• Foto: Shutterstock
  Foto: Shutterstock
30. marts 2021 kl. 11.16
Analyse: Transformationsår hos Columbus
2020 blev et transformationsår præget af frasalg, Covid-19, direktørexit og lancering af ny strategiplan. Markedsmæssigt er positionen blevet styrket af opkøb af f.eks. svenske iStone, men Columbus er fortsat afhængig af et godt samarbejde med Microsoft og fastholden af kunder og medarbejdere.
Af John Stihøj, analytiker, ejer af Aktieinfo

Strategiplanen Focus23 har som mål at gøre forretningen fokuseret på værdiskabende konsulentrådgivning og løsninger rettet mod store kunder i kernesegmenterne, fødevare-, detail- og produktionsvirksomheder. Fundamentet er lagt for at nå målet om mindst 10 % årlig vækst fra 2023. På generalforsamlingen stilles der forslag om udlodning af hele 6 kr. i ekstraordinært udbytte.

 

Hovedpunkter:

 • Kundefokuseret indsats i kernesegmenterne mod store kunder inden for fødevare, detail og produktion skal sikre lønsom vækst fremover. Fremadrettet vil Columbus fremstå som en ren konsulentvirksomhed med fokus på værdiskabende it-løsninger og rådgivning til kunderne.

 • Andelen af tilbagevendende omsætning er steget til 25 %, hvilket vidner om høj kundetilfredshed. Focus23 planen har som mål at øge kundetilfredsheden og dermed også -loyaliteten, så man fremstår som kunderne foretrukne partner. Det skal sikre mersalg til bestående kunder og bidrage til at tiltrække nye.

 • Med ”9 Doors to Digital Leadership” udbyder Columbus en række værdiskabende løsninger, der dækker ethvert behov i kundernes digitaliseringsproces. Behovet for at kunne agere digitalt er blevet endnu mere synligt af Covid-19 krisen. Data fra analysebureauet Gartner viser, at kunderne fremover vil allokere store nye investeringer til netop digitalisering. Det kan give Columbus et vækstboost.

 • Resultatmæssigt har Columbus klaret sig tilfredsstillende med et nettooverskud på 55,2 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter i et udfordrende år præget af Covid-19. I de næste tre til fire år vil selskabet fortsat nyde gavn af kundernes konvertering til Cloud løsninger og den fremadskridende proces med digitalisering. Efterfølgende skal konsulentopgaver sikre vækstmomentum.

 • Softwareselskabet To-Increase blev solgt til en høj pris på 115 mio. EUR. Det var en langt bedre pris, end Aktieinfo havde estimeret. Provenuet fra salget vil blive sendt retur til aktionærerne i form af et ekstraordinært udbytte på hele 6 kr.

 • I nær fremtid vil der blive sat navn på koncernens nye CEO, der skal eksekvere på den lagte Focus23 strategi.

 • Focus23 planen virker opnåelig med en gradvis stigende omsætningsvækst til mindst 10 % fra 2023. Netop manglende organisk vækst har holdt aktiekursen nede. Udsigten til vækst og stigende indtjening har investorerne taget godt imod. Trods en stor kursstigning år til dato er det vores holdning, at aktiekursen kan stige mere. Dog skal man huske på, at kursen falder tilsvarende udbyttet, når dette går fra efter generalforsamlingen. Nedenfor angiver vi forventet kursudvikling fratrukket udbyttet.

 

Aktievurdering: 

Aktuel Kurs: 15,1 kr.

Børs: OMX Copenhagen Mid Cap

Markedsværdi: 1.881 mio. kr.

Antal aktier: 124,6 mio. styk

Kursudvikling 0-6 mdr.: 7-10 (korrigeret for udbytte)

Kursudvikling 12-18 mdr.: 12-16 (korrigeret for udbytte)

Næste regnskab: Q1 regnskab 18-05-2021

Ordinær generalforsamling den 27-04-2021.

 

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: