coronavirus

Foto: Shutterstock
20. august 2020 kl. 14.31
Analyse: Coronavirussen trak i februar tæppet væk under det danske aktiemarked. Selv om indekset forholdsvist hurtigt vendte tilbage til udgangspunktet, er udsigterne for resten af 2020 – og måske også 2021 – stadig uklare. Coronaeffekten vil påvirke de børsnoterede selskaber meget forskelligt og dermed skabe både vindere og tabere. Vi vil her give vores bud på nogle af vinderne - og pege på en enkelt potentielt langsigtet taber.
14. august 2020 kl. 14.42
Analyse: Rusland skulle efter sigende have en corona-vaccine på vej. Vi kender ikke effekten, men en eller anden dag kommer der en vaccine, og hvem vil til den tid bliver aktiemarkedets vindere og tabere. Det er muligvis ikke dem, du tror. Læs hvorfor Vladimir Putin og Sputnik V måske er den største risiko for det danske aktiemarked. 
Foto: Shutterstock
06. august 2020 kl. 18.26
Investorviden: Coronapandemien har sat fornyet fokus på indsamling og brug af sundhedsdata. Grænserne har flyttet sig og over en bred kam lader vi nu til at være mere tilbøjelige til at blive overvåget eller dele data om os selv. Det åbner forretningsmuligheder for de IT-, teknologi- eller medicinalselskaber, der kan finde de nye og lukrative grænseflader mellem IT og sundhed.
Foto: Shutterstock
07. maj 2020 kl. 13.22
Investorviden: Når den verdensomspændende coronapandemi engang er overstået, vender vi ikke uden videre tilbage til den hverdag, vi kendte før krisen. Vi vil ændre adfærd, og pandemien vil forstærke tendenser, der så småt var i gang allerede før corona. Andre tidligere trends vil blive bremset, og nye vil opstå. Aktionæren sætter spotlight på tre sandsynlige ændringer – og investeringsmuligheder – efter coronakrisen.
17. april 2020 kl. 09.49
Investorviden: Dansk Aktionærforening gennemførte i påskedagene, hvad der så vidt vides er den største undersøgelse af danske privatinvestorers handelsadfærd under forårets aktieuro. 1.769 personer besvarede spørgsmål om nuværende og fremtidig handelsaktivitet samt om deres forventninger til aktiemarkederne. ”Jeg er både imponeret og fuld af respekt over de private investorers adfærd under aktieuroen. De har udvist overblik og realisme,” udtaler foreningens direktør Mikael Bak, der samtidig glæder sig over stor medlemstilgang de seneste to måneder: ”Netop i krisetider er der brug for saglig og reel information og her har Dansk Aktionærforening vist sin styrke.”
Foto: Shutterstock
31. marts 2020 kl. 12.16
Analyse: Der er stor forskel på store danske virksomheders evne til at modstå coronakrisen. Netop den forskel vil blive tydeligere i de kommende uger, når virksomhedernes likviditet bliver presset yderligere.
28. februar 2020 kl. 12.35
Investorviden: Hvis du svarer ja til spørgsmålet i overskriften, er der ingen grund til at læse videre. Nyd din sidste tid på jorden. Hvis du derimod er interesseret i at se, hvordan aktiemarkedet har klaret tidligere kriser, så læs videre.
28. februar 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Den seneste uge har budt på den hurtigste korrektion på de amerikanske aktiemarkeder siden 1933, idet den frygtede coronavirus i forrige weekend spredte sig ud over Kinas grænser. Det skabte lige pludselig et scenarie, hvor investorerne skulle til at indregne, at det ikke kun var Kinas økonomi, der ville blive ramt, men at det nu var hele verden. Fokus vil derfor være på, om coronavirusudbruddet bliver inddæmmet, hvor opmærksomheden især vil være på, om det nye antal smittede uden for Kina begynder at falde.
27. februar 2020 kl. 10.26
Investorviden: Tre måneders kursstigninger er udraderet på en uge, og corona-virussen er ikke den eneste skyldige. Hvad ligger bag den pludselige nedtur og hvad gør den kloge investor?
Foto: Frontline
19. februar 2020 kl. 09.58
Analyse: Det seneste år har været som nat og dag for tankrederierne og ikke mindst investorerne. Hvad der startede fornuftigt i 1. halvdel af 2019, blev for alvor fremragende i slutningen af året. Alt var lagt til rette til gode afkast i 2020 for 2. år i træk. Så kom Covid-19 eller Coronavirusset og vendte op og ned på alting. Langsigtet er tankskibe specifikt og shipping i det hele taget en meget svær investeringsstørrelse. Der er dog muligheder for et rate- og aktiecomeback de kommende kvartaler.
14. februar 2020 kl. 10.43
Aktieudsigten: De danske skoleelever vender tilbage fra vinterferien, og det samme gælder de store danske børsnoterede selskaber, der igen åbner op for regnskabsvinduet. Det giver i løbet af ugen regnskaber fra blandt andet biotekselskaberne Genmab og Bavarian Nordic samt rederiet Mærsk. Ugen starter stille og roligt på de internationale aktiemarkeder, idet amerikanerne holder fri som følge af helligdagen Presidents Day. Opmærksomheden vil fortsat være rettet mod meldinger fra Kina om udviklingen i nye tilfælde af smittede og døde relateret til coronavirusset.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  8. marts
 • Aktionæren 3/2021
  19. april
 • Aktionæren 4/2021
  18. maj
 • Aktionæren 5/2021
  21. juni
 • Aktionæren 6/2021
  6. september
 • Aktionæren 7/2021
  4. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  8. november
 • Aktionæren 9/2021
  13. december

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: