politik

03. juli 2020 kl. 12.24
Aktieudsigten: Regnskaber fra forsikringskoncernen Tryg og Bang & Olufsen er blandt højdepunkterne i løbet af ugen, som til gengæld ikke byder på særligt mange nøgletal af den helt tunge kaliber. Da mange samtidig holder sommerferie, kan der ventes en mere afdæmpet aktivitet på finansmarkederne. Amerikanerne er dog tilbage igen efter den forlængede weekend i forbindelse med lørdagens nationaldag 4. juli, men den amerikanske sæson for aflæggelse af regnskaber for andet kvartal starter først for alvor i uge 29.
12. juni 2020 kl. 11.34
Aktieudsigten: Den månedlange optur standsede brat sidste uge efter fornyet bekymring om forløbet af virusudbruddet og om de økonomiske udsigter. Den kommende uge byder på flere pejlemærker om den økonomiske udvikling, men få selskabsspecifikke nyheder.
04. juni 2020 kl. 11.00
Aktieudsigten: Der er god stemning på aktiemarkederne i øjeblikket, men samtidig står usikkerhedselementerne i kø. Ugens største kalendersatte begivenhed bliver onsdagens rentemøde i USA, mens Pandora-investorerne tirsdag kan få nyt om markedsstemningen fra den amerikanske smykkeforhandler Signet.
19. maj 2020 kl. 09.57
Aktieudsigten: De seneste måneder har været tumultariske med nedlukning af de fleste af verdens store økonomier. Siden slutningen af marts er aktiemarkederne steget kraftigt, ikke mindst de amerikanske teknologiaktier, som nu er mindre end 10 procent fra toppen lige før virusudbruddet. Investorerne vil derfor fortsat skulle afveje, om tiltagene fra centralbanker og politikere er store nok til at berettige det kraftige rebound i aktiekurserne.
15. maj 2020 kl. 11.25
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen i udlandet er afsluttet, og coronakrisen kan igen tage overskrifterne i finansmedierne.
07. maj 2020 kl. 11.12
Aktieudsigten: De store internationale selskaber har aflagt opdateringer for årets første tre måneder. I Danmark synger regnskabssæsonen på sidste vers, hvor der kun mangler tal fra C25-medlemmerne Lundbeck, A.P. Møller – Mærsk og Rockwool, som kommer i denne uge, mens Simcorp venter til næste uge. Afslutningen af regnskabssæsonen giver plads til genopblusning af gamle temaer eller opblomstring af nye.
01. maj 2020 kl. 11.19
Aktieudsigten: April blev den bedste måned for S&P 500-indekset siden 1987. Spørgsmålet er nu, om det er gået lidt for hurtigt, og om det gode, gamle børsordsprog om at sælge i maj kommer til at holde stik. Ugen byder på en kongerække af regnskabsaktuelle selskaber, heriblandt Vestas, Pandora, Ambu og Demant tirsdag og Novo Nordisk, Coloplast, Genmab og ISS onsdag. Fredag venter en gyser, når rapporten for udviklingen på det amerikanske arbejdsmarked offentliggøres.
24. april 2020 kl. 11.12
Aktieudsigten: Det bliver en meget tung regnskabsuge på den danske scene, hvor der leveres regnskaber fra sværvægtere såsom Ørsted, Danske Bank, Nordea, Novozymes, DSV Panalpina og Carlsberg samt lidt mindre selskaber såsom FLSmidth, Unibrew, GN Store Nord og Sydbank. På den internationale scene vil opmærksomheden fortsat være rettet mod udviklingen i coronaviruspandemien, og bekæmpelsen af de negative økonomiske effekter af krisen. I den forbindelse kan der komme nyt onsdag aften fra den amerikanske centralbank og torsdag eftermiddag fra Den Europæiske Centralbank, når begge centralbanker er klar med rentemeldinger.
08. april 2020 kl. 11.00
Aktieudsigten: Påskeugen har færre handelsdage end normale uger, men det afholder ikke det amerikanske marked fra at tage hul på kvartalsregnskaberne. Blandt de større selskaber rapporterer JPMorgan, Wells Fargo og Johnson & Johnson. I Danmark kommer der regnskab fra Chr. Hansen. Coronakrisen vil dog fortsat sætte tonen på markederne.
03. april 2020 kl. 11.40
Aktieudsigten: Påskeugen er traditionelt en stille uge på finansmarkederne, men i år kan nye meldinger om coronakrisens udvikling skubbe markederne i den ene eller den anden retning. Også nyt fra Opec-mødet mandag og offentliggørelse af referatet fra seneste Fed-møde onsdag er værd at holde øje med.
Foto: Shutterstock
25. marts 2020 kl. 10.35
Finansnyhed: Den private kapital kan gøre en stor forskel, når vi skal have Danmark tilbage på sporet. Det handler om at skabe nogle ordninger, så flere får lyst til at være med - for der er brug for investeringskapital i det danske samfund, særligt til alle de glemte virksomheder udenfor C25.
20. marts 2020 kl. 08.18
Aktieudsigten: Effekterne af virusudbruddet og myndighedernes tiltag for at støtte den økonomiske aktivitet dominerer totalt. Der kommer dog enkelte interessante regnskaber, blandt andet fra Nike, Micron Technology, Tiffany og Signet. Mange selskaber vil formodentlig annullere deres forventninger til resultaterne for 2020.
16. marts 2020 kl. 17.17
Investorviden: Den nuværende markedsuro har gjort aktier mere attraktive for de langsigtede aktieinvestorer. Men øget risiko for en global recession af endnu ukendt dybde, gør de kortsigtede aktieudsigter meget ustabile - trods massiv global lempelse af finans- og pengepolitik. Læs her hvilke typer aktier, du skal holde særligt øje med.
13. marts 2020 kl. 15.19
Aktieudsigten: Alt handler nu om udbredelsen af coronavirus og ugens eneste, på forhånd fastsatte, højdepunkt er en forventet amerikansk rentenedsættelse på onsdag.
28. februar 2020 kl. 12.35
Investorviden: Hvis du svarer ja til spørgsmålet i overskriften, er der ingen grund til at læse videre. Nyd din sidste tid på jorden. Hvis du derimod er interesseret i at se, hvordan aktiemarkedet har klaret tidligere kriser, så læs videre.
28. februar 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Den seneste uge har budt på den hurtigste korrektion på de amerikanske aktiemarkeder siden 1933, idet den frygtede coronavirus i forrige weekend spredte sig ud over Kinas grænser. Det skabte lige pludselig et scenarie, hvor investorerne skulle til at indregne, at det ikke kun var Kinas økonomi, der ville blive ramt, men at det nu var hele verden. Fokus vil derfor være på, om coronavirusudbruddet bliver inddæmmet, hvor opmærksomheden især vil være på, om det nye antal smittede uden for Kina begynder at falde.
21. februar 2020 kl. 11.27
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen er allerede gået på hæld i udlandet, men i Danmark fortsætter den med regnskaber fra C25-selskaberne Jyske Bank og ISS. Blandt de lidt mindre sidepapirer leveres også regnskaber fra Sydbank, Nilfisk, NKT og Scandinavian Tobacco Group. På den internationale scene er opmærksomheden fortsat rettet mod meldinger om udviklingen i nye smittede og døde som følge af coronavirus.
14. februar 2020 kl. 10.43
Aktieudsigten: De danske skoleelever vender tilbage fra vinterferien, og det samme gælder de store danske børsnoterede selskaber, der igen åbner op for regnskabsvinduet. Det giver i løbet af ugen regnskaber fra blandt andet biotekselskaberne Genmab og Bavarian Nordic samt rederiet Mærsk. Ugen starter stille og roligt på de internationale aktiemarkeder, idet amerikanerne holder fri som følge af helligdagen Presidents Day. Opmærksomheden vil fortsat være rettet mod meldinger fra Kina om udviklingen i nye tilfælde af smittede og døde relateret til coronavirusset.
06. februar 2020 kl. 13.29
Aktieudsigten: Den forgangne uge har været en sand regnskabsstorm med regnskaber fra sværvægtere såsom Novo, Danske Bank, Vestas og DSV Panalpina. I den nye uge står vinterferien for døren, og det kan præge mængden af aktører på den danske scene, idet langt hovedparten af de store danske selskaber har valgt at lægge regnskaberne før og efter Uge 7.
Bæredygtighed er kommet for at blive, men olieselskaber er endnu ikke dømt ude.
28. januar 2020 kl. 12.01
Investorviden: Aktiemarkederne formåede i 2019 overordnet set at levere en børsfest. Men hvad lærte vi egentlig af 2019? Vi har bedt fire eksperter fortælle hvilke nye indsigter de tager med sig ind i 2020.
24. januar 2020 kl. 11.37
Aktieudsigten: Denne uge byder på regnskab fra et enkelt C25-selskab, Ørsted, mens der er konkurrentnyt fra udlandet om storbankerne, Vestas, Novo Nordisk og FLSmidth. Også Apple og Microsoft er regnskabsaktuelle.
10. januar 2020 kl. 11.16
Aktieudsigten: De globale aktiemarkeder er ikke til at stoppe, og opturen fortsætter med uformindsket styrke. En ny regnskabssæson står for døren, og det store spørgsmål er, om selskaberne kan leve op til forventningerne. Tirsdag skydes den amerikanske regnskabssæson i gang med tal fra en række storbanker. På den danske scene vil fokus være rettet mod tirsdagens regnskab fra Bang & Olufsen, der dog allerede har nedjusteret forventningerne, og onsdagens regnskab fra Chr. Hansen.
03. januar 2020 kl. 10.33
Ugens Tekniske Analyse: Årets første fulde handelsuge er fattig på regnskaber, men det amerikanske missilangreb i Irak kan give uro. Fredag offentliggøres USAs arbejdsmarkedsrapport for december, også kaldet "kongetallet" for amerikansk økonomi.
20. december 2019 kl. 10.27
Aktieudsigten: Der er udsigt til en meget stille uge med få kalendersatte begivenheder omkring juledagene. Der kan komme udsving i forskellige aktier og sektorer i perioden frem mod nytår på grund af "window dressing", hvor fondsforvaltere køber op i aktier, der har klaret sig godt, mens tabsgivende aktier sælges. På den danske scene kan Vestas og SimCorp få opmærksomhed i tilfælde af ordreannonceringer inden årsskiftet. Topdanmark vender først på ugen tilbage til det gode selskab i C25-indekset, hvor forsikringsaktien snupper pladsen fra Maersk Drilling.
19. december 2019 kl. 10.33
Presseomtale: Et flertal i Folketinget vil forsøge at puste nyt liv i aktiesparekontoen, som er en ordning, der giver danskere mulighed for at investere frie midler i aktier til en lempelig beskatning. Det maksimalt tilladte indskud på ordningen hæves den 1. januar fra 50.000 til 100.000 kr.
18. december 2019 kl. 15.01
Investorviden: Vi står på tærsklen ikke bare til et nyt år, men et nyt årti. Det er dermed højsæson for spådomme om, hvor markedet skal hen. Hvad er udsigterne for 2020? Og hvilke specifikke sektorer og typer af aktier vil klare sig bedst?  Der er mange - og meget forskellige - bud på et svar. Frank Hvid Petersen giver dig her et overblik over de mulige scenarier for 2020. Du får også en ide om hvilke aktier, der vil gøre det bedst i de forskellige scenarier.
17. december 2019 kl. 08.01
Presseomtale: Investering skal være en mulighed for alle, men det kræver, at der bliver skabt effektive ordninger, der kan få flere til at investere. Danske vækstvirksomheder og helt almindelige danskere med penge på bankkontoen er sendt i venteposition, efter at partierne bag finansloven for nyligt offentliggjorde deres fælles aftalepapir. Aktiesparekontoen, der har til formål at få flere private danskere til at spare op i aktier og skaffe mere kapital til børsnoterede virksomheder, er tilsyneladende sikret en fremtid, men ingen tør sige præcist hvordan.
13. december 2019 kl. 11.31
Aktieudsigten: Investorerne står foran en uge uden helt så store kalendersatte begivenheder som den netop overståede, der bød på valg i Storbritannien samt rentemøder hos både den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank. Krydderiet i den forgangne uge blev positive meldinger om en fase 1-handelsaftale mellem USA og Kina, som gav solid medvind til aktierne. Især de cykliske aktier blev hjulpet af udsigten til en mere forsonende linje mellem de to supermagter. I den sidste hele uge frem mod jul kan investorerne finde inspiration i et par rentemøder i henholdsvis Storbritannien og Sverige, og yderligere leveres der regnskaber fra transportgiganten Fedex og Nike. På den danske scene rapporterer Per Aarsleff og Roblon.
06. december 2019 kl. 11.24
Aktieudsigten: Det bliver en begivenhedsrig uge på makrofronten med rentemøder både i Den amerikanske centralbank, Fed, og den europæiske pendant, ECB. Torsdag byder også på valg i Storbritannien, hvor markedet venter et absolut flertal til Boris Johnson. Regnskabssæsonen er afsluttet, så der er kun få kalendersatte begivenheder på selskabsfronten.
04. december 2019 kl. 09.49
Finansnyhed: Så kom Finansloven for 2020 på plads og selv om der blev delt penge ud til mange, var der ikke mange gaver til de danske aktionærer. På den anden side gik det heller ikke helt så galt som frygtet.
22. november 2019 kl. 10.39
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen går på hæld, og der ventes kun få danske regnskabsrapporteringer, hvor borerigkoncernen Maersk Drilling vil tage størst opmærksomhed. Torsdag vil handelsaktiviteten blive reduceret, som følge af Thanksgivning Day i USA. Fredagen er også kun en halv handelsdag på børserne i New York, hvor søgelyset vil være rettet mod meldinger fra detailsektoren og Black Friday-salget.
15. november 2019 kl. 12.04
Aktieudsigten: Strømmen af kvartalsrapporteringer er ved at tynde ud, men der mangler stadig enkelte, store selskaber. Novo Nordisk' kapitalmarkedsdag onsdag kan give spændende nyt om børsens største virksomhed.
07. november 2019 kl. 12.10
Aktieudsigten: Rapporteringssæsonen i Danmark er gået ind i den sidste fase, og den kommende uge byder på regnskaber fra blandt andre Ambu, A.P. Møller - Mærsk, DFDS og Royal Unibrew.
01. november 2019 kl. 11.27
Aktieudsigten: Handelskrigen har været det altafgørende emne på aktiemarkedet i mere end et år, men på det seneste er der blæst mere positive vinde ind over USA og Kina, idet begge lande har intentioner om i november at underskrive første fase af en handelsaftale. Det har været medvirkende til at sende det amerikanske S&P 500-indeks op i et nyt rekordniveau, og det har også været med til at løfte de ellers hårdt ramte cykliske aktier. På den danske scene bliver det igen en stor regnskabsuge, hvor Coloplast, Lundbeck og Pandora er i ilden tirsdag, mens Vestas, GN Store Nord og ISS er ved eksamensbordet torsdag.
25. oktober 2019 kl. 13.35
Aktieudsigten: Der har hidtil ikke været en entydig tendens i regnskaberne for tredje kvartal, men i den kommende uge bliver vi meget klogere, når FLSmidth, Ørsted, Novo Nordisk, DSV Panalpina, Danske Bank, Carlsberg og Jyske Bank rapporterer.
Foto: Radio24syv
25. oktober 2019 kl. 11.48
Finansnyhed: Siden det i onsdags kom frem, at Radio 24Syv lukker, har mange af vores medlemmer været bekymrede. Hvad sker der mon med Millionærklubben?
04. oktober 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Tryg er vanen tro hurtig til at lægge sine tal sammen, og også Chr. Hansen rapporterer denne uge, sidstnævnte dog med årsregnskab. Internationalt vil fokus blive rettet mod mødet mellem den kinesiske vicepremierminister Liu He og hans amerikanske modpart.
27. september 2019 kl. 11.13
Aktieudsigten: Den amerikanske økonomis sundhedstilstand kommer under lup med tirsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse og fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. De to rapporter kan blive udslagsgivende for centralbankens ageren på rentemødet i slutningen af måneden. De sidste fire dage af ugen bliver uden aktieinput fra Kina, idet riget i midten holder national friuge. Regnskabsmæssigt vil fokus på den danske scene være rettet mod pressede Bang & Olufsen og eventuelle udmeldinger om salg af forretningen.
26. september 2019 kl. 15.26
Presseomtale: De negative renter har en positiv, men overset effekt, nemlig at det er blevet mere attraktivt at investere aktivt.
20. september 2019 kl. 13.26
Aktieudsigten: Den seneste uge har, til trods for store begivenheder som centralbankmøde i USA, stigende repo-renter i USA og den vedvarende handelskrig mellem USA og Kina, givet bemærkelsesværdigt små udsving på aktiemarkederne. Den forestående uge har umiddelbart ikke så store kalendersatte begivenheder på tapetet, men regnskabet fra sportsudstyrsgiganten Nike kan give investorerne input om privatforbrugernes købelyst, mens en opløftende regnskabsmelding fra mikrochipproducenten Micron Technology kan give en indikation om positive vinde på aktiemarkedet.
06. september 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Trump og handelskrigen med Kina har længe været et tema for finansmarkederne og, alt afhængig af meldingerne fra denne kant, kan det også komme i spil i ugen, hvor det er småt med regnskabspræsentationer. De vigtige europæiske pejlemærker er rentemøde hos Den Europæiske Centralbank, hvor man kan forvente lempelser til støtte for økonomien. De britiske premierminister Boris Johnson og hans interne kamp om en hård Brexit-line vil også komme i fokus.
30. august 2019 kl. 11.47
Aktieudsigten: Kalenderen ser lidt tyndbenet ud, men mandagen er sidste sommerferiedag for mange på Wall Street. Fra tirsdag kan man forvente øget aktivitet på de globale finansmarkeder. Makrofolkene vil fokusere  på den amerikanske erhvervstillid tirsdag og den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fredag. Pandora-investorer kan også kigge mod USA og regnskabet fra smykkeforhandleren, Signet Jewelers.
09. august 2019 kl. 11.44
Investorviden: En stor dansk regnskabsuge står igen for døren, denne gang med regnskaber fra Mærsk, Vestas, Coloplast og Lundbeck. På den globale scene er uromageren fortsat nyheder om handelskrigen mellem USA og Kina, som i sidste uge blev løftet til et nyt, kritisk højdepunkt. Samtidig er rentepresset øget over den seneste uge. Der kommer kun makrotal af mellemkaliber og de forventes derfor ikke at få afgørende betydning.
02. august 2019 kl. 10.36
Aktieudsigten: Fokus er fortsat på renterne og den globale økonomi, efter at præsident Donald Trump i sidste uge optrappede handelskrigen med annonceringen af yderligere toldafgifter. Forventningen om yderligere rentesænkning er dermed steget på grund af bekymringer om handelskrigens effekt på den økonomiske vækst. På det marked vil fokus være rettet mod regnskaberne fra Ørsted, FLSmidth, Novozymes og afslutningsvis Novo Nordisk.
26. juli 2019 kl. 09.53
Aktieudsigten: Blikket rettes igen mod Trumps armlægning med Kina, idet der ventes nye forhandlinger. Der vil desuden være fokus på det amerikanske rentemøde onsdag. Den internationale regnskabssæson kører for fuld skrue og på den danske scene får vi regnskab fra DSV. Investorer i Vestas og Novo Nordisk kan holde øje med nyt fra konkurrenterne.
19. juli 2019 kl. 09.58
Aktieudsigten: Der er stille på den danske scene, men investorerne får dog god mulighed for at finde inspiration fra udlandet i den kommende uge. Specielt den europæiske bilindustri kommer i søgelyset med regnskaber fra branchens store drenge. Ugen afsluttes med den helt store makrokonge – de amerikanske BNP-tal for 2. kvartal. Men er tallene reelt er for bagudskuende midt i uroen om handelskrig?
12. juli 2019 kl. 11.41
Aktieudsigten: Investorerne vil i ugen holde vejret i håb om, at der ikke kommer flere negative overraskelser efter nedjusteringer sidste uge fra kemikaliegiganten BASF og bilproducenten Daimler. I USA starter regnskabssæsonen for alvor mandag med regnskab fra Citigroup efterfulgt af JPMorgan, Wells Fargo og Goldman Sachs tirsdag. Også på den danske scene er bankerne i fokus med torsdagens regnskaber fra Danske Bank og Nordea.
05. juli 2019 kl. 10.54
Aktieudsigten: Sæsonen for halvårsregnskaber starter så småt. Tryg er eneste regnskabsaktuelle aktie blandt de større danske, mens Bang & Olufsen rapporterer for sit forskudte regnskabsår. Meddelelser fra nordiske konkurrenter kan påvirke Danske Bank og Nordea.
28. juni 2019 kl. 11.43
Aktieudsigten: Markedsstemningen vil mandag og resten af ugen være præget af udmeldinger om handelskrigen fra den amerikanske præsident Trump og den kinesiske præsident Xi, der har aftalt at mødes lørdag på G20-topmødet i Japan.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: