16. december 2020 kl. 16.29
Ambu-direktør: Her er vores største risiko i 2021
En af årets kursraketter, Ambu, holdt torsdag den 10. december sin årlige generalforsamling, hvor alle aktionærer var indbudt. Det skete digitalt i skyggen af Covid-19. Dansk Aktionærforening var med og stillede spørgsmål til ledelsen på de private investorers vegne.
Af Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening

Traditionen tro var der mange spændende ting på agendaen. Der var blandt andet stort fokus på Covid-19s betydning for selskabets forretning, og bestyrelsesformand Lars Rasmussen forklarede selv fra talerstolen, hvorfor han valgte at gå af efter anonyme påstande om inhabilitet og trussel om retssag tidligere på efteråret.  

 

Efter ledelsens beretning var det tid til spørgsmål fra aktionærerne. Ingen pensionskasser havde valgt at deltage med spørgsmål, så der var god tid til at besvare Dansk Aktionærforenings indlæg (efter 43 min). CEO Juan Gonzales kunne afsløre (efter 46.15 min), at den vigtigste risiko i 2021 set med hans øjne er, om markedet overhovedet er klar til at aftage de mange nye produkter, med andre ord om man lykkes med den aggressive vækststrategi i et marked, der er i udvikling.

 

På spørgsmålet om, hvorvidt Ambu har gode ledelseskandidater klar til at tage over fra den nuværende ledelse i fremtiden, svarede formand Lars Rasmussen (50 min 25 sek), at Ambu altid mangler gode ledelseskandidater, da man vokser aggressivt hele tiden, men at det er et relevant emne, som der skal fokuseres på i fremtiden. 

 

Trods Covid-19 var der tale om en velafviklet generalforsamling fra Ambus side. Men set fra Dansk Aktionærforenings side kan det undre, at ingen af de større pensionskasser deltog med indlæg. Det skyldes formentlig en kombination af, at de store investorer har bedre adgang til kaffemøder, end de private mindre investorer, og desuden at der ikke har været stor mediedækning på de digitale generalforsamlingerne i 2020.

 

Ambu bekræftede i øvrigt, at man næste år vil afvikle en fysisk generalforsamling, hvis det er muligt. Vi stiller som altid op og følger ledelsens beretning på de private investorers vegne! 

 

Du kan se uddrag fra generalforsamlingen her https://live.axion.dk/ambu/201209/dk/oie73m2.html

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: