• "Der er også tegn på boligbobler i mange andre lande, bl.a. også her i Norden," skriver Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar.
    "Der er også tegn på boligbobler i mange andre lande, bl.a. også her i Norden," skriver Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar.
19. maj 2017 kl. 11.35
Drusebjerg: Boligbobler under opsejling igen
Denne uge bød på et specielt jubilæum for finanskrisen, påpeger chefstrateg Henrik Drusebjerg. Han ser tegn på, at historien gentager sig, og han frygter, at vi igen kan stå overfor en boble på boligmarkedet.
Af Annette Mors-Arvidsen, journalist og webmaster, Dansk Aktionærforening

I denne uge kunne vi fejre et lidt specielt jubilæum: I onsdags var det præcis ti år siden, den daværende chef for USA's centralbank, Ben Bernanke, udtalte, at krisen omkring de amerikanske subprimelån ikke var et problem i bredere forstand.

 

Han sagde: "We believe the effect of the troubles in the subprime sector on the broader housing market will be limited and we do not expect significant spillovers from the subprime market to the rest of the economy or to the financial system."

 

På dansk: "Vi mener, at effekten af problemerne i subprime-sektoren vil være begrænset på det bredere boligmarked, og vi forventer ikke betydelige overførsler fra subprime-markedet til resten af økonomien eller til det finansielle system."

 

Denne bemærkelsesværdige kommentar tog chefstrateg Henrik Drusebjerg op i Carnegies morgenkommentar i onsdags:

 

”Det er i dag præcis 10 år siden Bernanke sagde de berømte ord om, at subprime-krisen ikke udgjorde et problem for økonomien og finanssektoren. Avs!” 

 

At subprime-boliglånene - der grundlæggende var boliglån til boligejere med alt for ringe kreditværdighed - ikke kom til at påvirke økonomien, viste sig at være nærmest så forkert, som noget kunne være. Kort efter brød finanskrisen ud.

 

Henrik Drusebjerg påpeger, at historien ser ud til at gentage sig:

 

”Forleden var det så canadiske centralbankchef Poloz der sagde noget tilsvarende om det canadiske ejendomsmarked på trods af rimeligt stærke tegn på, at en boligboble er i gang i Canada. Det hører vi sikkert mere til i de kommende år.”

 

Og det er ikke bare canadierne, der bør frygte en boligboble - også herhjemme er der grund til at tage det alvorligt.

 

”Der er også tegn på boligbobler i mange andre lande, bl.a. også her i Norden, så meget har vi ikke lært af finanskrisen. Det kommer vi også til at høre mere om i de kommende år,” vurderer chefstrategen.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: