Hausse-indekset

LOG IND

Kun for medlemmerFollow on LinkedIn

 

 


VESTAS - AKTIVE AKTIONÆRER

På siden har vi samlet presseomtaler, debatindlæg, analyser og andet relevant stof om Vestas.Dansk Aktionærforening og andre om VestasSidste nyt om Vestas - efter Vestas' generalforsamling
Aktionærens Nyhedsbrev til Vestas-aktionærer, 2. april 2012
Læs nyhedsbrevet >>

Sidste nyt om Vestas
Aktionærens Nyhedsbrev til Vestas-aktionærer, 22. marts 2012
Læs nyhedsbrevet >>

Why Vestas Is Undervalued
Engelsksproget artikel/blogindlæg på SeekingAlpha.com, 22. februar 2012
Mike Arnold forklarer på en overskuelig og argumenterende måde, hvorfor han mener, at Vestas-aktien er undervurderet. (Engelsk)
Læs artiklen >>

Aktionærforening opretter debatforum til Vestas-aktionærer
Pressemeddelelse fra Dansk Aktionærforening, 14. februar 2012
De flere end 2.700 Vestas-aktionærer, der indtil videre har registreret sig hos Dansk Aktionærforening, har nu fået et debatforum, som skal samle ejerne i Vestas til den kommende generalforsamling. Dansk Aktionærforening opfordrer samtlige aktionærer til at engagere sig i debatten.
Læs pressemeddelelsen >>

Sidste nyt om Vestas: Vestas-debatforum er nu etableret
Aktionærens Nyhedsbrev til Vestas-aktionærer, 10. februar 2012
Læs nyhedsbrevet >>

Sidste nyt om Vestas
Aktionærens Nyhedsbrev til Vestas-aktionærer, 8. februar 2012
Læs nyhedsbrevet >>

Vestas/CEO: Langt højere aktivitetsniveau i 2012
Aktiefokus' finansnyheder på shareholders.dk, 8. februar 2012
I et interview med Bloomberg TV onsdag formiddag sætter Vestas’ administrerende direktør, Ditlev Engel, nu ord på det ekstremt skuffende regnskab, som vindmølleproducenten afleverende natten til onsdag.
Læs nyheden her >>

Vestas-aktien i frit fald
Aktiefokus' finansnyheder på shareholders.dk, 8. februar 2012
Vestas-aktien åbner med et fald på 12 pct. i kurs 58,5 efter sit regnskab for 2011, hvor skuffelserne var mangfoldige, og overraskelsen enorm efter at Vestas var kommet med foreløbige tal den 3. januar.
Læs nyheden her >>

Vestas’ omsætning og indtjening lavere end ventet
Aktiefokus' finansnyheder på shareholders.dk, 8. februar 2012
Den danske vindmøllegigant Vestas har onsdag morgen aflagt regnskab for 2011, hvor både omsætningen og driftsindtjeningen er lavere end de oplyste foreløbige regnskabstal for 2011, som blev annonceret den 3. januar 2012.
Læs nyheden her >>

Vestas-formand træder tilbage
NPinvestor, 8. februar 2012
Bestyrelsesformand i Vestas, Bent Erik Carlsen, træder tilbage ved den kommende generalforsamling i slutningen af marts. Det samme gør næstformand Torsten Erik Rasmussen. Det meddeler Vestas i en fondsbørsmeddelelse, der er offentliggjort 3.30 natten til onsdag.
Læs børsmeddelelsen her >>

Vestas' CFO fratræder
NPinvestor, 7. februar 2012
Bestyrelsen for Vestas udsendte sent tirsdag en børsmeddelelse med en orientering om, at CFO og vicekoncernchef Henrik Nørremark fratræder.
Læs børsmeddelelsen her >>

Vestas-aktionærer samles på shareholders.dk
Aktionærens Nyhedsbrev, 3. februar 2012
Initiativet fra Dansk Aktionærforening med at samle utilfredse Vestas-aktionærer er kommet godt fra start. Foreløbig har 2.600 aktionærer med to procent af stemmerne valgt at registrere sig på hjemmesiden shareholders.dk. Mange er skuffede Vestas-aktionærer, som hilser tiltaget velkommen.
Læs artiklen >>

Vestas-toppen fanget i en Catch 22
Berlingske Business, 1. februar 2012
Skal signalskiftet fra Vestas-toppen om vilje til forandring virkelig slå igennem uden for Danmark så er der kun et værktøj i kassen, der kan bruges effektivt, og det er en udskiftning af Ditlev Engel, skriver Jens Chr. Hansen, erhvervskommentator på Berlingske Tidende.
Læs artiklen >>

Aktionærforening samler Vestas-aktionærer
Pressemeddelelse fra Dansk Aktionærforening, 17. januar 2012
Flere end 700 Vestas-aktionærer har indtil videre registreret sig hos Dansk Aktionærforening, og foreningen opfordrer de resterende aktieejere til at følge trop.
Læs pressemeddelelsen >>

Vestas en opkøbskandidat
Aktionæren nr. 1 2012
Verdens største vindmølleselskab, Vestas, er den mest iøjefaldende kandidat. Både Spar Nord og Danske Bank har selskabet øverst på listen over opkøbskandidater. Investorerne har mistet tilliden til ledelsen, hvilket har gjort Vestas til en af de mest shortede aktier på det danske marked. Selskabet har mistet næsten to tredjedele af værdien i 2011. Til trods for problemerne er Vestas stadig markedsledende inden for branchen, og så har de måske den bedste teknologi. Globalt er vindmøllebranchen presset (læs Thorleif Jacksons analyse af Vestas og vindmøllebranchen fra Aktionæren 9/2011), men trods det er alternativ energi et marked, som der er meget fokus på. Vestas kunne derfor være en godbid for selskaber, der leverer løsninger til energiselskaber og som gerne vil have vindmøller i sortimentet, eller for en af de store konkurrenter.

Frustrerede Vestas-chefer mødes med bestyrelsen
Borsen.dk, 30. januar 2012
Der er uro i Vestas’ topledelse. Frustration over de meget store problemer, som virksomheden står midt i, har ført til en række møder mellem flere højt placerede direktører i koncernen og bestyrelsens formandskab.
Læs artiklen >>

Det skrev Thorleif Jackson om Vestas
Aktionæren nr. 9 2011
Vestas har langt om længe skrottet den komplet urealistiske Triple-15 målsætning om omsætning på 15 milliarder euro og overskudsgrad på 15 procent i 2015. Realiteten er en anden. Vestas taber markedsandele, omsætningen stagnerer og overskudsgraden falder. Vestas har svært ved at vinde ordrer, og svært ved at tjene penge i den hårde konkurrence. Selskabet har umiskendelige kvaliteter, blandt andet er de dygtige til at knytte serviceaftaler til deres møllesalg. Men direktørens kåde optimisme og selskabets opportunistiske anvendelse af nye regnskabsregler har rystet markedets tillid. Jeg tilhører holdet af skeptikere, der på sigt ser Vestas som en branchetaber. Kursen er faldet 89 procent fra toppen i juni 2008. Selvom aktien ikke er dyr målt på price/earning (P/E2011=16,6) og den er historisk billig målt på price/sales (P/S2010=0,29) og kurs over indre værdi (K/I=0,77), får den ikke min umiddelbare anbefaling.

Der påhviler bestyrelsen et stort ansvar
Claus Wiinblad, ATP, 28. marts 2011
Et stærk kritisk indlæg på generalforsamlingen 2011.
Læs talen >>
Presseomtale af initiativetVestas-aktionærer danner fælles front
JV.dk
Vestas er en folkeaktie, og de mange små aktionærer føler sig kørt over i diskussionen af vejen ud af det kaos, som virksomheden befinder sig i. Dansk Aktionærforening er derfor begyndt at registrere personer, der ejer en større eller mindre del af vindmølleselskabet. Samtidig er der åbnet et forum, hvor aktionærerne kan møde hinanden og diskutere deres fælles hovedpine frem mod generalforsamlingen i slutningen af marts.
Læs artiklen >>

Vestas-aktionærer ruster sig på nettet
TV/Midt-Vest / tvmidtvest.dk
Aktionærforening opretter debatforum til Vestas-aktionærer.
Læs artiklen >>

Debatforum for 2700 Vestas-aktionærer
Børsen / borsen.dk
Aktionærer i Vestas får nu deres helt eget forum hos Dansk Aktionærforening, hvor de kan debattere den omstridte folkeaktie. Og foreløbig har flere end 2700 Vestas-aktionærer ladet sig registrere.
Læs artiklen >>

Vestas-aktionærer danner fælles front
Berlingske Business / business.dk
Dansk Aktionærforening har indtil videre registreret 2.700 småaktionærer i Vestas, der til sammen har en ejerandel på størrelse med ATPs.
Læs artiklen >>

Charlotte Lindholm om Ditlev Engels regnskabsfremlæggelse
TV2 Nyhederne
Leif Beck Fallesen og Charlotte Lindholm kommenterer Ditlev Engels regnskabsfremlæggelse i TV2 Nyhederne.
Se indslaget og læs artiklen >>

Hedt årsmøde venter Vestas-top
JP Erhverv / EPN.dk
Masser af utilfredse Vestas-aktionærer har samlet sig for at gøre fælles front mod ledelsen. "Dansk Aktionærforening er i gang med forbedrende arbejde omkring, hvad vi vil gøre til generalforsamlingen i marts," siger Charlotte Lindholm, direktør i Dansk Aktionærforening, til epn.dk.
Læs artiklen >>

Vestas-aktionærer samles om kritiske spørgsmål
Ritzau Finans
Over 700 Vestas-aktionærer har registreret sig hos Dansk Aktionærforening, og foreningen opfordrer de resterende aktieejere til at melde sig.
Læs artiklen >>

Hjælp til kritiske Vestas-aktionærer
TV/Midt-Vest / tvmidtvest.dk
700 aktionærer ruster sig til at stille kritiske spørgsmål på generalforsamlingen. På kort tid har flere end 700 aktionærer registreret sig på Dansk Aktionærforenings hjemmeside, og foreningen opfordrer endnu flere til at melde sig.
Læs artiklen >>

Små-aktionærer ruster sig til generalforsamling
TV2 Østjylland / tv2oj.dk
Dansk Aktionærforening vil nu forsøge at mobilisere landets 166.991 Vestas-aktionærer i et nyt netværk i et forsøg på at opnå indflydelse på bestyrelsen i Aarhus-virksomheden.
Læs artiklen >>

Forening vil ruste Vestas-aktionærer til kamp
EPN.dk
Flere hundrede aktionærer gør sig klar til kritiske spørgsmål ved Vestas generalforsamling. Over 700 Vestas-aktionærer har registreret sig hos Dansk Aktionærforening (DAF), og foreningen opfordrer de resterende aktieejere til at melde sig.
Læs artiklen >>

Millionærklubben interviewer Charlotte Lindholm om Vestas
Millionærklubben, radio24syv
Radiomagasinet "Millionærklubben" interviewer direktør for Dansk Aktionærforening, Charlotte Lindholm, om hendes holdninger til Vestas spareplan og Dansk Aktionærforenings registrering af Vestas-aktionærer. (Interviewet med Charlotte Lindholm er i minut-intervallet 34:00 - 40:10)
Hør indslaget som podcast >>

Vestas: DAF samler aktionærerne
Euroinvestor / finansnyheder.dk
Over 700 Vestas-aktionærer har registreret sig hos Dansk Aktionærforening (DAF), og foreningen opfordrer de resterende aktieejere til at melde sig.
Læs artiklen >>

Aktionærforening har samlet over 700 Vestas-aktionærer
NPinvestor.dk
På kort tid har flere end 700 Vestas-aktionærer registreret sig på Dansk Aktionærforenings hjemmeside, og foreningen opfordrer alle ejere af aktier fra vindmølleproducenten til at gøre sig synlige.
Læs artiklen >>

Småaktionærer i opgør mod Vestas-toppen
NPinvestor.dk
Dansk Aktionærforening forsøger nu at samle småaktionærerne i Vestas til et muligt opgør med toppen i selskabet.
Læs artiklen >>

Forsøg på samle Vestas' småaktionærer
DR Penge / dr.dk
Dansk Aktionærforening forsøger nu at samle småaktionærerne i Vestas til et muligt opgør med toppen i selskabet.
Læs artiklen >>

Ingen kontrol over Vestas-bestyrelse
Berlingske Mobil / berlingske.dk
En usædvanlig spredt aktionærkreds sikrer Vestas' bestyrelse trods massiv kritik af strategi og resultater. Charlotte Lindholm, direktør i Dansk Aktionærforening, mener, at et sceneskifte i Vestas' ledelse er nødvendigt for at genskabe tilliden til selskabet.
Læs artiklen >>

Aktionærforening: Vestas-investorer må gå sammen
BørsenTV / borsen.dk
Aktionærer i Vestas bør gå sammen og stille kritiske spørgsmål til generalforsamlingen i Vestas i marts. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Aktionærforening.
Se indslaget og læs artiklen >>

Thorleif Jackson: Skift ledelsen og køb Vestas-aktier
BørsenTV / borsen.dk
Analytiker Thorleif Jackson, der repræsenterer Dansk Aktionærforening, mener, at værdien i Vestas er undervurderet men, at ledelsen skal udskiftes før værdierne kommer frem.
Se indslaget og læs artiklen >>

Advarsel: Pas på med yoyo-aktien Vestas
Børsen / borsen.dk
Samtlige advarselslamper bør blinke, når investorerne kigger på Vestas. Tilliden til ledelsen svinder, og man bør være ualmindelig påpasselig med aktien, mener Dansk Aktionærforening.
Læs artiklen >>