• Foto: Gabriel
  Foto: Gabriel
08. december 2017 kl. 00.00
Gabriel fortsætter væksten i 2018
Årsregnskabet fra den nordjyske tekstilproducent Gabriel viste, at selskabets omsætning steg med hele 26 procent. En stor del skyldes dog opkøb, men organisk voksede selskabet med 14 procent. Sådan en vækst er noget, ganske få selskaber kan prale af. Og det kommende år ser ikke ud til at blive dårligere. Det er endnu ikke indregnet i selskabets aktiekurs.
Af Bruno Japp, analytiker, Økonomisk Ugebrev

Gabriels oprindelige udmelding om, at selskabets omsætning ville stige ”i niveauet 20 procent” blev overgået i det netop aflagte årsregnskab. Det samme gælder målet for selskabet indtjening, men her var ambitionerne til gengæld så lave, at det ved første øjekast virkede overdrevent konservativt. Ved årets start forventede man således kun en stigning i resultat før skat på 0-5 procent. Eftersom 2016/17 endte med en stigning på 9,6 procent, blev dette mål også overgået.


Misforholdet mellem forventningerne til omsætning og indtjening i 2016/17 skyldtes ikke, at ledelsen ville være sikre på at kunne opfylde indtjeningsmålet. Forklaringen ligger i disse to forhold:

 

 1. For det første ville omkostningerne vedrørende købet af et engelsk selskab påvirke indtjeningen negativt i 2016/17.
 2. For det andet ville der være ekstraordinære omkostninger i forbindelse med etableringen af et produktionsselskab i USA.

 

 

Både integration af det tilkøbte selskab og etableringen i USA forløb planmæssigt, og i halvårsregnskabet hævede Gabriel derfor forventningerne til en stigning i resultatet før skat til niveauet omkring ti procent. Med en stigning på 9,6 procent ramte man det nye mål ganske nøjagtigt.


Med den vellykkede proces for de to nævnte projekter er Gabriel kommet et langt skridt videre i sin vækstpolitik, og det påvirker da også selskabets udmeldinger til 2017/18. Her forventer man en stigning i både omsætning og resultat før skat på 10-15 procent. Når målsætningen ses i forhold til en markedsvækst, som forventes at være ”let stigende”, så forventer Gabriel altså at erobre markedsandele i det kommende regnskabsår.


Det medfører dog ikke automatisk markante kursstigninger for Gabriel-aktien. Gabriel handles nemlig til en forventet price/earnings (P/E), som er næsten dobbelt så høj som branchemedianen, og det stiller store krav til væksten. Disse krav har Gabriel indtil videre været i stand til at opfylde, og med tilkøbet af den engelske virksomhed og etableringen i USA forventer vi, at Gabriel vil fortsætte væksten.

 


I vores analyse fra marts i år forventede vi, at Gabriel ville blive en af efterårets stærke aktier, men sådan er det ikke gået. Det svage aktiemarked har også påvirket Gabriel-aktien, og kursen har haft vanskeligt ved at komme forbi kurs 550.


Med udgangspunkt i den forventede vækst fastholder vi imidlertid troen på Gabriel som en god investering. Vi forventer, at aktien vil bryde grænsen ved 550 inden halvårsregnskabet den 8. maj 2018.

 

Børskurs på analysetidspunktet: 530,00
AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 550-600

 

 

 

 

 


Analysen er en redigeret udgave af en analyse bragt i Økonomisk Ugebrev Formue/AktieUgebrevet den 2. december.


 

Bruno Japp ejer ikke aktier i Gabriel Holding.

 

 Bruno Japp er er analytiker og redaktør for Økonomisk Ugebrev Formue (AktieUgebrevet).


Få tre gratis numre af AktieUgebrevet ved at trykke her eller tilmeld dig gratis nyhedsmail fra Økonomisk Ugebrev formue (AktieUgebrevet) her.


Analyserne i Aktionæren og på Shareholders.dk er udtryk for skribentens vurdering af investeringen lige nu. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som læserne måtte pådrage sig ved at følge anbefalingerne.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmark bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2019
  19.-23. august
 • Aktionæren 7/2019
  30. september - 4. oktober
 • Aktionæren 8/2019
  4.-8. november
 • Aktionæren 9/2019
  9.-13. december

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: