politik

07. december 2018 kl. 10.55
Aktieudsigten: Markederne vil fortsat i den kommende uge være i den amerikanske og den kinesiske præsidents vold, og indikationer på deres forhold og forhandlingsvillighed vil være i centrum for finansstemningen. Ugen byder desuden på et par mindre danske og udenlandske regnskaber, Ambus generalforsamling, Brexit-fokus, interessante makrotal og meget mere.
30. november 2018 kl. 11.36
Aktieudsigten: Hvad sker der, når Trump møder Xi i den kommende uge? Bliver handelskrigen afblæst eller opblusset? Mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping, bliver selvsagt ugens store omdrejningspunkt, da udfaldet kan påvirke finansmarkederne markant. Ugen byder desuden på to spændende danske generalforsamlinger, nyt fra Genmab, vigtige makrotal og meget mere. Se det hele her.
23. november 2018 kl. 11.58
Aktieudsigten: Den kommende uge bærer præg af, at regnskabssæsonen er ved at ebbe ud. Du kan dog se frem til en håndfuld danske og udenlandske selskaber, der tæller blandt andet Arkil og RTX. Ugen byder desuden på vigtige forhandlinger mellem USA og Kina samt et par store danske kapitalmarkedsdage.
16. november 2018 kl. 14.41
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du blandt andet se frem til nye tal fra Rockwool, Royal Unibrew, Jeudan og Brdr. A&O Johansen. I USA er åbningstiden begrænset i to af ugens dage.
09. november 2018 kl. 11.46
Aktieudsigten: Det amerikanske midtvejsvalg er overstået, og aktieinvestorerne kan nu håbe på, at præsident Trump vil flytte sit fokus tilbage på forhandlingerne om en eventuel handelsaftale med Kina. På den hjemlige scene fortsætter striben af regnskaber i den kommende uge. Du kan se frem til mere end 20 danske regnskaber, der tæller flere af de helt tunge selskaber.
Foto: Maj Invest
08. november 2018 kl. 13.00
Investorviden: De globale aktiemarkeder er bremset op. De ”normale” aktiekursstigninger udebliver, og en række af de største og mest succesfulde selskaber som eksempelvis Amazon, Google og Netflix har pludselig faldende børskurser. Er dette begyndelsen på en større børskrise? Det giver direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen, sit bud på her.
02. november 2018 kl. 11.06
Aktieudsigten: Det bliver en ekstraordinært spændende uge, vi går i møde. Den danske regnskabsscene bugner af store danske selskaber som Pandora, Vestas, Lundbeck og mange flere. Det amerikanske midtvejsvalg bliver desuden afgjort i denne uge, og det bliver spændende at følge, i hvilken udstrækning det kommer til at påvirke den generelle aktiestemning.
26. oktober 2018 kl. 11.30
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på knap 20 danske regnskaber, der spænder lige fra small cap til C25. Du kan blandt andet se frem til både Novo Nordisk, Danske Bank, Coloplast, Ørsted og Carlsberg. Se dem alle her.
25. oktober 2018 kl. 09.18
Investorviden: For investorer verden over bliver Midtvejsvalget i USA den 6. november særdeles interessant, fordi valgresultatet kan ændre USA’s økonomiske politik – og afslutte Trumps handelssanktioner.
19. oktober 2018 kl. 11.54
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge byder på hele 17 af slagsen, hvoraf en god håndfuld kommer fra dansk kant. Se dem alle her.
12. oktober 2018 kl. 10.49
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen er altid interessant, men kombinationen af handelskrig og en meget svingende aktiestemning gør sæsonen endnu mere spændende denne gang. Den kommende uge byder på både regnskab fra danske Chr. Hansen og en række udenlandske selskaber, der tæller blandt andet Johnson & Johnson, Ericsson og PayPal. 
28. september 2018 kl. 11.17
Aktieudsigten: Den kommende uge afholder Ambu kapitalmarkedsdag. Det sker, efter den tidligere kursraket fik et hug i sidste uge, da Nordea såede usikkerhed om selskabets salgsmål for 2019/20 med et estimat, der lå mere end halvanden milliard lavere end Ambus. Ellers byder ugen på et dansk og et par udenlandske regnskaber samt vigtige makrotal.
21. september 2018 kl. 10.59
Aktieudsigten: Den hårde retorik mellem USA og Kina udmønter sig i den kommende uge i amerikanske importafgifter på en række kinesiske varer. Indtil videre har det ikke skræmt investorerne i USA, hvor S&P500-indekset torsdag nåede op i ny all-time-high – men vil det vare ved? Ugen byder desuden på regnskaber fra blandt andet H&M og Nike samt vigtige makrotal.
14. september 2018 kl. 11.09
Aktieudsigten: Den kommende uge bliver en anelse regnskabs-fattig på den danske scene - kun robotvirksomheden Odico fremlægger regnskab. Men ugen kan dog alligevel byde på spændende nyheder for investorer i Danske Bank, Mærsk og Coloplast. Se her hvorfor.
07. september 2018 kl. 12.40
Aktieudsigten: De største begivenheder i den kommende uge står i centralbankernes tegn, da både Den Europæiske Centralbank og Bank of England kommer med rentemeldinger. Ellers byder ugen på en geografisk bred palette af regnskabsaktuelle selskaber – du kan se frem til regnskaber fra både USA, Frankrig, Spanien, England, Schweiz og Danmark. Se dem alle her.
31. august 2018 kl. 11.56
Aktieudsigten: Hvis du er blevet helt forpustet efter de seneste ugers mange regnskaber, så kan du nu se frem til en mere stille uge, der dog byder på en håndfuld regnskaber, en række vigtige makroøkonomiske indikatorer – og en deadline, der kan få stor betydning.
Foto: Colourbox
31. august 2018 kl. 09.54
Investorviden: KLUMME: Globalt har aktiemarkederne givet pæne afkast i første halvår af 2018. Men hvordan ser det ud resten af året og i året, der kommer? Det giver Aaron Anderson fra Fisher Investments sit bud på i denne klumme, hvor han gennemgår de faktorer, der har givet usikkerhed i 2018.
24. august 2018 kl. 10.05
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson for andet kvartal synger på sidste vers, men det bliver en afslutning med stil. Den kommende uge kan du se frem til hele otte danske regnskaber, der tæller blandt andet Royal Unibrew, Per Aarsleff og Sydbank. Se dem alle her.
17. august 2018 kl. 12.26
Aktieudsigten: Der er igen lagt op til en spændende uge på den danske regnskabsscene. Forventningerne til Ambu, GN Store Nord og Simcorp er tårnhøje, så mange investorer vil holde øje med netop disse tre regnskaber. Men ugen byder på meget mere. Du kan se frem til både Netcompany, Jyske Bank, Matas og flere danske selskaber.
10. august 2018 kl. 14.05
Aktieudsigten: Striben af regnskaber fortsætter på den danske scene i den kommende uge. Du kan se frem til hele 13 danske regnskaber, som vil kaste lys over, hvordan første halvår er gået for selskaber som Vestas, Mærsk, Carlsberg, William Demant og mange flere.
03. august 2018 kl. 11.57
Aktieudsigten: Sommerferien er nu et overstået kapitel på den danske regnskabsscene. Den kommende uge kan du se frem til hele syv danske regnskaber i C25-ligaen. Onsdag bliver ugens helt store dag med fem regnskaber ført an af Novo Nordisk. Se dem alle her.
27. juli 2018 kl. 13.26
Aktieudsigten: I den kommende uge fremlægger DSV regnskab for andet kvartal. Her vil investorerne få klarhed over, om den megen polemik omkring toldsatser påvirker den danske transportkoncern, eller om kvartalet er gået så godt, at der venter en opjustering. Ellers byder ugen på store udenlandske giganter og vigtige makrotal.
20. juli 2018 kl. 12.41
Aktieudsigten: I den kommende uge fortsætter strømmen af regnskaber på den udenlandske scene for fuldt knald. Mere end 20 udenlandske regnskaber byder ugen på, og du kan se frem til giganter som både Alphabet, Eli Lilly, Siemens Gamesa og mange flere. Se dem alle her.
22. juni 2018 kl. 11.39
Aktieudsigten: Den kommende uge kan investorer i Novo Nordisk se frem til vigtige test-resultater, når den danske insulingigant går på scenen til diabetes-konferencen ADA. Ellers byder ugen på en række danske og udenlandske regnskaber, der omhandler lige fra danske enzymer og øl til amerikanske sportssko. Se hvilke her.
Foto: iStock
22. juni 2018 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Argentina, Tyrkiet og Brasilien er i øjeblikket præget af uro, og det har tydeligt kunne mærkes på aktiemarkederne på disse kanter. Men kan denne uro give aktieuro på det brede aktiemarked? Aaron Anderson fra Fisher Investments gør dig i denne klumme klogere på, om du bør være urolig.
15. juni 2018 kl. 12.05
Aktieudsigten: Opturs-aktierne Ambu, Royal Unibrew og SimCorp træder i den kommende uge ind i C25-indekset. Det europæiske Stoxx600-indeks bliver også i ugens løb tre danske aktier rigere. Se hvilke her. 
08. juni 2018 kl. 23.19
Aktieudsigten: Tirsdag kommer der regnskab fra TK Development, og der kommer enkelte spændende regnskaber fra udlandet. Men de helt store begivenheder i den kommende uge bliver rentemøderne i USA og Europa, hvor henholdsvis renten og opkøbsprogrammer er til debat. I Sverige vil øjnene især være rettet mod Hennes & Mauritz.
01. juni 2018 kl. 09.23
Aktieudsigten: Den kommende uge er der stilhed på regnskabsfronten. Til gengæld byder ugen på et overflødighedshorn af retningsvisende makrotal fra både USA og Europa, startskuddet til G7-topmødet i Canada - og muligvis spændende nyt til investorerne i Genmab og Pandora.
25. maj 2018 kl. 10.27
Aktieudsigten: Du kan i den kommende uge se frem til en håndfuld danske regnskaber, der tæller blandt andet Per Aarsleff, SAS og Matas. Ugen afsluttes desuden af to af de helt store amerikanske makro-opgørelser, der har mulighed for at kunne påvirke aktiestemningen.
18. maj 2018 kl. 14.25
Pressemeddelelse: Pensionsselskabet PKA er det eneste pensionsselskab, som i større omfang låner aktier ud til short-handlere. Det viser en rundspørge, som Dansk Aktionærforenings magasin Aktionæren har foretaget. Dansk Aktionærforening har rejst spørgsmålet om større åbenhed omkring short-handel overfor Finanstilsynet.
11. maj 2018 kl. 00.00
Aktieudsigten: I hvilken udstrækning er Maersk Line påvirket af de lave fragtrater - og hvordan tegner fremtiden? Kan Pandoras nye Shine-kollektion fjerne usikkerheden om den fremtidige vækst? Det og meget mere kan du blive klogere på i den kommende uge, hvor hele 13 danske selskaber er regnskabsaktuelle. Se dem alle her.
04. maj 2018 kl. 10.59
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til regnskaber fra både Lundbeck, William Demant, Genmab og fire andre danske selskaber. Ugen byder desuden på to spændende udenlandske regnskaber og amerikanske makrotal, der har tyngde til at kunne påvirke den overordnede aktiestemning.
04. maj 2018 kl. 00.00
Investorviden: KOMMENTAR: I denne uge offentliggjorte Finanstilsynet resultatet af deres gennemgang af Danske Banks hvidvasksag i den estiske filial. Det førte til både påbud, påtaler, forhøjet kapitalkrav, og at Finanstilsynets formand valgte at trække sig. Direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, kommenterer her sagen.
26. april 2018 kl. 11.43
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge kan du se frem til hele otte danske regnskaber, der tæller både Novo Nordisk, Carlsberg, Vestas, Coloplast og flere af de helt tunge spillere. Se dem alle her.
20. april 2018 kl. 12.59
Aktieudsigten: Den kommende uge tager den danske regnskabsscene revanche efter sidste uges tørke. Du kan se frem til ikke færre end syv spændende danske regnskaber - blandt andet Novozymes, Danske Bank og Ørsted.
13. april 2018 kl. 11.37
Aktieudsigten: Den amerikanske regnskabssæson er for alvor skudt i gang, og du kan i den kommende uge se frem til ikke færre end ti spændende amerikanske regnskaber. Også flere store schweiziske og hollandske selskaber melder sig i regnskabsstrømmen. Se dem alle her.
06. april 2018 kl. 13.49
Aktieudsigten: I den kommende uge skyder Tryg den danske regnskabsæson i gang. Ugen byder desuden på Chr. Hansens regnskab for det forskudte andet kvartal, flere regnskabsaktuelle amerikanske storbanker og et par store danske generalforsamlinger.
16. marts 2018 kl. 11.27
Aktieudsigten: Ugen byder på en række danske generalforsamlinger i den helt tunge ende. Du kan blandt andet se frem til Novo Nordisk, Lundbeck, Nilfisk og Jyske Bank. Herudover har ugen også flere spændende regnskaber i ærmet fra både indenlands og udenlands. Se hvilke her.
09. marts 2018 kl. 10.36
Aktieudsigten: Denne uge kan du se frem til regnskaber fra både Bavarian Nordic, H+H og en række mindre danske selskaber. På den udenlandske scene er der også flere spændende regnskaber at komme efter - for eksempel Adobe og Adidas. 
02. marts 2018 kl. 15.01
Aktieudsigten: Den kommende uge kommer der spændende årsregnskaber fra Schouw & Co., Zealand Pharma, Royal Unibrew, D/S Norden og flere andre danske selskaber. Ellers er det makrotal, der stjæler opmærksomheden, fordi finansmarkederne generelt reagerer nervøst for tiden.
23. februar 2018 kl. 11.30
Aktieudsigten: Der er lagt op til en uge med færre regnskaber. De danske præsentationer kommer blandt andet fra NKT, Nilfisk og Per Aarsleff. Ellers er øjnene stift rettet mod alt, der kan fortælle om renteudviklingen i USA.
Foto: Maj Invest
02. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: ”Der er næppe grund til at frygte et aktiecrash i 2018, men der er risiko for betydelige kursudsving, som let kan blive på både 10 og 20 procent.” Det skriver direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen, i denne artikel. Læs med her og bliv klogere på, hvad det betyder for dig som privat investor.
31. januar 2018 kl. 09.04
Investorviden: Den økonomiske optur har varet længe, og aktiemarkederne er steget markant siden finanskrisen. Det har fået nogle til at advare om, at kurserne er kommet alt for højt op. Men under den længste økonomiske optur fra 1982 til år 2000 steg aktierne meget mere. Så måske er der stadig langt til toppen.
26. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Japan har verdens højeste statsgæld. Kinas virksomheder er til gengæld verdens mest forgældede. Hvordan påvirker den høje gæld finansmarkederne, og er det noget, vi som investorer skal bekymre os om?
Foto: iStock
19. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: POLITIK: Centralbanker og renter er to af de mest omtalte temaer i finansverdenen i dag. Morningstar ser i denne artikel nærmere på, hvordan fremtiden tegner sig for de europæiske renter – og analysehuset giver dig som bonus nogle aktier, som de mener bør få medvind, hvis renterne begynder at stige.
Foto: iStock
12. januar 2018 kl. 13.48
Investorviden: Er du ganske uopfordret blevet ringet op af en ukendt børsmægler, der lovede dig guld og grønne skove? I så fald er du ikke alene. Finanstilsynet beretter, at de kan mærke en massiv stigning i antal borgere, der er udsat for svindel og ulovlig værdipapirhandel.
Foto: iStock
06. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Fra nytår trådte en række pensionsregler i kraft. Uanset om du er gået på pension eller slet ikke er begyndt at tænke på den, er der nye regler, du bør kende.
I år kan vi fejre 25-året for den banebrydende rapport, Cadbury-rapporten, som opstillede de retningslinjer for ansvarlig virksomhedsledelse og aktionærernes rolle, vi kender i dag.
26. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Dansk Aktionærforenings direktør Leonhardt Pihl arbejdede i London og mærkede stemningen, da den banebrydende rapport, Cadbury-rapporten, blev udarbejdet og publiceret. Her fortæller han om oplevelserne dengang, og hvilken indflydelse rapporten har i dag på samarbejdet mellem virksomhedsledelse og aktionærer.
22. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: Vi har stadig til gode at se aktierne give de helt store gevinster, som normalt kendetegner et sent bull-marked, skriver finansmanden Ken Fisher i denne nytårsklumme. Derfor synes han, at det er nu, du skal eje aktier – og nyde udviklingen.
22. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, tager et kig på året, der er gået – og året, vi står på trinnet ind til. Og han kan lide, hvad han ser. Se her, hvor positiviteten kommer fra.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  • Aktionæren 7/2018
    7.-9. oktober 
  • Aktionæren 8/2018
    18.-20. november 
  • Aktionæren 9/2018
    16.-18. december 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: