politik

21. januar 2021 kl. 14.42
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson kommer op i gear i løbet af den kommende uge med regnskaber fra C25-selskaber som Tryg, Ambu og Netcompany, der er ved eksamensbordet tirsdag, onsdag og torsdag.
19. januar 2021 kl. 10.12
Aktieudsigten: Flere amerikanske giganter rapporterer denne uge, blandt andre Procter & Gamble, Intel og IBM. I Danmark lægger Topdanmark ud som det første større selskab.
15. januar 2021 kl. 13.54
Aktieudsigten: I USA kommer regnskabsmeddelelserne ind i en lind strøm, mens vi i Danmark starter så småt med tal fra Topdanmark på fredag. Og så er der naturligvis overdragelse af præsidentembedet i USA onsdag.
Omvalget i Georgia er afgørende for en række danske aktier.
23. december 2020 kl. 12.00
Investorviden: Fremtiden for det danske aktiemarked – og mange andre finansielle markeder verden over – afgøres allerede den 5 . januar ved to omvalg i amerikansk delstat. Frank Hvid Petersen forklarer baggrunden, konsekvenserne og hvilke aktier, der især risikerer at blive ramt ved en demokratisk valgsejr.
23. december 2020 kl. 10.55
Aktieudsigten: Mutationer af coronavirussen har givet ny usikkerhed i aktiemarkedet, men ugen vil formodentlig være præget af lav handelsaktivitet. Hold øje med selskaber som Vestas og Simcorp, der ofte melder om store ordrer lige før nytår.
18. december 2020 kl. 11.27
Aktieudsigten: Der er udsigt til nogle stille dage på aktiemarkederne, hvor investorerne gør sig klar til julen og afslutningen på et turbulent år. På den danske scene er entreprenørkoncernen Per Aarsleff mandag parat med sit forskudte regnskab og dagen efter lander regnskabet fra Roblon.
15. december 2020 kl. 18.12
Aktieudsigten: Torsdag og fredag byder på få regnskaber, men udløb af amerikanske futures og optioner kan give store udsving i kurserne.
10. december 2020 kl. 13.09
Aktieudsigten: Brexit-forhandlingerne kommer til at fylde en del, og onsdag er der møde i den amerikanske centralbank. Tre mindre danske børsselskaber aflægger regnskab, mens de udenlandske børser kan byde på tal fra Fedex, Nike og Inditex.
07. december 2020 kl. 16.12
Aktieudsigten: Torsdag bliver ugens højdepunkt i kraft af mødet i Den europæiske Centralbank og de amerikanske sundhedsmyndigheders afgørelse af, om den første COVID19-vaccine kan tages i brug.
04. december 2020 kl. 11.29
Aktieudsigten: Der ventes kun få selskabsspecifikke nyheder denne uge, hvor mødet i Den europæiske Centralbank torsdag vil være i fokus. Samme dag afgør de amerikanske sundhedsmyndigheder om den første COVID19-vaccine kan tages i brug.
24. november 2020 kl. 16.32
Aktieudsigten: Det bliver en stille afslutning på ugen. I USA fejres Thanksgiving torsdag, og fredagen er derfor også kun en halv handelsdag på de amerikanske børser. Sæsonen for kvartalsregnskaber er afsluttet på udenlandske aktiemarkeder, og i Danmark synger den på absolut sidste vers. 
20. november 2020 kl. 10.29
Aktieudsigten: Rockwool leverer sidste C25-regnskab, og blandt sidepapirerne byder ugen på regnskaber fra blandt andre Nilfisk og RTX.
17. november 2020 kl. 12.08
Aktieudsigten: Efter onsdagens tal fra AP Møller - Maersk følger kvartalsregnskabet fra Maersk Drilling (The Drilling Company of 1972) fredag. Også Sanistål og Brøndby IF rapporterer sidst på ugen.
13. november 2020 kl. 11.05
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson er gået på hæld, og ugen byder kun på to regnskaber fra C25-selskaber: Royal Unibrew tirsdag og Mærsk onsdag. Fredag rapporterer borerigsselskabet Maersk Drilling, mens Brødrene Hartmann, NTG, Sanistål og U.I.E. også leverer regnskaber i løbet af ugen.
04. november 2020 kl. 15.12
Investorviden: Meget tyder på, at den kommende præsident ikke får magt som han har agt. Det reagerer aktierne positivt på, fordi aktierne godt kan lide et lammet Washington, vurderer chefstrateg.
30. oktober 2020 kl. 15.10
Investorviden: Danske medicinalselskaber og amerikanske tech-giganter vil have de bedste forudsætninger, hvis Donald Trump snupper fire år mere i det ovale værelse.
27. oktober 2020 kl. 12.04
Aktieudsigten: Novo Nordisk og DSV er nogle af de danske giganter, der rapporterer om tredje kvartal i de kommende dage.
5 danske aktietips til dig der tror på Biden.
27. oktober 2020 kl. 11.37
Investorviden: Selvom Donald Trump har været aktiemarkedets mand, siden han blev valgt som USA's præsident, er der en række danske aktier, der formentlig vil få det bedre, hvis Joe Biden vinder valget på tirsdag.
16. oktober 2020 kl. 12.04
Aktieudsigten: En række danske børsnoterede selskaber har i løbet af de seneste uger opjusteret forventningerne. Den udvikling kan fortsætte og investorerne bør fortsat være på vagt over for uventede meldinger.
Foto: Shutterstock
15. oktober 2020 kl. 11.33
Investorviden: Vi vil gerne fremme investorkulturen i Danmark. Det skaber arbejdspladser og understøtter viljen til at spare op og sikre egen forsørgelse. Så lad nu være med at ændre pensions- og skattesystemet hele tiden.
09. oktober 2020 kl. 11.16
Aktieudsigten: Investorerne får efter godt en måned uden nævneværdige regnskabsinput igen nyt fra den anden side af Atlanten, hvor storbanken JPMorgan vanen tro skyder regnskabssæsonen i gang. Tirsdag vil opmærksomheden for investorerne på børsen i København blive rettet mod periodemeddelelsen fra Demant, og Genmab-investorerne får salgstal for storsællerten Darzalex med regnskabspræsentationen fra Johnson & Johnson.
02. oktober 2020 kl. 11.45
Aktieudsigten: Nyheden om Donald Trumps smitte med coronavirus giver ny usikkerhed, men ellers forventes en stille uge. De kinesiske markeder har lukket til og med onsdag, og i Danmark ventes kun regnskaber fra Tryg og Chr. Hansen.
25. september 2020 kl. 12.11
Aktieudsigten: Den amerikanske valgkamp bliver for alvor skudt i gang med debatten tirsdag mellem præsident Donald Trump og udfordreren Joe Biden. Ugen byder på et par tunge amerikanske nøgletal i form af torsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse samt fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. Kina påbegynder torsdag sin ugelange Golden Week-ferie, og på den danske scene vil fokus være rettet mod regnskabet fra Bang & Olufsen.
24. september 2020 kl. 15.49
Foreningsnyt: Regeringen foreslår at lukke muligheden for at eje unoterede aktier gennem en aldersopsparing fra nytår. Dansk Aktionærforening er modstander af forslaget
Foto: Shutterstock
22. september 2020 kl. 08.44
Analyse: Fem skarpe strateger og investorer giver deres bud på, hvor aktierne skal hen efter præsidentvalget i november.
18. september 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Nike og Tesla kan løbe med opmærksomheden i stille uge. Nike rapporterer tirsdag og samme dag afholder Tesla sin med spænding ventede "batteridag". På det danske aktiemarked udsender Flügger, Dantax og AGF regnskabstal i ugens løb.
10. september 2020 kl. 11.39
Aktieudsigten: Ugens store begivenhed er den amerikanske centralbanks udmelding om renten onsdag. Desuden byder ugen på regnskaber fra flere mindre, danske selskaber og produktnyheder fra Apple.
08. september 2020 kl. 15.16
Aktieudsigten: Styrkelsen af euro - og dermed danske kroner - overfor dolaren er stoppet de seneste uger. Udviklingen i den nærmeste fremtid afhænger blandt andet af torsdagens rentemøde i ECB.
04. september 2020 kl. 10.54
Aktieudsigten: Der er stille på selskabsfronten, men næste uge kan alligevel blive interessant. Er sidste uges nedtur for teknologiaktierne starten på en nedtur, eller er der blot tale om en korrektion? Det amerikanske marked er lukket mandag, og største programsatte begivenhed er ECBs rentemøde torsdag.
31. august 2020 kl. 15.34
Aktieudsigten: Torsdag får vi muligvis indirekte nyt om Pandora i kraft af den amerikanske forhandler, Signets, kvartalsregnskab. Fredag offentliggøres det såkaldte "kongetal" for USAs økonomi.
28. august 2020 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson er et overstået kapital for de største danske selskaber, hvor ugen kun byder på mindre danske regnskaber såsom Skako. Pandora-investorerne kan torsdag få lidt nyt i regnskabet fra den amerikanske smykkeforhandler Signet. I fraværet af regnskaber vil investorerne have fokus på nøgletal fra USA
Foto: Shutterstock
25. august 2020 kl. 11.30
Finansnyhed: Covid-19 holdt i den forgangne uge fortsat verdensøkonomien i et førergreb, hvor smittetallene endnu en gang dikterede nøgletallene. Og sådan kommer det også til at være i fremtiden, lød det onsdag i det offentliggjorte mødereferat fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserve, rentemøde den 28. og 29. juli. På mødet i slutningen af juli blev centralbankens medlemmer enige om, at den økonomiske udvikling den kommende tid vil afhænge af udviklingen i smitten, og på det område var udsigterne "højst usikre".
24. august 2020 kl. 11.51
Aktieudsigten: Ugens sidst to handelsdage byder på regnskabstal fra Scandinavian Tobacco Group, cBrain og Ophazyme.
21. august 2020 kl. 11.33
Aktieudsigten: Hos C25-selskaberne runder Ambu og Bavarian Nordic regnskabs-sæsonen af onsdag, og ugen byder også på tal fra flere interessante sidepairer, blandt andre Sydbank, Per Aarsleff, SAS og Scandinavian Tobacco Group.
Foto: DR
19. august 2020 kl. 13.12
Presseomtale: Regeringens planer om at finansiere tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet med højere skat på aktieindkomst er det modsatte af, hvad det danske samfund har brug for. Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, var i TV-Avisen onsdag for at forklare sammenhængen mellem aktieinvesteringer og velfærd.
19. august 2020 kl. 12.34
Investorviden: Den uafhængige tænketank Kraka har beregnet, at det forventede provenu fra den forhøjede aktieskat kan blive langt mindre end forudsat af regeringen.
18. august 2020 kl. 12.09
Aktieudsigten: Sværvægterne stjal rampelyset i ugens start, men torsdag bliver der plads til at fokusere på Rockwool, Nilfisk og Matas. Opmærksomheden vil også være rettet mod handelsforholdet mellem USA og Kina. Generelt vil investorerne fortsat have fokus på smitteudvikling, myndighedernes tiltag for at begrænse en anden bølge samt regeringer og centralbankers støttetiltag.
14. august 2020 kl. 14.42
Analyse: Rusland skulle efter sigende have en corona-vaccine på vej. Vi kender ikke effekten, men en eller anden dag kommer der en vaccine, og hvem vil til den tid bliver aktiemarkedets vindere og tabere. Det er muligvis ikke dem, du tror. Læs hvorfor Vladimir Putin og Sputnik V måske er den største risiko for det danske aktiemarked. 
14. august 2020 kl. 11.35
Aktieudsigten: Endnu en stor regnskabsuge venter med rapportering fra C25-selskaberne Demant, Coloplast, Jyske Bank, Pandora, Mærsk, GN og Rockwool. Blandt sidepapirerne kommer der regnskabstal fra blandt andre rederierne Torm og D/S Norden, de tidligere søstre, NKT og Nilfisk samt fremadstormende Netcompany.
07. august 2020 kl. 11.03
Aktieudsigten: Strømmen af regnskaber eksploderer i den kommende uge, hvor ikke mindre end otte C25-selskaber - plus mange andre - afslører hvor hårdt coronakrisen har ramt, og hvad investorerne kan forvente resten af året.
10. juli 2020 kl. 11.08
Aktieudsigten: De amerikanske storbanker lægger ud, og sidst på ugen udsender også Nordea og Danske Bank halvårsregnskaber. Desuden ventes nyt fra Genmab, Topdanmark og ECB, der afholder rentemøde torsdag..
03. juli 2020 kl. 12.24
Aktieudsigten: Regnskaber fra forsikringskoncernen Tryg og Bang & Olufsen er blandt højdepunkterne i løbet af ugen, som til gengæld ikke byder på særligt mange nøgletal af den helt tunge kaliber. Da mange samtidig holder sommerferie, kan der ventes en mere afdæmpet aktivitet på finansmarkederne. Amerikanerne er dog tilbage igen efter den forlængede weekend i forbindelse med lørdagens nationaldag 4. juli, men den amerikanske sæson for aflæggelse af regnskaber for andet kvartal starter først for alvor i uge 29.
02. juli 2020 kl. 10.50
Investorviden: Vil forhøjelsen af aktiesparekontoen ikke kun gavne "de rige" og øge uligheden, og er det i bund og grund ikke kun mænd, der vil benytte sig af kontoen? Bekymringerne var mange i de politiske diskussioner op til, at loftet på aktiesparekontoen blev fordoblet. Men fakta taler heldigvis imod bekymringerne.
12. juni 2020 kl. 11.34
Aktieudsigten: Den månedlange optur standsede brat sidste uge efter fornyet bekymring om forløbet af virusudbruddet og om de økonomiske udsigter. Den kommende uge byder på flere pejlemærker om den økonomiske udvikling, men få selskabsspecifikke nyheder.
04. juni 2020 kl. 11.00
Aktieudsigten: Der er god stemning på aktiemarkederne i øjeblikket, men samtidig står usikkerhedselementerne i kø. Ugens største kalendersatte begivenhed bliver onsdagens rentemøde i USA, mens Pandora-investorerne tirsdag kan få nyt om markedsstemningen fra den amerikanske smykkeforhandler Signet.
19. maj 2020 kl. 09.57
Aktieudsigten: De seneste måneder har været tumultariske med nedlukning af de fleste af verdens store økonomier. Siden slutningen af marts er aktiemarkederne steget kraftigt, ikke mindst de amerikanske teknologiaktier, som nu er mindre end 10 procent fra toppen lige før virusudbruddet. Investorerne vil derfor fortsat skulle afveje, om tiltagene fra centralbanker og politikere er store nok til at berettige det kraftige rebound i aktiekurserne.
15. maj 2020 kl. 11.25
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen i udlandet er afsluttet, og coronakrisen kan igen tage overskrifterne i finansmedierne.
07. maj 2020 kl. 11.12
Aktieudsigten: De store internationale selskaber har aflagt opdateringer for årets første tre måneder. I Danmark synger regnskabssæsonen på sidste vers, hvor der kun mangler tal fra C25-medlemmerne Lundbeck, A.P. Møller – Mærsk og Rockwool, som kommer i denne uge, mens Simcorp venter til næste uge. Afslutningen af regnskabssæsonen giver plads til genopblusning af gamle temaer eller opblomstring af nye.
01. maj 2020 kl. 11.19
Aktieudsigten: April blev den bedste måned for S&P 500-indekset siden 1987. Spørgsmålet er nu, om det er gået lidt for hurtigt, og om det gode, gamle børsordsprog om at sælge i maj kommer til at holde stik. Ugen byder på en kongerække af regnskabsaktuelle selskaber, heriblandt Vestas, Pandora, Ambu og Demant tirsdag og Novo Nordisk, Coloplast, Genmab og ISS onsdag. Fredag venter en gyser, når rapporten for udviklingen på det amerikanske arbejdsmarked offentliggøres.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  8. marts
 • Aktionæren 3/2021
  19. april
 • Aktionæren 4/2021
  18. maj
 • Aktionæren 5/2021
  21. juni
 • Aktionæren 6/2021
  6. september
 • Aktionæren 7/2021
  4. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  8. november
 • Aktionæren 9/2021
  13. december

 

 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: