20. marts 2020 kl. 08.36
DAF stadig aktiv på generalforsamlingerne
Forsamlingsforbuddet rammer også generalforsamlingerne, men Dansk Aktionærforening fortsætter dialogen med virksomhederne.
Af Dansk Aktionærforening
 

I forlængelse af myndighedernes forsamlingsforbud for arrangementer med mere end 10 personer, har vi hos Dansk Aktionærforening besluttet at deltage aktivt gennem fremsendelse af vores spørgsmål og indlæg til selskaberne. Disse indlæg vil så blive læst op af dirigenten, og spørgsmålene besvaret af bestyrelsen om muligt.

 

Det er Generalforsamlingsudvalget hos Dansk Aktionærforening, der er ansvarlig for dialogen med selskaberne, og i år er det især tre mærkesager, der lægges vægt på som vigtige for de mange privataktionærer:

 

  1. Hånden på kogepladen – Har ledelse og bestyrelse investeret sine egne penge, så de har samme interesser som aktionærerne?
  2. Cybersecurity – Er virksomhedens beredskab klar til at modstå cyber-angreb?
  3. Transparens – Lever virksomheden op til proaktivt at guide og kommunikere - også til gruppen af mindre private investorer, og ikke bare til de store institutionelle investorer? Alle skal så vidt muligt stilles lige. Det kan ske gennem korte, let forståelige meddelelser på selskabets hjemmeside.

 

Vi vil desuden opfordre virksomhederne til at invitere til brede investormøder, når forholdene igen tillader det.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer