17. februar 2017 kl. 15.14
Uge 8: Travl uge for C20-selskaberne
Den kommende uge får vi fire regnskaber fra fire spændende C20-selskaber. Mest opmærksomhed vil der nok være omkring årsregnskabet fra Genmab. Fra USA får vi nyt fra giganterne Home Depot og Wal-Mart Stores. Ugen kan dog begynde i roligt tempo med en amerikansk fridag.
Af Tue de Neergaard, analytiker, Aktiefokus

Mandag

Første danske regnskab får vi fra Jutlander Bank. Regnskabet for fjerde kvartal kommer mandag. Jutlander Bank kom med en årsprognose for 2016 den 7. november i regnskabet for tredje kvartal. Her ventede banken en primær indtjening på 245-275 millioner kroner i 2016, men nævnte også, at niveauet for tab og nedskrivninger i hele 2016 blandt andet vil afhænge af udviklingen hos bankens landbrugskunder, fordi tiderne for landbrugssektoren generelt er svære.

 

De amerikanske finansmarkeder har lukket på grund af President Day. Derfor kan vi forvente en tynd handelsdag i Europa.

 

Tirsdag

Jyske Bank er aktuel med regnskab for fjerde kvartal. Sydbanks analytiker, Mikkel Emil Jensen, indledte dækningen af Jyske Bank den 7. december og landede på en købsanbefaling. Han pointerede, at Jyske Bank er stærkt polstret overfor kommende regulering og har en stærk kapitalposition. Jyske Bank-aktien har været stærkt kørende over de seneste måneder og er steget med 55 procent siden bundniveauet i juli 2016, hvor hele den europæiske banksektors aktier var hårdt ramt af bekymringer.

 

NKT Holding er aktuel med regnskab for fjerde kvartal. Danske Bank skrev den 14. februar, at den venter en anstændig organisk vækst i fjerde kvartal. Danske Bank forventede også, at den positive trend fortsætter i 2017 for NKT Holding, der vil nyde godt af en børsnotering af divisionen Nilfisk Advance. Denne børsnotering kan komme allerede i 2017. Det har NKT Holding selv talt om til dansk presse. Så tirsdag vil der være fokus på yderligere meldinger om en udskilning af Nilfisk Advance.

 

De amerikanske forbrugere kommer i søgelyset med regnskaber fra de to giganter, Home Depot og Wal-Mart Stores. Begge præsenterer tal for fjerde kvartal. Home Depot er USA største gør-det-selv-detailforhandler og er meget afhængig af fremgang i boligmarkedet, mens detailgiganten Wal-Mart generelt er afhængig af forbrugernes købelyst. Betydelige afvigelser fra analytikernes forventninger kan påvirke stemningen på aktiemarkederne, da det kan give en pejling for temperaturen hos den amerikanske forbruger.

 

På den makroøkonomiske scene vil der være fokus på den foreløbige udgave af PMI-erhvervstilliden for eurozonen. Men den amerikanske PMI for februar kan trække endnu større opmærksomhed. Investorerne satser på, at opsvinget i den amerikanske økonomi nu er så holdbart, at renten kan blive yderligere normaliseret. PMI-opgørelsen giver en temperaturmåling for økonomien og dens udsigter.

 

Onsdag

Biotekselskabet Genmab fremlægger regnskab for fjerde kvartal, og det bliver en præsentation efter at Genmab har leveret en markant optur over de seneste 52 uger. Genmab-aktien lå for et år siden i kurs 750 og ligger nu godt 90 proner højere i 1430 kroner. Gennem 2016 har Genmab udrullet kræftmedikamentet Darzalex i USA og i andet halvår 2016 også i Europa. Forventningerne til salget af Darzalex er afgørende for Genmab-aktien, men i slutningen af januar berettede den schweiziske samarbejdspartner Novartis, at koncernen sidder med en stribe potentielle blockbustere (medikamenter med salg over 1 milliard dollar årligt), og det positive i et Genmab-perspektiv er, at Novartis i samme omgang nævnte det aktive stof ofatumumab mod sklerose. Det kan betyde, at Genmab har en ny storsællert efter succesmedikamentet Darzalex. Det vurderes, at Genmab vil modtage mellem 10 og 20 procent af salget i royaltybetalinger fra ofatumumab. Desuden har Danske Bank i sidste uge peget på stærke muligheder med det aktive stof tisotumab.

 

Før europæisk åbningstid er Airbus aktuel med årsregnskab, hvilket sker, efter at den amerikanske konkurrent Boeing overraskede positiv med sin årspræsentation, hvor salget var bedre end ventet og indtjeningen klart bedre end ventet. Spørgsmålet er, om Airbus kan gøre kunststykket efter.

 

Torsdag

Den danske rengørings- og servicekoncern ISS fremlægger årsregnskab. I regnskabet for tredje kvartal kunne ISS ikke helt leve op til markedets forventninger kvartal. Den organiske vækst faldt fra 3,3 procent fra 3,8 procent i andet kvartal 2016. I januar skrev det amerikanske finanshus Morgan Stanley, at ISS har underperformet markedet i kvartalspræsentationen og hævede derfor ISS-anbefalingen til overvægt fra ligevægt. Yderligere nævnte Morgan Stanley, at de venter, at ISS kan returnere mange penge til aktionærerne.

 

Høreapparatkoncernen William Demant præsenterer sit årsregnskab for 2016. William Demant oplevede i november en stærk udvikling i USA med den såkaldte Veterans Affairs-opgørelse, så en uddybning af dette bliver interessant at høre mere om. Yderligere har der været talt om, at salget af høreapparater i USA kan blive dereguleret, hvilket kan betyde ny konkurrence - specielt i lavprissegmentet mod de eksisterende operatører. Så måske kan det emne også blive berørt af William Demant. Den 6. februar løftede den store schweiziske storbank UBS sin anbefaling på William Demant til køb fra neutral.

 

På den europæiske scene kan vi rette øjnene mod præsentationen fra spanske Gamesa, som er konkurrent til Vestas, samt mod franske Saint Gobain, der er konkurrent til Rockwool. Gamesa er ved at skabe en storspiller i vindmøllemarkedet ved en fusion med vindmølleaktiviteterne fra tyske Siemens.

 

Fredag

Et par large cap-aktier trækker opmærksomhed med regnskaber, hvor de aktuelle er Rockwool og Simcorp. Desuden kommer der regnskabstal fra mid cap-medlemmet Per Aarsleff.

 

Rockwool fastholdt sine årsforventninger i kvartalsregnskabet fra november, hvor isoleringskoncernen ellers leverede en driftsindtjening, der var klart bedre end ventet. Der har fra flere forskellige branche været positive meldinger om udviklingen i Rusland, og Rockwool har også en betydelig eksponering på disse kanter. Yderligere vil investorerne også være opmærksomme på Rockwools ekspansion i Nordamerika, hvor opsvinget rigtigt har fat i økonomien.

 

Simcorp opjusterede sine forventninger i oktober 2016, så spørgsmålet er, om softwareproducenten har mere at komme med. Simcorp står midt i en omlægning af sine fakturering af kunderne. Hvor selskabet tidligere fik sine indtægter fra licensbetaling, overgår de nu til løbende cloud-betalinger. Så denne transaktion vil også få opmærksomhed. Omlægningen har også haft betydning af Simcorps salg i 2016, så det kan også give ekstra spænding omkring Simcorps prognoser for 2017.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: