Navnet Saab er mest kendt i forbindelse med biler, men det børsnoterede selskab omfatter i dag kun fly og militærudstyr. / Foto: Saab
Analyse: Den svenske producent af militærudstyr vil klare sig gennem krisen – og mere til – i kraft af sine lange kontrakter.
Investorviden: Tre nye selskaber er på vej mod First North børsen, og meget tyder på at flere vil følge inden for kort tid. Men hvordan vurderer du, om du skal gå med i en børsintroduktion og tegne aktier i det nye selskab?
Foto: Shutterstock
Investorviden: Umiddelbart skulle man tro, at en stærk økonomi betyder et stærkt aktiemarked: Det er lettere for virksomhederne at skabe vækst i indtjeningen, hvis samfundet er i vækst. Men økonomisk vækst forklarer kun en del af afkastet på aktier, og lande med høj vækst er derfor ikke altid det bedste sted at investere. Også andre faktorer spiller ind.
Aktieudsigten: Coronapandemien er aftagende i mange af verdens store økonomier, og det store spørgsmål er nu, i hvilket omfang aktiviteten vender tilbage efter genåbningerne - og om smittespredningen vil accelerere igen. Fokus kan også vende tilbage på handelskrigen mellem USA og Kina.
Investorviden: Verdens mest beundrede investor har benyttet forårets aktieuro til at at ændre i sin portefølje af børsnoterede aktier, men ikke på den måde, man skulle tro.
Foreningsnyt: I Dansk Aktionærforening følger vi tæt med i myndighedernes anbefalinger angående arrangementer, og opdaterer løbende vores tilbud, læs mere her

TEMA: Dansk Aktionærforenings modelporteføljer

Investorviden: Det er i et uroligt marked, at de aktive fonde skal vise deres værdi ved at udvælge de bedste aktier. Nogle aktive fonde skuffer slemt, mens andre klarer sig pænt. Men hvad bliver det samlede resultat?
Fundamental Portefølje: Heller ikke Fundamentalporteføljen er undsluppet coronakrisen. Trods kursfaldene holder Thorleif Jackson fast og peger endda på, at kursen på to af aktierne nu er ”hysterisk lav”. Læs hvilke, og se hvordan porteføljen har klaret sig under børsnedturen.

TEMA: Redskaber til teknisk analyse

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: