19. november 2020 kl. 10.30
Nordnet børsnoteres i Sverige
Er du kunde hos Nordnet, har du mulighed for at tegne aktier, når handelsplatformen børsnoteres i Stockholm sidst i november. Men hvad siger man i Sverige om børsnoteringen?
Af Steen Bech Andersen, journalist og redaktør

Mange danske aktieinvestorer bruger Nordnet, og de får nu mulighed for at købe aktier i den svenskbaserede handelsplatform, når den noteres på børsen i Stockholm med første handelsdag den 25. november. Tegningsperioden løber frem til 23. november, og som noget specielt er det kun kunder hos Nordnet, der har mulighed for at tegne. Der kan afgives bud mellem 88 og 104 svenske kroner, og afhængig af efterspørgslen vil mellem 38 og 43 procent af aktierne blive solgt til nye investorer.

 

Af denne grund, og fordi Nordnet er en svensk aktie, har der været relativt begrænset opmærksomhed omkring børsnoteringen i Danmark. Men da mange medlemmer bruger Nordnet og derfor muligvis overvejer, om de skal deltage i børsnoteringen, har vi undersøgt, hvad vores svenske søsterforening siger til sagen.

Stærke nøgletal, men relativt høj pris

Redaktør Christoffer Ahnemark hos Aktiespararna fremhæver, at nøgletallene ser klart bedre ud nu, end da selskabet blev taget af børsen i 2016: ”Kundebasen er fordoblet siden 2016, og efter det exceptionelle år 2020 er indtægts- og resultattal rigtigt stærke.”

 

Han peger dog også på, at konkurrencen vil skærpes fremover, hvad der dog samtidig er til den almindelige aktieinvestors fordel. Største konkurrent i Sverige er Avanza, der også er børsnoteret, og som Christoffer Ahnemark umiddelbart ville foretrække: ”Det er glædeligt at Nordnet vender tilbage til børsen, selv om prisen er i den høje ende.”

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

  • Aktionæren 8/2020
    9.-12. november
  • Aktionæren 9/2020
    15.-18. december

 

 

 

Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: