politik

04. oktober 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Tryg er vanen tro hurtig til at lægge sine tal sammen, og også Chr. Hansen rapporterer denne uge, sidstnævnte dog med årsregnskab. Internationalt vil fokus blive rettet mod mødet mellem den kinesiske vicepremierminister Liu He og hans amerikanske modpart.
27. september 2019 kl. 11.13
Aktieudsigten: Den amerikanske økonomis sundhedstilstand kommer under lup med tirsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse og fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. De to rapporter kan blive udslagsgivende for centralbankens ageren på rentemødet i slutningen af måneden. De sidste fire dage af ugen bliver uden aktieinput fra Kina, idet riget i midten holder national friuge. Regnskabsmæssigt vil fokus på den danske scene være rettet mod pressede Bang & Olufsen og eventuelle udmeldinger om salg af forretningen.
26. september 2019 kl. 15.26
Presseomtale: De negative renter har en positiv, men overset effekt, nemlig at det er blevet mere attraktivt at investere aktivt.
20. september 2019 kl. 13.26
Aktieudsigten: Den seneste uge har, til trods for store begivenheder som centralbankmøde i USA, stigende repo-renter i USA og den vedvarende handelskrig mellem USA og Kina, givet bemærkelsesværdigt små udsving på aktiemarkederne. Den forestående uge har umiddelbart ikke så store kalendersatte begivenheder på tapetet, men regnskabet fra sportsudstyrsgiganten Nike kan give investorerne input om privatforbrugernes købelyst, mens en opløftende regnskabsmelding fra mikrochipproducenten Micron Technology kan give en indikation om positive vinde på aktiemarkedet.
06. september 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Trump og handelskrigen med Kina har længe været et tema for finansmarkederne og, alt afhængig af meldingerne fra denne kant, kan det også komme i spil i ugen, hvor det er småt med regnskabspræsentationer. De vigtige europæiske pejlemærker er rentemøde hos Den Europæiske Centralbank, hvor man kan forvente lempelser til støtte for økonomien. De britiske premierminister Boris Johnson og hans interne kamp om en hård Brexit-line vil også komme i fokus.
30. august 2019 kl. 11.47
Aktieudsigten: Kalenderen ser lidt tyndbenet ud, men mandagen er sidste sommerferiedag for mange på Wall Street. Fra tirsdag kan man forvente øget aktivitet på de globale finansmarkeder. Makrofolkene vil fokusere  på den amerikanske erhvervstillid tirsdag og den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fredag. Pandora-investorer kan også kigge mod USA og regnskabet fra smykkeforhandleren, Signet Jewelers.
09. august 2019 kl. 11.44
Investorviden: En stor dansk regnskabsuge står igen for døren, denne gang med regnskaber fra Mærsk, Vestas, Coloplast og Lundbeck. På den globale scene er uromageren fortsat nyheder om handelskrigen mellem USA og Kina, som i sidste uge blev løftet til et nyt, kritisk højdepunkt. Samtidig er rentepresset øget over den seneste uge. Der kommer kun makrotal af mellemkaliber og de forventes derfor ikke at få afgørende betydning.
02. august 2019 kl. 10.36
Aktieudsigten: Fokus er fortsat på renterne og den globale økonomi, efter at præsident Donald Trump i sidste uge optrappede handelskrigen med annonceringen af yderligere toldafgifter. Forventningen om yderligere rentesænkning er dermed steget på grund af bekymringer om handelskrigens effekt på den økonomiske vækst. På det marked vil fokus være rettet mod regnskaberne fra Ørsted, FLSmidth, Novozymes og afslutningsvis Novo Nordisk.
26. juli 2019 kl. 09.53
Aktieudsigten: Blikket rettes igen mod Trumps armlægning med Kina, idet der ventes nye forhandlinger. Der vil desuden være fokus på det amerikanske rentemøde onsdag. Den internationale regnskabssæson kører for fuld skrue og på den danske scene får vi regnskab fra DSV. Investorer i Vestas og Novo Nordisk kan holde øje med nyt fra konkurrenterne.
19. juli 2019 kl. 09.58
Aktieudsigten: Der er stille på den danske scene, men investorerne får dog god mulighed for at finde inspiration fra udlandet i den kommende uge. Specielt den europæiske bilindustri kommer i søgelyset med regnskaber fra branchens store drenge. Ugen afsluttes med den helt store makrokonge – de amerikanske BNP-tal for 2. kvartal. Men er tallene reelt er for bagudskuende midt i uroen om handelskrig?
12. juli 2019 kl. 11.41
Aktieudsigten: Investorerne vil i ugen holde vejret i håb om, at der ikke kommer flere negative overraskelser efter nedjusteringer sidste uge fra kemikaliegiganten BASF og bilproducenten Daimler. I USA starter regnskabssæsonen for alvor mandag med regnskab fra Citigroup efterfulgt af JPMorgan, Wells Fargo og Goldman Sachs tirsdag. Også på den danske scene er bankerne i fokus med torsdagens regnskaber fra Danske Bank og Nordea.
05. juli 2019 kl. 10.54
Aktieudsigten: Sæsonen for halvårsregnskaber starter så småt. Tryg er eneste regnskabsaktuelle aktie blandt de større danske, mens Bang & Olufsen rapporterer for sit forskudte regnskabsår. Meddelelser fra nordiske konkurrenter kan påvirke Danske Bank og Nordea.
28. juni 2019 kl. 11.43
Aktieudsigten: Markedsstemningen vil mandag og resten af ugen være præget af udmeldinger om handelskrigen fra den amerikanske præsident Trump og den kinesiske præsident Xi, der har aftalt at mødes lørdag på G20-topmødet i Japan.
21. juni 2019 kl. 11.29
Aktieudsigten: Ugen kan blive lidt anderledes end normalt, idet stemningen vil være afventende op mod Trump-Xi-mødet fredag og lørdag. Den pressede transportgigant Fedex giver tirsdag en temperaturmåling på erhvervsaktiviteten og selvfølgelig på transportsektoren. Maersk Drilling debuterer i C25-indekset, mens Sydbank ryger ud.
13. juni 2019 kl. 12.48
Aktieudsigten: Både Novozymes og DFDS kæmper med udfordringer og faldende aktiekurs. Globalt er fokus på det amerikanske rentemøde, hvor centralbanken er i gang med en kovending og nu indikerer rentesænkninger. Geopolitik er fortsat en faktor med spirende Iran-krise og handelskrige.
07. juni 2019 kl. 11.01
Aktieudsigten: Ugen byder på interessant nyt fra en af Novo Nordisk' store konkurrenter. Eneste danske regnskab er Agat Ejendomme (tidligere TK Development).
31. maj 2019 kl. 08.19
Investorviden: "Valgkampen har været præget af nye og mere ekstreme partier, en statsminister under pres, og et enigt korps af eksperter, der fortæller, at resultatet aldrig har været mere forudsigeligt. Men spænding eller ej, så er valget vigtigt!" Det skriver vores direktør, Mikael Bak, i dette debatindlæg.
31. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Vinder rød blok det kommende folketingsvalg, vil en regering med Socialdemokratiet i spidsen forsøge at få tilbagerullet de lempelser af beskatningen af aktieavancer, der fandt sted i 2009. Det fremgår af en rundspørge, magasinet Aktionæren har foretaget blandt de politiske partier forud for Folketingsvalget.
31. maj 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den kommende uge er præget af onsdagens Grundlovsdag, og der er stort set stilhed på den danske regnskabsscene hele ugen. Til gengæld kan du se frem til to af de helt store amerikanske makro-opgørelser, der har mulighed for at kunne påvirke aktiestemningen, et par interessante udenlandske regnskaber – og spændende nyt til investorerne i Genmab.
24. maj 2019 kl. 10.45
Aktieudsigten: Markederne har skælvet i lyset af forhandlingskollaps mellem USA og Kina, fornyet Brexit-tumult samt spændinger mellem USA og Iran. Geopolitik vil fortsat være de finansielle markeders fokus. Dog er det også en afkortet uge i de vestlige lande med mandagsfri i USA og Storbritannien, Kristi Himmelfart og efterfølgende børsfri fredag i Danmark. Interessante danske regnskaber fra Per Aarsleff og Matas.
16. maj 2019 kl. 09.40
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til regnskaber fra både Mærsk, Bavarian Nordic, SimCorp og 14 andre danske selskaber. Ugen byder desuden på spændende nyt til Ambu-investorer og oversøisk uro, der har mulighed for at kunne påvirke den overordnede aktiestemning.
13. maj 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fredag afsluttes seneste forhandlingsrunde mellem Kina og USA, hvilket sker, efter denne artikel er lavet, så udfaldet herfra vil være afgørende for de kommende dages handel på finansmarkederne og dermed også styre den overordnede stemning, imens selskabspræsentationer spiller andenviolin. NKT bliver en joker i ugens første dage. Yderligere kommer der regnskab fra Rockwool samt det stærkt kørende biotekselskab Zealand Pharma.
03. maj 2019 kl. 10.53
Aktieudsigten: Hvordan har årets første kvartal set ud for Vestas? Og kører Pandoras nye strategi på skinner? Det og meget mere kan du blive klogere på i den kommende uge, hvor hele 28 danske selskaber er regnskabsaktuelle. Se dem alle her.
26. april 2019 kl. 12.42
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge kan du se frem til hele 13 danske regnskaber, der tæller både Novo Nordisk, Danske Bank, DSV, Coloplast, FLSmidth, Ambu og flere af de helt tunge spillere. Se dem alle her.
17. april 2019 kl. 10.20
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på flere interessante regnskaber fra både hjemlig og udenlandsk kant. Gå blandt andet ikke glip af Novozymes, Topdanmark, Royal Unibrew, en håndfuld store amerikanere og mange flere. 
12. april 2019 kl. 11.55
Aktieudsigten: Enkelte store udenlandske regnskabs­præsentationer vil præge billedet i denne afkortede påskeuge. Men det gør bestemt ikke ugen uinteressant for danske investorer. Både Genmab, DSV og Chr. Hansen kan se frem til interessante udenlandske indikationer.
05. april 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: I den kommende uge bliver den danske regnskabssæson for første kvartal skudt i gang. Det sker vanen tro med regnskabet fra Tryg. Ugen byder desuden på flere interessante udenlandske regnskaber samt spændende nyt fra amerikansk kant.
29. marts 2019 kl. 13.53
Aktieudsigten: De danske investorer ser frem mod ugens regnskab fra ingredienskoncernen Chr. Hansen. Investorerne har sat næsen op efter stærke vækstrater, så spørgsmålet er, om Chr. Hansen kan leve op til forhåbningerne. Ugen byder desuden på B&O-regnskab, Maersk Drillings første dag på børsen, vigtige makrotal og meget mere.
22. marts 2019 kl. 11.11
Aktieudsigten: I den kommende uge begynder de mindre selskaber at overtage den danske regnskabsscene. Du kan se frem til selskaber som Arkil Holding, SP Group, TK Development og mange flere. Ellers byder ugen på både vigtige makrotal og forhandlinger mellem Kina og USA, der har potentiale til at påvirke markedsstemningen.
15. marts 2019 kl. 12.27
Aktieudsigten: Investorernes øjne vil hvile tungt på Bavarian Nordic i den kommende uge, da selskabets regnskab for fjerde kvartal kan gå i flere retninger: Vil selskabet fortsætte de positive takter fra seneste regnskab, eller har det hårde fjerde kvartal fået selskabet ned med nakken? Ellers byder ugen på et par små danske regnskaber og en god håndfuld store udenlandske. Se dem alle her.
08. marts 2019 kl. 10.21
Aktieudsigten: I den kommende uge bevæger den danske regnskabssæson sig mod de lidt mindre selskaber. Du kan se frem til H+H, Scandinavian Tobacco Group, Roblon, Columbus og mange andre. Fra udenlandsk kant er der også et par interessante regnskaber at komme efter. Se dem alle her.
01. marts 2019 kl. 11.16
Aktieudsigten: Den kommende uge er der fortsat spændende danske årsregnskaber på menuen. Du kan blandt andet se frem til Schouw & Co., Zealand Pharma, Royal Unibrew, D/S Norden og mange flere. Ugen afsluttes desuden med vigtige makrotal fra amerikansk kant.
22. februar 2019 kl. 11.22
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til spændende årsregnskaber fra Jyske Bank, GN Store Nord, NKT, Nilfisk, Per Aarsleff og en bunke andre danske selskaber. Fredag eftermiddag rystes der desuden med sablerne på den politiske scene, når præsident Trump og den kinesiske topforhandler Liu He mødes.
17. februar 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den kommende uge får vi igen regnskaber fra en række danske selskaber – blandt andet Mærsk, William Demant, Genmab og ISS. Og fra small cap-segmentet aflægger blandt andet Bioporto og Brdr. A&O Johansen regnskab.
08. februar 2019 kl. 11.22
Aktieudsigten: Den kommende uge lægger vinterferien en hårdhændet dæmper på den danske regnskabsscene. Til gengæld byder ugen på flere spændende udenlandske regnskaber og nyt fra både europæisk og amerikansk politisk kant.
01. februar 2019 kl. 10.43
Aktieudsigten: Den kommende uge kan danske investorer se frem til en flodbølge af spændende regnskabs­præsentationer fra den hjemlige liga. Gå blandt andet ikke glip af Coloplast, Pandora, Vestas, DSV og mange flere. Se dem alle her.
25. januar 2019 kl. 11.02
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på et overflødighedshorn af spændende danske og udenlandske regnskaber. Du kan se frem til nyt fra både Novo Nordisk, Danske Bank, FLSmidth, Ørsted, Amazon, Siemens og mange flere. På den politiske scene kan der vente spændende nyt fra både britisk og amerikansk kant.
18. januar 2019 kl. 10.55
Aktieudsigten: I den kommende uge bliver den danske regnskabssæson for fjerde kvartal skudt i gang. Det sker med regnskaber fra blandt andet Tryg og Novozymes. Ugen byder desuden på flere interessante danske og udenlandske regnskaber samt spændende nyt på den politiske scene.
11. januar 2019 kl. 11.33
Aktieudsigten: I den kommende uge kan du se frem til en lang række regnskaber fra både dansk og udenlandsk kant. Gå blandt andet ikke glip af ugens regnskab fra Chr. Hansen, der forhåbentlig vil videreføre selskabets stærke årspræsentation. Ugens politiske højdepunkt skal findes på den britiske ø, hvor hårdtkæmpende Theresa May skal have sin Brexit-aftale til afstemning.
21. december 2018 kl. 11.01
Aktieudsigten: Investorerne går sandsynligvis en rolig uge i møde. Op til årsskiftet kommer der ofte en såkaldt window dressing-effekt, hvor ustabile aktier byttes ud med kvalitetsaktier. Og så er det højsæson for selskaber som Vestas, der skal hive ordre i land, inden året slutter. Den politiske scene vil mange nok værdsætte, hvis julestilheden sænker sig over Trumps twitter-profil.
14. december 2018 kl. 11.52
Aktieudsigten: Selv om vi er tæt på jul, kan du i den kommende uge se frem til flere spændende regnskaber. Per Aarsleff er aktuel med årsregnskab efter et hårdt efterår, hvor aktien er raslet ned med hele 30 procent. Ugen byder desuden på årsregnskaber fra danske Brdr. Klee og Roblon samt en oversøisk transportgigant. Se dem alle her.
07. december 2018 kl. 10.55
Aktieudsigten: Markederne vil fortsat i den kommende uge være i den amerikanske og den kinesiske præsidents vold, og indikationer på deres forhold og forhandlingsvillighed vil være i centrum for finansstemningen. Ugen byder desuden på et par mindre danske og udenlandske regnskaber, Ambus generalforsamling, Brexit-fokus, interessante makrotal og meget mere.
30. november 2018 kl. 11.36
Aktieudsigten: Hvad sker der, når Trump møder Xi i den kommende uge? Bliver handelskrigen afblæst eller opblusset? Mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping, bliver selvsagt ugens store omdrejningspunkt, da udfaldet kan påvirke finansmarkederne markant. Ugen byder desuden på to spændende danske generalforsamlinger, nyt fra Genmab, vigtige makrotal og meget mere. Se det hele her.
23. november 2018 kl. 11.58
Aktieudsigten: Den kommende uge bærer præg af, at regnskabssæsonen er ved at ebbe ud. Du kan dog se frem til en håndfuld danske og udenlandske selskaber, der tæller blandt andet Arkil og RTX. Ugen byder desuden på vigtige forhandlinger mellem USA og Kina samt et par store danske kapitalmarkedsdage.
16. november 2018 kl. 14.41
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du blandt andet se frem til nye tal fra Rockwool, Royal Unibrew, Jeudan og Brdr. A&O Johansen. I USA er åbningstiden begrænset i to af ugens dage.
09. november 2018 kl. 11.46
Aktieudsigten: Det amerikanske midtvejsvalg er overstået, og aktieinvestorerne kan nu håbe på, at præsident Trump vil flytte sit fokus tilbage på forhandlingerne om en eventuel handelsaftale med Kina. På den hjemlige scene fortsætter striben af regnskaber i den kommende uge. Du kan se frem til mere end 20 danske regnskaber, der tæller flere af de helt tunge selskaber.
Foto: Maj Invest
08. november 2018 kl. 13.00
Investorviden: De globale aktiemarkeder er bremset op. De ”normale” aktiekursstigninger udebliver, og en række af de største og mest succesfulde selskaber som eksempelvis Amazon, Google og Netflix har pludselig faldende børskurser. Er dette begyndelsen på en større børskrise? Det giver direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen, sit bud på her.
02. november 2018 kl. 11.06
Aktieudsigten: Det bliver en ekstraordinært spændende uge, vi går i møde. Den danske regnskabsscene bugner af store danske selskaber som Pandora, Vestas, Lundbeck og mange flere. Det amerikanske midtvejsvalg bliver desuden afgjort i denne uge, og det bliver spændende at følge, i hvilken udstrækning det kommer til at påvirke den generelle aktiestemning.
26. oktober 2018 kl. 11.30
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på knap 20 danske regnskaber, der spænder lige fra small cap til C25. Du kan blandt andet se frem til både Novo Nordisk, Danske Bank, Coloplast, Ørsted og Carlsberg. Se dem alle her.
25. oktober 2018 kl. 09.18
Investorviden: For investorer verden over bliver Midtvejsvalget i USA den 6. november særdeles interessant, fordi valgresultatet kan ændre USA’s økonomiske politik – og afslutte Trumps handelssanktioner.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Hvordan skal
fremtidens DAF se ud?

Vil du have indflydelse på Dansk Aktionærforenings arbejde? Har du gode ideer til nye aktiviteter i foreningen? Vil du også gerne være med til at bestemme, hvem der skal sidde i bestyrelsen?

 

Repræsentantskabet er foreningens højeste myndighed, der er snart valg og du kan stille op nu.


Stil op her inden den 15. november

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmark bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 8/2019
  4.-8. november
 • Aktionæren 9/2019
  9.-13. december
 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: