26. februar 2010 kl. 00.00
Medlem af Dansk Aktionærforening til tops i Børsens Aktiespil
Henrik Filskov tog andenpladsen i Børsens Aktiespil og hovedpræmien i Dansk Aktionærforenings pulje. Læs spekulant-ekspertens tips til at vinde et aktiespil.
Af Jens Møller Nielsen
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
Nu er dagbladet Børsens Aktiespil 2009/2010 afgjort, og i år nåede et medlem af Dansk Aktionærforening, Henrik Filskov, op på konkurrencens samlede andenplads. Og det endda efter en hektisk slutspurt, hvor konkurrencens samlede vinder, Leo Sigvardsen, først blev fundet efter et kursspring hos Neurosearch i spillets allersidste timer.
 
Henrik Filskov, der blev nummer to i det samlede spil, endte altså som konkurrencens højestplacerede medlem af Dansk Aktionærforening, og dermed vandt han også foreningens pulje og en ekstrapræmie på 8.000 kroner. Dem kan han lægge oven i flere andre præmier på over 30.000 kroner.
 
I Dansk Aktionærforenings pulje tog Niels Schmidt andenpladsen (puljepræmie: 4.000 kroner), og Steffen Søborg endte på tredjepladsen (puljepræmie: 3.000 kroner). De to blev henholdsvis nummer 37 og 204 i hovedkonkurrencen.
 
 
Puljevinder Henrik Filskov er i øvrigt ikke hr. hvem-som-helst. Han er medstifter af investor-hjemmesiden Spekulant.dk, hvor han blandt andet har skrevet en guide til, hvordan man vinder aktiespil. Dén må man sige nu har bestået sin prøve.
 
I guiden giver Henrik Filskov blandt andet disse ni tips til aktiespillere:
 
1. Følg nyhederne om selskaberne tæt: Overvej køb op til eller umiddelbart efter fondsbørsmeddelelserne, hvor kursen kan svinge meget.
 
2. Følg debatten tæt i forskellige aktiedebatfora. De debatterede aktier er ofte risikable - men kan dermed også give store afkast, hvis du tør gå mod strømmen.
 
3. Pas på de mest risikable aktier: Det er en myte, at man øger sin chance for at vinde et aktiespil ved at købe de mest risikable aktier. Der er for stor risiko for, at det går galt.
 
4. Fokus på sektorer: Vær opmærksom på, hvilke sektorer der må antages at gå godt i den kommende tid - og hvilke der er risikable.
 
5. Tjek dagligt kursudviklingen på aktierne, som er med i spillet.
 
6. Sats mest muligt på de selskaber, som du tror på. Man vinder ikke et aktiespil gennem en halvhjertet satsning.
 
7. Køb og sælg velovervejet. For hyppige handler æder af formuen. Derfor har vinderne i aktiespil ofte handlet meget lidt.
 
8. Overvej at vente med at købe - i et faldende marked kan man komme i front, selv om man ligger i kontanter.
 
9. Lær af andre: Læs bøger, artikler, blogs og så videre om investering.
 

 
Læs også:
 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmark bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2019
  19.-23. august
 • Aktionæren 7/2019
  30. september - 4. oktober
 • Aktionæren 8/2019
  4.-8. november
 • Aktionæren 9/2019
  9.-13. december

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: