børsnoteringer

De sidste par år har været noget af en rutchebanetur for de nye selskaber på Nasdaqs mini-børs, First North. Økonomisk Ugebrev vurderer, at aktørerne bag noteringerne nu har lært lektien. Grafik: Colourbox
16. august 2019 kl. 16.58
Investorviden: De første seks noteringer på First North siden starten af 2017 har kursmæssigt udviklet sig fra det katastrofale til blot ringe. Modsat har noteringerne fra efteråret 2018 og frem været kursmæssige succeser. Mindre grådighed hos sælgere og rådgivere kan have reddet den danske vækstbørs.
Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør i Danish Aerospace Company | Foto: Danish Aerospace Company
07. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Nu kan du investere i dansk rumteknologi med 30 års erfaring. Danish Aerospace Company går på børsen, og tegningsperioden er den 7. til 21. maj. I den forbindelse inviterer selskabet til gratis investormøder i hele landet, hvor du kan møde selskabets ledelse og høre mere om Danish Aerospace Companys vej mod børsnotering.
Foto: Konsolidator | CTO Lars Højer Paaske, CCO Jack Skov og CEO Claus Finderup Grove
23. april 2019 kl. 06.53
Investorviden: Software-selskabet Konsolidator går nu på børsen for at accelerere væksten. Tegningsperioden er den 23. april til den 6. maj. I den forbindelse inviterer selskabet til gratis investormøder i Aarhus og København, hvor du kan møde selskabets team og høre mere om det internationalt unikke produkt.
Foto: Adform
30. november 2018 kl. 08.32
Analyse: I sidste uge analyserede John Stihøj sig frem til, at børsaktuelle Adform er et spændende selskab med store visioner og vækstmuligheder, men at udbudsprisen på 19-24 kroner per aktie slet og ret var for høj. I starten af denne uge meddelte Adform så, at de forlænger tegningsperioden, sænker udbudsprisen til 16 kroner og ændrer strukturen omkring udbuddet. Men er det tilstrækkeligt til, at analytikeren vil anbefale dig at gå med i børsnoteringen nu?
Foto: Adform
23. november 2018 kl. 10.40
Analyse: Danske Adform er på vej mod børsen, og vi befinder os lige nu midt i tegningsperioden. Selskabet vil med de nye penge fra børsnoteringen sætte gang i en række vækstorienterede tiltag og tilbagebetale dyr gæld. På langt sigt er der tale en spændende aktie, vurderer analytiker John Stihøj – men er udbudskursen for høj? Bliv klogere på både selskabet, fremtidsudsigterne og prissætningen her.
18. oktober 2018 kl. 00.00
Investorviden: Seluxit er en innovativ tech-virksomhed med stærke kunderelationer og stort vækstpotentiale. Nu går selskabet på børsen Nasdaq First North i Danmark. Tegningsperioden er 22. oktober til 2. november. I den forbindelse inviterer Seluxit til gratis investormøder i Aalborg, Aarhus og København.
Foto: Hypefactors
13. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: Hypefactors har udviklet en unik PR-softwareplatform, der blandt andet er baseret på kunstig intelligens. Nu går selskabet på Nasdaq First North i Danmark for at finansiere den internationale ekspansion. Tegningsperioden er 15. til 28. august. I den forbindelse inviterer Hypefactors i samarbejde med Dansk Aktionærforening til gratis investormøder i Aarhus, Charlottenlund og København, hvor du kan møde ledelsen samt se og høre mere om Hypefactors og teknologien bag.
20. juli 2018 kl. 00.00
Investorviden: GUIDE: Et børsprospekt er et juridisk tilbudsdokument, der skal indeholde alle relevante oplysninger ved børsnotering af en virksomheds aktie. Det kan være på langt over 100 sider. Så hvad skal du især holde øje med? Og hvordan skal informationerne og adfærden fortolkes? Analytiker John Stihøj giver dig her overblikket.
Foto: Otico
06. juni 2018 kl. 09.36
Investorviden: Odico er den første danske robotvirksomhed, der børsnoteres, og tegningsperioden løber fra den 11. til 22. juni. I den forbindelse inviterer Odico i samarbejde med Dansk Aktionærforening til gratis investormøder i Aarhus, København og Odense, hvor du kan møde ledelsen og blive klogere på Odico og robotteknologien bag.
Foto: ViroGates
04. juni 2018 kl. 11.30
Investorviden: ViroGates er et medicoteknisk selskab, der udvikler og markedsfører prognostiske produkter til sundhedssektoren. Selskabet bliver nu børsnoteret på Nasdaq First North i Danmark, og tegningsperioden løber fra den 7. til 20. juni. I den forbindelse inviterer selskabet i samarbejde med Dansk Aktionærforening til gratis aktionærmøder i Aarhus og København den 12. og 18. juni, hvor du kan møde ledelsen.
Aktieanalytiker John Stihøj ser positivt på den forestående børsnotering af Netcompany. Men der er flere ting, du som investor bør være opmærksom på, inden du investerer. | Foto: Colourbox
30. maj 2018 kl. 20.16
Analyse: Høj vækst og indtjening kendetegner it-servicevirksomheden Netcompany, der blev etableret for 18 år siden. Nu går selskabet på børsen. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere, om den nye danske aktie er et godt sted at placere sine penge. 
Foto: TCM Group
16. november 2017 kl. 00.00
Analyse: Den danske køkkenproducent TCM Group, bedst kendt for Svane- og Tvis-køkkener, går på børsen fredag den 24. november. Frem til på torsdag den 23. kan du tegne aktier i selskabet, med mindre aktien bliver overtegnet før tid. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere selskabet. Han ser gode odds for, at TCM kan fortsætte sin stærke udvikling - men der er også risikomomenter. Her kan du blive klogere på, om den nye aktie er noget for dig.
Foto: Orphazyme
13. november 2017 kl. 12.16
Analyse: Det danske biotekselskab Orphazyme udvikler lægemidler mod sjældne sygdomme og satser på at have fire produkter på markedet inden for tre til fem år. Orphazyme går på børsen i København fredag den 17. november. Du kan frem til på torsdag tegne aktier i selskabet, med mindre aktien bliver overtegnet før tid. Dansk Aktionærforening har her fået en uvildig analytiker, John Stihøj, til at analysere, om den nye danske aktie er interessant for dig som investor. Han ser stort potentiale - men også høj risiko. Her kan du blive klogere på, om den nye aktie er noget for dig.
Vækstfonden vil i første omgang børsnotere nogle af de virksomheder, som Vækstfonden allerede har investeret i, forklarer Christian Motzfeldt. Men han er åben for, at der også kan blive tale om andre børsklare selskaber. | Foto: Thomas Brolyng Steen (Scanpix)
07. april 2017 kl. 21.18
Investorviden: Det næste halvandet år vil børsnoteringerne komme som perler på en snor hos Nasdaq Copenhagen. Regeringens vækstfond regner med at sende ”en håndfuld” nye danske selskaber på børsen. På sigt er målet, at hele 25 små og mellemstore danske selskaber skal børsnoteres.
03. juni 2016 kl. 12.00
Investorviden: Hvilke tanker ligger bag noteringen af Lauritz.com? Hvad skal pengene gå til? Og hvad betyder det, at bestyrelsens formand og den administrerende direktør er gift med hinanden? Hør programmet på P1 Business og bliv klogere.
Lauritz.com har et stærkt brand i Norden, men hvis indtjeningen skal op, er det nødvendigt med øget omsætning. Foto: Lauritz.com
01. juni 2016 kl. 15.48
Analyse: Med den kommende børsnotering vil Lauritz.com polstre sig til vækst via internationalisering. Men hvorfor sælger storaktionæren ud, hvis han tror på, at Lauritz.com går i en lys fremtid i møde? Det primære formål med børsnoteringen synes snarere at være en tiltrængt styrkelse af kapitalgrundlaget.
26. maj 2016 kl. 11.01
Pressemeddelelse: Dong Energy og Dansk Aktionærforening inviterer alle interesserede til at møde ledelsen i Danmarks nye energiaktie ved åbne aktionærmøder på mandag.
20. maj 2016 kl. 14.12
Investorviden: Lauritz.com går efter planen på First North i Stockholm senest 1. juli. Virksomheden sigter efter en pris på omkring 650 millioner.
18. maj 2016 kl. 19.11
Pressemeddelelse: Det nord­jyske small cap-selskab GomSpace er på vej på børsen i Stockholm.
13. maj 2016 kl. 15.54
Investorviden: Det nordjyske small cap-selskab GomSpace er på vej på børsen i Stockholm. Du kan møde ledelsen, og du kan deltage i børsintroduktionen frem til den 1. juni.
13. maj 2016 kl. 11.49
Investorviden: Ventetiden er slut: Dong offentliggjorde 12. maj en hensigtserklæring om at blive børsnoteret hurtigst muligt. Mindst 15 procent af aktierne sælges, og regeringen beholder kontrollen. Men er timingen rigtig?
Scandinavian Tobacco Group har haft en sløv start på børsen. Er der alligevel grund til at overveje den til porteføljen?
18. marts 2016 kl. 00.00
Analyse: Tobakskæmpen har haft en mildest talt sløj start på børsen. Der er ikke videre gang i salget, og emissionsbankerne har holdt sig tilbage med at gøre brug af overallokeringsretten. Nu er der aflagt regnskab. Kommer der mere damp på piben i den kommende tid?
15. marts 2016 kl. 09.09
Investorviden: I kølvandet på afnoteringen af Mols-Linien beder Folketingets erhvervsudvalg nu erhvervs-og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) undersøge, om lovgivningen yder tilstrækkelig beskyttelse til mindretalsaktionærerne.
15. marts 2016 kl. 08.53
Presseomtale: Reglerne er uklare og stiller ikke præcise nok kriterier for afnotering. Det er sagen om Mols-Linien et klart eksempel på. "Det er nødvendigt med fuldstændig soleklare regler," mener Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen. Finanstilsynet kigger nu lovgivningen efter i sømmene.
14. marts 2016 kl. 17.31
Presseomtale: Skal minoritetsaktionærerne sælge deres aktier inden afnoteringen af Mols-Linien, eller blive ombord? Det kan være svært at komme af med sine aktier, når man ikke har et marked at læne sig op af, mener Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
14. marts 2016 kl. 17.21
Presseomtale: På generalforsamlingen i medicinalvirksomheden pointerede Dansk Aktionærforening, at både ledelse i bestyrelse i selskabet er danske. Men har de forhold indflydelse på rekrutteringen?
14. marts 2016 kl. 17.16
Presseomtale: Afnoteringen af Mols-Linien skaber en utålelig situation for minoritetsaktionærerne, der ejer 21 procent af selskabet. Det mener Dansk Aktionærforening, som vil have loven strammet.
14. marts 2016 kl. 17.03
Presseomtale: Fondsbørsens godkendelse af en afnotering af Mols-Linien har skabt bekymring blandt de private investorer. De frygter, at afgørelsen kan danne præcedens i fremtidige sager. "Jeg frygter, at afgørelsen om Mols-Linien kan give præcedens for, at en storaktionær, der kun akkurat har stemmer nok til en vedtægtsændring, kan chikanere de andre aktionærer ud af et selskab. Derved udhuler vi beskyttelsen mod tvangsindløsning, som ellers siger, at en storaktionær skal op på 90 procent for at kunne tvinge de andre aktionærer ud," siger Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening.
14. marts 2016 kl. 16.59
Presseomtale: Dansk Aktionærforening finder det »utåleligt«, at Mols-Linien får lov til at fjerne dets aktier fra Fondsbørsen. Foreningen kræver ændringer i loven. Sådan skriver Business.dk oven på meldingen om afnotering af Mols-Linien.
Småaktionærerne i Mols-Linien mener, at Nasdaq Copenhagen har udvandet reglerne for afnotering i sagen om Mols-Linien.
11. marts 2016 kl. 12.20
Investorviden: Foreningen Mols-Liniens Småaktionærer har mandag sendt en klage afsted til Finanstilsynet, hvori de kritiserer Nasdaq Copenhagen for at udvande afnoteringsreglerne.
Foto: OW Bunker
11. marts 2016 kl. 11.52
Investorviden: Jakob Skouboe, der er forfatter til bogen "OW Bunker: Insidernes fortælling om det dramatiske kollaps", er blandt de fem nominerede til årets udgave af Erhvervsjournalistprisen.
Morten Bødskov (S) er formand for Folketingets Erhvervsudvalg. Foto Folketinget
02. marts 2016 kl. 00.00
Investorviden: Politikerne vil have svar på, hvorfor Nykredit jagter ny kapital via en kommende børsnotering og de meget udskældte forhøjede bidragssatser.
Mette Rude Sundstrøm (adm. direktør) og Bengt Sundstrøm (ejer). Foto Lauritz.com
25. februar 2016 kl. 17.00
Investorviden: Det store online-auktionshus lauritz.com, der de seneste år har haft høj vækst og flere succesfulde opkøb, tager nu de første skridt i retningen af en bøsnotering.
Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening. Foto: Mikael Rieck
02. februar 2016 kl. 00.00
Investorviden: Endnu et dansk selskab er på vej på børsen. Det kan være en guldrandet forretning at være med fra første dag - men også det modsatte. Direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen deler sine syv tips til, hvad han kigger på, før han går med i en børsnotering.
01. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Ved aktionærmøder forud for Scandinavian Tobacco Groups børsnotering tager topchef Niels Frederiksen imod spørgsmål fra medlemmer af Dansk Aktionærforening. Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening, fortæller, hvilke spørgsmål han vil stille topledelsen ved mødet.
29. januar 2016 kl. 15.31
Analyse: Scandinavian Tobacco Group har en stærk stilling i en perifer del af tobaksindustrien. Der er udsigt til stigende indtjening og opkøb af konkurrenter i de kommende år for at få vækst på emerging markets.
Foto: Scandinavian Tobacco Group
28. januar 2016 kl. 13.38
Pressemeddelelse: Scandinavian Tobacco Group og Dansk Aktionærforening inviterer alle interesserede til at møde ledelsen i Danmarks nye tobaksaktie ved åbne aktionærmøder på mandag.
13. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Den svenske børs har haft 73 nye børsnoteringer i 2015, mens den danske kun har haft 2. Eksperter frygter, at det ikke bliver bedre i 2016.
10. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Finansministeriet har valgt storbanken Morgan Stanley til notering af Dong. Men banken kan, sammen med Nordea, blive stævnet midt under børsnoteringen for sin rolle i OW Bunkers konkurs.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: