24. september 2010 kl. 00.00
LD Invest: Vi er bekymrede over Pandora
Pandora-ledelsen sår tvivl om, hvorvidt man kan beskytte Pandoras varemærke, brand og design. Der er problemer med registreringen af navnet i Spanien og resten af EU, ligesom det er afvist i Kina.
Af Lasse Soll Sunde
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
Et godt råd foir private investorer, der overvejer at købe aktier ved en børsintroduktion, er at lytte til de professionelle investorer. Den mulige investor LD Invest har udtalt sig til både dagbladet Børsen og Morgenavisen Jyllands-Posten om Pandoras børsnotering, og her er vurderingen blandet:
 
LD Invest er ikke er nervøs for den kommende vækst i smykkefirmaet Pandora, også selvom det i prospektet bliver beskrevet, at der efter 100 procent vækst i første halvår kun er udsigt til begrænset vækst resten af året.
 
Der er dog også adskillige andre faktorer, som bekymrer LD Invests danske porteføljechef, Keld Henriksen, efter han har læst børsprospektet fra Pandora.
 
"Det er voldsomt interessant læsning, men flere gange tænker man, hold da op, det er lidt foruroligende," siger LD Invests danske porteføljechef, Keld Henriksen, til Børsen.
 
"Vi har en række spørgsmål til ledelse og analytikere. Og senere skal vi så afgøre, om det er noget, vi vil investere i. I den forbindelse er det væsentligt at bemærke, at der kan bydes under, det selskabet selv foreslår," siger Keld Henrikensen til Jyllands-Posten og fastslår:

"Der er stadig langt, og vi har mange spørgsmål. Det er en meget ung virksomhed, hvilket gør det svært at bruge de modeller, vi normalt pejler ind efter. Vi er lidt forsigtige i denne omgang.

Han hæfter sig oer for Børsen blandt andet ved, at Pandora-ledelsen sår tvivl om, hvorvidt man kan beskytte Pandoras varemærke, brand og design. Der er problemer med registreringen af navnet i Spanien og resten af EU, ligesom det er afvist i Kina.
 
"Det er noget, vi blandt andet er nødt til at bore meget i. Ved at læse prospektet kan vi se risikoen, men at kvantificere risikoen er meget svært. Som det står sådan her, er det noget, vi bliver bekymrede over," siger han.
 
Foruden navnet Pandora, udviser selskabet usikkerhed omkring det patent, som dækker visse egenskaber ved de kendte Pandora-armbånd.
 
Derudover melder der sig flere spørgsmål omkring Pandoras skatteforhold i Thailand, påpeger Keld Henriksen.
Møde med Facebook

 

Vil du blive klogere på Facebooks udvikling indenfor tech-markedet og deres nye kryptovaluta, Libra, der bliver lanceret i 2020? Fat en ven og oplev en spændende præsentation fra en af Facebooks egne topchefer, Martin Ruby.

 

Se arrangementet her.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Du er vigtig - brug din stemme!

Brug muligheden for at afgøre, hvem der skal repræsentere dig og dit lokalområde i DAFs repræsentantskab, og husk at du kan stemme på kandidaterne fra d. 2. til og med d. 15. december


Hold øje med din indboks
Som stemmeberettiget medlem vil du modtage en digital stemmeseddel d. 2 december. Har du husket at registrere en e-mailadresse hos os? Alt, du skal gøre, er at sende os din e-mailadresse + medlemsnummer til daf@shareholders.dk.

Har du ikke en e-mailadresse, er det også muligt at ringe ind og få tilsendt en fysisk stemmeseddel.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmark bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 9/2019
  9.-13. december
 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: