03. maj 2013 kl. 00.00
Dansk Aktionærforening kårer årets investeringsforeninger
Danske Invest er den store vinder i Dansk Aktionærforenings kåring af årets investeringsforeninger. Tre førstepladser tager Danske Invest, mens BankInvest, Jyske Invest og HP Invest hver løber med én guldmedalje.
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk


Læs også:
Sådan finder vi de bedste investeringsforeninger
Årets investeringsforeninger - se de samlede resultater her
Magasinet Aktionæren: Tema om årets investeringsforeningerForeningen for private investorer, Dansk Aktionærforening, offentliggør i dag vinderne af sin årlige kåring af årets investeringsforeninger.

"Der er voldsomme forskelle på investeringsforeningernes omkostninger, risiko og afkast. Derfor er det vigtigt for os at hjælpe med at vise vej og pege på nogle af de investeringsbeviser, som formår at ramme en god balance mellem alle tre kriterier," siger Jens Møller Nielsen, konstitueret direktør for Dansk Aktionærforening, der også netop har lanceret et nyt kursus i investeringsbeviser.

Kåringen belønner de investeringsbeviser, som har givet et godt afkast i 2012 - men med ekstra vægt på høje afkast også i tidligere år, på lave omkostninger og på begrænset risiko. I et stort temanummer om investeringsbeviser gennemgår Dansk Aktionærforenings magasin Aktionæren alle årets vindere og de tendenser, som private investorer bør navigere efter.

Og vinderne er...
I de tre kategorier for investeringsbeviser med fokus på aktier er vinderne BankInvest Globalt Forbrug (kategorien lav risiko), Danske Invest Nye Markeder Small Cap (kategorien mellem risiko) og Danske Invest Bioteknologi (kategorien høj risiko).

I de tre kategorier for investeringsbeviser med fokus på obligationer er vinderne HP Invest Korte Danske Obligationer (kategorien lav risiko), Danske Invest Indeksobligationer (kategorien mellem risiko) og Jyske Invest Nye Obligationsmarkeder Valuta (kategorien høj risiko).

"
Det er hundesvært - måske umuligt - at sige noget om, hvem der giver højt afkast i fremtiden. Men man kan sige meget om omkostninger og risiko. Og så ser det også ud til, at eksempelvis en investeringsforening som BankInvest Globalt Forbrug har fundet et klogt koncept, der år efter år giver et relativt stabilt afkast til dem, der kun vil løbe en begrænset risiko," siger Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening.

BankInvest Globalt Forbrug vinder sin kategori for femte år i træk, og Danske Invest Indeksobligationer for andet år i træk. De øvrige vindere er nye på førstepladserne.

Passiv forening til tops
Desuden er det usædvanligt, at den indeksbaserede og passivt styrede Danske Invest Bioteknologi topper Dansk Aktionærforenings kåring, da det normalt vil være aktivt styrede investeringsforeninger, som leverer både de bedste og dårligste præstationer. Men dels vægter lave omkostninger tungt i Dansk Aktionærforenings kåring, dels følger netop dén investeringsforening et specialiseret amerikansk indeks af biotek-aktier, som har klaret sig exceptionelt godt i 2012.

"Der er ingen tvivl om, at ufatteligt mange danskere kunne spare formuer på at gå ned i banken og forlange, at deres penge bliver sat i passive investeringsforeninger eller nogle af de foreninger, der vinder vores kåring. Men desværre er det i de fleste banker sådan, at kunderne kun hører om de investeringsforeninger, der giver banken højest provision," siger konstitueret direktør Jens Møller Nielsen, Dansk Aktionærforening.

Han opfordrer alle små og store investorer til som minimum at tage et aftenkursus eller læse en håndbog om investering - og så fremover investere nogle timer om året på at evaluere sine investeringer og give sin bank kritisk modspil på, om det nu også er de bedste og billigste værdipapirer, som opsparingen er placeret i.

"
Alle undersøgelser viser, at man kan spare virkelig store beløb på at insistere på lave omkostninger. Hvis man for eksempel sparer op til sin alderdom, er det er ikke kun et par flasker rødvin om ugen, vi taler om her," siger Jens Møller Nielsen.

Cirka 800.000 danskere ejer investeringsbeviser i eget navn. De fleste danskere er desuden indirekte ejere af investeringsbeviser gennem deres pensionsordninger.Journalister på relevante stofområder har gratis adgang til kurserne i Dansk Aktionærforenings InvestorSkole, da foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til sunde investeringsprincipper. Kontakt Dansk Aktionærforenings sekretariat på 45 82 15 91 eller daf@shareholders.dk.Pressekontakt
Jens Møller Nielsen
Direktør (konst.), Dansk Aktionærforening
26 85 98 00
jmn@shareholders.dk
Pressefoto: http://www.shareholders.dk/presse/pressekontakt.aspx
Læs meget mere om investeringsforeninger
i maj-udgaven af magasinet Aktionæren 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 • Aktionæren 1/2018
  11.-13. februar
 • Aktionæren 2/2018
  25.-27. marts
 • Aktionæren 3/2018
  22.-24 april 
 • Aktionæren 4/2018
  20.-22. maj 
 • Aktionæren 5/2018
  1.-3. juli 
 • Aktionæren 6/2018
  19.-21. august
 • Aktionæren 7/2018
  7.-9. oktober 
 • Aktionæren 8/2018
  18.-20. november 
 • Aktionæren 9/2018
  16.-18. december 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: