• FLSmidth producerer udstyr til minedrift og cementproduktion med kunder i hele verden - og fokus på bæredygtighed.  Foto: FLSmidth
  FLSmidth producerer udstyr til minedrift og cementproduktion med kunder i hele verden - og fokus på bæredygtighed. Foto: FLSmidth
09. august 2019 kl. 14.17
FLSmidth fastholder forventningerne til 2019
Investorerne i FLSmidth drog et lettelsens suk, da det seneste regnskab blev offentliggjort. Det går nemlig bedre for FLSmidth end frygtet. Men hvordan ser det ud på længere sigt? Se her, om John Stihøj mener, at aktien er noget for den langsigtede investor.
Af John Stihøj, analytiker og ejer af Aktieinfo

FLSmidth er en cyklisk aktie, der er afhængig af udviklingen i verdensøkonomien. Desuden opererer virksomheden med kunder indenfor råmaterialer, der påvirkes direkte af de pågældende varepriser – nemlig minedrift og cement.

 

Især minesektoren har været igennem en uhørt lang fase med lav vækst. Forbruget af kobber og cement vokser ellers år for år, men naturligvis mest i perioder med høj aktivitet. Salget til mineselskaberne afhænger af metalpriserne, og selskabernes investeringer ligger fortsat på et lavt, men atter stigende niveau. Fra toppen i 2012 er mineselskabernes investeringer reduceret med 60 til 70 procent.

 

Investeringerne inden for FLSmidths andet forretningsområde, cementindustrien, toppede i 2008 og har siden ligget væsentligt lavere, men også her er der let fremgang igen.

 

FLSmidth er derfor præget af vanskelige forhold på efterspørgselssiden.

 

Da Thomas Schultz tiltrådte som topchef i 2013, foretog han straks en restrukturering af virksomheden for at trimme udgifterne til et lavere aktivitetsniveau. Hans plan indeholdt samtidig en række visionære tiltag omkring produktudvikling. Efter min mening fremstår FLSmidth på de indre linjer toptrimmet og klar til at nyde godt af et opsving i minesektoren.

 

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  10. marts
 • Aktionæren 3/2021
  21. april
 • Aktionæren 4/2021
  20. maj
 • Aktionæren 5/2021
  23. juni
 • Aktionæren 6/2021
  8. september
 • Aktionæren 7/2021
  6. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  10. november
 • Aktionæren 9/2021
  15. december

 

 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: