• En supersommer, hvor forbrugerne er klar til at bruge masser af penge på rejser vil gavne mere end bare rejseindustrien. I artiklen her kan du se analytikerens bud på 15 aktier, der vil klare sig godt, hvis verden åbner op henover sommeren. Foto: Shutterstock
  En supersommer, hvor forbrugerne er klar til at bruge masser af penge på rejser vil gavne mere end bare rejseindustrien. I artiklen her kan du se analytikerens bud på 15 aktier, der vil klare sig godt, hvis verden åbner op henover sommeren. Foto: Shutterstock
02. marts 2021 kl. 15.28
15 store aktier der vil nyde godt af en supersommer
En supersommer med genåbning og millioner af købelystne forbrugere, der er klar til at komme på ferie og bruge løs. Det er blevet et af de store temaer for investorer verden over. Her serverer vi en analyse af det populære tema samt 15 store aktier, der vil få medvind af det.
Af Frank Hvid Petersen, finanskommentator, cand.polit

Er vi på vej mod en supersommer med genåbnede samfundsøkonomier, buldrende økonomisk fremgang og millioner af købelystne forbrugere, der bare vil på ferie og bruge løs? Det er et af de spørgsmålene på aktiemarkederne lige nu og et investeringstema flere investorer omfavner i deres strategi.

 

Super-sommer-temaet har medvind fra hele tre forhold lige nu, der samtidig også afslører de risici, temaet er forbundet med.

 

1: For det første er der udbredelsen af vacciner, hvor de fleste venter, at USA er nået så langt, at størstedelen af økonomien kan være åbnet op inden sommerferien. Storbritannien i juli, hvis alt går vel. I EU tyder mest på tredje kvartal med risiko for slutningen kvartalet og dermed efter sommerferien.

 

Læs også: 7 danske aktier der falder når renten stiger

 

2: For det andet vil vaccinerne og den gradvise åbning sammen med enorme hjælpepakker, ikke mindst i USA med præsident Bidens plan på næsten 10 procent af BNP, og store ekstra opsparede midler (over 1500 milliarder dollars i USA, 200 milliarder euro i Tyskland og pænt over 100 milliarder kroner herhjemme), givet et markant vækst-boost over sommeren.

 

3: For det tredje synes forbrugerne at være så coronatrætte, at vi vil gribe alle de muligheder, der byder sig til under de kommende måneders genåbninger:

 

I Kina slog salget af biografbilletter alle rekorder under det netop afholdte kinesiske nytår.

 

Feriebestillingerne med hos EasyJet steg med 600 procent i England, efter Boris Johnson meldte ud, at rejsevejledningen opdateres 12. april.

 

Samtidig viser to undersøgelser fra konsulenthusene Kelton Global og Skift Research, at de fleste forbrugere vil rejse, når mulighederne byder sig.

 

Bliv medlem og se de 15 store aktier nu

 

Alt i alt synes super-sommer-temaet lige nu at passe bedst på USA, og det giver en række overvejelser, du som investor kan se herunder.

 

Ligeledes kan du se 15 konkrete kæmpeselskaber, der vil nyde godt af en supersommer.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: