22. november 2019 kl. 10.39
Uge 48: Maersk Drilling leverer sæsonens sidste store regnskab
Regnskabssæsonen går på hæld, og der ventes kun få danske regnskabsrapporteringer, hvor borerigkoncernen Maersk Drilling vil tage størst opmærksomhed. Torsdag vil handelsaktiviteten blive reduceret, som følge af Thanksgivning Day i USA. Fredagen er også kun en halv handelsdag på børserne i New York, hvor søgelyset vil være rettet mod meldinger fra detailsektoren og Black Friday-salget.
Af Jakob Due Jakobsen, Ritzau Finans

Mandag

Bording Group er mandag parat med sit regnskab for tredje kvartal. Det kommer, efter at den danske grafikvirksomhed oplevede omsætningsfald i første halvår med kommentarer om nedgang i kundeaktiviteten, fald i omsætning og tab i indtjeningen. Bording nedjusterede derfor ved halvåret forventningerne til 2019 til en omsætning på 570-600 mio. kr. og et EBIT-resultat på cirka 5 mio. kr. eksklusive eventuelle opkøb.

 

Opmærksomheden vil mandag formiddag blive rettet mod det tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer for november, hvor økonomerne for forventningskomponenten venter en forbedring til 93,0 fra 91,5 måneden forinden. Den tyske industri er ramt af den globale opbremsning og opbremsningen i den kinesiske økonomi. Der er dog tidlige tegn på en vending, idet fredagens foreløbige udgave af PMI-erhvervstilliden for industrien i november viste en større end ventet fremgang. 

Tirsdag

RTX, der arbejder med trådløse netværk og kommunikationsudstyr, opjusterede forud for regnskabet for det forskudte tredje kvartal forventningerne til omsætningen og driftsindtjeningen med henvisning til en solid ordreindgang for fjerde kvartal. Begge selskabets divisioner, Business Communications og Design Services, bidrog positivt til væksten i tredje kvartal baseret på en succesfuld eksekvering af koncernens vækststrategi. Tirsdag leveres årsresultaterne, hvor det bliver spændende at se, om positive takter fortsætter.

 

Firstfarms, der investerer i landbrug og jord i Østeuropa, er tirsdag parat med sit regnskab for tredje kvartal, hvilket kommer, efter at selskabet i midten af oktober opjusterede sine forventninger til driftsresultatet. Firstfarms opjusterede forventningerne til driftsindtjeningen (EBIT) med 10 mio. kr. til 43-48 mio. kr. med henvisning til høje svinepriser, en tilfredsstillende produktivitet i svinebesætningerne samt en afgrødeproduktion med et resultat som forventet for høsten 2019. De højere svinepriser skal blandt andet ses i lyset af, at Kina har været ramt af afrikansk svinepest, hvilket har øget den kinesiske import af svin og sendt priserne op på verdensmarkedet.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  8. marts
 • Aktionæren 3/2021
  19. april
 • Aktionæren 4/2021
  18. maj
 • Aktionæren 5/2021
  21. juni
 • Aktionæren 6/2021
  6. september
 • Aktionæren 7/2021
  4. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  8. november
 • Aktionæren 9/2021
  13. december

 

 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: