klar til en børsnotering, der bliver den største notering på fondsbørsen i København siden Pandora gik på børsen i efteråret 2010.
31. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Dagbladet Børsen offentliggør i dag listen over landets stærkeste og svageste banker. Det er Niro Invest, som udarbejder det årlige risikovurdering af pengeinstitutterne.
31. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den rigeste del af pensionisterne får langt mindre udbetalt fra private pensionsordninger i dag end for 10 år siden, viser analyse fra ATP.
31. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Storinvestoren har købt lille avis. Men har han mod på et af de helt store medier?
31. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Østjydsk Banks kreditstyring har ikke været tilfredsstillende.
31. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter et massivt fald i bruttonationalproduktet (bnp) i fjerde kvartal 2012 er væksten i Danmark på vej mod lidt bedre tider.
30. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Sparer man meget op til sin pension, bliver man flået i skat. Se hvor meget.
28. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Alt er lagt til rette til en børsnotering af de stribede Matas-butikker. Holder de nuværende høje aktiepriser bliver det inden sommerferien. Det vil dog næppe sparke døren ind til et boom af nye børsselskaber.
28. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Karen Frøsig runder snart de tre år som topchef i Sydbank. I et stort interview med FinansWatch fortæller hun om sit syn på den lille direktion i banken, om samarbejdet med den magtfulde og erfarne Preben Lund Hansen i direktionen og om hendes syn på "krigen" med Jyske Bank. Frøsig fortæller også ærligt om den brutale overgang fra at være chef for 14 medarbejdere til pludselig at stå i spidsen for 2300 folk i Sydbank.
23. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Walter Schloss var en legende på Wall Street til sin død sidste år og videregav sin visdom i 16 gode råd.
23. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Advokat Niklas Kejlskov vandt sidste runde af Aktiespillet. En lærerig oplevelse, husker han tilbage. Dengang var præmien en bil, som måske nu bliver omsat til værdipapirer.
21. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kunderne i de store banker går glip af nogle af landets bedste fonde på aktier og obligationer, fordi bankerne insisterer på egne foreninger. Kunder skal være på vagt, siger professor
21. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vi lader os fortsat styre af følelser, når vi køber og sælger aktier, og det er dyrt. Finanskrisen har haft store konsekvenser for danskernes lyst til at handle med aktier. For da krisen kulminerede i 2009, powersolgte 90.000 private investorer deres aktier. Det var en dårlig idé, for siden er aktierne steget markant og nærmer sig alletiders rekordniveauer.
20. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De ca. 800.000 danskere, der har valgt at sætte opsparingen i investeringsbeviser, bliver mødt af et af verdens hårdeste skattesystemer.
20. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Haldor Topsøe var den sidste af de store i hans generation. I erhvervslivet tæller hver generation nogle få enere som præsterer det ekstraordinære og Haldor Topsøe var sådan en ener.
20. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De professionelle investorer ruster til en nedtur på aktiemarkedet. Penge.dk fortæller, hvad du kan gøre for at tjene penge i et marked med faldende kurser.
17. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pensionskunder løber en betydelig risiko, hvis de kun investerer i obligationer. Obligationsrenten er nu så lav, at pensionskunder risikerer at få alt for lidt til deres alderdom, hvis de udelukkende investerer i obligationer. Tidligere blev obligationer betragtet som en sikker havn, men det er de ikke længere.
16. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Journalist Anders Agger har fået foden indenfor hos A.P. Møller - Mærsk. Danmarks største virksomhed, som offentligheden normalt ikke har adgang til. Anders Agger følger topchef Nils Smedegaards hverdag og giver et unikt indblik i livet som topchef.
16. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ekspres Bank sender uopfordret forhåndsgodkendte lån til tidligere kunder. Det er i strid med låneloven, vurderer Forbrugerrådet.
13. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Såkaldte high yield-obligationer tiltrækker meget store summer fra investorer på jagt efter afkast. Nu stiger røsterne om en boble.
13. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aktieugebrevet ser nye muligheder i aktien - når medvinden har lagt sig igen. Kvartalsregnskabet fra folkeaktien Vestas var som altid ventet med spænding. Regnskabet var lidt blandet, men dog med et par opløftende delelementer. Det skriver Aktieugebrevet.
13. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Blandt pensionsselskaber og formueforvaltere hersker der en frygt for, at den massive fremgang på aktiemarkederne vil stagnere eller sågar vende i 2013.
13. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Novo Nordisk fortsætter med at imponere og leverede igen rekordomsætning i første kvartal, samtidig med at indtjeningsmarginerne er kraftigt forbedrede.
13. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I næsten tre år har markedet for børsnoteringer i Danmark ligget dødt, men det vil ændre sig i løbet af få måneder. Sådan lyder vurderingen fra både fondsbørsen Nasdaq OMX samt Danmarks to største banker, Nordea og Danske Bank.
13. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: PFA og flere formueforvaltere er ved at sikre sig mod en aktiederoute.
10. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investorer vil anlægge en ny retssag mod Jyske Bank i sagen om en tabsgivende hedgeforening. Banken risikerer, at investorer med forældede krav kan gå med i det nye søgsmål.
08. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vestas kom ud af første kvartal med et underskud på godt 1,1 mia. kroner. Resultatet er dårligere end ventet, men nok så vigtigt fastholder selskabet forventningerne til 2013.
08. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vindmølleselskabet holder kursen mod bedre tider med stærkt forbedret kvartalsrapport.
08. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Rederiet Torm opjusterer forventningerne til helårets resultat til et underskud op imod 750 millioner kroner.
07. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens bedste pensionssystem drukner i ændringer og reformer, advarer eksperter.
06. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 33 ud af 255 danske aktiefonde er passivt forvaltede, og det er slet ikke nok, mener to professorer.
06. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De passive ETF-fonde er blevet populære og billige alternativer til traditionel aktiv forvaltning, men investoren skal holde tungen lige i munden.
06. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De omkostningslave passive aktiefonde har det svært i de danske banker.
06. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter flere års stilstand tyder alt på, at der nu endelig kommer gang i nynoteringer på Københavns Fondsbørs.
03. maj 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Private investorer begår mange fejl i forhold til professionelle. Læs om de værste fejl her.
30. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Berlingske Business skyder nu gang i en ny runde af det populære aktiespil. En god mulighed for at blive bedre til at investere - og så er det gratis.
30. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Få en mail i indbakken og se, hvordan det går med din pension. Det har 100.000 eller godt hver sjette af PensionDanmarks medlemmer valgt - og fire gange om året får de en skræddersyet mail, som fortæller om deres pension netop nu.
30. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens bedste aktiemarkeder lige nu er alle steget med mere end 20 procent i år.
29. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskernes pensionsvaner har ændret sig. Ratepensionen får baghjul. De senere år har vilkårene for opsparing på en ratepension ændret sig markant, og loftet for indbetalinger ser nu for alvor ud til at give udslag i danskernes pensionsvaner.
28. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Morningstar vurderer danske investeringsforeninger til at være bedst i Europa. Gennem hele 2012 lå de danske investeringsforeninger nummer et i Morningstars rating af europæiske investeringsforeninger.
27. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere selskaber begrænser kundernes mulighed for at benytte aldersopsparing. Den nye pensionsform, aldersopsparing, er en dårlig forretning for pensionsselskaberne, og derfor spænder de ben, siger kritikere.
26. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den nye vækstpakke vil medføre bedre konkurrenceevne, nye investeringer, nye ordrer og nye arbejdspladser i Danmark. Det er erhvervslivet og økonomer enige om.
25. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er optræk til ballade i Skat, hvis nye direktør signalerer fyringsrunde, selv om besparelser kan klares ved naturlig afgang.
24. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er mange gode argumenter for at vælge passive investeringsforeninger, men der er altså også rigtig mange argumenter for det modsatte, argumenterede professor Jesper Rangvid på Investeringsforeningsrådets årsmøde tirsdag.
24. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankbøgerne polstres som aldrig før. Danskernes indestående på almindelige bankkonti steg med 10,8 milliarder kroner i marts, hvilket bringer det samlede indestående op på 513 milliarder kroner. Det er det højeste niveau nogensinde. Men vi snyder måske os selv, når vi gemmer på pengene.
23. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Så gik de i stå igen, forhandlingerne mellem regeringen og den borgerlige opposition om en ny vækstplan. Denne gang er stridens kerne afskaffelsen af arveafgiften til omkring én milliard kroner.
19. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny test af 32 banker og sparekasser viser, at en modelfamilie kan spare flere tusinde kroner om måneden ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank. Forbrugerrådet mener, at danskerne betaler alt for meget i renter og gebyrer til deres bank.
18. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Carsten Stendevad satte sig tidligere på ugen i direktørstolen i Danmarks største pengetank, ATP. Han varsler ingen paladsrevolution, men vil fortsætte det arbejde, som tidligere direktør Lars Rohde har efterladt sig - og vigtigst af alt; han vil kæmpe for en god pension til danskerne.
18. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ifølge Børsen arbejder Finanstilsynet på en mærkningsordning, der skal hjælpe investorer til at gennemskue om en investeringsafdeling er aktiv eller passiv.
18. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bjørn Gulden fratræder sit job som administrerende direktør for Pandora og skifter til PUMA.
17. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hundredevis af solcelleejere er kastet ud af tilskudsordning.
12. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Landets største banker bryder sig ikke om for stor risiko i deres kundemasse, mens de små banker giver kunderne længere snor.
11. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen peger i en ny analyse på, at danske banker fokuserer meget på rådgivning og lidt på pris, når de konkurrerer om privatkunderne.
11. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tirsdag er handlen med retten til at tegne nye aktier i Brøndby skudt i gang. Det har indtil videre ført til en mærkværdig handel med tegningsretter og aktier i selskabet.
11. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Stort set alle skattely er nu omfattet af aftaler om informationsudveksling med Danmark.
11. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det tager tid at få mere ud af sine penge - meget mere tid end de fleste bruger i dag. Dernæst er det vigtigt at tage rationelle beslutninger. Ofte vil det kunne give dig årets højeste timeløn!
11. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De danske virksomheder og investeringsforeninger udbetaler i øjeblikket udbytte til investorerne. Spørgsmålet er, hvordan du sikrer, at pengene ikke bliver spist op af inflationen.
05. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I marts var der 498 konkurser i Danmark mod 469 i februar.
05. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De seneste måneders markante aktiefremgang har været gode for investorerne. Amerikanske indeks som Dow Jones og det brede S&P 500 har for nylig brudt gennem de gamle rekordniveauer fra førkriseåret 2007, og det gjorde det danske C20 også i begyndelsen af 2013.
04. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Man kan styre udenom en hård beskatning ved at vælge alderspensionen.
03. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Realkreditselskaberne kan blive en pengemaskine for bankerne, mener uafhængig økonomisk rådgiver.
03. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nye krav til bankernes polstring skal indfases i de kommende år. Det kommer til at koste i kroner og øre. Se Nykredits regnestykke her.
03. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Gruppe 2-bankerne er en særdeles broget skare, når man kigger på evnen til egenkapitalforrentning over de seneste fem år.
02. april 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er blevet mere fordelagtigt at skifte bo med det samme, hvis ens ægtefælle dør.
26. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: PFA øger indsatsen på aktiemarkederne, der nu er næsten maksimalt overvægtet i højrisikoprodukterne efter aktiekøb på omtrent 5 mia. kr. alene i 2013. Sidste års overvægt af kreditobligationer er afløst af en fokuseret tilgang, hvor de indtjeningsmæssigt mest stabile selskaber prioriteres.
26. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Påskeferien er for mange godt i gang, og der bliver købt påskeæg i mængder, der gør selv den bedste rugemor skeløjet - men æggene behøver ikke indeholde chokolade.
26. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er tid til at tjekke din bankrente. Vi bringer derfor en opdateret udgave af vores renteskema.
25. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Antallet af danskere, der har tjekket deres pension hos PensionDanmark, er fordoblet på et år.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ved Morningstars årlige prisuddeling til danske investeringsforeninger har Danske Invest vundet seks ud af 12 priser. Nærmeste konkurrent er Nordea Invest med to priser.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvis du har penge på hånden, du ikke har brug for, kan du se her, hvad det bedst kan betale at gøre med dem
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mens investorernes afkast i de såkaldte BRIK-lande er ved at flade ud, så står nye lande og befolkninger klar til at levere vækst og afkast. Og med mindre risiko.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ditlev Engel efterlyser mere stabilitet i den svære vindmøllebranche.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske Haldor Topsøe er gået i gang med de indledende runder op til en udstedelse af virksomhedsobligationer. Det oplyser selskabet, der i så fald bliver det tredje selskab, der udsteder obligationer via Nasdaq OMX Københavns First North Bond Market.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De røde dele af Amagerbanken er kommet ud af 2012 med et overskud på 153 mio. kr. Det skyldes primært færre omkostninger til funding og medarbejdere.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kan koste dig dyrt, hvis pensionsselskab indberetter forkert. Loftet for indbetalinger til ratepensioner med fradrag er blevet sænket fra 100.000 til 50.000. Men medmindre du aktivt har bedt dit pensionsselskab om at ændre i måden, det skal anbringe din opsparing på, risikerer du at have indbetalt flere penge på din ratepension, end du kan få fradrag for.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Opsvinget i USA vil vare lang tid endnu, måske helt op til fem år, siger chefstrateg Frank Velling i Bankinvest. Han ser det brede amerikanske S&P 500-indeks stige fra det nuværende niveau omkring 1500 til niveau 2000 inden for tre år. Og det er en konservativ vurdering, siger han. Se Frank Velling på BørsenTV om de langsigtede udsigter for amerikanske aktier og hvorfor vi ikke skal være bange for udviklingen i Cypern. Han ser det brede amerikanske S&P 500-indeks stige fra det nuværende niveau omkring 1500 til niveau 2000 inden for tre år. Og det er en konservativ vurdering, siger han. Se Frank Velling på BørsenTV om de langsigtede udsigter for amerikanske aktier og hvorfor vi ikke skal være bange for udviklingen i Cypern.
22. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Har man is i maven, troen på aktier og en tidshorisont, der er tilstrækkelig lang, tror jeg på, at europæiske aktier kunne være meget interessante," siger Thomas Mitchell, til Børsen TV. Han er direktør for Danske Invest, der netop er blevet kåret som Danmarks bedste investeringsforening til aktier af analysehuset Morningstar.
18. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er i de fleste tilfælde en fordel at lægge din kapitalpension om til en aldersopsparing - men ikke altid. Se hvornår.
14. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Med SIFI-udvalgets udpegningen af seks danske banker som systemisk vigtige følger også en række nye krav. Læs her, hvad bankerne fremover skal leve op til.
14. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Seks banker og realkreditinstitutioner er udpeget af et udvalg som systemisk vigtige, der vil få afgørende indvirkning på dansk økonomi, hvis de skulle blive nødlidende.
14. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskernes pensionsopsparinger er blevet forgyldte af tocifrede afkast de seneste år. Men det slutter nu.
12. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kunderne bliver flået af tårnhøje omkostninger, når de opretter en pensionsordning hos de mere end 100 lokale pengeinstitutter, som står bag selskabet Letpension. Ifølge en ny analyse fra det finansielle og uafhængige rådgivningsfirma Bedstpension kommer kunderne til at betale årlige ekstraomkostninger på næsten 10.000 kr., hvis de har pensionsopsparingen i banken i stedet for i et pensionsselskab.
11. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Da nye Pandora-aktier blev solgt for kurs 210 i oktober 2010, var det åbenlyst, at udbudskursen var 3-4 gange højere end den burde være.
08. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De to tidligere bankdirektører Finn Strier Poulsen og Svend Jørgensen fik hver fem måneders ubetinget fængsel for kursmanipulation i EBH-sagen.
06. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: På millisekunder kan computere markant påvirke aktiehandlen. FBI slutter sig nu til det amerikanske børstilsyn i efterforskningen af de potentielle farer for markedsmanipulation, der udgøres af sofistikerede algoritmiske og computerhandelsstrategier, såkaldt High Frequency Trading.
06. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De udenlandske aktiemarkeder har sat kursen: nye rekorder. Det amerikanske aktieindeks Dow Jones satte natten til onsdag rekord og endte i 14.255, hvilket er 0,89 procent højere end den hidtidige rekord fra 2007.
06. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ejerlejligheder i de store bykerner er de eneste boliger på markedet, der præsterer at stige i pris netop nu. Og der er endnu meget langt til friværdifest, lyder spådommene fra økonomerne.
05. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Opgør. Der er tysk og dansk støtte til en EU-plan om at styrke aktionærernes kontrol med topdirektørernes lønninger. Ekspert advarer mod politisk populisme.
05. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens rigeste mand er endnu engang mexicanske Carlos Slim med en formue på 418 milliarder kroner. Seks danskere er milliardærer i dollar.
05. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Besparelser: Mindre vækst og tab af arbejdspladser kommer i anden række, når virksomhedernes overskud sætter nye rekorder. Warren Buffett frygter ingen brat opbremsning.
05. marts 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bloomberg skriver, at storaktionæren Realdania vil nedbringe sin ejerandel i Danske Bank markant. JP Morgan og Citigroup skal stå for salget.
27. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: NKT opgiver at nå sit erklærede afkastmål for 2015, men krediteres af aktiemarkedet for at aflevere en bedre slutspurt i 2012 end ventet og ikke mindst et klækkeligt udbytte.
27. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hele dit liv er økonomisk risiko. Tjek, hvordan du garderer dig inden for job, bolig, pension, parforhold og helbred.
27. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Guld er tilbage som investorernes fortrukne tilflugtsted, efter at det italienske valg har øget usikkerheden om udviklingen i Europa.
27. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der var et afkast på 23 procent sidste år på hedgefondenes foretrukne aktier.
27. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nicholas Rohde fra Niro Invest mener, at der er en stor interessekonflikt, hvis bankerne skal være "mellemmænd", når der skal udstedes obligationer på baggrund af en pulje af lån.
27. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske aktionærer må af med den vestlige verdens højeste skat på aktier. En skat, som SRSF-regeringen nu vil hæve yderligere.
27. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: SRSF-regeringen giver nu kunstigt åndedræt til planerne om at børsnotere energikæmpen Dong Energy. Det står klart efter en splinterny politisk aftale i forligskredsen bag Dong, som netop er kommet i stand på Christiansborg.
26. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fra nu af kan du nemt se, hvor meget banken tjener på at passe dine penge.
26. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Når selskabsskatten sættes ned, så stiger skatten på aktieindkomster, for ellers får hovedaktionærer en stor økonomisk gevinst.
26. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskere, der har sat deres frie midler i aktier, får nu skattetæv af SRSF-regeringen.
26. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De europæiske markeder falder kraftigt, fordi valget i Italien skaber stor usikkerhed om landets fremtidige ledelse. Årets hidtidige aktiegevinst ser ud til at fordufte på én dag.
22. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: DONG har brug for økonomisk indsprøjtning på 14 milliarder kroner og er i dialog med Finansministeriet.
22. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Er du typen, der har is i maven eller sved på panden, hvis der kommer negative udsving på din pensionsopsparing? Det har betydning for, hvordan du skal investere i fx aktier eller obligationer. Tænk Penge hjælper dig med at finde din risikoprofil.
21. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De største danske banker har fået Finanstilsynets kærlighed at føle. Halvdelen af bankerne skal nu skifte ud i bestyrelsen, efter at tilsynet har krævet, at kompetencerne styrkes.
21. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere tager imod stor bonus fra pensionsselskaberne for at opgive ydelsesgaranti.
21. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Lavt lønnede kan udnytte ny pensionsform til at undgå modregning.
21. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tiden er ved at rinde ud for fradragsordning, der har sparet private tusinder af kroner.
21. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere opkøbssultne storbanker er i øjeblikket usædvanligt åbne om deres interesse for direktørløs sjællandsk bank.
21. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den stigende levealder betyder, at du skal lægge flere penge til side til pensionen. Se tal for både mænd og kvinder.
15. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er gode tider for alle, der ejer aktier. Kurserne stiger, og udbytterne slår alle tidligere rekorder - alene de ni største børsnoterede selskaber herhjemme udbetaler i år over 41 mia. kroner i udbytter.
15. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Antallet af opkøb i USA er steget markant i år.
15. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Eksport Kredit Fonden står i sin kautionsordning klar med 2 mia. kr. ekstra til mindre virksomheder, der har svært ved at få lån.
15. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tårnhøj beskatning rammer enlige pensionister, når pensionen trækkes fra de sociale ydelser. Men de kan ikke få det produkt, som minimerer problemet.
12. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens største porteføljeforvalter købte Novo Nordisk-aktier for 1,7 milliard kroner i torsdags. Fire dage senere er der barberet flere hundrede millioner kroner af investeringens værdi.
12. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fremover kan du ikke regne med, at dine investeringer i aktier giver et højt afkast over længere tid.
12. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De fleste mennesker har personlige egenskaber og karaktertræk, der er direkte skadelige for deres privatøkonomi.
08. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankerne hensætter millionbeløb til tab på kunder med afdragsfrie realkreditlån. Signal om et problem, mener boligforsker.
08. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bagmandspolitiet straffer pensionsselskabet for dårlig information til kunderne.
08. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: For nogle af kunderne i landets største bank er det en fordel at skifte netop nu.
08. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Sejlivede myter om kapitalpension kan ødelægge fidus. Sådan undgår du fælderne.
07. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskernes næsten umættelige appetit på de mest risikable erhvervsobligationer kan komme til at koste dem dyrt, advarer eksperter.
07. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Private investorer risikerer at blive sorteper på markedet for de mest risikable obligationer, advarer eksperter
07. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I foråret 2012 dumpede 9 ud af 17 bestyrelser i landets største pengeinstitutter. En rundringning lavet af FinansWatch viser nu, at samtlige gruppe 1 - og 2 institutter efter de kommende generalforsamlinger lever op til tilsynets krav.
07. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvordan håndterer du din økonomi? Finanshuset i Fredensborg A/S har udviklet en test, der kan fortælle dig din økonomiske type. Samtidig får du et praj, om hvordan du kan blive bedre til at styre din økonomi.
06. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 2012 blev et historisk rigtig ringe år for annoncering af nye mølleordrer i Vestas, og som konsekvens sænker topchef Ditlev Engel de i forvejen lave forventninger til mølleafskibningerne i 2013.
06. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ulf Wiinberg, adm. direktør i Lundbeck har store forventninger til det nye antidepressions-middel Brintellix, der forventes at blive godkendt i USA og derefter i Europa.
06. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hele redningen af FIH Erhvervsbank i Bankpakke 5 kan være i strid med EUs regler for statsstøtte, lyder det i rapport fra EU-Kommissionen.
06. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Problemerne med Facebooks børsnotering får økonomiske konsekvenser for Nasdaq-børsen.
06. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De udenlandske investeringer i Danmark er stagneret de seneste år, viser en række analyser, det vil handels- og investeringsministeren gøre noget ved.
06. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aktierne er kommet fantastisk godt fra start i år. Gode regnskaber og et skift fra obligationer over til aktier driver den positive udvikling.
03. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Folk i landets dyreste banker kan nærmest få en ekstra månedsløn om året, hvis de skifter til en af landets billigste. Det viser tal, som Politiken har indhentet hos bankportalen Pengepriser.dk.
02. februar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: To selskaber i den finansielle sektor og en stor producent af høreapparater går en stærk fremtid i møde, vurderer AktieUgebrevet.dk i ny analyse. Smuglæs her.
31. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pensionspengetanken ATP har holdt sig fra at købe udenlandske aktier i 2012.
31. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ordrene blæser forbi Vestas, og det kræver et svar fra Ditlev Engel, mener analytiker.
31. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankkunderne får i fremtiden lettere ved at sammenligne gebyrer.
29. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I 2012 valgte danskerne især investeringsforeninger med virksomhedsobligationer og højrentelande.
28. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny pension er en bedre forretning end at spare op i frie midler. Se hvordan.
27. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskerne er stærkt utilfredse med, at de ikke længere får skatterabat for at indbetale på en kapitalpension.
24. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmark må ikke længere kræver fraflytterskat af aktier og obligationer, når danskere flytter til et andet EU-land.
23. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvad skal man overveje, inden man skifter bank - og hvordan gør man egentlig?
23. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Man troede, at alt ville smelte ned i 2012. Men så kig lige på din pensionsopsparing.
23. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Så længe Staten forlanger, at alle danskere har en bankkonto, bør det være gratis, lyder det.
22. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skatten er lempet i 2013. Her er privatøkonomens bedste råd til at få mest ud af skattelettelsen.
21. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ikke siden december 2011 har AktieUgebrevets Konjunkturbarometer for den Globale Økonomi vist samme positive udvikling.
21. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Private investorer elsker at få udbetalt udbytte, men er det en god idé?
19. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skjult formue i nordjysk aktie - og andre aktuelle købsanbefalinger fra eksperterne.
18. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Gevinsten ved at omlægge kapitalpensionen er større end ventet.
18. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aktionærerne står tilbage som vindere, efter at Højesteret netop har afsagt den endelige dom i BankTrelleborg-sagen. Og dermed har der udsigt til, at tabsramte aktionærer kan få erstatning.
17. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er tilsyneladende umuligt at finde ud af, hvor længe de private investorer holder fast i deres investbeviser, før de sælger dem igen. Derfor har man gættet.
17. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I øjeblikket er retssagen om den krakkede EBH Bank og Sparekassen Himmerland i gang i Retten i Hjørring. To af sagens hovedpersoner, direktørerne Finn Strier Poulsen og Svend Jørgensen, vidnede i går – i dag kom turen til tre tidligere ansatte fra EBH Bank. Børsens udsendte medarbejder, Jonatan Rying Larsen, fortæller seneste nyt fra retssagen i tv-indslaget.
17. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Med den seneste pensionsreform kan du ikke længere spare op på din kapitalpension. Se her, hvordan du i stedet kan bruge den nye aldersopsparing.
14. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: BRIK-landene har sluppet speederen. Men hvor går man så hen med sine investeringer?
14. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvis du vil tjene penge i øjeblikket, skal du finde de lande, hvor arbejdsudbuddet stiger.
11. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Trods økonomisk nedtur i 2012, kan du glæde dig, hvis du kigger på din pension.
11. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vi bliver fattigere, men mange får flere penge mellem hænderne. Det lyder selvmodsigende, men det er det faktisk ikke.
11. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det bliver den 67-årige Steen Hemmingsen, der på Finansiel Stabilitets ordre skal overtage pladsen for enden af bestyrelsesbordet i Vestjysk Bank, efter at Carsten Andersen på grund af sygdom må forlade banken.
11. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv små gebyrer kan ødelægge fordelen ved at skifte fra kapitalpension til aldersopsparing.
11. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Trods økonomisk nedtur i 2012, kan du glæde dig, hvis du kigger på din pension.
10. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Du kan stadig tjene penge på at investere i solceller, men der er kæmpe forskel på økonomien i forhold til de gamle regler, viser Bolius’ udregninger med ny solcelleberegner.
09. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I februar 2011 krakkede Amagerbanken med et brag, og kreditorer og omkring 70.000 aktionærer mistede med ét deres investering. Alligevel føler den tidligere bestyrelsesformand N.E. Nielsen ikke, at han har noget at frygte forud for den retssag, Finansiel Stabilitet er ved at planlægge mod den tidligere ledelse.
07. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Som dansk investor tegner det til at blive en rigtig god forretning at sætte sparepengene i amerikanske aktier. Hør hvilke aktier, der vil klare sig bedst og værst i dette tv-indslag.
02. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 23.000 telefonsamtaler mellem forskellige bankansatte er blevet gennemgået i sag om manipulation med aktiekurser.
02. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankerne har skruet bissen på for at blive af med svage kunder
02. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet tvivler på vækstambitionerne i Saxo Privatbank. Først og fremmest er der spørgsmålet om forretningsmodellen, som Finanstilsynet generelt har sat kritisk fokus på siden krisen. Saxo Privatbank har haft flere tabsgivende regnskaber og forventer det samme for 2012. Det kræver kapitalindskud fra moderselskabet, og ledelsen bør sikre sig, at dette vil kunne fortsætte i fremtiden, hvis det bliver nødvendigt, mener tilsynet. Samtidig har tilsynet en række risikooplysninger og påbud til banken.
02. januar 2013 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En flaske vin er andet end en drikkevare. Nu kan du også tjene penge på at investere i de sydlandske dråber.
27. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det har trods alt været en fordel at spekulere i europæisk kriseøkonomi.
21. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En dom mod Deutsche Bank i en sag om salg af swap-lån har givet det danske advokatfirma Lead blod på tanden. DEn sag er om en aftale anlagt og advokatfirmaet annoncerer nu efter flere tabsramte låntagere.
21. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter to år uden økonomisk vækst, er der udsigt til en lille fremgang næste år. Det spår Danske Bank i sin nye prognose for udviklingen i økonomien de næste to år.
21. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Det gør ikke noget, man har fiasko, bare succeserne er større end fiaskoerne". Sådan siger dynekonge og milliardær Lars Larsen i et helt nyt investeringsprogram på BørsenTV.
21. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvor 2011 var obligationernes år så tegner 2012 til at blive et come back for aktierne. Næsten alle aktiebaserede investeringsforeninger viser stigninger – nogle helt op til 30 %.
19. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Onsdag morgen åbnede Skat det site, som gør, at alle nu kan gå ind og se, hvor meget de enkelte virksomheder bidrager til statskassen.
18. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skatteministeriet forventer at få flere skattekroner ind, når virksomheders betaling af selskabsskat offentliggøres fra i dag.
17. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De danske aktier har haft et godt år, og det kan ses i feltet af investeringsforeninger. Se hvem der gjorde det bedst i en samlet oversigt.
13. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nationalbank og regering er enige om et fald på 0,4 procent i BNP i år.
13. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Har du styr på din skat? Her er skatteeksperternes gode råd, inden året går på hæld.
13. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Et fælles europæisk banktilsyn er en realitet efter 13 timers forhandlinger. 5-10 danske banker ventes at blive omfattet af det nye europæiske banktilsyn.
13. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der kan være meget stor forskel på omkostningerne i forskellige investeringsforeninger. Betaler du for meget, koster det på din pension.
13. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanshuset i Fredensborg har regnet på, hvor meget det betyder, at du minimerer dine omkostninger i din pensionsordning for eksempel ved at vælge investeringsforeninger uden kickback.
12. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Årets udbytter er ved at blive opgjort i investeringsforeningerne, og tre af landets største foreninger giver nu deres bud på, hvad investorerne kan forvente at få udbetalt næste år.
11. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 2012 har været et år med særdeles meget fusionsaktivitet i finanssektoren. Især mindre sparekasser har haft travlt med at finde fusionspartnere.
07. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nu begynder advarslerne at komme mod de populære virksomhedsobligationer.
07. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Er dine børn voksne og flyttet hjemmefra, er det rart at kunne hjælpe dem med et tilskud til udgifter eller andet. Ofte er det praktisk at forære dine børn pengene, men du skal være opmærksom på, hvor meget du kan give uden at svare gaveafgift.
07. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fra og med d. 1. december skal alle investeringsrådgivere være certificeret. Rådgivere, der ikke er uddannet til det, må altså ikke længere rådgive om fx strukturerede obligationer. Er din rådgiver certificeret?
07. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Euroen vil falde over for dollaren, og det kan der tjenes penge på, mener investor Martin Lykke.
07. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Omkostningerne ved at have en pension er faldet siden 2003.
05. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Statens indtægter på danskernes afkast af deres pensionsformuer har overhalet indtægter fra olien i Nordsøen. Tænketank opfordrer til at lempe skatten.
05. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De danske investforeninger regner med at miste milliarder af opsparingskroner, når danskerne får muligheden for at indløse deres kapitalpensioner til en lavere skattesats på 37,3 pct. næste år.
05. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De mindre aktionærer skal træde varsomt, hvis de lader sig friste af Skjern Banks kapitaljagt. Der er flere ting at holde øje med, for chancen for en gevinst på en ellers billig aktie er nemlig ret begrænset.
04. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er af hensyn til samfundet og kunderne, at bankerne hæver priserne og skærer i udgifterne til kundeservice, fastslår Finansrådet.
04. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Staten har i år udsigt til rekordindtægter fra skatten på pensionsafkast. Finansministeriet har siden 2004 samlet undervurderet pensionsafkastskatten med mere end 150 mia. kr.
04. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De lave renter sender i stigende grad private investorer væk fra de danske obligationer og ind i virksomhedsobligationer og aktier, viser nye tal fra Morningstar.
03. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er aldrig sjovt at tabe. Og hvis man har rykket kampen ind på fondsbørsen, kan det også blive en dyr fornøjelse. Berlingske Business har set nærmere på årets aktietabere.
03. december 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmark kæmper for, at bankdirektører skal lægge deres løn offentligt frem.
30. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tusindvis af kunder i de to kundeejede pensionsselskaber PFA Pension og AP Pension kan få en uventet regning for regeringens skatterabat på kapitalpensioner.
29. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kan få store konsekvenser, hvis ikke der er styr på pensionen inden nytår.
29. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vil du af med boliggælden i løbet af 5, 10 eller 15 år? Her er økonomens bedste råd.
29. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kunderne i de kundeejede pensionsselskaber kan få en uventet regning for regeringens skatterabat på kapitalpensioner.
29. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Lars Petersson fra Sparekassen Sjælland, har ikke et problem med at vise omverdenen, hvad han får i løn.
28. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny liste kortlægger sammenhæng mellem afkast og omkostninger på pension: De dyreste er de dårligste.
28. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny analyse fra ATP afslører, at dyre pensionsselskaber ikke er pengene værd. Skift derfor til de billige, siger professor i økonomi.
28. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Reglerne for indbetaling til pension er ændret adskillige gange i løbet af de seneste år. Det er derfor en god idé at tjekke, om dine indbetalinger er skattemæssigt hensigtsmæssige. Hvis du vil ændre noget, skal det være inden nytår.
27. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Men der er udveje for de boligejere, der var de første med afdragsfrie lån.
27. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange tusinde topskatteydere risikerer et fradragschok i 2013 og 2014.
26. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange europæiske selskaber betaler i øjeblikket et højt udbytte i forhold til aktiens kurs. Det giver investorerne mulighed for en god gevinst, viser en ny Sydbank-analyse, der også peger på et par oplagte selskaber at investere i.
26. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skat giver fra i dag mulighed for, at den nye ejer af en bil selv kan omregistrere den.
26. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 4 af 10 sparer ekstra op til pensionen, men de færreste har nogen idé om, hvorvidt pengene rækker.
24. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Boligejere har 5 uger tilbage til at få en skatterabat på 10.000 kr.
23. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mænd mister i pensionsudbetaling, mens kvinder betaler mere for bilens sikkerhed.
23. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny hjemmeside fra Finansiel Stabilitet skal blandt andet give et bedre overblik til investorer, der vil købe aktiver ud af selskabet.
23. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens mest berømte investor, amerikanske Warren Buffet, har været på indkøb. Se de 5 selskaber, som Berkshire Hathaway netop har investeret i.
22. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pensionskasserne er parat til at øge deres investeringer voldsomt i Danmark.
22. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Læs her, hvordan finansloven 2013 påvirker din skat.
19. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jyske Bank hentede i sidste uge næsten 4 mia. kr. på lånemarkedet. Generelt er bankernes lånemarked i bedring, vurderer en analytiker.
16. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Se her, hvad der er skete i sagen om Tønder Bank, i dagene efter at banken gik konkurs.
16. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I de to uger siden Tønder Bank krakkede er de mindre banker på fondsbørsen i gennemsnit faldet med 7,7 procent - et samlet værditab på 287 mio. kr.
16. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den politiske tænketank Cevea har regnet på bankdirektørernes lønninger. Her kan du se alle tallene fra undersøgelsen.
15. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: SEB brød loven, da de i en analyse af potentialet i Pandora-aktien ikke oplyste markedet om, at der forelå en interessekonflikt, fordi SEB Pension var storinvestor i selskabet. Tilsynet har dog valgt ikke at politianmelde banken.
15. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nye regler for kapitalpension kan få konsekvenser for lønudbetalingen næste år.
15. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Et dødsfald formindsker husstandens indtægt med 10.793 kr. om måneden - efter skat.
14. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Boligejere får ny runde med lave renter, men man bør tænke sig grundigt om, mener analytiker.
13. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kræver en aktiv indsats, hvis man vil undgå at støtte våbenindustrien.
13. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bidragssatserne på boliglån er hævet markant. Sådan skaffer man sig selv rabat.
10. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kan koste en rentegaranti at udnytte tilbuddet om at betale lav skat af kapitalpensioner.
09. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Krakket i Tønder afspejler den dårlige kvalitet af danske bankers lånebøger og vil gøre det sværere for andre banker at hente kapital i markedet, vurderer Moody's i en ny rapport.
08. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden 360 Wealth ApS, efter virksomheden på sin hjemmeside oplyste, at den var "godkendt af Finanstilsynet". Det var dog ikke korrekt – og oplysningen var derfor ifølge Forbrugerombudsmanden urigtig og vildledende.
08. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kapitalpensionsordningen ændres fra 2013. Som en overgangsordning får pensionskunderne muligheden for skære 2,7 % af afgiften, når de omlægger deres kapitalpension til en alderspension. Det er dog en streg i regningen, når mange banker og pensionsselskaber indfører gebyrer i omegnen af 900-1500 kr. for denne omlægning.
08. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvis du for fem år siden besluttede at købe aktier i et superligahold, så vil den investring være tæt på værdiløs i dag.
08. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Rækken af spørgere var lang, da Tønder Banks ledelse torsdag aften sagde undskyld over for flere tusinde aktionærer samlet i en hal.
08. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Sydbank kunne blive tvunget til at betale 30 mio. kr. til krak-kunder.
07. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: BDO indstiller intern undersøgelse af selskabets revision i den krakkede bank.
07. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Uvildig rådgiver giver råd til, hvordan du får fuldt overblik over din økonomi.
07. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Stormen mod Tønder Bank for salg af kapitalbeviser til kunderne kort tid før krakket, får Sydbank til at åbne døren på klem for at betale nogle af de tabte millioner tilbage.
06. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tønder Bank er den fjerde bank, der er krakket med en blank revisorpåtegning fra BDO – som dog langt fra er ene om blåstempling af krakbanker.
06. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Guleroden for private solcelle-ejere skrumper.
06. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 1,2 millioner danskere med kapitalpension får en regning med forskudsopgørelsen. 1,2 mio. danskere med kapitalpension får en regning med forskudsopgørelsen.
06. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nye afgifter for 2 mia. kr. skal lukke solhuller i statskassen.
05. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Revisionsfirmaet BDO vil i løbet af denne uge kulegrave indsatsen i forbindelse med Tønder Bank.
03. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Stadig flere pensionister får ikke fuld glæde af de yderst optjente pensionskroner.
03. november 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Spar tusindvis af kroner på rentebetalinger ved at give din bank et konkurrencetjek. Forhandl eller skift bank, hvis du er utilfreds, anbefaler Forbrugerrådet.
31. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Få tips til, hvordan du trimmer økonomien og får luft i budgettet.
30. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Har du fuldstændig overblik over dine pensionsordninger, så du præcis ved, hvor meget du får udbetalt?
29. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En skatteændring giver flere muligheder til danskere med kapitalpension.
29. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynets inspektioner af landets banker viser, at det ikke kun er de svageste pengeinstitutter, som stadig har svært ved at styre kreditterne.
29. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 400.000 husejere med naturgasfyr kommer i klemme i regeringens opgør om naturgas. Inden 2020 skal hver fjerde flyttes over på grøn fjernvarme.
28. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pas på. Hvordan sikrer man bedst familiens økonomi, så ubehagelige overraskelser ikke slår bunden ud af budgettet? Vi har spurgt tre eksperter om de største fælder lige nu.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ingen griber ind, selv når revisorer underkender et helt regnskab.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er slut med generelle renteforhøjelser, lyder det fra en række danske storbanker. Til gengæld kommer bankernes omkostninger nu under hårdt pres De danske virksomheder og forbrugere kan ånde lettet op. Der kommer ikke flere rentestigninger i denne omgang.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Så meget skal du tjene for at give din pension ekstra pondus.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mens de store banker er robuste dumper tre mindre banker nationalbankens stresstest i det grundlæggende scenarie. Der skal mere kapital eller fusioner til, vurderer Nationalbanken.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Alle redaktionelle medarbejdere på Forbrugerrådets magasin Tænk fritstillet fra i dag.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske Bank gør 131 filialer kasseløse, men der vil komme flere lukninger på landsplan, siger Finansrådet.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Størstedelen af de mest kapitaludfordrede banker i Nationalbankens stresstest af de femten største danske banker afviser, at de kan være blandt de fem banker, der dumper et af scenarierne i testen. Andre er tavse om sagen.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet har meldt PenSam Liv til politiet, fordi selskabet gennem flere år har undladt at sende årsopgørelser til alle sine kunder. Flere tusinde pensionsopsparere er berørt.
26. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hold dig langt væk og afgiv ikke dine kortoplysninger, lyder advarslen fra firmaet Nets.
24. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskerne snyder hvert år sig selv for mange millioner. Se hvad du skal huske.
24. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmark er det bedste sted i Europa at drive forretning, vurderer Verdensbanken.
24. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er overraskende mange muligheder for at låne afdragsfrit længere end 10 år.
23. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fremover skal bankkunder og aktionærer vide langt mindre om deres banks sundhedstilstand, hvis det står til banklobbyistforbundet Finansrådet. Det skal ske for at fremme Danmarsk største bankers mulighed for at konkurrere med udlandet.
23. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skat vil ikke nøjes med at indkræve afgift af de penge, som pensionsopsparerne har på deres konto, hvis de udnytter muligheden for at slippe med 37,3 pct. i skat. Også reserverne, som er historisk høje på grund af den lave rente, skal pludselig beskattes.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske forbrugere er blevet fattigere i 2012: Lønningerne stiger mindre end priserne.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mens aktieværdierne faldt, tjente forvalterne af Skagen Fondene fedt.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Blandt overraskelserne er, at boligen bliver nedvurderet, uden en vurderingsmand har set på den.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Rekordlave renter betyder, at de danske boligejere har langt lavere udgifter end for blot tre år siden - pengene går dog til alt andet end afdrag.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Reglerne skal forhindre, at store virksomheder trækker betalingen til små virksomheder i langdrag.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Virker chippen ikke på betalingskortet, må forbrugeren i fremtiden betale et gebyr på 7,50 kr.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskerne må betale vidt forskellige beløb for at få passet pensionen, alt afhængig af hvilken faggruppe de tilhører.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv om bankerne og realkreditten tjener mest på F1-lånene, behøver vi ikke frygte, at de vil proppe dem ned i halsen på boligejerne – tværtimod.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens største kapitalforvalter har udpeget verdens største udfordring: Der bliver flere gamle og færre arbejdsdygtige.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Årets resultat. Det er Skandia bud på ét samlet nøgletal, der giver forbrugerne overblik over både afkast og omkostninger samtidig.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmarks Nationalbank har ført en så forsigtigt praksis at det kan have kostet flere milliarder.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Store pensionsselskaber melder nu samstemmende ud, at de er klar til at lægge kortene på bordet, så kunderne fremover kan se, hvilke pensionsselskaber der får opsparingen til at vokse hurtigst.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Stik mod alle anbefalinger går mange boligejere fra lange flekslån til de korte F1-lån.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det går ud over levestandard, offentlig service og konkurrenceevne. Produktiviteten i Danmark er for ringe i forhold til andre lande, som vi normalt sammenligner os med.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En ansøgning om at åbne en nichebank vil blive skudt ned 99 pct. af tiden, lyder det fra Finanstilsynet, der dermed foretager et markant, politisk brud med tiden før krisen.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forbrugeren skal ikke betale for problemer med betalingskort, siger minister.
22. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske pensionsselskaber vil ind på markeder, der traditionelt har været forbeholdt bankerne.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den stigende mængde computerhandler på aktiemarkedet gør markederne mere uigennemskuelige. Det er de såkaldte HFT'er, High Frequency Trades eller højfrekvente handler, der er problemet, for de skader markedet.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmark har ikke bare den største pensionsformue af alle OECD-lande, når man måler i forhold til landets bruttonationalprodukt (bnp). Formuen har også givet de klart højeste afkast de senere år, viser en ny sammenligning foretaget af OECD.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankerne har efterhånden fået et overblik over de dårlige kunder, så tab og hensættelser bør holde sig i ro. Dermed bliver Jyske Banks regnskab ikke en enlig svale.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange forbrugere har følt sig snydt efter at have modtaget en regning på 399 kr.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Private investorer, der får banken eller en anden formueforvalter til at investere for sig, skal fremover betale 25 pct. ekstra for fornøjelsen. Det er endnu uvist, om momspligten også vil ramme pensionskassernes milliard-aftaler.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange danskere får flere penge at bruge af næste år - ikke mindst børnefamilierne.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Regnskabssæsonen herhjemme er skudt i gang. Men hvilke selskaber er egentlig værd at sætte ekstra lup på i denne omgang. Business.dk har bedt to eksperter give deres bud.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Straffen til den tidligere redaktør af magasinet Penge & Privatøkonomi er blevet voldsomt forøget i Højesteret.
19. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er stor forskel på, hvad brugerne mener om deres bank-app.
18. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: EU's kommende banktilsyn skal sørge for, at skatteborgerne ikke kommer til at betale regningen, hvis bankerne laver bommerter.
18. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 92-årige Rigmor Munk vandt over DiBa Bank.Men kunder og banker fik intet svar på, hvad lav investeringsrisiko er.
18. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er store økonomiske fordele i at forlænge ratepensionen med 10 år.
18. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: EU-Parlamentet kan træffe afgørelser om euro uden om de danske og britiske medlemmer, siger formand.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kursen på de største danske aktier stilles i højere grad i London end i København. Udenlandske børsmæglere står nu for over halvdelen af handlen på fondsbørsen.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Onsdag afsiger Højesteret dom i en principiel sag mod DiBa Bank om tabsgivende bankrådgivning.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: S, R og DF vil tvinge pensionsselskaber til at opgøre afkast ens, så kunderne kan sammenligne.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet har rejst ca. 30 såkaldte 'fit and proper'-sager siden 2010 - men kun omkring tre i 2012. Men derfor skal man slet ikke forvente, at tilsynet er ved at være færdige med at rydde op i finanssektorens ledelser, lyder det fra Ulrik Nødgaard.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Konkurrencestyrelsen ser med glæde på den åbenhed, som brancheorganisationen lover inden jul. Den vil åbne øjnene hos selskaberne og vise dem, at de mindre måske bliver mere konkurrencedygtige ved at gå sammen, siger kontorchef Jesper Mølbæk.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I en tid med lav rente i samfundet er det særlig vigtigt at se på, hvordan din opsparing kan vokse sig stor og stærk. Her er renters rente effekten essentiel.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Betaler du bare 500 kr mere til boliglånet, kan du spare 90.000 kr i renter.
17. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tro ikke tro på alt, hvad du læser, siger professor forud for dom om insiderhandel.
16. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Milliardregning på vej til boligejere og virksomheder for at undgå skader ved skybrud.
16. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skat tilbageholdt sidste år 2,3 mia. kr., fordi der var fejl i virksomhedernes momsindberetninger.
16. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pensionsselskaberne løber fra deres løfte om at stille sammenlignelige tal for deres afkast til rådighed.
16. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tidligere direktør i Unipension Erik Adolphsen må trods trusler om at hive sin tidligere arbejdsgiver i retten nøjes med en tredjedel af den bonus, som bestyrelsen i strid med loven lovede ham i 2011.
16. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Som en del af et nyt EU krav skal det danske Finanstilsyn nu holde øje med alle virksomheders brug af derivater. Det vil kræve betydeligt flere ressourcer, og bankerne skal betale. Også markedføringen af produkterne skal granskes.
15. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Indtil årsskiftet kan tusinder af danskere udnytte en sidste mulighed for at få det høje fradrag for pensionsindbetalinger.
15. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den globale undersøgelse Melbourne Mercer Global Pensions Index placerer Danmark øverst på listen over verdens pensionssystemer. Danmark er eneste land med højeste karakter.
15. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De ca. 100 banker og sparekasser i Totalkredit-samarbejdet har fra start fået lagt et gyldent halsbånd om halsen, som betyder, at der kan gå mange år før alliancen med Nykredit koncernen for alvor bryder sammen. Det skriver Økonomisk Ugebrev.
15. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Realkreditsektorens nye pris- system rummer uheldige eksempler på boligejere, der betaler mere for et lån, som er mindre risikabelt for realkreditinstitutterne, end et mindre sikkert lån.
15. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ni kommuner sætter grundskyldspromillen op. Kun én sænker den.
12. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Beregninger sætter tal på skattebesparelser, hvis selskabsskatten sænkes.
12. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det koster 7.000 kr. pr. måned at miste sit arbejde. Sådan kan du få det til at hænge sammen.
12. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er blevet sværere at vurdere, om en bank kan overlever, siger Finanstilsynet.
12. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kunderne vender i stigende grad Danske Bank ryggen og søger mod mindre konkurrenter.
12. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet vil meget tættere på de banker, der kandideret til listen over landets mest pressede pengeinstitutter.
11. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet har offentliggjort Strategi 2015 med 18 nye initiativer, som tilsynet med de finansielle virksomheder skal styre efter de kommende tre år.
11. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Privatøkonomisk rådgiver løfter sløret for et par tips til at spare i skat.
11. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Solceller kan skæmme i en sådan grad, at huset bliver mindre værd.
11. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Topchefen for en af de mest opkøbsivrige banker, Spar Nord, mener, at kriseramte banker nedskriver for lidt.
10. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Beregninger viser, at kreditforeninger hæver prisen mere end nødvendigt.
10. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kunder i krakkede banker behøver ikke finde sig i at få forringet deres vilkår.
10. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Henrik Drusebjerg er seniorstrateg i Nordea, og han havde flere gode råd med til investorerne på Investordagen i går.
10. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Landets største pensionsselskaber giver massiv bonus for at slippe rentegaranti - cirka 100.000 kunder er allerede flyttet, og de får intet.
09. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Erhvervs- og Vækstministeriet kulegraver aftaler om gyldne håndtryk i halvdelen af de danske pengeinstitutter.
09. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankernes eget pensionsselskab Letpension, med sloganet 'sådan kan det også gøres' har kostet ejerne en milliard. "De anede ikke, hvad de lavede," lyder vurderingen i Nyhedsbrevet Finans.
09. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kan blive en dyr fornøjelse for danskere, der har fransk feriebolig.
09. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Til foråret slutter en æra for Steen Riisgaard, når han stopper som adm. direktør for Novozymes. Men han ønsker ikke kun at krydre sin seniortilværelse med danske bestyrelsesposter. Steen Riisgaard han vil have plads i en udenlandsk virksomhed.
09. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den passive aktionær er en truet race, lyder det fra eksperterne i gruppesøgsmål, Deminor. Det betyder en øget klapjagt på europæiske selskaber, der har ledt sine aktionærer bag lyset. Herhjemme står Vestas og Pandora for skud.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aflønningsforholdene har ikke været til at læse ud af forsikringsselskabs regnskab, og samtidig er der givet for store bonusser. Det betyder nu en bøde på 70.000 kr.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankerne har over en bred kam kunnet finansiere sig billigere i første halvår. Se hvem, der placerer sig hvor på listen.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pensionskunder kan gå glip af stor bonus, hvis de tøver med at omlægge.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kan være svært at sige nej tak til noget, der er gratis. Her skal man passe på.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Google advarer flere tusindvis af brugere om, at deres konto er under angreb fra Mellemøsten.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er blevet billigere for bankerne at finansiere sig - alligevel er der skruet op for udlånsrenterne. Vi er nødt til at tjene flere penge, lyder det fra Finansrådet.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere hundrede tusinde kunder i landets tre største pensionsselskaber får nu tilbud om at få forøget deres pension med op til 30 pct.
08. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Folk, der har rundet 60, skal passe på med at skifte pension trods udsigt til stor bonus.
05. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Regeringen er positiv overfor 40 forslag, der skal lette virksomhedernes administrative byrder.
05. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Lukrative dele af vindmøllekunderne flytter. En kunde flytter lån for 100 mio. kr.
05. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Administrerende direktør i Vestjysk Bank, Vagn Thorsager, oplyser nu, at Finanstilsynet har kig på banken.
05. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: EU-Kommissionen kræver en forklaring på nedskrivningerne i Vestjysk Bank for at godkende en forlængelse af statens milliardstore garantier.
05. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Og det er både i ind- og udland, nedgangen rammer.
05. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vejen er åben for kapitalstærke udenlandske banker på det danske marked.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Enhedslisten går nu ind i solcelle-krigen med krav om fortsat støtte. Partiet er klart til at inddrage sagen i finanslovsforhandlingerne.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den tidligere økonomidirektør og vicekoncernchef i Vestas, Henrik Nørremark, mener at kunne bevise, at topledelsen i Vestas anført af adm. direktør Ditlev Engel var fuldt ud informeret om indholdet og omfanget af to omstridte aftaler, som Nørremark har indgået i Indien.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er blevet billigere at skifte, men det er ikke nødvendigvis nemt.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er altid et godt signal, når ledelsen i en børsnoteret virksomhed bruger egne midler på at købe selskabets aktier. Se her den komplete liste over, hvilke insidere i den finansielle sektor, der har købt op af egne aktier.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mens regeringen overvejer bremse på solcelle-tilskud, lukker Skat op for "Double Up" til visse boligejere.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I EU arbejder man i øjeblikket på at binde eurolandene endnu tættere sammen, hvilket sender Danmark endnu længere ud på et sidespor i EU. Det kan tvinge danske virksomheder ud af landet.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Statens indtægter på pensionsafkastet satte i 2011 en rekord. Næsten 40 mia. kr. blev det til.
04. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pensionsselskaberne får dine penge til at yngle i vidt forskelligt tempo, viser en ny opgørelse over afkastet - vel at mærke efter omkostninger.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Både EU og det hjemlige Finanstilsyn strammer kravene til bankerne. Men kun til dem, der skejer ud, siger Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kunderne står dårligere, hvis butikker hæver direkte på deres konti.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En rutinemæssig procedure afslørede de to hemmelige aftaler, Vestas' tidligere koncernøkonomidirektør Henrik Nørremark har indgået i Indien for omkring et år siden. Aftalerne har kostet ham hans fratrædelsesordning.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fire finansieringsselskaber er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for manglende oplysning om betingelserne på deres udbydelse af kviklån.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Modsat de fleste andre tjener Brian Nielsen penge på strøm.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En håndfuld 1000-kronesedler kan være gevinsten ved de nye regler, siger økonomisk ekspert.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankfolk, der betjener kunder i de danske filialer, får en markant større løn end kollegaerne i hele Norden. Helt op til 44 pct. mere, viser en lønstatistik for 2011 fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.
03. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fire ud af i alt otte undersøgte finansieringsselskaber har ifølge Forbrugerombudsmanden brudt markedsføringsloven. Bankkøberes selskaber blandt de anmeldte. Opdateret.
02. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forbrugerne holder igen, og det rammer især detailhandlen hårdt.
02. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Men det er kun til de kunder, der vil eller allerede har skiftet til et andet selskab.
02. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Onsdag skal Ditlev Engel og resten af ledelsen hos Vestas stå skoleret for investorer, analytikere og erhvervsjournalister, når selskabet holder kapitalmarkedsdag. Her er tre bud på, hvilke emner der bliver de vigtigste.
02. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: For mange tusinde danskere bliver det fra starten af det nye år mindre fordelagtigt at spare op til pension, fordi de ikke længere betaler topskat.
02. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny opgørelse viser, hvor de rigeste foretrækker at sætte deres penge for tiden.
02. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vestas smækker kassen i overfor den fyrede vicekoncernchef Henrik Nørremark.
01. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny mulighed for at kigge rigmanden i kortene - og måske selv hive den store gevinst hjem.
01. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet slår hårdt ned på bankerne. Stort set alle i en undersøgelser oplyste fejlagtige priser på nettet.
01. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vi er for dårlige til at skifte bank. I dag er der en særlig anledning til at gøre noget ved det.
01. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Voksende nedskrivninger har spist de små stigninger, der kom på indtægtssiden.
01. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tænk på bankforretningerne som en bilhandel, lyder det fra Forbrugerrådet.
01. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet er ved at lægge sidste hånd på nye regler, hvor man vil arbejde anderledes med kapitalklemte banker, lyder det fra Ulrik Nødgaard.
01. oktober 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investorerne bag Hedge-kravet mod Jyske Bank kræver mindst 120 mio. kr. mere af banken, end der er hensat.
30. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jyske Banks ageren i sagen om de 1100 investorer, der har tabt 800 mio. på højrisikoinvesteringer, får hårdt kritik af direktør i Forbrugerrådet Rasmus Kjeldahl.
29. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Med overvældende flertal har investorerne bag gruppesøgsmålet omJyske Invests hedgefond sagt ja til bankens tilbud om forlig. Nu skal forbrugerombudsmanden blot overtale sine otte investorer om det samme.
28. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hver dansker har 100.000 kr. til gode i udlandet. Det giver os fordele - og ulemper.
28. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvert fjerde enfamiliehus er opmålt forkert. Det kan koste dyrt i erstatninger og skatter.
27. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet har nu afsluttet sin undersøgelse af en lang række pengeinstitutters prisoplysninger på internettet. Yderligere 15 institutter er politianmeldt. Finanstilsynet vil nu indskærpe reglerne og samtidig indlede en dialog om en forbedring af reglerne, der sikrer forbrugerne bedst mulige prisoplysninger.
27. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Dårlige bankdirektører har alt for let spil i landets små- og mellemstore banker, mener Vestjysk Bank-formand og tidligere bankdirektør Carsten Andersen. Han vil derfor også tilføje mere finanserfaring til sin egen bestyrelse.
27. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Foruroligende at banker ikke kan finde ud af at oplyse korrekt, mener forbrugerråd.
27. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Venstre og Socialdemokraterne er skeptiske over for ny hjælp til bankerne efter choknedskrivninger i Vestjysk Bank.
26. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere installatører oplever øget omsætning. Solcellerne giver afkast, men det kan få en ende.
26. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske virksomheder og privatpersoner har mistet en formue på, at bankerne har været seks år langsommere til at opgive ekstra rentedage end i sammenlignelige lande.
26. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Venstre-politikeren Preben Bang Henriksen forsøgte i dag for fjerde gang at bruge sin plads i Folketinget til hjælpe den tidligere ledelse i EBH Bank – som Bang Henriksen samtidig er advokat for.
25. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efterlønpengene bliver i bankerne. Det giver risiko for, at man kan snyde sig selv i skat.
25. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Planerne er på plads. Lysten til at investere er der. Men banken har smækket kassen i.
25. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En aftale med Mitsubishi er lige op over, vurderer Nordea.
25. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En ny bølge af fyringer kan være på vej i dansk erhvervsliv.
25. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Inden årsskiftet kan stikket til opsætning af de mange solcelleanlæg blive trukket.
24. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Man skal ikke pr. automatik tro, at børsselskabernes kapitalrejsninger bliver forvandlet til afkast - i mange tilfælde sker der det modsatte.
24. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forsikring & Pension har opfordret pensions- selskaberne til at lægge et stort tillæg oven i udenlandske fondes omkostninger, når de sammenlignes med danske investeringsbeviser. Men tillægget er urimeligt højt, mener kapitalforvalteren BlackRock.
24. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvad Finanstilsynet mener, om pensionsselskabernes ret til at sløjfe kundernes garantier er aldeles uinteressant. Kunder bryder deres aftale, hvis de benytter regeringens skattefidus på kapitalpensioner, mener Forsikring & Pension.
23. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kriseramte Vestas drager danske investorer, som køber op i stor stil.
22. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bølger af ændringer og forringelser har ramt pensionsområdet i en sådan grad, at et flertal i befolkningen tror, at politikerne vil stjæle borgernes pensionsformuer og bruge pengene på at finansiere fremtidens velfærd.
21. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske virksomheders investeringer på afrikansk jord stiger kraftigt.
21. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskerne skal vænne sig til ny investorvirkelighed. Vi skal løbe større risiko.
21. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En fjerdedel af omsætningen på fondsbørsen i København er i dag investeringsforeninger. Tendensen har været støt stigende over ti år.
20. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Frygten for kollaps og krisen i Europa har skabt en historisk god mulighed for at købe aktier i solide europæiske selskaber billigt.
20. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ægteskabsbølgen i den danske finanssektor fortsætter. Spar Nord og Sparbank vil slå sig sammen.
17. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De danske forsikringsselskaber tjener nu så godt, at der snart blæses til kamp for at vinde nye kunder, vurderer eksperter.
17. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kan koste alt mellem 1.500 og 11.250 kroner at få efterset sin privatøkonomi.
16. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Lempeligere regler for privat kørsel i momsfritagede firmabiler på vej.
14. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Indtil videre har danskerne hævet 21 mia. kr. Skattefri frist ved at udløbe.
14. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skattereformen har den konsekvens, at almindelige pensionister fremover får færre penge.
14. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I stedet går vindmølleordre til 1,7 mia. kr. til franske Alstom.
14. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske investorer er gået glip af milliarder af kroner ved at forlade aktiemarkedet.
14. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskernes lyst til at tage risiko er skrumpet i år, men der er ikke høje afkast at hente på en bankkonto.
13. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skatterabatten på solceller er blevet for stor, mener Martin Lidegaard, klima- og energiminister (R). Han vil sammen med forligskredsen ændre i tilskudsordningen, der sikrer solcelle-ejere en vis betaling for den overskydende produktion, den såkaldte nettomålerordning.
13. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skatterabatten på solceller er blevet for stor, siger klima- og energiminister til epn.dk.
13. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tusinder af pensionskunder tilbydes uens rentevilkår, når de næste år får mulighed for at betale skat i utide af deres pensioner.
12. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Antallet af danske banker kan blive halveret, og Jyske Bank vil være med i udskilningsløbet, siger bankens direktør, Anders Dam. Han er parat til at opsluge mindre banker - eller tale fusion.
12. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er stor forskel på, hvor meget man kan afskrive på sit solcelleanlæg.
12. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Udenlandske selskaber overvejer i stor stil at opgive Danmark som investeringsland.
11. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvis Jyske Banks aftale med Forbrugerombudsmanden i den såkaldte Jyske Hedge-sag går igennem, opgiver banken også sit retslige slagsmål med Finanstilsynet.
10. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selvom flere og flere danskere sparer op til pension, så får de ikke glæde af stordriftsfordele og omkostningerne i pensionsselskaberne stiger kun, skriver Børsen.
10. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Udsigterne for at få gang i privatforbruget herhjemme er sorte.
10. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den kommende skattereform straffer danskere med pensionsopsparinger på over 2,5 mio. kr. Og selv om det lyder af mange penge, bliver det en almindelig pensionsopsparing i fremtiden.
10. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Priserne stiger så meget, at det reelt er gratis at låne i op til 20 år.
09. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange af hjemlige børsnoterede selskaber er med ét blevet langt mere sårbare overfor fjendtlige opkøb fra udenlandske industrielle købere eller kapitalfonde.
08. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fem nøglepersoner med tilknytning til krakket i EBH Bank er tiltalt for særlig grov kursmanipulation.
08. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er overordentligt dyrt, når pensionsselskabet skal få pengene til at yngle, og der er vidt forskellige holdninger til, om de dyre aktiedrenge er pengene værd.
07. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanssektoren står foran dramatiske omvæltninger, og Nordea vil udnytte det til at stjæle kunder fra de store konkurrenter - bl.a. Danske Bank. Det forudser Danske Banks egen analyseafdeling Danske Markets i en rapport, som Børsen er kommet i besiddelse af.
06. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investeringsprojekter lokker med gevinster, men du kan miste alt, advarer uvildig rådgiver.
06. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Markedsrenteordninger, hvor pensionsopspareren bærer hele risikoen selv, vinder indpas og udgjorde i 2011 43 pct. af indbetalingerne.
06. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Alle rekorder blev slået på Nordeas auktion over fleksobligationer.
06. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Indregner man inflationen, er det nu mere end gratis at låne i op til fem år.
06. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Høreapparatproducenten GN Store Nord handles i øjeblikket rekordhøjt på børsen. Men der er risiko for, at investorerne snart trækker gevinsten hjem, mener man i Nordea.
04. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der venter dramatiske forandringer for de største danske banker. Sydbank, Jyske Bank, Nykredit og Spar Nord er i spil til fusioner og opkøb, forudser Danske Markets.
03. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Politikerne vil have et omkostningstal, der viser bankernes finansieringsomkostninger, til at erstatte den omdiskuterede Cibor-sats, skriver Berlingske Business
03. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Andelskassen JAK Slagelse må med et underskud på 3,1 millioner kroner før skat for første halvår sande, at solvensoverdækningen nærmer sig et afgørende niveau.
03. september 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Erhvervs- og Vækstministeriet fastslår i en ny rapport, at privatøkonomiske rådgivere, der ikke er ansat i en finansiel virksomhed, har haft for frit spil, og derfor bør være under Finanstilsynets opsyn. Udmeldingen glæder Finansforbundets næstformand Michael Budolfsen, der tidligere har omtalt den frivillige rådgivning som det vilde vesten.
30. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Op mod 100 danskere risikerer om godt et år at være uden dankort, lønkonto og adgang til kontanter. Det skyldes, at de i nu fire år har siddet fast i statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet som privatkunder. Og i bekendtgørelsen til bankpakke III står, at Finansiel Stabilitet maksimalt må bruge fem år på at afvikle kunderne.
30. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kontante råd: Hvornår skal du gå i gang, og hvad skal du holde øje med.
30. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investorerne sender kursen på historisk billige traditionelle lån så højt op, at de lukker for udstedelse.
30. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmarks økonomiske overklasse har mindre indkomster end i stort set alle andre lande, men de betaler en svimlende stor del af de samlede indkomstskatter.
30. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er stor forskel på, hvordan pensionsselskaberne har styret din opsparing gennem de seneste års turbulente finansmarkeder.
30. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Særligt et pensionsselskab har oplevet en stigningen i antallet af kunder, der er utilfredse med selskabet.
29. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Risikoen på din pensionsopsparing afhænger af dit pensionsselskab, siger uvildig rådgiver.
27. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Dele af din pension kan langsomt være ved at blive ædt op af gebyrer.
27. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Krisen løses ikke ved at øge virksomhedernes udgifter, kritiserer DA.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Uafhængig investeringsekspert afslører, hvordan pensionen skrues bedst sammen.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Erhvervsobligationer er blevet set som en løsning på de mindre virksomheders problemer med at skaffe finansiering i banken. Men renterne skal op, lyder det fra de investorer, der skal købe obligationerne
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er muligt for helt almindelige danskere at begynde at investere i aktier og værdipapirer med et lille startbeløb. Er du dygtig, velovervejet og disciplineret, så kan sparepengene vokse.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det gælder om at nyde sin pensionisttilværelse. For den bliver kort. Det er langt fra sikkert, at vi når at nyde vores otium. Sammenlignet med andre lande kommer danskerne nemlig i fremtiden til at leve færrest år som pensionister, skriver Ugebrevet A4.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aktierådgiver Martin Lykke fra NPforex.com i London mener, at den danske banksektor nu er på vej frem, og derfor kan investorer med fordel kigge mod bankerne.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jyske Bank tjener igen mange penge, understreger ordførende direktør Anders Dam.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Overdreven frygt har skævvredet aktiemarkederne, mener investeringschef.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De små banker øger indtjeningen, og det er kunderne, der betaler.
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Med Europas kamp mod den finansielle krise og en nedjustering af eurozonen, forudser mange analytikere, strateger og økonomer, at USA går ind i en lang periode, hvor Europa vil klare sig bedre end USA
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Få 10 gode råd til, hvordan du investerer dine aktier
24. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kapitalforvalter revser "køb-og-behold"-aktietip.
23. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Topchefen i Vestas, Ditlev Engel, ser 2013 som et rigtig hårdt år for branchen. I dette tv-interview fortæller vindmøllebossen, hvordan han forbereder sig til næste år, og hvordan han vil nå målene for 2012.
23. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvor store er dine årlige omkostninger ved din investering og din gæld. Er der overhovedet omkostninger? Mange investorer har ikke svarene på rede hånd, og det koster dem dyrt, siger Rune Wagenitz Sørensen, partner i rådgivningsvirksomheden Miranova.
23. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Thomas Bernt giver sit blik på valget af Lars Rohde som nationalbankdirektør og prøver at give et svar på spørgsmålet: Hvad nu hvis ATP-chef Lars Rohde allerede i 2005 havde fået jobbet som formand for direktionen i Danmarks Nationalbank?
23. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selskaberne i C20-indekset har i snit fire direktører. Det gælder for blandt andet Nordea og FLSmidth
23. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Private investorer brænder sig næsten altid, når de forsøger at spå om kursudviklingen, lyder det fra Ole Østrup, økonom ved Danica Pension. Han har kigget på den månedlige udvikling i C20-indekset siden 2004 og regnet på konsekvenserne ved som privatinvestor at have misset de fem bedste måneder.
17. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En undersøgelse lavet af Forbrugerrådets blad Tænk Penge dokumenterer, at kunderådgivningen i danske realkreditselskaber er mangelfuld og ikke lever op til lovgivningen. Forbrugerrådet vil nu have Finanstilsynet på banen.
17. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kunderådgivningen i danske realkreditselskaber er så mangelfuld, at det kan koste den enkelte boligejer flere hundrede tusinde kroner og er et stort problem for samfundsøkonomien. Det konkluderer flere økonomer på baggrund af en ny undersøgelse, som Forbrugerrådets blad Tænk Penge har lavet.
17. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Beregn hvor meget, du kan få i folkepension og pensionstillæg, når der er taget hensyn til dine egne og din ægtefælles indkomster.
17. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nu kan du sammenligne bankernes priser på boliglån og finde den bank, der kan tilbyde dig det billigste boliglån.
17. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investeringschef ser mulighed for gigantisk vending i næste måned.
17. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nordea har fået et skulderklap i magasinet Global Finances seneste rangliste over verdens sikreste banker.
16. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Prisen er hele tiden i bevægelse. Tager du et tjek på dine forsikringer og overvejer du din risikovillighed, kan du spare mange penge.
16. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske aktier klarer sig særdeles godt for tiden. Indekset OMX Copenhagen All Share, der omfatter alle danske aktier, ligger over kurs 400 og er dermed ikke langt fra at bryde kurs 408,5, som den ramte i starten af 2011. Sker det, vil det være det højeste niveau siden 2008.
15. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv om Mærsk-regnskabet skuffer flere analytikere og aktien falder, er Mærsk-aktien stadig en rigtig god investering. Sådan lyder det fra Thorleif Jackson, aktieanalytiker for Nordnet og Dansk Aktionærforening, i Investor 1000. "Mærsk-aktien kan komme op og koste 70.000 kr. og derfor er prisen på ca. 40.000 kr. meget billig - i øjeblikket kan man sige, at aktien handles med en god rabat," siger Thorleif Jackson. Investor 1000 sætter fokus på dagens Mærsk-regnskab, og hvordan aktien er prisfastsat.
15. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I tre realkreditinstitutter kan man nu få et boliglån til en rente på rekordlave 0,2 procent.
15. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Strenge krav til bankerne er med til at fastholde Danmark i et slør af krise, mener professor.
15. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Usikkerheden på de finansielle markeder stor. Hvad gør du med din opsparing?
14. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De børsnoterede, danske selskaber har lagt finanskrisen bag sig. I hvert fald, hvis man måler efter aktieindekset C20, som tirsdag er lukket i det højeste niveau siden november 2007. En lukkekurs på 497,59 er ikke set højere siden lige før den internationale finanskrise i efteråret 2008 sendte aktiemarkederne på en nedtur, der for det danske markeds vedkommende kulminerede i marts 2009, hvor C20-indekset var helt nede i 213,11.
10. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De lynhurtige aktierobotter bliver stadig mere almindelige i USA. Magasinet Wired har gravet i deres historie.
09. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 9. august 2007 blev enorme milliardbeløb pumpet ind i europæiske banker for at undgå en likviditetskrise, men et halvt årti senere går udviklingen i den gale retning, vurderer ekspert.
07. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er ikke science fiction, men hverdag på markederne. Der bliver handlet millioner af aktier i sekundet af intelligente robotter på verdens børser. Se en animeret graf, der viser robotternes voldsomme indtog på det amerikanske marked siden 2007.
07. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Penge & Privatøkonomi har bedt to eksperter udpege fremtidens trends med alle de forbehold, der nu engang er for, om de slår igennem eller ej. Bag forudsigelserne står Mads Thimmer fra Innovation Lab og Niels Bøttger-Rasmussen fra Instituttet for Fremtidsforskning.
03. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er muligvis gode nyheder på vej fra USA for vindmølleproducenten Vestas. Meget tyder på, at en støtteordning for etablering af vindmølleparker forlænges.
03. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Din adresse afgør, hvordan du investerer. Københavnerne har fået det bedste afkast - fynboerne det dårligste.
02. august 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det høje niveau for konkurser i erhvervslivet fortsætter. Det oplyser selskabet Experian, der fører statistik over konkurserne. I juli var der tale om 413 konkurser - en lille stigning på fem i forhold til samme måned sidste år. Det er tredje måned i træk, at konkurstallet ligger højere end for et år siden. Stigningen i juli er dog så lille, at der reelt er tale om status quo i forhold til 2011.
09. juli 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske investeringsforeninger har i 2011 opkrævet 6,2 mia. kroner for at hjælpe sine kunders opsparing med at yngle. Det gav sidste år investorerne et underskud på 9,5 mia kroner.
29. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vestas har ansat franskmanden Jean-Marc Lechêne. Med titel af produktionsdirektør (COO) får Jean-Marc Lechêne ansvaret for Vestas' produktion og indkøb.
28. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finansiel Stabilitet var tænkt som skraldespand for enkelte, usunde banker. Men finanskrisen tog en anden drejning end ventet. Kritikere spørger, hvem der overvåger Finansiel Stabilitet. "Narrehatte," siger Kruse Petersen.
27. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En lovændring betyder, at pensionskunder med aktier i krakkede selskaber nu kan få det fulde fradrag for deres tab, inden selskabet er endeligt afviklet.
25. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Her er Barclys bud på verdens 20 bedste aktier. Listen er udarbejdet på baggrund af analytikers kursmål på aktier i forhold til lukkekursen 14. juni 2012. Hvis analytikerne får ret i deres kursmål, er her mulighed for 150 procent afkast.
25. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det bliver ikke til noget med en finansskat for hele EU som foreslået af EU-Kommissionen. Men der er nu nok interesserede lande til at prøve i en mindre kreds.
25. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den meget omdiskuterede skat på finansielle transaktioner er kastet ud af vinduet og droppet helt. Men der kan stadigvæk komme en finansskat i mindre omfang.
21. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kurt Kara, porteføljemanager hos Maj Invest, computernørd og tidligere skakentuatiast, har gennem de sidste 10 år arbejdet på at lave sinAI: stockmarket investing artificial intelligence. Altså et computerbaseret system, der kan handle på børsen uden menneskelig indblanding.
19. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ifølge Børsens oplysninger vil staten gå målrettet efter den økonomiske strube på Niels Erik Nielsen i en forestående erstatningssag.
19. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Et nedbrud i handelsplatformen hos Saxo Privatbank, som er arvet fra Etrade, brød sammen mandag eftermiddag og slettede en række ordrer i systemet.
18. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankerne tjener anslået to milliarder kroner på at forhale bankoverførsler.
18. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fra 2013 kan kunder forvente at modtage penge samme dag, de overføres fra afsender.
18. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Initiativet Skift Bank Dag vil have bankkunder til at være mere kritiske overfor deres bank i vurderingen af, om den gør gavn både for dem som bankkunder og for samfundet.
08. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Novo Nordisk-aktien faldt fredag morgen 15 mia. kroner i værdi, eller mere end to gange værdien af Vestas, efter at selskabet i løbet af natten oplyste, at en myndighedsafgørelse bliver udskudt med tre måneder.
08. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kina og kinesiske investorer sværmer om Grønland. Og en aftale om en kinesisk milliardinvestering i udbygning og anlæggelse af tre lufthavne samt udbygning af havnen i Nuuk kan være nært forestående.
08. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vil ikke længere anbefale sine investorer at købe aktier i to af det danske aktiemarkeds største succeser. Netop kurssucces afføder dyre aktier.
08. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De private investorer handler mindre på grund af den store usikkerhed i markedet, og det er gået ud over aktiviteten hos Nordnet i maj.
07. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En rente på en dansk, 10-årig statsobligation på historiske 1 pct. får Nordea til at anbefale sine kunder med lav risiko og kort investeringshorisont at skifte obligationerne ud med kontanter. Aldrig tidligere har Nordea anbefalet at gå kontant, og det er tydeligvis også af nød, at banken nu anbefaler kundegruppen at have over halvdelen af sparekronerne i kontanter. Det fortæller seniorstrateg Henrik Drusebjerg i dette web-tv-interview.
03. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aldrig tidligere har Nordea anbefalet at gå kontant, og det er tydeligvis også af nød, at banken nu anbefaler kundegruppen at have over halvdelen af sparekronerne i kontanter. Se i tv-interviewet ovenfor seniorstrateg Henrik Drusebjerg forklare det drastiske rådgivningsskifte.
01. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter en intens og opsigtsvækkende budkrig måtte FLSmidths rival strække våben og se danskerne løbe med attraktive Ludowici for 2,3 mia. kr. Det er en budkrig, topchef Jørgen Huno Rasmussen sent vil glemme.
01. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Stemningen er trykket på Mærsks hovedkontor. 400 ud af 2200 job skal skæres – de 250 på Esplanaden i København. Ikke en rar nyhed at overbringe for Søren Skou, der har siddet i chefstolen i fire en halv måned.
01. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der skal et lille mirakel til, hvis ikke prisen på guld ender med at falde i maj måned også. Dermed er det længste sammenhængende fald for guldprisen i 13 år en realitet.
01. juni 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det 30-årige tre-procentslån uden afdrag er en realitet. Ingen tør udelukke en fast rente på bare 2,5 procent.
25. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mindre end en uge efter Facebooks børsnotering er der allerede rygter om, at Facebook overvejer et skifte fra Nasdaq til NYSE. Ifølge Peter Schiff fra Euro Pacific Capital, vil dette være helt overflødigt for Facebook. "Problemet er ikke, hvor det er noteret, det er prisen," argumenterer forfatteren Peter Schiff for.
25. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny storm trækker sammen over vindmølleproducenten Vestas. Kapitalforvalteren Maj Invest retter nu en sønderlemmende kritik af Vestas’ regnskabsmetode.
18. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Hvis du forventer, at Facebook-aktien vil være otte gange sin udbudspris værd om et par år - som Google var - så må du hellere tro om igen." Denne påstand argumenterer John Dobosz for i blogindlægget.
18. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "I sjældne tilfælde, hvor man køber sig ind i en virksomhed til sky-høje priser, viser det sig at være et godt køb," skriver David Milsted og henviser til, at det med Googles børsnotering var skeptikerne, der fik en lang næse, og optimisterne, der indkasserede store summer. David Milsted var dengang selv en af skeptikerne. Nu da det drejer sig om Facebooks børsnotering, argumenterer han både for og imod, at Facebook kan være et sådant "sjældent tilfælde".
18. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvordan er det sociale netværk vokset fra et fællesskab mellem fire kammerater på et kollegieværelse til et verdensomspændende børsnoteret foretagende?
15. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter et nederlag i Østre Landsret tidligere på året i en principiel sag om en kundes investering i Scandinotes har Diba Bank nu anket sagen til Højesteret.
13. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet (SØK) har manglet en konkret strafbar handling, det vækker undren blandt jurister.
13. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Analyse: Meget tyder på, at de institutionelle investorer vil være meget tilbageholdende med at tegne aktier i den nye fusionsbank.
13. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De institutionelle investorer er mindre interesserede i Facebook-aktier end ventet, siger kilder.
13. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Økonomi-professor fra Københavns Universitet vil gøre op med den økonomiske teoris dogmer om perfekte markeder og rationelle aktører, der ifølge hende har været med til at drive den finansielle krise helt ud af kontrol. Internationalt strømmer økonomer og økonomistuderende til brændpunktet for en ny økonomisk tænkning.
11. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Satsede store summer i komplicerede investeringer, der afhang af en begyndende økonomisk optur.
11. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere danske banker tjener stadig for få penge – den fortsatte økonomiske krise gør ondt, og bankdirektørerne må i god tid finde løsninger som fusioner og lignende, mener Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard.
09. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det varslede gruppesøgsmål mod Pandora, som belgiske Deminor er ved at forberede på vegne af en række utilfredse investorer, bliver større end først ventet. Oprindeligt ville Deminor stævne Pandora med krav om erstatning til de investorer, der har tabt omkring 1 mia. kr. på at handle aktier hen over sommeren 2011. Men nu har Deminor udvidet perioden til at gælde fra januar til august 2011. Deminor har i øjeblikket mandat fra mere end 20 pensionskasser, men har ikke afgjort, om man vil indlede søgsmålet eller ej.
07. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Topøkonomer i Danmark lægger trygt ansvaret for deres investeringer i andres hænder. Fem af landets mest citerede økonomer lader i stort omfang pensionskasser styre deres pensionsopsparinger, mens de frie midler i højere grad bliver investeret gennem fonde. Og så er det et fællestræk ved dem, at de holder risikoen i kort snor. Det fortæller de til Børsen.
07. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De professionelle investorer skal ikke nyde noget af at sætte pengene i de nye aktier fra Vestjysk Bank. Dermed afhænger emissionen af lokal opbakning, erfarer Økonomisk Ugebrev.
07. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: AktieUgebrevet udpeger, hvilke aktier, de anser for at være gode valg til en langsigtet portefølje for en investor, som ikke har planer om at bruge ret mange ressourcer på at vedligeholde sin portefølje. Se her fem C20-aktier, som i kraft af deres soliditet bør udgøre grundstammen i porteføljen.
07. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investor-guruen Warren Buffett vil hverken investere i Facebook, der er på vej på børsen i USA, eller i mastodonten Google. Se hvorfor i dette tv-interview med Warren Buffett.
07. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange over 55 år hæver deres efterløn i 3Fs a-kasse, selv om det er en dårlig forretning.
05. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv om finanskrisen opstod som følge af kollapset på det amerikanske boligmarked og ramte de finansielle institutioner i USA særdeles hårdt, er de amerikanske banker nu sundere end de europæiske. Det mener den amerikanske milliardær Warren Buffett, der står i spidsen for konglomeratet Berkshire Hathaway. Han påpeger, at de amerikanske banker har rejst langt mere kapital end deres europæiske kolleger.
02. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Onsdagens regnskab fra Vestas bød på knap så gode nyheder. Selskabet har tabt 1,7 mia. kr. på 90 dage. Samtidig er aktien faldet 10 procent. Det gør aktierådgiver Martin Lykke meget skeptisk over for Vestas, som han frygter vil fortsætte med at skuffe aktionærerne.
01. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den tidligere ledelse i Roskilde Bank slipper for at komme i fængsel, efter at bagmandspolitiet har opgivet at føre en straffesag mod de ansvarlige i banken. Men derfor kan direktionen og bestyrelsen stadigvæk blive tvunget til lommerne og betale erstatning til den nu krakkede banks tidligere kunder. Det fastslår professor Caspar Rose fra CBS.
01. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den tidligere direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen er glad og lettet over, at bagmandspolitiet har valgt ikke at rejse en strafferetlig sag mod ham og resten af ledelsen og revisionen.
01. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bagmandspolitiets chef Jens Madsen forklarer, hvorfor ledelsen i den krakkede Roskilde Bank går fri.
01. maj 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Berlingske Business skriver, at flere politikere ser med stor undren på, at Bagmandspolitiet ikke vil køre en straffesag mod den tidligere ledelse i Roskilde Bank.
30. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: At være tophold i Superligaen gør ikke en til vinder på børsen. Alle fodboldaktier har klaret sig elendigt, viser en gennemgang, som epn.dk har foretaget af de fem fodboldklubber, der er noteret på Københavns Fondsbørs. En sammenligning af aktiekurserne i dag med kurserne for fem år siden viser, at der reelt ingen vindere er, det er et spørgsmål om, hvem der har klaret sig mindst ringe.
27. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: ATP's topchef, Lars Rohde, mener, at flere pile peger i retning af overophedning, og derfor er det nu mere "frygt end grådighed", der styrer investeringerne. "Der er så mange røde og gule lamper, der blinker lige nu. Vores filosofi internt er, at det selvfølgelig kan gå godt. Der er spæde tegn herpå, men mange ting skal altså gå godt, førend at det går godt," påpeger Lars Rohde. Han mener, de mange år med lave renter har sendt investorernes risikoappetit usundt i vejret. "Det er ret besværligt at skabe pæne pensioner, når renten er tæt på nul. Vi må hele tiden overveje, hvilke typer risici vi kan påtage os i en verden, hvor man godt kan få den tanke, at prisen på alle andre aktiver end rentebærende aktiver er pumpet op, fordi investorerne ikke kan holde ud at se en rente på 1,7 pct. på en tiårig statsobligation," siger Lars Rohde.
27. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er store penge at spare, hvis du gør dig umage, når du skal låne til boligen.
26. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Rigmanden Karsten Ree, der tabte ca. 750 mio. kr. på bankkrak, planlægger sagsanlæg mod den tidligere ledelse af Amagerbanken.
26. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investorer med forkærlighed for spekulative investeringer inden for banksektoren har på det seneste fået en ny kandidat at spille på, nemlig Sparekassen Lolland. På listen over markedets lavest vurderede bankaktier finder vi det omtalte pengeinstitut på en andenplads med en K/I-værdi på 12 øre.
24. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere sparekasser er i Finanstilsynets søgelys. Spar Lolland er sat under skærpet opsyn, og Andelskassen J.A.K. Slagelse er direkte blevet bedt om at finde en fusionspartner.
24. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der kan være et retsopgør på vej efter de to seneste bankkrak i weekenden. Samlet set mistede næsten 20.000 kunder deres penge i såkaldte garantbeviser, da Sparekassen Østjylland og Spar Salling krakkede i weekenden. En gruppe af kunderne overvejer nu, om de kan lave et sagsanlæg mod bankerne. De mener nemlig, at de er blevet ført bag lyset af bankerne, som ikke fortalte om de store risici, der er forbundet med garantbeviserne.
23. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Advokatundersøgelsen om Amagerbanken konkluderer, at Amagerbankens konkurs var unødvendig og at banken kunne være reddet med en mindre aggressiv nedskrivningspolitik. Det er advokat Jens Christensen, der skriver i en netop fremlagt advokatundersøgelse, at det var unødvendigt at stramme nedskrivningspolitikken så meget, at Amagerbanken blev sendt i konkurs og derefter over i Finansiel Stabilitet.
20. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vestas' markedsværdi er faldet med 70 procent på et år, og det lokker udenlandske konkurrenter til opkøb, vurderer flere analytikere.
20. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finansiel Stabilitet vil kræve erstatning af både direktion og bestyrelse i Amagerbanken, og det kan koste flere bestyrelsesmedlemmer deres formuer. Straffesager er også en mulighed.
16. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Apple-aktien er tordnet mod himlen i de sidste 10 år ned en stigning på 4800 procent, og selskabet er nu verdens mest værdifulde. Men kan stigningen blive ved? Analytikerne Alexander Elder og Kerry Lovvorn mener nu, at det er på tide at begynde at shorte aktien og dermed spekulere i en nedtur for selskabet.
13. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En ny test fra Forbrugerrådets magasin Tænk Penge viser, at der er enorm forskel på, hvad omkostningerne for pensionskunderne løber op i hos forskellige udbydere. Faktisk kan der være flere hundrede tusinder af kroner at vinde eller tabe, når du vælger, hvem der skal stå for din pensionsopsparing. Forbrugerrådet opfordrer derfor til at du booker et møde hos din pensionsrådgiver og beder om at få klar besked om omkostningerne i kroner og ører på lige præcis den ordning, du har fået skruet sammen. Derefter kan du gøre det samme hos andre udbydere og sammenligne tallene.
12. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nye beregninger viser, at der er store forskelle i afkast hos forskellige pensionsselskaber og pensionskasser. Den bedste pensionskasse har givet 10,3 procent i årligt afkast de seneste 10 år, men den dårligste har kun givet 4,1 procent. Se her, hvordan din pensionskasse har klaret sig.
11. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 2012 har hidtil budt på mange positive overraskelser, når nye nøgletal er kommet ud. Men billedet er ved at vende, og nyhedsstrømmen kan i den kommende tid blive mere blandet. De mere svingende aktier gør de robuste aktier inden for eksempelvis medicinalindustri og telekommunikation mere attraktive. "Det er især de cykliske selskaber, som kan blive ramt. Det ser ud til, at vi er inde i en periode, hvor investorer skal være mere opmærksomme på makrotallene og overveje, om man skal have lidt mere defensive aktier i sin portefølje," siger aktieanalysechef i Sydbank Bjørn Schwarz til dagbladet Børsen.
11. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Spar Nord peger på tre nordiske finansaktier som mulige vindere. Aktierne handler billigt, og derfor er der noget at komme efter, siger Jesper Lisager Bak fra Spar Nord. Han peger på Danske Bank og to norske aktier, storbanken DNB og forsikringsselskabet Storebrand.
11. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den europæiske gældskrise hænger fortsat som en klods om benet på verdensøkonomien og er sammen med en række dårlige amerikanske nøgletal skyld i de seneste dages nedtur på aktiemarkederne. Det vurderer seniorstrateg i Nordea Henrik Drusebjerg, der mener, at de europæiske politkeres hovedprioritet i 2012 må være at få skabt vækst.
04. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ifølge Børsens oplysninger er regeringen - især efter ønske fra Socialistisk Folkeparti - langt fremme i overvejelserne om at ændre arveafgifterne. Det skal ske for at skrabe penge sammen til den kommende skattereform, som skal sænke skatten på arbejde "markant", som regeringen udtrykker det.
03. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er netop tre år siden alverdens aktiemarkeder ramte bunden. Siden da er markederne steget tæt ved 100 pct. og meget er sket siden bunden blev nået.
03. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Novo Nordisk er nu Nordens mest værdifulde selskab målt på markedsværdi. Det er konsekvensen af børshandlen tirsdag, hvor den danske medicinalgigant igen var blandt de foretrukne papirer. Novo Nordisk steg således markant, og med en markedsværdi på 490 milliarder kroner har selskabet nu passeret norske Statoil. Olieselskabets markedsværdi er omregnet til danske kroner 486 milliarder.
03. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ejere af aktier i den amerikanske medicinalgigant Pfizer skal holde godt øje med posten. For den amerikanske delstat Delaware kan konfiskere aktier med udenlandske ejere, hvis ikke de reagerer på et brev inden for tre uger.
03. april 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Markant vækst i opsparingen på børneopsparingskonti. Men børnene bliver snydt for op til 20.000 kr., hvis hvis forældrene ikke ser sig godt for, når de vælger bank.
31. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: EU-Kommissionen får næppe gennemført den skat på handel med aktier og andre værdipapirer, som den havde ønsket. Det står klart efter mødet mellem EU's økonomi- og finansministre i Bella Center i weekenden.
30. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank får Finanstilsynets velsignelse forud for det planlagte bryllup. Nu mangler kun EU, som skulle være en formalitet.
30. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fremover begrænses adgangen til de i dag så populære F1-lån uden afdrag - i stedet presses boligejerne til at tage andre lån, der er langt dyrere.
30. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmarks største pengetank, ATP, var klar til at skyde milliarder af kroner i den nu fyrede Anders Eldrups planer om at fordoble DONGs vindinvestering
26. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De store danske banker er nogen af dem, der har klaret sig flottest på det danske aktiemarked i år. Med kursstigninger på over 30 pct. er noget af det tabte fra krisen blevet hentet. Ifølge Claus Grøn Therp, aktieanalytiker i SEB Enskilda, er der dog stadig en vis usikkerhed omkring banksektoren generelt. Læs her, hvad man skal være opmærksom på, før man investerer i bank-aktier.
26. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Økonomisk Ugebrev er kommet i besiddelse af en konkret kundesag, hvor Nykredit har købt og solgt de samme af bankens egne investeringsforeninger flere gange på få måneder. Meget tyder på, at det er sket for at øge bankens egen indtjening via de såkaldte formidlingsprovisioner, vurderer eksperter overfor Økonomisk Ugebrev. Nykredit selv afviser over for Økonomisk Ugebrev, at deres rådgivning og anbefalinger hænger sammen med de provisioner, banken tjener.
21. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 810.000 danskere betaler hvert eneste år 2.3 milliarder kroner i provision til banken - og det ved de sjældent noget om. Dansk Aktionærforening retter skarp kritik mod bankernes fremfærd efter ny rapport.
20. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En dommer skal nu afgøre, om en chef i TrygVesta talte over sig, da han snakkede med en aktieanalytiker i april 2010. Bagmandspolitiet vil på torsdag i Retten i Glostrup forsøge at bevise, at chefen, der var chef for investor relations, bevægede sig ind i det røde felt i forhold til værdipapirloven.
16. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvor kvindelige investorer holder hovedet koldt og søger råd, når det er nødvendigt, har impulsivitet og tro på egne evner kostet mandlige investorer dyrt de seneste år.
16. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En finanskrise, en økonomisk krise og en gældskrise - og mændene har stadig ikke lært lektien. En analyse fra Nykredit, foretaget i samarbejde med VP Securities viser, at private mandlige investorer fortsat lever livet farligere på de finansielle markeder end kvinderne.
16. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kvinder er generelt mere forsigtige end mænd når de investerer. Men den mindre risikovillige adfærd hænger faktisk slet ikke sammen med kvindernes gennemsnitlige forudsætninger. Sådan lyder det fra chefstrateg i Danske Bank Anders Nellemose.
16. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Alene i år er den amerikanske elektronikkæmpe Apples aktiekurs steget med med knap 50 pct. "Det ligner en klassisk boble," siger analytiker.
15. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En stribe medarbejdere i et større dansk unoteret selskab har fået et skattesmæk på i alt cirka 23 millioner kroner og i 21 tilfælde bøder, fordi de ikke have betalt skat af avancen på solgte medarbejderaktier. Det oplyser Skat efter at have kontrolleret cirka 3.000 nuværende og tidligere ansatte i selskabet.
13. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den blødende Danske Andelskassers Bank er på frierfødder for at finde en lidt mindre fusionspartner, så banken fremadrettet kan få bedre styr på sine kapital- og likviditetsforhold. Det fortæller adm. direktør Jan Pedersen til Morgenavisen Jyllands-Posten, efter at avisen i fredags afslørede, at op mod 20 mindre og mellemstore danske banker i øjeblikket sonderer markedet for fusioner.
13. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er den tid på året. Din pensionsoversigt er på trapperne. Forbrugerrådet har skrevet denne vejledning til, hvordan du får overblik over din pensionsoversigt.
12. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Totalbanken skal holde Finanstilsynet tæt orienteret om tilstanden af en række store, svage engagementer - og om bankens kamp for at øge den tynde solvensoverdækning.
08. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Op imod en snes danske banker diskuterer i øjeblikket mulighed for fusion. Jyske Bank, Spar Nord og Sparbank er med i opløbet.
07. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Med en lille anekdote om børnepasning illustrerer den amerikanske stjerneøkonom Paul Krugman, hvorfor økonomiske recessioner opstår, og hvad vi bør stille op over for dem. Inflation er et af svarene.
06. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den svenske børsaktivist Cevian Capital, storaktionær i Danske Bank, venter en sej oprydning i Danske Bank og venter nye spareplaner, der skal gøre Danske Bank til en god investering om tre til fem år. For storaktionæren lægger ikke skjul på, at banken - under ledelse af den tidligere topchef Peter Straarup - har fejlet med sine opkøb i både Irland og Finland. Cevian købte sig ind i Danske Bank i november sidste år og satte sig på lidt mere end 5 pct. af aktierne. I den forbindelse sagde Lars Förberg til Morgenavisen Jyllands-Posten, at fonden gik efter en plads i bestyrelsen. De planer er foreløbig lagt på is - i hvert fald indtil næste år.
02. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Alt imens Torm i går kunne fremlægge et katastroferegnskab med et underskud på 2,5 mia. kr. og en bankgæld på over 10 mia. kr. forhandler rederiets 12 banker intenst i kulissen på at finde en løsning. Og selv om det længe har set ud til, at Torm var på vej i en betalingsstandsning med henblik på at blive spillet op i to selskaber, har den amerikanske storbank Goldman Sachs nu meldt sig på banen som potentiel ejer af det kriseramte danske rederi.
01. marts 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det ser sort ud for aktionærerne i Torm, siger Torm-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i dette tv-interview. Han mener, at man skal få solgt sin aktier i rederiet og har en undervægtsanbefaling på aktien.
29. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hver gang du handler aktier, sidder der et vågent øje og ser til, om du overholder reglerne. Se, hvordan systemet fungerer, og hvad Fondsbørsen holder specielt øje med.
29. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Når du investerer via en investeringsforening, kan du vælge mellem en dyrt forvaltet aktiv fond eller en billig passiv fond, der følger et indeks. Men hvor aktive er de aktive fonde egentlig? En metode fra Yale University afslører, at fem danske investeringsforeninger adskiller sig så lidt fra benchmark, at man lige så godt kan købe de meget billigere passive konkurrenter: Etik Invest, Dexia, Sydinvest, Lån & Spar og Jyske Invest.
28. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Er du utilfreds med priserne eller servicen i din nuværende bank? Så kan det godt betale sig at skifte til en anden. Det er faktisk ret let af skifte bank i Danmark, viser en ny undersøgelse fra EU.
21. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mere end 100 milliarder børskroner er smuldret væk, siden Vestas toppede i 2008, og i dag befinder den populære aktie sig i en komalignende tilstand. Læs Penge & Privatøkonomis artikel om vindmøllegigantens storhed og fald under Ditlev Engel. En historie om overmodig optimisme, en sort svane og ulykkelig kærlighed.
21. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Faldende aktiekurser, nedjusteringer og en topchef, der blev sparket ud. Det er blot nogle af de ulykker, der har ramt smykkeselskabet Pandora i 2011. I dette tv-interview fortæller Pandoras konstituerede direktør Marcello Bottoli om, hvordan selskabet vil rejse sig fra støvet.
11. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hævnmotiver er en elendig drivkraft. Så når folkestemningen taler for at hævne sig på bankerne efter finanskrisen med en skat på finansielle transaktioner, overser man, at den såkaldte Tobinskat vil gøre langt mere skade på Danmark end gavn. Det mener den tidligere socialdemokratiske skatteminister Carsten Koch. Han giver her syv gode grunde til at droppe Tobinskatten.
11. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den meget omdiskuterede Tobinskat rammer forbrugerne og modvirker ikke fremtidige finanskriser. Der er bedre midler til at gennemføre skattens mål. Det skriver tre eksperter fra tænketanken Krak i denne analyse.
08. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bestyrelsesformand i Vestas, Bent Erik Carlsen, træder tilbage ved den kommende generalforsamling i slutningen af marts. Det samme gør næstformand Torsten Erik Rasmussen. Det meddeler Vestas i en fondsbørsmeddelelse, der er offentliggjort 3.30 natten til onsdag.
02. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Novo Nordisks aktionærer kan torsdag formiddag glæde sig over, at medicinalselskabets aktiekurs er steget 4,5 pct. på halvanden time efter det imponerende årsregnskab for 2011.
02. februar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skal signalskiftet fra Vestas-toppen om vilje til forandring virkelig slå igennem uden for Danmark så er der kun et værktøj i kassen, der kan bruges effektivt, og det er en udskiftning af Ditlev Engel, skriver Jens Chr. Hansen, erhvervskommentator på Berlingske Tidende.
30. januar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er uro i Vestas' topledelse. Frustration over de meget store problemer, som virksomheden står midt i, har ført til en række møder mellem flere højt placerede direktører i koncernen og bestyrelsens formandskab.
27. januar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nervøsiteten i markedet er hængt ved ind i 2012, og investorerne hamstrer de sikre investeringer. Når det er pensionsopsparingen det gælder, er der ikke mange, der har lyst til at tage unødig risiko. Slet ikke når tiderne som nu er usikre på verdens finansielle markeder.
25. januar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De to jyske banker Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank er på vej til at slå pjalterne sammen. Bankerne fortsætter under navnet Vestjysk Bank og vil konvertere et statsligt kapitaltilskud på ca. 297 mio. kr.
10. januar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske virksomheder er fedtede med at udbetale udbytter til aktionærerne. Det viser en undersøgelse, som Spar Nord har foretaget.
09. januar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er en vis optimisme at spore blandt fondsforvalterne om et fornuftigt år for danske aktier.
06. januar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Både serviceerhvervene og industrien ser lysere på fremtiden, viser decembers konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik. Til gengæld er der sket et lille fald i byggeriets forventninger. Den sammensatte konjunkturindikator for serviceerhvervene er steget fra -4 i november til -1 i december 2011, når der ses bort fra normale sæsonudsving. Og den stigning er særdeles vigtig, siger seniorøkonom Tore Stramer fra Nykredit til Jyllands-Posten.
05. januar 2012 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Krisen i landbruget og på ejendomsmarkedet gør ondt i de danske småbanker. Finanstilsynet har været på inspektion i en række mindre banker og sparekasser, og resultatet er en hel række af løftede pegefingre. Sparekassen Skals skal nedskrive hovedsædet med 8 mio. kr.
22. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nordjyder ejer AaB- og Spar Nord-aktier, midtjyder ejer Jyske Bank- og Silkeborg IF-aktier, sønderjyder ejer Sydbank- og Cimber Sterling-aktier, fynboer ejer Royal Unibrew- og Fionia Holding-aktier, sjællændere ejer Brøndby IF- og Harboes Bryggeri-aktier, mens københavnere ejer Tivoli- og Parken Sport & Entertainment-aktier. Vi køber alt for mange aktier fra lokalområdet. Det koster milliarder, som vi mangler, når vi går på pension.
22. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Folketinget har vedtaget en række nye love i 2011, der betyder ændrede skatteregler. Der bør blive travlhed ved lommeregneren i de danske hjem i den kommende tid. I hvert fald bliver skattelovgivningen i landet ændret på en række markante områder, som det kan være en god ide at sætte sig ind i.
21. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange private investorer kan spare pæne summer, hvis de før nytår optimerer porteføljen i forhold til skattelovgivningen. Sådan lyder budskabet fra flere eksperter, som Børsen har talt med.
21. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Banker med store udlån til landbrug kan komme under stigende pres i den kommende tid. Finanstilsynet har netop reduceret værdiansættelsen af den danske landbrugsjord. Denne reduktion af landbrugsjordens forventede markedsværdi kan tvinge bankerne til at øge nedskrivningerne. Allerede tirsdag måtte Vestjysk Bank efter et besøg fra Finanstilsynet øge nedskrivningerne med 550 mio. kr. "primært på landbrugskunder".
20. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De senere års økonomiske nedtur har gjort det svært at investere, men hvis man ligger inde med lidt ekstra penge og er villig til at løbe en væsentlig risiko, så er der store penge at tjene på at belåne huset og investere pengene. Det forklarer Hans Peter Christensen, som er investeringsrådgiver hos Uvildige.dk.
16. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Politisager mod bankledelser og 145 erstatningskrav mod krakkede banker vil lægge beslag på domstolene i mange år. Staten risikerer at tabe 1,7 milliarder kroner.
14. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nokia-aktien steg tirsdag, efter Danske Bank i en rapport skrev, at selskabet meget vel kan sælge sin smartphone-forretning fra til Microsoft. Et sådant salg giver god mening, heder det i rapporten, hvor Danske Bank hæver sin anbefaling på Nokia-aktien fra "hold" til "køb" og hævede sit 12-måneders kursmål til 5 euro fra 4,70 euro.
12. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Et bredt flertal i Folketinget vil stramme reglerne for provisionsordninger mellem investeringsforeninger og finansielle rådgivere. Briterne har allerede indført et forbud, men vækst- og erhvervsminister Ole Sohn (SF) træder vande.
08. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En privat investor og hans selskaber hæfter selv for milliontabet på en gearet investering i Sydbank, der gik grueligt galt som følge af finanskrisen. Det samlede erstatningskrav var på 62 millioner kroner, men Østre Landsret frifandt Sydbank og gav også banken medhold i et selvstændigt krav om betaling af det beløb, som personen og selskaberne skyldte banken, fordi provenuet fra salget af aktierne ikke dækkede de lån, banken havde givet til investeringerne. Det følger dog også af dommen, at en banks overtrædelse af reglerne om investorbeskyttelse i nogle tilfælde godt kan medføre et erstatningsanvar.
05. december 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I supermarkedet kaster kunderne sig frådende over slagtilbud på to varer for én vares pris. Men sådan er det ikke på aktiemarkedet, hvor man kigger med mistro på aktier, der har halveret deres aktiekurs. "Grib aldrig en faldende kniv", siger man, for en aktie, der allerede er faldet voldsomt, kan sagtens fortsætte med at falde. Alligevel har investor-sitet The Motley Fool udpeget tre aktier, der er styrtdykket, men - måske - har ramt bunden nu.
29. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den europæiske finanssektor er midt i et eskalerende historisk finanskrak, som det bliver meget vanskeligt at rette op på. Indikatorerne for stress i den europæiske banksektor udvikler sig nærmest dag for dag til det værre. Og frygten er nu, at næste skridt bliver en bølge af krak i først mindre banker og senere større banker, der ikke kan skaffe likviditet, og samtidig presses hårdt på deres solvens.
28. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I september 2009 fik Danmarks Skibskredit et hak i ratingen fra Moody's, da ratingbureauet sænkede sin vurdering af selskabet fra Aa3 til A2. Nu må selskabet modtage endnu et stød - Moody's har ændret ratingen fra at have "negative outlook" til at være "under review for possible downgrade".
24. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kinas banker er propfyldte med risikable udlån til ejendomssektoren og gældstyngede kinesiske lokaladministrationer. Det siger den legandariske amerikanske hendgefond-manager James Chanos i et tv-interview med Bloomberg News.
24. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den danske stat tabte 2,1 milliarder kroner på gulvet, da Erhvervs- og Vækstministeriet med Brian Mikkelsen (K) i spidsen gennemtrumfede en statsgaranti til den nu konkursramte Amagerbanken. Ledende embedsmænd i Erhvervs- og Vækstministeriet undlod ifølge B.T. at læse en helt central kreditvurdering af Amagerbanken fra det statslige selskab Finansiel Stabilitet. Kreditvurderingen advarede kraftigt imod at tildele Amagerbanken en statsgaranti på 13,5 milliarder kroner.
24. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange har sikkert hørt om Big Mac-indekset. Men hvad med bleudslæt-indekset eller myggebids-indekset. Begge har faktisk en reel sammenhæng med økonomien. Business Insider har samlet en underholdende liste over 21 alternative økonomiske indikatorer.
17. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Torm udsætter nu en annonceret emission, der skulle skaffe 100 mio. dollar til rederiet, der i øjeblikket kæmper for overlevelse. I stedet skal der hentes 300 mio. dollar på aktiemarkedet.
11. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tænk Penge har igen testet netbanker på brugervenlighed og teknik. Ligesom sidste år er det en generelt skuffende oplevelse. Der er kun få forbedringer.
11. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv om Torm ikke har brudt sine låneaftaler har selskabets banker med Nordea og Danske Bank i spidsen, har bankerne alligevel mulighed for at tvinge selskabet til en større emission.
07. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere økonomer spår et fald i dansk BNP-vækst efter ildevarslende nyt fra landets industri. Danmark balancerer dermed på kanten af recession.
07. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Staten kan med Bankpakke 4 igen blive nødt til at give lånegarantier til danske banker. Og staten vil igen kunne tabe penge på disse garantier ved et krak som Amagerbankens, for garantierne bliver nemlig tildelt efter de samme regler som dengang. Dermed står intet i vejen for en gentagelse af milliardfadæsen på Amager.
03. november 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Legendariske investorer som Neil Woodford og Warren Buffett fortsætter med at samle aktier op i det nuværende kaotiske marked, konstaterer investor-sitet The Motley Fool og peger på et godt bud på en bundsolid britisk aktie, som det kan være værd at købe lige nu - bilforsikringsselskabet Admiral Group.
31. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 22-årige Molly Katchpole er pludselig blevet en magtfuld kvinde i den amerikanske finansverden. Hun er en almindelig pige med to deltidsjob, der blev forarget over, at hendes bank - Bank of America - ville begynde at opkræve 60 dollar om året i gebyr for et almindeligt hævekort. På rekordtid fik hun samlet flere hundredetusinde underskrifter på nettet, og Bank of America vil nu "omdefinere" deres gebyrstruktur, så de fleste slipper for det nye gebyr. Og giganter som JPMorgan Chase og Wells Fargo har droppet planer om lignende gebyrer.
31. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De seneste måneders uro har fået investorerne til at kaste sig over statsobligationer. Det har sendt afkastet på amerikanske statsobligationer over de seneste 30 år forbi gevinsten på aktier. Det er ikke sket siden 1861.
28. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: For en lille klub af selskaber, der handler de fødevarer, brændstoffer og metaller, der holder verden i gang, har det seneste årti være fantastisk. Det globale råvare-boom har har sendt selskabernes overskud gennem loftet.
26. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bestyrelsesformanden for den japanske Olympus-koncern trak sig onsdag fra sin post i en milliard-skandale, der har rystet internationale investorers tillid til det japanske aktiemarked og halveret Olympus-koncernens markedsværdi. Bestyrelsesformanden gik efter næsten to ugers massivt aktiefald og en intens og negativ omtale i medierne, der blev udløst af en brutal fyring den 14. oktober af koncernens direktør. Han havde tilladt sig at stille spørgsmål om et mystisk beløb på ikke mindre end 3,6 milliarder kroner, som i 2008 blev udbetalt til ukendte finansielle rådgivere i forbindelse med et virksomhedskøb.
24. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere af landets garantsparekasser tilbyder ekstraordinært høje renter på indlån. Men for at få den høje rente skal du købe garantkapital. Det er risikabelt, advarer Forbrugerrådet.
24. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jyske Bank vil anke det nederlag, banken tidligere på måneden led ved Østre Landsret i en sag om investeringsproduktet "Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer". Sagen var samtidig første afgørelse i en stribe lignende sager, der i yderste konsekvens kan koste banken op til 800 mio. kr.
12. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet indførte sidste år den såkaldte Tilsynsdiamant, der indeholder fem konkrete mål, som bankerne fra årsskiftet 2013 skal holde sig inden for. Og for første gang sætter tilsynet nu tal på, hvor mange banker, der ikke kan overholde et eller flere af kravene. Det skriver Poltiken, som bringer en liste over de 13 banker.
11. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det ligger fast, at din efterlønsordning ændres markant ved årsskiftet. Det åbner for et centralt spørgsmål: Skal jeg beholde min efterløn, eller skal jeg hæve den i begyndelsen af 2012? Penge & Privatøkonomi gennemgår reglerne her.
03. oktober 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nu har den danske investor fået større mulighed for at jagte afkast på råvaremarkedet. I fredags noteredes nye såkaldte børshandlede certifikater eller exchange traded notes (ETN'er) hos Nasdaq OMX København. Dermed har de danske investorer fået større mulighed for at handle guld, olie og hvede på fondsbørsen på samme måde, som man i dag handler aktier.
28. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvis du ønsker en sikker investering i bankaktier, kan du med fordel kigge efter de mindre banker, skrive Penge & Privatøkonomis website, som har samlet en oversigt over 10 danske bankaktier med lav risiko.
22. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I løbet af de kommende uger vil det blive dyrere at være kunde i de danske banker. For rentestigningen hos Danske Bank og Jyske Bank smitter i branchen, lyder det fra Mybanker, som sammenligner bankernes priser.
16. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bunden i aktiemarkederne er ikke nået endnu, vurderer tekniske analytikere. Men hvor bunden er, er de ikke enige om.
16. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forstår du alt, hvad eksperterne siger, når de kloger sig om aktiemarkedet, og sidder alle de tekniske begreber lige i skabet? Bevis det i denne online-test fra magasinet Penge & Privatøkonomi.
14. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvad kendetegner de bedst performende aktier? Det har finansvirksomheden RBC Capital præsentet sit bud på i en analyse af de 1.000 største amerikanske aktier. Læs analysens hovedpointer på websitet Business Insider.
12. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Medierne har været så fyldt med artikler om den sydeuropæiske statsgældskrise, at det efterhånden ikke opfattes som en nyhed. Men denne gang er vi måske kun dage fra en ny Lehmann Brothers, hvor det er meget vanskeligt at se en løsning. Det skriver Aktieugebrevet.
12. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nordea advarer imod at lade sig friste af de nu billigere aktier. De såkaldte cykliske aktier, der dækker over selskaber, der er afhængig af økonomiske konjunkturer, er under pres i øjeblikket, hvor usikkerheden om verdensøkonomien er stor. Mens nogle analytikere peger på, at der er gode muligheder i at investere i disse aktier, mens de er lavt prissat, så advarer Nordea imod at lade sig friste.
12. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske pensionsopsparere og private aktionærer skal ikke holde ud særligt længe endnu, før det igen begynder at lysne på aktiemarkedet. Det mener Danske Banks chefstrateg, Morten Kongshaug, der med rod i tidligere aktiekriser har set nærmere på, hvilken adfærd, man kan vente sig af markedet i den kommende tid.
09. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Både tekniske og makroøkonomiske indikatorer peger i retning af store kursfald på aktier, mener to analytikere. De tror, at C20-indekset kan styrte fra kurs 350 til 100 i løbet af kort tid og har kun én anbefaling: Sælg!
05. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Privatøkonomisk rådgiver advarer mod certifikater - et nyt investeringsprodukt fra Nordea, som Danske Bank ikke vil udbyde. "Hverken almindelige danskere eller velhavende private bankingkunder bør have et sådant produkt i deres investeringsportefølje. For det første er det designet således, at udstederen ofte tjener de fleste penge. For det andet er det alt for risikabelt,« siger Kim Valentin, indehaver af Finanshuset i Fredensborg.
02. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forbrugerombudsmanden har på vegne af en række forbrugere stævnet DiBa Bank A/S i 22 sager. Forbrugerne har alle fået medhold af Pengeinstitutankenævnet i, at banken ikke burde have investeret deres penge i de såkaldte Scandinotes og Kalvebod obligationer som sket, men DiBa Bank har ikke ønsket at følge afgørelserne.
02. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forbrugerombudsmanden har stævnet Diba Bank i 22 sager for at sælge blandt andet de risikofyldte Scandinotes-obligationer, efter banken har ignoreret Pengeinstitutankenævnet. Bankens direktør ser frem til retssagen.
01. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er ingen fortilfælde i sagen om den mulige kursmanipulation i Parken Sport & Entertainment, og derfor kan Finanstilsynets sigtelser mod underholdningskoncernen og bankerne FIH Erhvervsbank og Capinordic meget vel være en prøvesag, der skal skabe klarhed over reglerne på området. Sådan lyder det fra professor i selskabsret på CBS, Caspar Rose.
01. september 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Guldprisen stiger både i modvind og medvind, og siden kontrainvesteringer så dagens lys i juli 2006 hos Maj Invest, er guld steget 200 pct. Alligevel vælger investeringsforeningen nu at gå mere defensivt til værks.
31. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det kan blive en vurderingssag, om Parken Sport & Entertainments tidligere formand, Flemming "Don Ø" Østergaard, og tidligere direktør, Jørgen Glistrup, har begået manipulation, som de er sigtet for. Det forklarer Caspar Rose, børsretsekspert ved CBS.
31. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "De forbud, man gennem tiderne har haft mod shorthandel i udlandet, er relativt hurtigt blevet fjernet igen. En række undersøgelser peger på det gavnlige i at have shorthandel på et aktiemarked," skriver Bjørn Sibbern, administrerende direktør for Nasdaq OMX i København.
31. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske analytikere rammer oftest forkert Af Ritzau Finans Relateret indhold Borsen.dk 12:24 Aktiefest i håb om lave renter 11:39 Danske aktier jubler over BNP-tal 10:12 Aktier: C20 tæt på højeste niveau i to uger 13:33 Danske aktieanalytikere er mindre træfsikre end deres svenske kollegaer, og deres prognoser rammer ikke engang plet hver anden gang. Det fremgår af en undersøgelse fra Nordnet, der har set nærmere på analytikernes estimater og sammenlignet med de faktiske regnskabsresultater i en række af de mest omsatte danske, børsnoterede selskaber.
18. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finansmanden Klaus Riskær Pedersen mener, at finanssektoren tager befolkningerne som gidsler med handler, der ikke har noget med virkeligheden at gøre. Han vil derfor indføre skat på handler (den såkaldte Tobin-skat), for at stoppe spekulation.
16. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investorlegenden Warren Buffets selskab, Berkshire Hathaway, har udnyttet den seneste tids fald i aktiemarkederne til at købe stort op i finanskoncernen Wells Fargo. "Jeg kan godt lide at købe på udsalg," lyder kommentaren fra Warren Buffett.
15. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Vi er alt for dårlige til at forhandle med banken, når den for eksempel skruer gebyrerne i vejret eller hæver renten på boliglån. Dermed er vi som forbrugere selv skyld i, at det er os, der kommer til at betale prisen i krisetider, hvor banker og andre finansielle virksomheder vælter ekstra omkostninger over på kunderne. Og netop nu er det oplagt at forhandle med banken. 60 ud af 122 danske banker har nemlig hævet renterne for blandt andet boliglån, forbrugslån og lønkassekredit de seneste tre måneder.
10. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Jeg vil gerne høre om den finansielle situation, men spar mig gerne for bankfolk, hvis job afhænger af det, de udtaler sig om, der bliver brugt som eksperter. (...) Seniorstrateg, senioranalytiker - kært barn har mange navne. Men ekspert er altså ikke et af dem," skriver bloggeren Lars K. Jensen.
02. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Med den rigtige investeringsstrategi for dine aktier, kan du minimere tabene, når den næste krise slår ned. Se de syv bedste strategier.
02. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den markante nedtur for Pandora og Cimber Air svækker i alvorlig grad de danske og udlandets tiltro til kommende børsintroduktioner. "Det, vi har oplevet i Pandora og Cimber Sterling, gør det i den grad vanskeligere at få børsintroduceret selskaber i København. Det får måske selskaberne til at genoverveje planer om en børsnotering, og det fører måske ligefrem til, at man ikke skal sætte næsen op efter flere børsnoteringer lige foreløbig,” siger aktieanalysechef Bjørn Schwarz i Sydbank.
01. august 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Hvis jeg sad som investor, ville jeg klart foretrække at investere mine penge i en udenlandsk bank med en eller anden form for statsstøtte. Der er næsten statsgaranti for, at man ikke taber penge i andre lande, modsat i Danmark," siger Johnny Madsen, Dansk Formue- og Investeringspleje.
29. juli 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Meget tyder på, at den amerikanske økonomi går en svær tid i møde, hvad enten man betragter USA's situation som fortsættelsen af én lang recession, eller som et såkaldt 'double dip'. På websitet 24/7 Wall Street kan man læse 10 tegn på, at USA er på vej ind i et double dip.
28. juli 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ratingbureauet Standard & Poor's mener ikke, at den danske bankkrise er ovre, men at yderligere op til 15 danske banker kan krakke på grund af dårlige lån til ejendoms- og landbrugssektorerne.
26. juli 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynets stærkt forsinkede redegørelse om forløbet op til Amagerbankens overdragelse til Finansiel Stabilitet får nu en ny forventet ankomsttidspunkt. Det sker via økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der i en mail til FinansWatch skriver, at redegørelsen nu kan ventes i løbet af august.
27. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: EU kan ende med at indføre en skat på finansielle transaktioner. Idéen, der også er kendt som Tobin-skat, er lagt på bordet under udarbejdelsen af EU's budget for 2014-2020. Det skriver Bloomberg.
27. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aktionærerne i Aarhus Lokalbank må mandag holde tungen lige i munden mens aktien svinger voldsomt op og ned.
27. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Krakket i Fjordbank Mors har udløst en stribe af meddelelser fra branchekollegaerne. Gennem Garantifonden for Indskydere og Investorer, GII, hæfter hele branchen for et estimeret tab på 1,3 mia. kr.
22. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Forbrugertilliden tynges af politikernes snak, og klimaet er generelt dårligt for forbrugeroptimismen, mener flere bankanalytikere.
21. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tilliden er helt væk, og prisen for at forsikre sig mod et økonomisk sammenbrud i Grækenland er skyhøj. Markedet er for alvor ved at miste tiltroen til, at Grækenland kan ride stormen af og undgå en statsbankerot. Sent mandag overhalede det gældstyngede sydeuropæiske land selveste Venezuela som den nation, hvor det er dyrest at forsikre statsobligationer.
21. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Skat udgør retssikkerhedsmæssigt problem med utallige uretmæssige opkrævninger, mener ekspert. Skat har skaltet og valtet med fagligheden i forbindelse med omstruktureringer i de seneste år, og det har resulteret i et boom i skatteankesager. Sådan lyder vurderingen fra en af Danmarks mest erfarne skatteprocesadvokater.
20. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Med krisen i Grækenland som den altafgørende europæiske usikkerhedsfaktor trækker det op til store udsving på aktiemarkedet. Nordea peger i en minianalyse på syv aktier, der i en turbulent tid kan give stabilitet i aktieporteføljen.
17. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Lige nu har vi en rigtig ubehagelig cocktail af mange risikofaktorer, der rotter sig sammen," siger chefrådgiver i Nordea, Michael Borre med henvisning til at en stribe af dårlige nøgletal fra USA og problemlandene i Eurozonen.
17. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Man har lært af finanskrisen, at hvis ingen træder til, kollapser det - i dette tilfælde Grækenland - derfor ser vi nu at politikerne hjælper til," siger chefanalytiker i Danske Bank, Allan von Mehren.
16. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investorer spekulerer i stor stil på gældskriselandenes bankerot. De såkaldte Credit Default Swaps er nået det højeste niveau nogensinde for både Grækenland, Irland og Portugal.
16. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nervøsiteten på de finansielle markeder er til at føle på. Rentemarkederne er usikre, olien- og euroen falder, og så er samtlige aktier i C20-indekset i rødt.
16. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Går Grækenland bankerot, vil det minde om Lehman Brothers krak i 2008, der trak os alle ned, mener professor.
14. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Gennem det seneste års kortvarige nedture på aktiemarkedet har der været tale om hurtige kursfald, og aktierne er hver gang kommet hurtigt tilbage i nye højder. Denne gang er det markant anderledes: Der er tale om en stille aktienedtur, som ikke bliver drevet af enkeltbegivenheder, men af den overraskende stærke globale økonomiske opbremsning. Og der er meget, meget stærke kræfter bag nedturen, som især bliver drevet af de konjunkturfølsomme aktier. Og intet tyder på, at det stopper her, skriver AktieUgebrevet.
14. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Usikkerhed og nervøsitet for dobbeltdip kommer til at præge aktiemarkedet de næste 3-6 måneder, hvor aktiemarkedet vil bevæge sig sidelæns. Bekymringer om opstramninger og ændret finanspolitik vil være hovedtemaet. Virksomhederne er dog sundere end i 2008, så Danske Bank forventer frisk optimisme i 2012. Samtidigt anbefaler banken en overvægt af defensive aktier og chefstrateg Morten Kongshaug giver Danske Banks bud på hvilke defensive aktier, den finder interessant.
10. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bundkraft. Vestas-aktien synes uden bund for øjeblikket. Tillidskrisen mellem Vestas-topchef Ditlev Engel og aktiemarkedet fortsætter for fuld kraft, og aktien er nu på det laveste niveau i fem år.
10. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Frankrig og Tyskland har suspenderet brug af den storsælgende diabetes 2-pille Actos fra det japanske medicinalselskab Takeda Pharmaceuticals, skriver nyhedsbureauet Dow Jones. Beslutningen kommer, efter at et fransk studie af offentlige forsikringsoplysninger har bekræftet en lille, øget risiko for blærekræft hos patienter behandlet med Actos.
08. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Satellitkommunikationsvirksomheden Thrane & Thrane levede fuldt og helt op til årets forventninger i 2010/11. Og set over en bred kam, er koncernens nu tættere på at nå de økonomiske mål idet overskudsgraden er ved at være tæt på målsætnignen.
07. juni 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ægteparret Gitte og Ole Fausø mistede en kvart million kroner, da DiBa investerede deres penge. De har netop fået Pengeinstitutankenævnets ord for, at de har fået dårlig formuerådgivning i den Næstved-baserede bank. Og ankenævnet pålægger banken at erstatte ægteparrets tab. Men DiBa nægter at følge ankenævnets afgørelse.
31. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens næststørste vindmølleproducent, kinesiske Sinovel, får et løft på omkring 9 pct. på børsen i Shanghai. Baggrunden er en artikel fra Xinhua News Agency, der mandag skrev, at Sinovel har introduceret en mølle på 6 megawatt til brug såvel på land som til vands, refererer Bloomberg News.
31. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det danske bruttonationalprodukt BNP faldt overraskende 0,5 pct. i første kvartal, og dermed er Danmark i recession, idet det er andet kvartal i træk, at BNP falder. I fjerde kvartal faldt BNP 0,4 pct.
31. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Inflationen faldt til 2,7 procent i maj, hvilket skal ses mod 2,8 procent måneden før. Faldet overraskede markedet, der havde forventet en inflation på 2,8 eller 2,9 procent. Inflationstallet for maj er dog et midlertidigt resultat udarbejdet af Eurostat.
31. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Amerikanske Walmart er presset af den økonomiske nedgang på hjemmebanen, og derfor er man nu i fuld gang med at åbne et kontor i London for at foreberede et indtog i Europa.
31. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den danske økonomi er i recession, og det er dårligt nyt for de investorer, der har sat pengene i mindre danske virksomheder. "Hvis man skal se investeringsmæssigt på det, så er der tale om virksomheder, der ikke tager del i, eller drager fordel af, den globale udvikling. Tværtimod så hænger selskabernes succes i høj grad sammen med privatforbruget indenfor landets grænser," skriver chefstrateg i Danske Bank Private Banking, Anders Nellemose, i et notat.
31. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynets redegørelse om forløbet op til Amagerbankens overdragelse til Finansiel Stabilitet bliver ikke færdig i maj som bebudet. Heller ikke Rigsrevisionens undersøgelse af Finansiel Stabilitet bliver færdig til tiden.
30. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Novo Nordisks diabetes 2-middel, Victoza, kan muligvis bruges til behandling af Alzheimers sygdom. Det mener et hold af forskere på University of Ulster i Nordirland, som ifølge avisen Belfast Telegraph, vil bruge de næste par år på at undersøge, hvordan Victoza i bedste fald kan hjælpe Alzheimers-patienter.
30. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Hvis vi kigger på Petrobas samlede investeringsplaner, som er i nærheden af 221 mia. dollar, er den her ordre jo bare en lille brik. Og hvis vi kigger på, hvad de skal bruge af fleksible rør fremover, har vi en klar forventning om, at Petrobas vil trække en hel del mere end de 50 pct., som foreløbig er sikret," siger Thomas Hofman-Bang til Børsen.tv. Flexibles er i mål i forhold til NKTs strategiske 2015-mål for hele koncernen.
30. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Når jeg gør værdien af NKT op på de forskellige forretningsområder, så ligger værdien af Flexibles omkring de 15 procent af NKT, hvis Flexibels kan levere i den høje ende af forventningerne, så ligger der en lille 50 kroners penge i det, og det synes jeg er for tidligt at regne ind i kursen," siger Sydbanks Jacob Pedersen blandt meget andet i dette interview.
30. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Alene den administrerende direktør, Tom Knutzen, og finansdirektøren, Søren Bjerre-Nielsen, scorer 92,8 millioner kroner tilsammen.
24. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Det er klart, at Cimber balancerer på en knivsæg i øjeblikket og er hårdt presset," siger senioranalytiker Jacob Pedersen, Sydbank.
23. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ændrede skatteregler betyder at visse investorer skal efterbetale store beløb. De skal nemlig betale topskat af deres gevinster, selv om de kun får fradrag i bunden, hvis de har lidt tab.
23. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Novozymes tror på enorme vækstmuligheder på det kinesiske marked over de kommende år, Og vækstraterne vil ligge langt over, hvad der ses i andre dele af verden. Novozymes sidder på 40 procent af markedet i Kina og kunne tage de 40 procent af markedet, de lokale producenter sidder på her og nu, hvis det ville, men det går ikke i hak med den måde Novozymes driver forretning på, siger koncernchef Peder Holk Nielsen blandt andet i interviewet.
19. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank giver hans bud på, hvorfor markedet sender Pandora-aktien i så stejlt et fald.
19. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Grækenland er dømt til at gå statsbankerot. Selv hvis grækerne får en ny gigantisk lånepakke, vil landet ikke være i stand til at kæmpe sig ud af problemerne. Dermed er en nedskrivning af gælden før eller siden uundgåelig.
19. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Råvarepriser er interessante som økonomisk indikator, blandt andet fordi de afspejler en kombination af spekulative kræfter og underliggende fundamentale kræfter i balancen mellem udbud og efterspørgsel.
19. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Indtil videre har EU besluttet at holde hånden under private statsobligationsejere frem til 2013, men Angela Merkel forsøgte forgæves sidste år at presse en gældsrestrukturering igennem allerede gældende for 2011.
19. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pandora-aktien rasler ned efter dagens regnskab, der i den grad skuffer investorernes forventninger. Alligevel er Pandoras topchef Mikkel Vendelin Olesen fuldt tilfreds.
19. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Pandora-aktien pisker ned i dagens handel og har tabt over 20 pct. i markedsværdi. Dermed er det tid til at gå mod strømmen, slå til og købe smykke-aktien, mener analytiker.
18. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Officielt har færøske BankNordik og Jyske Bank budt på Amagerbanken, men formentlig er der flere bejlere om banken. "Der er formentlig tale om en håndfuld bydere, hvoraf der kan være tale om konsortier, hvor flere finansielle virksomheder er gået sammen om at byde på Amagerbanken," siger Børsens finansredaktør Morten Jeppesen.
18. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Luftfartsselskabet Cimber Sterling er i så store problemer, at de igangværende forhandlinger med mulige finansielle og industrielle investorer om selskabets fremtid kan ende med hvad som helst. Det erkender administrerende direktør Jacob Krogsgaard over Ritzau Finans, efter at selskabet tirsdag igen må nedjustere forventningerne.
18. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mandag sluttede spekulationerne omkring fremtiden for Danisco. Nordea anbefaler at investere provenuet i Christian Hansen, Novo Nordisk og Thermo Fisher. Det er alle selskaber med lidt de samme karakteristika som Danisco. "Det er svært at finde selskaber, som er direkte sammenlignelige med Danisco. Men et af de kriterier, som vi syntes er meget kendetegnende for Danisco, er evnen til at generere en langsigtet stabil vækst og således være upåvirket af konjunkturmæssige udsving," skriver Nordea.
12. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kampen om Danisco fortsætter dag for dag op til udløbet af Duponts købstilbud på fredag. Nu melder Barclays Capital sig som ny storaktionær i Danisco med over 5 pct. af aktierne.
11. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Spekulation. Den amerikanske hedgefond Elliott Associates står til kæmpegevinst på opkøb af Danisco-aktier. Det er nemlig fuldt lovligt, hvis DuPont efter buddets udløb køber Elliott ud til en højere kurs end de øvrige Danisco-aktionærer får.
11. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: A.P. Møller-Mærsk tog markedet på sengen og leverede et markant større overskud end ventet. Det føles "rigtig godt", fortæller en grinende topchef i koncernen, Nils Smedegaard Andersen.
11. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Modekoncernen IC Companys kom hæderligt ud af første kvartal, men for hele året venter topchefen Niels Mikkelsen at nå den største omsætning nogensinde. Og der er også mulighed for at nå et rekordresultat.
10. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Børsmarkedet kommer til at opleve flere af de såkaldte 'Flash Crash', hvor markedet styrtdykker på få minutter. Følgerne kan være katastrofale. Det varslede den engelske professor Dave Cliff under Børsmæglerforeningens årlige seminar.
10. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Den tyske eksport har sat ny historisk rekord med 98,3 mia. euro i marts. Eksporten er steget med 7,3 procent i forhold til februar og er steget med cirka 30 procent efter bundniveauet under finanskrisen. Den tyske økonomi er så stærk, at en analytiker svinger sig helt op til at tale om et kommende gyldent årti for Tyskland.
09. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Elliott Associates går efter struben på DuPonts opkøbsforsøg af Danisco med erhvervelsen af ikke mindre end over 10 pct. af aktiekapitalen.
07. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kim Jensen tabte en formue, da banken foreslog en 'sikker' investering i schweizerfranc. Han ville egentlig bare lægge sit realkreditlån om. Men da han gik ud ad filialdøren i Spar Nord i Horsens, var det med en enorm risikabel valutaspekulation under armen, som endte med et tab på 410.000 kr.
07. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Amatører, som spekulerer for lånte penge i råvaremarkedet, dannede grundlaget for torsdagens kollaps i råvaremarkedet, mener den norske råvareekspert og fondsforvalter Peter Warren.
05. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Molycorp er Amerikas største udvinder af sjældne metaller. Her interviewes selskabets topchef, Mark A. Smith om fremtiden for de sjældne metaller, der blandt andet bruges i batterier og vindmøller. Kina stod tidligere for næsten hele verdens produktion af sjældne jordmetaller, men har begrænset eksporten i flere omgange, hvilket fik prisen på enkelte sjældne jordmetaller til at stige fire gange i 2010.
05. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Nordea Markets anbefaler fortsat ikke at samle Vestas aktien op, da det ikke vurderes, at forholdet mellem risiko og afkast er attraktivt.
05. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: George Soros' fond trækker sig fra guld, det tolkes blandt andet som, at frygten for inflation og deflation er mindsket hos George Soros' team.
05. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jesper Poll, der er porteføljebestyrer hos Danske Capital, der indtil videre ejer 1,4 pct. af Danisco, er overbevist om, at DuPont opnår mindst 80 procent af aktiekapitalen i Danisco. Det er mere tvivlsomt, at DuPont når 90 procent. DuPonts CFO, Nicholas Fanandakis, har tirsdag udtalt, at så mange som 10 institutionelle investorer er gået med på det nye bud på 700 kr. per aktie, fremgår det også af artiklen.
04. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: LD Invests Seniorporteføljemanager kalder DuPonts nye bud på 700 kr. per aktie for hæderligt og anbefaler, at man accepterer tilbuddet.
04. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet afviser at have været med til at vildlede Amagerbankens tidligere aktionærer til at investere i en på forhånd dødsdømt bank.
04. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Gruppen af tidligere aktionærer i Amagerbanken har nu samlet næsten 200 aktionærer, som sammen skal stable et søgsmål på benene. Det skal give dem erstatning for tabene på bankkrakket. "Vi er tæt ved 200 henvendelser, og de virker gennemgående kompetente alle sammen. Langt de fleste ligger inden for de rammer, som vi har sat op, så over 150 af dem opfylder kriterierne," siger Jens Hintze, talsmand for gruppen af aktionærer.
02. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 8. maj 2011 er sidste frist for at anmelde krav mod Amagerbanken for dårlig investering eller rådgivning. Hvis ikke fristen overholdes, kan kravet være mistet over for den nye bank, Amagerbanken af 2011.
02. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jyske Bank overvejer at afgive købstilbud på den sunde del af Amagerbanken eller dele heraf. Det fremgår af dagens regnskab fra banken. På opfordring fra Finansiel Stabilitet har Jyske Bank analyseret og vurderet de sunde dele af Amagerbanken (Amagerbanken af 2011 A/S), lyder det. "Vi overvejer at afgive købstilbud på Amagerbanken eller dele heraf til Finansiel Stabilitet. Et eventuelt bud skal være Finansiel Stabilitet i hænde 9. maj," forklarer Anders Dam, der er ordførende direktør i Jyske Bank.
02. maj 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Trods kæmpetab fra Amagerbankens krak er Karsten Ree stadig milliardær - lidt endnu. "Jeg mener, at min egenkapital på papiret er 1.073 mio. kr. Så jeg er stadig milliardær, indtil jeg har brændt de sidste 73 mio. kr. af," siger Karsten Ree.
30. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Efter Dupont har hævet buddet til 700 kr. pr. aktie behøver de private investorer i Danisco ikke længere tøve, mener man i Sydbank. Fredag hævede amerikanerne buddet på den danske enzymgigant med 5,3 pct. til nu 33,4 mia. kr. Det svarer til en hævelse på 35 kr. til nu 700 kr. pr. aktie. "Det er en attraktiv pris," siger analytiker Morten Imsgard, der mener, at flere aktionærer nu vil takke ja til tilbuddet fra Dupont.
29. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: På trods af, at alle venter på en udmelding fra ATP, nægter den danske pensionskasse at afsløre sin holdning til købstilbuddet på Danisco før til aller sidst.
27. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ved at sende et åbent postkort til samtlige aktionærer, har Danisco og den amerikanske bejler DuPont skabt vrede i aktionærkredsen. Eksperter er i tvivl om lovligheden af kortet.
27. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En IR-chef i A.P. Møller - Mærsk har tilsyneladende delt insiderinformationer ud til børsmæglerselskabet SEB Enskilda. Men begge afviser, at SEB's påfaldende detaljerede oplysninger skulle være resultat af insider-information. "Sagen om Mærsk-gruppens temmeligt lemfældige holdning til børsloven tyder på, at der er behov for om end ikke konkrete lovmæssige opstramninger, så i hvert fald opstramninger af praksis med, hvad der flyder af kurspåvirkende oplysningerm," skriver erhvervsbloggeren Jens Chr. Hansen. Se også hele SEB-analysen om Mærsk og SEB's reaktion på kritikken nederst i bloggen.
24. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: A US hedge fund opposed to DuPont's $6bn takeover of Danisco has raised its stake in the Danish food and enzyme maker days before the tender offer expires, increasing doubts over the likelihood of the deal going through. Elliott Associates declared it now owns 4.9 per cent of Danisco, up from 1.2 per cent in February, and predicted that DuPont would fall short of the 90 per cent acceptance level set as a condition for completing the deal when the offer expires on Friday. Elliott accused Danisco's board of "a shameful betrayal of shareholders' interests" for recommending the DKr665 per share cash offer, which the hedge fund says is too low.
20. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det danske aktiemarked er blandt de dyreste på verdensplan, og netop derfor risikerer kurserne på fondsbørsen i København ifølge eksperter at komme under massivt pres, hvis der opstår uro på finansmarkederne. Danske aktier er nogle af de dyreste i verden, og det gør markedet herhjemme særligt sårbart, hvis der opstår turbulens på finansmarkederne. Det skriver dagbladet Børsen.
20. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der tidligere har været utilfreds med DuPonts bud på 665 kr. pr. aktie, åbner af frygt for eventuelt kursdyk døren for et hurtigt salg af Danisco til den amerikanske kemigigant. Men analytiker mener, at det er sandsynligt, at DuPont hæver sit bud markant. "Danske investorer har fået blod på tanden, og de holder på deres aktier i forsøg på at få en højere pris fra DuPont," siger aktieanalytiker Frants Høyer fra den norske investeringsbank ABG Sundal Collier.
20. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De danske aktier ligger fladt siden årsskiftet. Alligevel venter kapitalforvalteren Threadneedle, at aktierne vil stige med 10-15 pct i år. Direktør Nina Movin mener, at Novo Nordisk sagtens kan hente yderligere kursstigninger, og i udlandet peger hun på BP som et billigt køb.
20. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmarks største pensionskasse, PFA Pension, melder sig nu villig til at sælge sine aktier i Danisco. Dermed er endnu en af storaktionærerne klar til at acceptere det bud, som den amerikanske gigant Dupont har fremlagt på den danske ingrediensvirksomhed. "Vi er positive over for, at der sker en ændring i ejerkredsen i Danisco og mener at buddet ligger indenfor et område, som vurderes som fair," siger Jesper Langmack, direktør i PFA Kapitalforvaltning.
18. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aktieugebrevet ser 80 pct. sandsynlighed, at Dupont øger sit tilbud til Daniscos aktionærer med 10-20 pct.
15. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: På hjemmesiden borneopsparing.dk lover firmaet 'Professionel Børneopsparing' afkast, der er tre gange så høje som almindelige børneopsparinger. Bag 'Professionel Børneopsparing' står Kenneth Lindskov, hvis eneste økonomiske uddannelse er HD første del. "Jeg synes, det vil være ravende sindssygt at overlade ham en krone," siger professor Michael Møller fra CBS. "Omkostningerne er skyhøje, Jeg har aldrig set noget, der var dyrere," siger cheføkonom Carsten Holdum fra Forbrugerrådet. Forbrugerombudsmanden undersøger nu firmaet.
15. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Antallet af investorer, der spekulerer i et forestående kursfald i Vestas ved at købe aktien for at låne den ud, er på få dage blevet alarmerende. Her til formiddag lyder antallet af udlånte Vestas-aktier på 30 mio. styk efter en brat stigning i såkaldt "shortede" aktier de sidste to uger. Det lugter af rekord, og investorerne lugter blod.
14. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Flere tusinde danskere får hvert år rundbarberet deres tvungne pensionsopsparinger, fordi omkostningerne til at administrere dem ligger på et højt niveau. Værst ser det ud for de 17.000 danskere, der sparer op i Finanssektorens Pensionskasse. Her udgjorde omkostningerne til administration sidste år 2.422 kr. pr. medlem. Det er næsten otte gange mere end i Industriens Pension, som med omkostninger på 316 kr. pr. medlem er landets billigste pensionskasse.
14. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tusinder af investorer bliver nu prikket på skulderen af Skat, som savner skat af gevinsten på såkaldte nul-procents obligationer, som i stedet for en rentegevinst kun giver afkast af kursstigninger. Det betyder, at der ikke skal betales skat af afkast løbende men derimod af hele gevinsten, når obligationen sælges eller indfries, så kursgevinsten realiseres. Men Skat anslår på baggrund af en undersøgelse fra tidligere år, at omkring tre ud af fire ikke selvangiver deres gevinst, selv om de udtrukne obligationer sidste år har givet en samlet fortjeneste på over en kvart milliard kroner.
12. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv om Pengeinstitutankenævnet i november fordoblede antallet af sagsbehandlere med ansættelsen af tre nye jurister, er puklen af klagesager fortsat meget stor. Reelt tager det over et år at få en sag behandlet hos Pengeinstitutankenævnet, hvilket nævnets direktør, Thomas Brenøe, selv betegner som ikke tilfredsstillende. Det skriver Nyhedsbrevet Finans, der udgives af fagforeningen Finansforbundet.
08. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv om Børsen ligger et stenkast fra Christiansborg, er der ikke mange aktiehajer blandt regeringens ministre. Statsministeriet har netop offentliggjort samtlige ministres private økonomiske interesser, og blot 7 ud af de 18 ministre har investeret penge i aktier, hvis man ser bort fra de penge, de har stående i forskellige pensioner. Tættest på en aktiehaj kommer passende nok landets økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), som har for 1.098.869 kroner aktier i selskaberne A.P. Møller - Mærsk, fødevarekoncernen Christian Hansen Holding og Apple Inc. Se alle ministrenes aktier her.
06. april 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske Banks emission for 20 mia. kr. blev fuldtegnet. Kun 0,2 pct af aktionærernes tegningsretter blev ikke udnyttet.
30. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Computerprogrammer foretager omkring 66 procent af handlerne på amerikanske børser og omkring 40 procent af handlerne på europæiske børser. Fagforeningsbladet for de it-profesionelle - Prosabladet - ser i et stort tema nærmere på tekonologien bag den såkaldte "high frequency trading".
24. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hans Gregersen, Nordea-analytiker og tidligere investor relations-chef i Danisco, vurderer i en ny analyse, at Danisco kan være meget mere værd end det afgivne købstilbud fra amerikanske Dupont. Analytikeren fra Nordea - den bank, der samtidig rådgiver DuPont i handlen - har værdiansat Danisco ud fra to forskellige metoder: En såkaldt sum-of-the-parts-vurdering (der værdiansætter hver enkelt enhed i Danisco ud fra den værdi, den ville have, hvis enheden blev udskilt og solgt) prisfastsætter Danisco til 757 kr. pr. aktie. En såkaldt discounted cash flow-vurdering (der fastsætter nutidsværdien af forventede fremtidige pengestrømme i Danisco) får Nordea til at værdisætte Danisco til 973 kr. pr. aktie. Det er henholdsvis 14 og 46 procent over købstilbuddet på 665 kr. pr. aktie.
21. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: I de seneste fire uger har Danske Bank-aktien klaret sig ca. 10 pct. bedre end både Nordea og Sydbank - og 17 pct. bedre end eksempelvis Deutsche Bank. Det får Aktieugebrevet til at stille spørgsmål ved, om aktien holdes kunstigt oppe. "Vi finder denne udvikling overraskende, fordi den betyder, at Danske Bank helt har undgået det kursfald, som de seneste 2-3 uger har ramt næsten alle bankaktier på grund af den øgede usikkerhed i Saudi Arabien og begivenhederne i Japan. Vi kan ikke udelukke, at en del af forklaringen er noget, der godt kunne ligne støtteopkøb i Danske Bank-aktien," skriver ugebrevet.
18. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det, der kan blive Danmarkshistoriens næststørste virksomhedssalg, tegner til at blive en gyser. Et stærkt kvartalsresultat og endnu en opjustering fra Danisco bestyrker de investorer, der modsætter sig den amerikanske industrigigant Duponts bud, i at det danske selskab er mere værd end de 36 mia. kr., Dupont byder. "Det er vand på vores mølle. Vi føler ikke noget pres for at sælge dette selskab. Det er en god sektor at være i, der er betydelig fremdrift, og Danisco er i bedre gænge, end det har været i længe," siger Karsten Søndermølle, der er portefølgemanager i kapitalforvalteren SEB Asset Management, som for længst har afvist Duponts bud på 665 kr. pr. Danisco-aktie.
17. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Siden tilbuddet om at overtage Danisco for 36 mia kr. kom fra Dupont tilbage i januar, har 10.000 danske, mindre aktionærer solgt ud af Danisco-aktien, det oplyser adm. direktør Tom Knutzen.
17. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er ingen overraskelse, at Danisco har leveret et resultat over analytikernes forventninger. Sådan udtrykker bestyrelsesformand og administrerende direktør i Dupont, Ellen Kullman, det, efter Daniscos kvartalsregnskab.
15. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aktiehandlere trykker i øjeblikket på sælg-knappen i ren panik. Det mener chefstrateg i Bankinvest, Frank Velling. Istedet bør man som investor holde hovedet koldt og kigge mod alternative selskaber og sektoren for alternative energi kilder.
14. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Aldrig har der været så mange klagesager, hvor danske forbrugere føler sig dårligt behandlet i deres bank. Derfor har Forbrugerrådet indledt kampagnen "Anstændige Banker, Tak!" mod vildledning, gebyrmisbrug og skjulte priser.
11. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske skatteydere står til at få et tab på knap 7 mia. kr., bl.a. fordi Finanstilsynet trods gentagne undersøgelser af Amagerbankens udlånsbøger ikke formåede at finde de omfattende tab og nedskrivninger, der var på vej i den dødsmærkede bank. Et årvågent Finanstilsyn kunne også have bremset et ekstra tab på 900 mio. kr. til aktionærerne pga. et aktiesalg mindre end et halvt år før bankens kollaps. Morgenavisen Jyllands-Posten har gennemgået 93 af Amagerbankens største ejendomslån ud fra en hidtil hemmeligholdt liste. Den viser, at der trods Amagerbankens såkaldt konservative værdiansættelser af ejendomme kun var begrænsede sikkerheder bag bankens lån.
08. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Henrik Bjerre-Nielsen, der er direktør i Finansiel Stabilitet og tidligere chef for Finanstilsynet, bør være centrum for en omfattende undersøgelse af myndighedernes rolle i hele finanskrisen, mener eksperter og politikere. Flere eksperter og politikere kræver nu, at der nedsættes en kommission, der skal undersøge, hvad der foregik i Finanstilsynet under den tidligere direktør Henrik Bjerre-Nielsen op til og under finanskrisen.
08. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Investorerne bør maksimalt betale 110 kr. per aktie i børsnoteringen af ISS. Det vurderer Sydbank i en analyse, der understreger, at investorerne bør få væsentligt rabat.
03. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Omkring 150 udvalgte ISS-chefer kan se frem til en betydelig gevinst, hvis det lykkes at overbevise nye aktionærer om, at de skal betale 135 kr. for hver aktie, når selskabet børsnoteres den 18. marts. I bedste fald deler de brutto 500 mio. kr. - men fra dette skal der fratrækkes godt 180 mio. kr. som deltagerne har investeret i såkaldte programværdipapirer i opbygningsfasen.
02. marts 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De tidligere aktionærer i ebh bank træffer snart beslutning om eventuel retssag. Om det faktisk kommer til en retssag - eller planerne må opgives allerede på et forberedende stadium - afhænger af, om tilstrækkeligt mange vil indmelde sig og betale kontingent i den forening for tidligere ebh-aktionærer, som mødedeltagerne besluttede at stifte. Kontingentbetalingen skal betale for den indledende advokatundersøgelser, der er nødvendige for at vurdere muligheden for at vinde en erstatningssag.
28. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Verdens bedst kendte investor, Warren Buffet, ser lyst på fremtiden og konkluderer i sin årsrapport, at den bedste tid vil ligge i foran os. Det er ikke småting, når man tænker på, at hans selskab, Berkshire Hathaway, har givet et samlet afkast på 490.409 pct. siden 1965.
28. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Trods meget flotte væksttal i vores vigtigste nabolande, så hænger dansk økonomi fast i krisen. Væksten i dansk økonomi faldt med 0,4 pct. i fjerde kvartal, når der korrigeres for prisudvikling og sæsonbevægelser. Det var ventet, at bruttonationalproduktet (BNP) for 4. kvartal ville stige med 0,4 procentpoint, og det er første gang i 6 kvartaler, at der er negativ kvartalsvis vækst. Sammenlignes 4. kvartal 2010 med samme kvartal i det økonomiske rædselsår 2009, er der imidlertid en positiv vækst på 2,7 procentpoint.
24. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Fusionsbanken Fjordbank Mors er på flere fronter tæt på kanterne af Finanstilsynets faresignaler i den såkaldte tilsynsdiamant. Samtidig må banken nedskrive 3,4 pct. af udlånet. Af bankens første regnskab nogensinde kan man således læse, at summen af store engagementer, der maksimalt må udgøre 125 pct. af basiskapitalen, i dag ligger på 98 pct. Eksponeringen mod ejendomssektoren - der til sammenligning lå over 30 pct. i Amagerbanken inden krakket - ligger på på 19 pct. på Mors. Den post dækker sammen med landbrugssektoren over en stor del af bankens nedskrivninger og nærmer sig tilsynets øvre grænse på 25 pct.
18. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Dagbladet Børsen kan i dag afsløre, at værdiansættelserne af de ejendomme, der reelt førte til Amagerbankens konkurs, foregik på et både spinkelt og overfladisk grundlag. Afsløringerne chokerer flere eksperter. "Deres fremfærd er særdeles kritisabel. Det virker mere, som om Amagerbankens ledelse er gået efter nedskrivninger end en reel værdiansættelse," siger direktør Karsten Rasmussen fra KR Business Partner, der tidligere var partner og leder af afdelingen for fast ejendom i revisionsselskabet PricewaterhouseCoopers.
17. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Amerikanske Dupont får næppe fat i over 90 pct. af aktierne i Danisco med sit nuværende bud. Det viser en rundringning blandt store danske investorer, som Børsen har foretaget. Alt tyder på en forlængelse af budfristen.
16. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danmarks finansielle stabilitet er så truet, at det er nødvendigt at forbyde rentetilpasningslån og afdragsfrihed. Det mener professor Finn Østrup, Handelshøjskolen i København CBS, der i en videnskabelig artikel i Finans/Invest redegør for farerne ved de omstridte boliglån.
16. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske Bank vil søsætte en aktieemission på 20 mia. kr. for at få råd til to år før tid at betale sin gæld til skatteborgerne på i alt 26 mia. kr. "Staten bør sige nej tak til Danske Banks anmodning - uafhængig af kursen. Finansiel stabilitet opnås ikke ved, at Danske Bank får 20 mia. kr. ind fra aktionærerne og betaler 26 mia. kr. ud til staten," siger lektor Johannes Raaballe fra Institut for Økonomi på Aarhus Universitet. Han opfordrer Danske Banks bestyrelse til at rejse 26 mia. kr. til at indfri den hybride kernekapital og ekstra 26 mia. kr. til at styrke egenkapitalen - altså i alt bede aktionærerne om 52 mia. kr.
15. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finansiel Stabilitets to bestyrelsesmedlemmer blev præsenteret for Amagerbankens 50 største problemkunder allerede i juli. Den gamle bestyrelse appellerer nu til økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen om en objektiv og uafhængig undersøgelse af bankens konkurs.
14. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Ser man på de advokatundersøgelser fra Roskilde Bank, EBH Bank, Løkken Sparekasse, Capinordic Bank m.fl., som er offentliggjort, må der gå et gys igennem de centrale personer (bestyrelse, direktion, revision) i Amagerbanken, som nu står til at skulle igennem den store juridiske vridemaskine," skriver erhvervskommentator Jens Chr. Hansen.
09. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Landets største bank ligger tæt på bunden. Bortset herfra er de mindre danske banker samlet set blandt verdens mest solide. Og meget mere solide end de store danske og kollegerne i Norge, Sverige og resten af EU. Det viser Bankinfos analyse af soliditeten hos mere end 800 banker i hele verden.
09. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ny international forskning stempler Danske Bank som en af Europas særlig farlige banker. Farlig i den forstand, at bankens størrelse - flere gange større end det danske bruttonationalprodukt - og dens grænseoverskridende aktiviteter har den effekt, at problemer i banken kan rive tæppet væk under ikke blot dansk økonomi, men også under lande som Finland og Irland, og dermed medvirke til en ny finanskrise i hvert fald i Europa. Frygten for, at store europæiske banker som Danske Bank i fremtiden krakker, får nu et politisk flertal herhjemme til at kræve, at Danmarks største bank polstrer sig yderligere med et tocifret milliardbeløb - noget, der ifølge Finansrådet kan tvinge banken til at hæve sin udlånsrente med omkring 1 procent.
09. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Usikkerheden om Aarhus Lokalbank er nu så stor, at man som aktionær løber en kæmpe risiko ved at investere penge i banken. Der er en reel fare for, at banken vil gå konkurs. Men muligheden for et solidt afkast er bestemt også til stede. Det er dermed hævet over enhver tvivl, at man skal være i besiddelse af en høj risikovillighed, hvis man vil investere i banken. Det siger Thomas Berngruber, formueforvalter i Formuepleje.
03. februar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er ikke altid gratis at sætte sig godt til rette med en kop kaffe og få gode investeringsråd af sin bankrådgiver. I hvert fald hvis samtalen munder ud i, at du køber nogle investeringsbeviser. For lige så snart du investerer pengene i en investeringsforening, så tjener banken også penge. Det er bare ikke sikkert, at du ved det.
28. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "Vi kender ikke den nuværende ledelses betragtninger om, hvorledes perspektiverne tegner sig ved alternativerne til et salg til Dupont. Hvad er alternativerne og deres konsekvenser for aktionærerne og medarbejderne? (...) Derfor ville det være passende og foreneligt med regelret og lydefri adfærd både over for virksomhedens ejere og samfundet, hvis den siddende ledelse tog initiativ til en objektiv analyse af konsekvenser for såvel virksomheden som det danske samfund af salg stillet over for alternativerne," skriver forhenværende ambassadør, adjungeret professor ved CBS Jørgen Ørstrøm Møller.
28. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Kritikken er ramlet ned over investeringsforeninger i denne uge. Den dyre investor-mulighed møder skarp konkurrence fra børshandlede fonde (ETF'er), der er på vej på børsen i København. ETF-fondene er således klare rivaler til investforeningerne påpeger flere eksperter over for borsen.dk.
25. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Bankerne skal ikke have lov at kalde deres ansatte for rådgivere. Det mener de praktiserende advokaters brancheorganisation, Advokatrådet, som nu kræver et forbud. "Vores tilgang til det her er, at produktsalg og rådgivning ikke hører sammen. Hvordan kan man som forbruger stole på en rådgiver, som skal leve af det produktsalg, der ligger inde i rådgivningen. Det må være sådan, at en forbruger, som søger rådgivning, ikke risikerer at få skjult salg ind over," siger advokat Henrik Høpner, der er medlem af Advokatrådet, til dagbladet Børsen.
17. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danskerne har i årevis betalt milliarder af kroner til bankerne uden at få noget som helst for dem. Bankerne anbefaler nemlig systematisk deres kunder at spare op til pension i ordninger, hvor der sidder en dyr aktiehandler og køber og sælger i et forsøg på at slå markedet - selv om det er videnskabeligt bevist, at det i gennemsnit er en langt bedre forretning at vælge en billig ordning, hvor pengene typisk bliver stående i samme aktier og følger aktiemarkedets generelle udvikling.
16. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: En ny opgørelse fra ministeren viser, at staten indtil videre har haft udgifter til rådgivere, advokater, konsulenter med flere i forbindelse med bankpakkerne på 10,1 mio. kr. Heroverfor står så, at staten står til en indtægt på ca. 11 mia. kr. fra de samme bankpakker.
14. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "De sidste par måneder har budt på en række tankevækkende begivenheder i form af selskaber, som via fondsbørsen har hentet kapital - eller skal til at forlade fondsbørsen. Vi har således set et par børsintroduktioner i form af TDC og Zealand Pharma, hvor investorerne med god grund har kunnet føle, at de er blevet trukket rundt i manegen," skriver direktør Michael Voss, Fundamental Fondsmæglerselskab, i Dagbladet Børsen.
10. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Næsten alle banker er enige om, at 2011 bliver et rigtigt godt aktieår. Men for AktieUgebrevet virker det som verdens største bluff-nummer. Redaktør Morten W. Langer skriver, at meget tyder på, at de private investorer igen vil blive lokket ind i aktier på det maksimalt værste tidspunkt: "På den korte bane er aktierne ekstremt overkøbte, så markedet har virkelig brug for en korrektion. Spørgsmålet er, om vi kan slippe med en mindre korrektion ned, eller om de fundamentale økonomiske forhold forværres yderligere."
05. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Ingen går ram forbi ved Finanstilsynets seneste ordinære undersøgelser af pengeinstitutter. Det fremgår af den kvartalsvise redegørelse over Finanstilsynets inspektioner, hvor 4. kvartals resultater blev offentliggjort 3. januar. Læs her, hvilke banker og sparekasser, der der fået en røffel fra Finanstilsynet.
04. januar 2011 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Russiske aktier kan nu købes med en stor rabat, og samtidig er vækstudsigterne store, vurderer chefstrateg i Spar Lolland Nils Thygesen. Han anbefaler derfor i ugens aktietip på Børsen TV, at man sætter en del af sparepengene i russiske aktier.
28. december 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Tør du investere dine penge i globale aktier i 2011? Danske Banks chefstrateg giver her et bud på, hvordan aktiemarkederne rundt om i verden vil klare sig til næste år.
23. december 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er stor risiko for, at de mange investorer i investeringsforeninger, der køber virksomhedsobligationer, vil blive svært skuffede over deres afkast. Til gengæld tjener bankerne gode penge på produktet. Det skriver den uafhængige børsmægler - og konkurrent til bankerne - Dansk Formue- & Investeringspleje.
21. december 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: 2011 bliver et godt aktieår, lyder det fra analytikerne. Men hvilke sektorer og ikke mindst markeder er attraktive i året der kommer? Borsen.dk har spurgt nogle af landets eksperter.
20. december 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Danske pensionssparere, både private og gennem firmaordninger, kan se frem til langt bedre afkast på deres pensionsordninger, efter at der er udbrudt en regulær priskrig på pensionsmarkedet. Det skriver Økonomisk Ugebrev.
18. december 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: De professionelle investorer er kommet langt bedre ud af finanskrisen end "gør det selv"-investoren. Mens de private investorer knap har genvundet det, de tabte på deres investeringsbeviser under finanskrisen, tjener pensionskasser og virksomheder styrtende med penge. Private straffes for at gå i panik og sælge ud, når det går skævt, og købe for meget op, når først kurserne er steget.
16. december 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Jyllands-Posten og Dansk Aktieanalyse har netop kåret årets bedste investeringsforening. For fjerde gang på blot ni år løber ValueInvest med titlen. Hør porteføljemanager Klaus Petersen fortælle om hemmeligheden bag de succesrige investeringer.
15. december 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Det er ikke let at lave estimater for de børsnoterede virksomheders kommende regnskaber. Faktisk har analytikere med fokus på norske selskaber ramt forkert på estimatsiden i 6 ud 10 tilfælde under den seneste regnskabsrunde for tredje kvartal.
30. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "I de sidste fem år har jeg investeret i kinesiske selskaber. Og det er let nok. Mange er noteret på amerikanske børser og dermed underlagt strenge regler for regnskaber og gennemsigtighed. Her er tips om 3 aktier blandt flere, som jeg selv har købt og nyder godt af," skriver gæsteblogger Orla Schantz.
28. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: "I min tid som valutahandler sagde vi altid, at når taxa-chaufføren er positiv på pundet, er det nok på tide at komme ud. Sådan er det også med aktier. Når først alle kan se de skal op, er der ingen tilbage til at købe," skriver direktør og foredragsholder Jens Balle.
26. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Mange boligejere bliver bombarderet med tilbud om låneomlægning. Men hvordan er det nu, det hele fungerer. JPtv og boligøkonom Poul Gammelgaard gennemgår de gyldne regler for konvertering.
25. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Der er brug for flere udskiftninger i toppen af mange banker, hvis den finansielle sektor skal blive sund. Det siger professor på Handelshøjskolen Finn Østrup til DR.dk.
24. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Hvad enten de vil det eller ej, så må de danske bankchefer fremadrettet finde sig i at få udskudt en stor del af deres bonusubetalinger i årevis. Samtidig risikerer de at miste bonusaflønningen, inden den kommer til udbetaling. For ryger resultaterne i banken, ryger bonussen også. Det skriver dagbladet Børsen.
23. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Selv efter de seneste skattenedsættelser i 2009 har vi verdens næsthøjeste skat på den sidst tjente krone. Derfor gælder det om at udnytte alle chancer for skattefri goder og fradrag – og i nogen tilfælde skal du handle inden nytår. Magasinet Penge & Privatøkonomi har samlet nogle af de vigtigste råd.
20. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: JP/Politiken har lanceret webmediet Finanswatch, der skal være et nyt uafhængigt medie om og til personer og virksomheder i den finansielle sektor.
14. november 2010 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Finanstilsynet har afsløret, at den meget omtalte trafiklysordning for bankernes investeringsprodukter skal træde i kraft 1. marts 2011. Forslaget er for nylig sendt i høring, og her kan man således læse tilsynets forslag til, hvilke typer investeringsprodukter der skal mærkes med henholdvis den røde, gule eller grønne trafiklysfarve.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer