• Foto: Shutterstock
  Foto: Shutterstock
24. september 2020 kl. 13.53
Solide europæiske kvalitetsaktier
Er du en risikovillig og langsigtet investor med fokus på bæredygtighed? Ønsker du en aktiv og koncentreret eksponering mod solide europæiske kvalitetsaktier? Så kan denne fond være et supplement til dine udenlandske aktieinvesteringer.
Af Jens Elkjær, konsulent, HD(F)

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 7, 2020.

 

Danske Invest Europa er en europæisk aktiebaseret investeringsafdeling. Fonden er et af Danske Invests flagskibsprodukter og benytter MSCI Europe inklusive nettodividender som benchmark. Hovedforvalter er Kasper Brix-Andersen, som ligeledes er aktiechef i Danske Bank Asset Management. Sammen med Senior Portefølje Manager Tobis Carøe Siemenge overtog han ansvaret for fonden i 2018.

 

Aktieudvælgelse, risikostyring og bæredygtighed

Det europæiske aktiemarked består af mange tusinde aktier, men fondens investeringsunivers omfatter kun omkring 600 selskaber. Ultimo august var DI Europa investeret i 45 selskaber.

 

Investeringsstrategien går ud på at investere i en koncentreret portefølje af større kvalitetsselskaber, som er i stand til at levere vækst i både omsætning og indtjening. Selskaberne skal have en forretningsmodel, som giver et godt afkast på den investerede kapital. Herudover skal selskaberne have en sund balance og en stærk og dygtig ledelse.

 

Bliv medlem og læs hele analysen nu

 

Da Kasper Brix-Andersen overtog ansvaret for fonden, blev der foretaget nogle strukturelle ændringer af investeringsstrategien, men tilgangen, der er baseret på fundamentalanalyse og bottom- up stockpicking, er den samme. Nye principper for opbygning af porteføljen er implementeret for at opnå optimal risikospredning og aktieudvælgelse.

 

Det er Kasper Brix-Andersens vurdering, at den stærke eksponering mod bæredygtige selskaber, vil skabe medvind på afkastet i de kommende år. Teamet bruger meget tid på at sikre, at de selskaber, som der investeres i, er i stand til at profitere af rejsen mod en bæredygtig fremtid. Danske Bank har et bæredygtigheds-team på i alt 16 medarbejdere, som hjælper fonden med dette arbejde.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  10. marts
 • Aktionæren 3/2021
  21. april
 • Aktionæren 4/2021
  20. maj
 • Aktionæren 5/2021
  23. juni
 • Aktionæren 6/2021
  8. september
 • Aktionæren 7/2021
  6. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  10. november
 • Aktionæren 9/2021
  15. december

 

 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: