01. april 2011 kl. 00.00
1. Dit investeringsunivers - hvilke aktier ønsker du at følge?
GUIDE: Trin 1 til at analysere regnskaberne bag aktierne: Fokuser på nogle få børsnoterede selskaber, som du allerede har investeret i eller overvejer at købe.
Af Torben Udsen og Jesper Lund, direktører i Delfin Invest
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

 
Læs også: 
 

 
Vær bevist om dit 'investeringsunivers'. Det er umuligt at følge alle aktier, da der alene i Danmark findes op mod 200 børsnoterede selskaber. Lav en liste over de selskaber, du ønsker at følge.
 
Din liste bør indeholde de selskaber, du for øjeblikket har investeret i, samt en lille håndfuld andre selskaber, der kunne blive interessante at investere i på et tids­punkt, hvis din analyse skulle vise at de er attraktive at købe.
 
En mulighed kunne for eksempel være at starte med de 20 største danske aktier, der er samlet i C20-indekset. De helt store selskaber er ofte mere stabile end mindre selskaber. Meget små selskaber kan ofte også være svære at sælge igen, fordi deres aktier ikke handles særlig ofte.
 
Du kan også hente inspiration til dine investeringer i for eksempel Dansk Aktionærforenings modelporteføljer eller i aktieanalyserne i magasinet Aktionæren. Men husk, at du altid skal tage selvstændigt stilling til enhver investering - for eksempel er det kun dig, der ved, hvor meget risiko, du er villig til at tage.
 
 

 
Læs også: 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: