• Foto: Flickr
    Foto: Flickr
10. august 2017 kl. 17.29
Trusler om atomkrig giver medvind til guld, valuta og Bitcoins
Spændingerne mellem den amerikanske præsident Donald Trump og Nordkoreas øverste leder Kim Jong-un lagde i denne uge en dæmper på aktiemarkederne og fik investorerne til at søge mod ”sikre havne”.
Af Annette Mors-Arvidsen, journalist og webredaktør, Dansk Aktionærforening

Det har føget med militære trusler mellem USA og Nordkorea i denne uge, og det skaber usikkerhed på alverdens finansielle markeder. Det skriver Berlingske Business.

 

Den amerikanske præsident, Donald Trump, truede tirsdag Nordkorea med, at han ville ramme landet med ”ild og raseri, som verden ikke før har set”, hvis de fortsætter provokationerne mod USA. Advarslen kom på baggrund af en ny rapport, der konkluderer, at Nordkorea har formået at fremstille et mindre atomsprænghoved, der kan affyres i et af landets missiler.

 

Onsdag morgen svarede Nordkoreas øverste leder, Kim Jong-un, så igen. Han truede med, at Nordkorea vil affyre missiler mod den amerikanske militærbase på øen Guam i Stillehavet.

 

Aktiemarkederne har efterhånden vænnet sig til en hård retorik mellem USA og Nordkorea, men de meget konkrete trusler har åbenbart alligevel skabt en anelse uro hos investorerne.

 

Både det amerikanske, de asiatiske og europæiske aktiemarkeder røg i minus på dagen. Og rystelserne på de asiatiske og amerikanske markeder fortsatte også torsdag.

 

»Lige nu ved vi ikke rigtig, hvor verden er på vej hen. Selvom det næppe ender i en atomkrig, er man nu kommet et par skridt tættere på. Det skaber en masse usikkerhed,« siger Sydbanks cheføkonom Jacob Graven til Berlingske Business.

 

Guld, valuta og forsvars-aktier i plus

Den geopolitiske uro medfører modvillighed mod risiko, og investorerne flygter mod mere sikre investeringer som guld, statsobligationer og valuta, der normalt betragtes som sikker havn i urolige tider på aktiemarkedet. 

 

I denne uge gav det sig udtryk i, at guld for eksempel er steget til det højeste niveau i ni uger, og schweizerfranken var onsdag på vej mod sin største etdagsstigning i mere end to år, skrev nyhedsbureauet Reuters.

 

Også aktier fra amerikanske militære virksomheder kan mærke en pæn medvind fra uroen. Lockheed Martin (fly og våben), General Dynamics (våben) og Northrop Grumman (fly- og krigsmateriel) havde alle flotte kursstigninger i denne uge.

 

Bitcoins er den nye "sikre havn"

Krypto-valutaerne Bitcoin og ethereum bliver disse dage også i tiltagende grad brugt som en "sikker havn" - og det på trods af den høje volatilitet i begge valutaer.  


"Vi ser nu investorer overføre deres værdier ind i krypto-valutaer I et forsøg på at diversificere deres risikoprofil I tilfælde af et alvorligt fald I markedet," siger Ron Chernesky, topchef for investeringsplatformen Investfeed, til Børsen.

Vi er i gang med at flytte hjemmesidens servere.

Du kan dermed opleve, at nogle af siderne som f.eks. Aktionærens e-magasin og Aktiehåndbogen midlertidigt er ude af drift. Vi beklager de gener, det måtte medføre - og vi kan love dig, at vi arbejder på højtryk for at få det i orden hurtigst muligt.

Oplever du problemer, kan du sende en mail til daf@shareholders.dk (gerne med dine kontaktoplysninger), og så vil vi se, om vi i mellemtiden kan hjælpe dig på en eller anden måde.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Firmamedlemmer

 

Se alle vores
firmamedlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: