presseomtale af Dansk Aktionærforening

25. maj 2017 kl. 01.40
Presseomtale: EU-regler vil tvinge virksomhederne til at offentliggøre alle detaljer om chefernes lønpakker. Men prisen bliver formentlig højere cheflønninger, mere indviklede lønpakker og voluminøse rapporter om lønpakkernes detaljer. (...) Men Niels Mengel fra Dansk Aktionærforening betragter stadig direktivet som positivt, for det vil tvinge aktionærerne skal tage stilling til lønpakkerne. »De nye regler vil betyde at der vil foregå mere diskussion på generalforsamlingen – især hvis lønningerne ikke er afstemt af det omkringliggende samfund. Vi har set i udlandet, at hvis der f.eks. udbetales en kæmpe bonus på trods af underskud, så bliver der oprør i aktionærkredsen, og så tvinges selskabet til at tage bonus fra topchefen. Det har vi set i Deutsche Bank og i BP. Det samme vil ske i Danmark, hvis cheflønningerne kommer ud af trit med det generelle niveau,« siger Niels Mengel.
24. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske topchefers kontante lønpakker er steget med over 10 pct. om året siden 2013. Nye EU-regler i 2019 vil formentlig presselønnen endnu højere op, tror Deloitte. (...) Både ATP og Dansk Aktionærforening glæder sig dog over den kommende gennemsigtighed. Men begge mener, de nuværende lønninger er passende. "Vores vurdering er, at de nuværende lønniveauer for topchefer er nogenlunde afpasset nordiske forhold og altså passende. Enkelte har stukket ud – Genmab, Carlsberg, Nets – men det har så også vakt meget opmærksomhed," siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.
21. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Der er intet odiøst i, at banker rådgiver kunderne til at købe de investeringsprodukter, som giver dem den bedste indtjening, lyder det fra bankdirektør i Spar Nord Lars Møller, der samtidig er bestyrelsesformand i holdingselskabet bag Bankinvest.(...) Direktørerne i Bankinvest og Sparinvest, henholdsvis Lars Bo Bertram og Per Noesgaard, forsikrer, at de lever op til lovgivningen. Ligesom ejerbankerne argumenterer de for, at incitamenterne ikke er anderledes end i storbankerne, der ejer hele deres investeringsforening. Men det argument køber direktøren for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, ikke. »Det svarer til at sige, at de ikke er værre end de andre. Det kan vi som aktionærforening ikke bruge til noget, for vi synes i forvejen, at modellen er problematisk,« siger Leonhardt Pihl.
17. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening kårer hvert år landets bedste investeringsforeninger, og i år er Nordea Invest løbet med halvdelen af priserne.
16. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag i TV-Avisen: Herhjemme er aktierne steget 12 procent siden nytår, men hvor længe kan det fortsætte? Niels Tovgaard fra en af Dansk Aktionærforenings aktieklubber bliver interviewet.
15. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: En stor undersøgelse fra CBS viser, at bankers rådgivning af deres kunder ikke altid er til kundernes bedste. Undersøgelsen viser, at kunder, som skifter bank, også ofte rådes til at købe sig ind i deres nye banks investeringsforeninger, selv om det ikke er en god forretning for dem, fortæller professor Jesper Rangvid, som står bag undersøgelsen. Bankerne er forpligtede til at levere redelig information, men det lever de ikke op til, mener direktør for Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl. Bankerne vil gerne rådgive til deres kunders bedste, men den enkelte bankrådgiver er kun uddannet i at rådgive om de investeringsfonde, der er knyttet til deres bank, siger direktør for investering og opsparing i FinansDanmark Anders Klinkby.
09. maj 2017 kl. 13.42
Presseomtale: Saxo Bank har digitaliseret obligationshandlen, så mindre investorer kan handle obligationer på et splitsekund i et mere transperant univers. CBS-lektor og Dansk Aktionærforening glæder sig over brud med dyre metoder
04. maj 2017 kl. 13.14
Presseomtale: Børsselskabet Copenhagen Capital har flere gange købt ejendomme af folk i ledelsens netværk. Aktionærformand advarer investorer, mens boligøkonom betegner handel som højst usædvanlig
04. maj 2017 kl. 13.10
Presseomtale: Siden 2010 har så mange danskere over 70 år valgt at købe investeringsbeviser, at det mere end rigeligt kompenserer for, at der er blevet færre investorer i næsten alle andre aldersgrupper. (...) »Pengene fra kapitalpensionen kommer ud på en gang som en sum, og med tæt på negativ rente i banken sætter de ældre meget fornuftigt pengene ud at arbejde. Det er den eneste forklaring jeg kan finde på, at der ikke også er stor vækst i de 50-59-åriges børsformuer,« konstaterer Leonhardt Pihl.
04. maj 2017 kl. 13.08
Presseomtale: Ganske vist ejer de unge en mindre del af den børsnoterede formue end i 2010. Men noget tyder på, at de er blevet langt mere interesserede i værdipapirer. Siden 2010 er antallet af 20-29-årige ejere af investeringsbeviser steget med knap 6.000 til godt 44.000. (...) »Når jeg lytter til investorerne i vores gruppe af unge aktionærer, er det min opfattelse, at de dels har mere udsyn efter internationale aktier, dels i højere grad går efter ETF'er (lavprisfonde hvoraf pt. ingen er børsnoteret i Danmark, red.),« siger Leonhard Pihl, der i øjeblikket især oplever medlemstilgang til foreningen af investorer under 40 år.
28. april 2017 kl. 11.05
Presseomtale: Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, har fået endnu mere skyts til sin kritik af Altors børsnotering af OW Bunker efter at have læst Skats gennemgang af, hvor målrettet kapitalfonden har været i sit arbejde for at undgå at betale udbytteskat i Danmark.
28. april 2017 kl. 10.56
Presseomtale: "Det set med vores briller på mange måder hensigtsmæssigt. Vi repræsenterer kunderne, og vi har fra tid til anden gået i flæsket på udbyderne af investeringsforeninger og kapitalforvaltning. Her har den ene nogle gange peget på den anden - og den anden på den tredje. Det undgår vi med det her," siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening
21. april 2017 kl. 21.40
Presseomtale: Auktionshuset som gik på børsen i Stockholm med drømmen om at blive folkeaktie. Men virkeligheden blev anden: Børstæsk, kritik af ledelsen, sager om salg af hælervarer. Bestyrelsesformand Bengt Sundstrøm bliver interviewet om: Hvorfor er det gået så galt - og hvad vil Lauritz gøre ved det? Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, kommenterer på sagen.
18. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Pandora er eksperternes yndlingsaktie, men samtidig rasler kursen ned. Nu siger topanalytiker stop. (...) Hos Dansk Aktionærforening, der lever af at hjælpe private til at få formuen til at yngle på aktiemarkedet, vurderer direktør Leonhardt Pihl, at hans medlemmer kender Pandora godt nok til at vide, at aktien kan stige og falde meget. - Jeg tror ikke, at de private investorer hiver håret ud af hovedet, selvom aktien er faldet rigtig meget. Jeg vil også råde til at tage det med ro og beholde isen i maven, siger Leonhardt Pihl.
10. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det er alt for svært at gennemskue, ­ hvordan bonusser til danske topchefer er strikket sammen, mener blandt andre stor­investoren ATP. Der er brug for mere åbenhed på området, mener både DONG Energy-formand og CBS-professor. (...) Dansk Aktionærforening har tidligere udtalt sig kritisk om størrelsen på danske direktørers bonusser, og den administrerende direktør i foreningen, Leonhardt Pihl, ser i forlængelse af den kritik også gerne, at der kommer mere åbenhed om bonusbetalinger. Og gerne med aflønningsrapport som i Storbritannien. »Det, vil vi synes, var en rigtig god idé. Transparens og åbenhed vil tjene alle bedst. Herunder ikke mindst, at man bliver i stand til at afkode, hvad incitamenterne er på kort og lang sigt i programmerne,« siger han.
08. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: BESTYRELSER: Det er efterhånden et fuldtidsarbejde at være bestyrelsesformand i C20-ligaen, forlyder det. Alligevel går de samme figurer igen fra selskab til selskab. Velkommen til en verden, hvor timerne ikke tælles. (...) Dansk Aktionærforening er helt enig og forklarer, at bestyrelserne er langt mere værdiskabende end førhen foranlediget af kapitalfondenes indtog. Derfor er den høje løn på sin plads, mener foreningens formand, Niels Mengel, som straks er mere kritisk over for bestyrelseskongernes praksis med at varetage en hel stribe vægtige poster på én gang. »Det er ikke optimalt for den enkelte virksomhed, for det er vigtigt, at bestyrelsen har det nødvendige fokus. Og det kan man blive i tvivl om i sådan en situation. Så vi er meget opmærksomme på det.«.
07. april 2017 kl. 12.48
Presseomtale: Storbanker giver ofte 0 procent i rente på de penge, du sparer op på en indlånskonto. Det koster os milliarder, viser ny opgørelse. »Der er jo ingen fordel i at have pengene stående i banken, men alligevel står alt for mange penge på sløve konti. Det er over 800 milliarder kroner, og de skal ud og arbejde – gerne i aktier til gavn for virksomhederne« siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.
07. april 2017 kl. 12.46
Presseomtale: Efter en årrække med store indtægter vil Vækstfonden nu gå direkte ind i børsnoteringer af små og mellemstore danske virksomheder. Et ellers stendødt marked herhjemme. En håndfuld noteringer er på vej i løbet af de næste 18 måneder. I Dansk Aktionærforening hylder direktør Leonhardt Pihl udviklingen. Foreningen har jævnligt kritiseret bølgen af danske virksomheder, der til tider med Vækstfonden som deltager har fravalgt det danske børsmarked frem for det norske eller svenske.
07. april 2017 kl. 12.44
Presseomtale: Bonusserne vokser hos landets i forvejen velbetalte topchefer, der nu får mere end 50 pct. af deres løn i bonus, og det vækker bekymring hos Dansk Aktionærforening. Det skriver Berlingske Business.
07. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Generelt var der tilfredshed og ingen voldsomme indvendinger blandt de lidt over 100 aktionærer ved generalforsamlingen i Sparekassen Sjælland-Fyn torsdag eftermiddag. Sparekassen fremlagde for fire uger siden et overskud efter skat på 215,7 millioner kroner i 2016, svarende til en fremgang på næsten 50 procent i forhold til året før. Men et par aktionærer kom med lidt kritiske kommentarer ved generalforsamlingen. En af dem var Sven Røddik, Hellerup, som fortalte, at han repræsenterede Dansk Aktionærforening. Han indledte med at sige, at det umiddelbart kunne være svært at finde hår i suppen.
04. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det københavnske delebilsfirma Green Mobility, der i går meldte ud om sine børsplaner, har kun fem måneder på bagen, og derfor vil informationerne om fremtidsudsigterne blive forholdsvis sparsomme i det kommende børsprospekt. Det skriver Berlingske Tidende.
30. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: DEBAT: Forældede skatteregler spænder ben for konkurrencen om danskernes opsparing og gør os alle fattigere, skriver bl.a. direktøren for Dansk Aktionærforening.
30. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: "Det her er den bedste nyhed, som de nye aktionærer har fået nogensinde," siger Niels Mengel. Han er formand for Dansk Aktionærforening, som har været stærkt kritisk over for det faktum, at direktøren er gift med selskabets formand, Bengt Sundstrøm.
26. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Norges finansministerium har sendt forslag i høring om aktiesparekonto efter svensk model. Dansk Aktionærforening kræver politisk handling i Danmark også.
26. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Efter 12 år som administrerende direktør i auktionshuset Lauritz.com forlader Mette Rode Sundstrøm sin stilling. Det fremgår af en meddelelse fra Lauritz.com. Ifølge auktionshuset har Mette Rode Sundstrøm selv valgt at sige op. (...) Netop den tætte forbindelse mellem auktionshusets direktør og bestyrelse har gentagne gange været udsat for hård kritik. Især har Dansk Aktionærforening igen og igen understreget, at relationen mellem auktionshusets to øverste aktører er alt for tæt.
25. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: - Fin facade, men bagved var bygningen rådden, siger formanden for foreningen Tønderinvestor, Bjarne Laugesen, Møgeltønder. 2016 var for ham at se et godt år for de investorer og aktionærer, der håber på at få erstatning for deres tab. Foreningen "Tønderinvestor" blev i samarbejde med Dansk Aktionærforening stiftet i kølvandet på Tønder Banks konkurs i november 2012.
23. marts 2017 kl. 12.19
Presseomtale: Dansk Aktionærforening retter en skarp kritik mod pensionskæmpen ATP og andre institutionelle investorer, som udeblev fra Nets generalforsamling i går, selvom de har aktieposter i selskabet. Det ville ikke være troværdigt at stille op, siger ATP's pressechef.
23. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Hos Dansk Aktionærforening mener man ikke, at bestyrelsen i Novo Nordisk har været sin opgave voksen, og man presser på for at få formand Göran Ando til at takke af.
22. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Ifølge Dansk Aktionærforening burde Danske Bank have informeret sine aktionærer, da banken fik kendskab til, at der var problemer med hvidvask i Estland i 2014. "Imagemæssigt er det alvorligt," siger formand Niels Mengel.
22. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Nets' topledelse missede muligheden for at bygge bro til sine hårdt prøvede aktionærer på selskabets første ordinære generalforsamling onsdag aften. (...) Og den »katastrofale børsnotering«, som Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl, kaldte den, falder da i høj grad også tilbage på de tidligere hovedejere Advent, Bain og ATP.
22. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Betalingsvirksomheden Nets' ledelse fik slag på onsdagens generalforsamling. Sidste års børsnoteirng med et incitamentsprogram på op mod 2 mia. kr. for en kreds af 70 medarbejdere beskrives med ordet griskhed. (...) Formanden for Dansk Aktionærforening, Leonhard Pihl, var også betænkelig. Han erkendte, at Nets har levet op til de finansielle udmeldinger, men meget andet er gået galt.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Renten er historisk lav, og derfor er der nærmest intet afkast ved at have sine penge stående på bankkontoen. I stedet kan der være mange penge at tjene, hvis man aktiverer sin formue. »Vi har over de sidste år mærket en stigning i antallet af medlemmer. Samtidig er danskernes porteføljer blevet mere værd. Det er helt klart på aktiemarkedet, der er den bedste mulighed for at få et afkast lige nu,«siger Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Carlsberg holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: DSV’s topchef holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Henrik Drusebjerg holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Børsen Play interviewede formand for Unge Aktionærer, Peter Flindt Heckermann, på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Sanionas finansdirektør holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det vrimlede med deltagere til Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede et par af dagens deltagere.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Carsten Borring, chef på Nasdaq, holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Børsen Play interviewede direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen.
20. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Formanden i Danmarks 368. største virksomhed, Parken Sport & Entertainment, får et honorar, der kan måle sig med landets allerstørste virksomheder, hvor omsætningen er mange gange større. Formanden selv mener, det er for ensidigt at se på honorar og omsætning, og ledelsesekspert giver ham ret - men aktionærforeningen har spirende bekymringer. (...) »Det væsentligste er, at reglerne bliver fulgt, og at der er transparens omkring det. Men vi kan da engang imellem godt undre os over proportionaliteten, hvor vi ikke synes, at det hænger sammen, og det kunne det nævnte eksempel godt være et billede på,« siger direktøren i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl.
17. marts 2017 kl. 11.05
Presseomtale: Majoritetsaktionæren i Nykredit lover danskerne de billigste boliglån, at optimere værdien af aktierne inden børsnoteringen, og at de nye aktionærer ikke bliver kuppet af rabiate boligejere. InsideBusiness har fået fingre i Foreningen Nykredits nye regelsæt om aktivt ejerskab. (...) En kuplignende situation i Foreningen Nykredit er også en bekymring for formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, som på den baggrund opfordrer private investorer til at tænke sig om, før de køber sig ind i et børsnoteret Nykredit: " Det er meget vigtigt, at Foreningen Nykredit som den største ejer får mere ro i baglandet, så der ikke kan opstå en situation, hvor boligejerne tager kontrollen i koncernen på bekostning af de øvrige aktionærer. Jeg er også bekymret for, om medlemsdemokratiet lever op til de nye EU-regler for aktionærindflydelse," siger Niels Mengel, der af InsideBusiness har fået refereret de nye regler om aktivt ejerskab.
17. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Et fællessøgsmål mod konkursboet efter Tønder Bank skal åbne for, at investorer, der mistede mange millioner ved Tønder Banks konkurs, får deres penge tilbage. Forudsætningen for søgsmålet er, at investorerne vil stille sikkerhed for sagens gang. "Der er en række afgørelser omkring forholdene i Tønder Bank, der peger i vores retning. Derfor vil vi forsøge at rejse kravene nu, siger formanden for Dansk Aktionsforening," Niels Mengel.
15. marts 2017 kl. 14.37
Presseomtale: Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, kommenterer i Børsen Play på, at selskabernes samlede udbyttebetalinger er steget hvert år siden 2008
09. marts 2017 kl. 13.33
Presseomtale: I september søgte it- og softwarevirksomheden KMD (tidligere Kommunedata) en rådgiver til en 'eventuel børsnotering'. »Jeg ville råde et selskab i den situation til at tage den med ro og få forholdene bragt i orden, så man kan præsentere virksomheden på en ordentlig måde, og så en investor på et fredeligt grundlag kan tage stilling til virksomhedens værdi,« siger Dansk Aktionærforening.
27. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Nye regler skal forhindre, at bankerne scorer milliarder på uigennemskuelige dobbeltgebyr på investeringsprodukter. Men interessekonflikten mellem bankerne og investeringsforeningerne eksisterer fortsat, mener bl.a. Forbrugerrådet. »Jo mere komplicerede reglerne er, desto mere oplagt er det at forsøge at finde hullerne i osten,« siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
24. februar 2017 kl. 15.19
Presseomtale: Nyt forbud mod formidlingsprovision fjerner ikke bankernes tag-selv-bord, mener Forbrugerrådet, mens aktionærforening efterlyser totalt forbud
22. februar 2017 kl. 15.29
Presseomtale: Du har penge, du gerne vil investere på etisk forsvarlig vis. Hvordan kommer du i gang? Det spurgte Forbrugerrådet Tænk Penge en række eksperter og en etisk investor om. "Jeg ville opstille nogle kriterier for, hvordan jeg ville investere. Er der noget, jeg under ingen omstændigheder vil investere i? Lav en liste," forklarer Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
22. februar 2017 kl. 15.20
Presseomtale: Går de penge, du har investeret, til produktion af klyngebomber eller fabrikker, hvor menneskerettighederne ikke overholdes? Interessen for etiske investeringer i Danmark er stigende, og det kræver, at banker og pensionsselskaber er åbne. "Vores medlemmer bliver mere og mere opmærksomme på virksomhedernes etik. Der er ingen tvivl om, at der er sket en pokkers masse i de seneste år," fortæller Leonhardt Pihl, direktør i Dnsk Aktionærforening. "Det bliver i højere og højere grad en naturlig del af det at analysere sine investeringer, at man også tager etikken med i sine betragtninger," siger han.
22. februar 2017 kl. 12.44
Presseomtale: I Carlsbergs årsrapport for 2015 står der, at koncerndirektøren har fået performance shares, som en del af sit bonusprogram. Men det er ikke korrekt, viser en gennemgang af tallene foretaget af Fødevarewatch. Ved ikke at modtage performance shares, får Cees 't Hart en langt mere lukrativ bonusordning, end hvis bestyrelsen i Carlsberg havde bundet hans præstation til specifikke mål igennem performance shares, forklarer direktør for Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl, som er dybt overrasket over de forkerte oplysninger i regnskabet.
17. februar 2017 kl. 17.02
Presseomtale: Der er gode muligheder for, at Apple-aktien fortsætter med at stige, men chancen for gentagelse af sidste årtis aktie-boom er lig nul, lyder det fra en ekspert. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, og investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, vurderer begge, at væksten i Apple-aktien i høj grad kan tilskrives Trump-administrationens udmeldinger om at få selskaberne til at trække oversøsisk kapital tilbage til USA.
15. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Retssystemet skal tage stilling til, om 4.000 småaktionærer i OW Bunker må sagsøge i samlet flok. Den slags spørgsmål har før trukket retssager i langdrag i over et år, og advokat forventer ikke, at det egentlige retsopgør begynder før om fem år.
15. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Retssagen om Danmarks måske største erhvervsskandale i nyere tid, konkursen i OW Bunker, kan muligvis først tage sin begyndelse, når kalenderen siger 2022. Sådan lyder det fra den advokat, der repræsenterer 4000 private aktionærer i sagen.
02. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske Banks nye regnskab afslører ikke blot, at banken har fået et milliardoverskud. Også bankens direktører er blevet forgyldt med millionbonusser det seneste år. Formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, mener dog ikke, at det er et problem, at bankens topledelse i år bliver belønnet med bonusser.
10. januar 2017 kl. 14.21
Presseomtale: De danske investorer er havnet i en investeringsfælde, hvor skatten og gebyrer hæmmer investeringslysten. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, kalder situationen for "det store velfærdsrøveri"
10. januar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Flere kvinder ønsker at tage hånd om deres egne investeringer. De 40 pladser til et arrangement om netop kvinder og investeringer, arrangeret af Kvindeøkonomien, blev udsolgt i løbet af få timer. En af aftenens oplægsholdere var Ulla Jepsen, privat investor og medlem af Dansk Aktionærforening.
09. januar 2017 kl. 13.26
Presseomtale: Selskabet Konkursaktier.dk køber aktier i krakkede selskaber, så sælgerne kan realisere tabet for trække det fra i skat. En nødløsning, mener Dansk Aktionærforening, som gerne ser reglerne ændret.
09. januar 2017 kl. 13.10
Presseomtale: Det burde ikke være nødvendigt for private investorer at betale for at komme af med aktier i virksomheder, som er gået konkurs. Det mener Dansk Aktionærforening, som kritiserer de nuværende regler for skattefradrag i konkursramte virksomheder.
08. januar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Privates handel med aktier faldt i 2016 efter et vildt 2015, der øgede investorinteressen. Det skriver Finans. (...) ”Der kan være huller og faldgruber i sådan et datamateriale. Når det er sagt, synes jeg, det er en meget naturlig udvikling, i lyset af hvordan udviklingen på den danske børs var i 2016, hvor der var færre interessante investeringsmuligheder. De mange usikkerhedsfaktorer, vi så i løbet af året, fik folk til at handle mindre. Og det, synes jeg, er en ganske fornuftig adfærd,” siger direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl til Finans.
05. januar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Når ATP's aktiechef Claus Wiinblad bliver præsenteret for en aktie, ser han bredt på, hvem der kommer med virksomheden til fondsbørsen. Leonhardt Pihl, adm. direktør i Dansk Aktionærforening, mener, investorerne bør ser på ejeren i enhver børsnotering, uafhængigt af om det er en kapitalfond eller ej. "Fordi nye børsselskaber ikke har en historik, skal man være ekstra opmærksom, når man som investor laver sin analyse og træffer en investeringsbeslutning," siger han.
22. december 2016 kl. 10.17
Presseomtale: FLSmidth og Nordea er ude. Nets og Dong er inde. Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, fremhæver, at det giver C20-indekset en ny dimension, fordi de to nye virksomheder er ganske anderledes end virksomhederne, de erstatter. Det er godt nyt for investorer, da det giver bedre mulighed for spredning indenfor indekset.
08. december 2016 kl. 10.32
Presseomtale: Selvom Finland ikke ligger forfærdeligt langt væk, er danske investorer kun i ringe grad klar over potentialet i finske virksomheder. Det er en skam, for de er både konkurrencedygtige og investorvenlige, fremhæver Thorleif Jackson, der ofte taler de finske aktiers sag i sine analyser for Dansk Aktionærforening.
08. december 2016 kl. 09.36
Presseomtale: Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening har stiftet Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Formålet er at opkøbe urentable landbrug og bortforpagte landbrugene til landmænd, der vil drive dem videre som økologiske bedrifter. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, opfordrer investorerne til at se sig for. Risiko og afkast i fonden ser nemlig ikke ud til at hænge sammen.
02. december 2016 kl. 17.41
Presseomtale: Acarix var med på InvestorDagen i Odense for at præsentere deres produkt til diagnosticering af kranspulsåreforsnævring - og strategien for deres kommende børsnotering.
02. december 2016 kl. 17.33
Presseomtale: Det går rigtigt godt for Unge Aktionærer for tiden. Medlemstallet er fordoblet de seneste år, hvilket vidner om en stigende interesse for privatøkonomi og investering blandt unge. Børsen var ude og lodde stemningen på InvestorDagen, hvor Unge Aktionærer selvfølgelig også var med.
02. december 2016 kl. 17.27
Presseomtale: Der er mange interessante muligheder for investorer, når det kommer til fynske virksomheder. Erik Christensen, formand for DAF-Fyn, fremhæver på InvestorDagen i Odense, at fx robotindustrien er et område, hvor Fyn har meget at bidrage med. Men virksomhederne vælger ofte at blive noteret i Sverige eller skaffe kapital ad anden vej.
01. december 2016 kl. 14.12
Presseomtale: En ny undersøgelse viser, at investorer under 35 år i højere grad end ældre investorer lægger vægt på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige faktorer, når de skal finde virksomheder at investere i. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, glæder sig over de unge investorers holdninger og fremhæver, at det skader virksomhedernes omdømme, hvis de går på kompromis på disse områder.
14. november 2016 kl. 16.02
Presseomtale: Det er ikke mange pæne ord, direktøren for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, har haft til overs for forløbet omkring børsnoteringen af Nets i september. Ordene er ikke blevet pænere efter, at emissionsbankernes analyser nu er blevet offentliggjort. Det viser sig nemlig, at kun én ud af de syv banker bag noteringen tror på et kursmål over udbudsprisens 150 kroner indenfor et år.
03. november 2016 kl. 11.22
Presseomtale: Jim Hagemann Snabe, der er kendt fra bestyrelserne i en lang række store, danske virksomheder, mener, at danske virksomheder i fremtiden skal bruge færre penge på udbytter til aktionærerne - og flere på innovation og vækstmarkeder. Dansk Aktionærforenings formand, Niels Mengel, er enig i, at virksomhederne skal finde den bedste måde at forrente deres kapital på, men de skal samtidig passe på ikke at komme for langt væk fra deres kernekompetencer.
28. oktober 2016 kl. 20.13
Presseomtale: Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, diskuterer foreningens rolle i dansk aktiekultur samt dens mål og virke generelt. De senere år har set en stigende interesse for investering, men samtidig er investeringsklimaet for tiden skæmmet af sager som noteringen af Nets og den skjulte green shoe-aftale. Det bør dog ikke afskrække danskerne fra at være aktive investorer, da det er den eneste måde at sikre sig et godt afkast på. Han fremhæver desuden, at en vigtigt opgave for fremtiden er at få virksomhederne til at tage de private investorer mere alvorligt.
28. oktober 2016 kl. 19.50
Presseomtale: Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, vurderer, at mange private investorer er kommet i klemme ved noteringen af Nets, mens ejere og ledelse har hentet store gevinster hjem. Prisen har været for høj, og det er kritisabelt, at prospektets risikooplysninger ikke er prioriterede. Han fremhæver, at selvom børsnoteringer historisk set ofte har medført en præmie til hurtige investorer, så er det ingen garanti for gevinst i fremtiden.
26. oktober 2016 kl. 12.31
Presseomtale: Der kan være hurtige gevinster at hente ved en børsintroduktion. Men det kan også være en hurtig måde at sætte penge til på. Intet er givet på forhånd. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, fremhæver, at det er vigtigt at undersøge hver notering nøje, inden man beslutter sig for at investere.
22. oktober 2016 kl. 11.53
Presseomtale: Antallet af helt unge medlemmer er i stigning hos Unge Aktionærer. De nye investorer drømmer om hurtige gevinster, hvilket får mange til at vende blikket mod meget volatile aktier. Formand Peter Flindt Heckermann mener, at denne udvikling kombineret med stadigt lavere barrierer for handel med aktier på nettet bør øget presset på banker og handelsplatforme for at sikre ordentlig personlig rådgivning. Forklaringen på den voksende interesse for investering blandt unge henfører Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, til øget fokus på økonomi i Folkeskolen - hvilket han ser som en kærkommen forandring, da uddannelse i økonomi længe har glimret ved sit fravær på skoleskemaerne.
19. oktober 2016 kl. 12.15
Presseomtale: Investeringsbanken Carnegie har ringet rundt til Pandoras franchisetagere for at få et fingerpeg om, hvordan det går med salget af smykker ude i butikkerne. Offentliggørelsen af resultaterne sendte kursen 6 procent op tirsdag. Direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, opfordrer Pandora til at tage kontrollen over, hvordan kurspåvirkende information offentliggøres.
19. oktober 2016 kl. 11.40
Presseomtale: Noteringen af Nets har mildest talt ikke været nogen dans på roser. Aktien er indtil videre er faldet over 16 procent, mens aktørerne bag har tjent over en halv milliard kroner på noteringen. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, mener, at forløbet har været dybt kritisabelt.
17. oktober 2016 kl. 12.43
Presseomtale: Storaktionærerne og ledelsen i Nets har tjent store beløb på børsnotering af selskabet, til trods for at kursen er faldet markant siden noteringen. Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl, mener, at det er “stærkt problematisk.” Han fremhæver, at arrangementet bag gevinsten til de sælgende aktionærer burde være fremgået af prospektet - og at forløbet risikerer at ødelægge tilliden til kommende danske børsnoteringer.
14. oktober 2016 kl. 15.27
Presseomtale: Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, fremhæver, at det altid er kedeligt, når kursen falder efter børsnoteringer. Men der er en reel risiko, når man går ind ved en børsnotering - og ingen garanti for at prisen foretager et hop lige efter noteringen. Som investor skal man derfor se sig grundigt for, før man går ind ved en notering. I tilfældet Nets har de institutionelle sælgere været noget grådige ved at lægge prisen meget højt.
10. oktober 2016 kl. 15.38
Presseomtale: Kilder tæt på børsnoteringen antyder over for finans.dk, at flere af de involverede banker er blevet betalt for at tilbageholde analyser af Nets og ikke må udtale sig om selskabet før begyndelsen af november. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, mener ikke, at det er hensigtsmæssigt: De private investorer skal have så meget information som muligt op til børsnoteringer.
08. oktober 2016 kl. 12.24
Presseomtale: OW Bunkers tidligere finansdirektør, Kent Larsen, forklarer i et svarskrift til retten, at kapitalfonden Altor afviste at indbetale 9 millioner dollar til selskabets banker i forbindelse med forhandlinger i november 2014. Derefter trak bankerne stikket. Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, undrer sig. "9 mio. dollar er jo ingenting i sammenligning med de svimlende beløb, der er tabt."
05. oktober 2016 kl. 15.13
Presseomtale: Dansk Aktionærforenings nye direktør, Leonhardt Pihl, fortæller om sin baggrund, og hvordan han vil bruge den i sin nye rolle. Desuden kommenterer han den nyligt offentliggjorte rapport, som fremhæver, at danske investorer har for lidt spredning i sine investeringer.
03. oktober 2016 kl. 15.08
Presseomtale: Ved børsnoteringen af Nets var ejerne for grådige og satte udbudsprisen for højt. Sådan lyder kritikken fra flere sider. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, ærgrer sig på vegne over private investorer, der havde regnet med en hurtig gevinst.
21. september 2016 kl. 13.01
Presseomtale: Niels Mengel, formanden for Dansk Aktionærforening, fortæller, at et stigende antal danskere springer ud som aktieinvestorer. Det kan forklares med, at man som privatperson lige nu ikke får man noget ud af at have pengene stående i banken eller i obligationer. Derfor må man ud og tage en risiko for at få et afkast.
19. september 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Professoren bag nyt forskningsprojekt kritiserer den gennemsnitlige danske investor for at have aktier i alt for få, danske firmaer. Leonhard Pihl, direktør i Dansk Aktionærforeninger, fremhæver, at gruppen med denne profil oftest kun har små beløb investeret - og at de aktive investorer med større investeringer i aktier lægger stor vægt på spredning.
16. september 2016 kl. 17.01
Presseomtale: En del af regeringens 2025- plan er, at skatterne på indkomst fra aktier skal ned. Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, glæder sig over tiltaget, og fremhæver at det er et skridt i den rigtige retning for at få flere til at investere og interessere sig for dansk erhvervsliv.
16. september 2016 kl. 16.53
Presseomtale: Nordea Invest, PFA Pension og Dansk Aktionærforening har tilsluttet sig et gruppesøgsmål mod den skandaleramte bilproducent Volkswagen.
24. august 2016 kl. 12.23
Presseomtale: Nye typer af investeringsinstrumenter med høj gearing bliver mere udbredte. Jens Møller Nielsen, administrerende direktør i Dansk Aktionærforening, anbefaler private investorer at holde sig langt væk. Produkterne er for komplekse at forstå og risikoen alt for høj.
15. august 2016 kl. 15.47
Presseomtale: Jens Møller Nielsen rækker stafetten videre efter knapt fire år bag roret i Dansk Aktionærforening. Læs hvad han især er stolt over at have udrettet gennem sin tid som administrerende direktør for foreningen.
15. august 2016 kl. 15.44
Presseomtale: Den 1. september tiltræder Leonhardt Pihl officielt som ny direktør i Dansk Aktionærforening. Læs om hans mærkesager, og hvordan han adskiller sig fra sin forgænger.
05. august 2016 kl. 16.21
Presseomtale: Det skandaleombruste investeringsfirma vil sælge obligationer for over 50 millioner kroner med sikkerhed i et datterselskab på randen af konkurs. Revisorerne advarer ledelsen mod at underskrive regnskabet. Dansk Aktionærforening har tidligere opfordret til at gå i en lang bue udenom Hellerup Finans, og vurderer, at investorernes tillid til ledelsen nu burde være helt forduftet.
05. august 2016 kl. 16.14
Presseomtale: Formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel råber vagt i gevær: Sager som Mols-Linien og Topsil viser, at små-aktionærerne for nemt kommer i klemme, når de store bøjer reglerne til egen fordel.
05. august 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Jan Johan Kühl fra Polaris vurderer, at mange selskaber egentlig er for små til at være på Fondsbørsen. Det kan medføre flere opkøb i fremtiden, siger han. Afnoteringer i forbindelse med opkøb kan ofte medføre problemer for de private investorer. "Der er flere eksempler på, hvordan storinvestorer tror, de kan behandle de private medaktionærer for selv at score en gevinst," siger Niels Mengel i Dansk Aktionærforening.
22. juni 2016 kl. 12.51
Presseomtale: Nu kan danskerne måske snart handle aktier helt uden at betale kurtage. Det sker, når den hollandske børsmægler Degiro efter planen lancerer gratis-platformen Deziro i Danmark til efteråret. Dansk Aktionærforening tager imod konceptet med åbne arme, men er spændt på, om det kan blive en bæredygtig forretning.
22. juni 2016 kl. 12.44
Presseomtale: Det første forsøg blev afblæst, men nu er det lykkedes Lauritz.com at blive børsnoteret. Bestyrelsesformand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, undrer sig over, at der ikke tilføres flere penge til selskabet, mens ægteparret bag Lauritz,com, Bengt og Mette Sundstrøm, løber med pengene.
22. juni 2016 kl. 11.51
Presseomtale: Opgøret mellem to aktører, der vil opkøbe den danske silicium-producent Topsil, er skyld i udbredt utilfredshed blandt aktionærerne. Bestyrelsesformanden for Dansk Aktionærforening er "stærkt forundret over forløbet. Han er især utilfreds med den esbjergen­siske ejendomsmatador Ejvind Dam Jensens rolle."
17. juni 2016 kl. 13.23
Presseomtale: "Dansk Aktionærforening ser lys forude, for efter massiv tilbagegang efter finanskrisen er medlemstallet stabiliseret. Samtidig er det lykkedes for foreningen at samle utilfredse aktionærer i grupper omkring erhvervsskandaler som OW Bunker, Foreningen Amagerinvestor og Tønder Bank."
13. juni 2016 kl. 13.57
Presseomtale: "For mindre danske virksomheder er den danske børs lukket land. Her forklarer to danske virksomheder, hvorfor de har ladet sig børsnotere i Sverige."
13. juni 2016 kl. 13.50
Presseomtale: "Ejeren af Lauritz.com, Bengt Sundstrøm, tjener 200.000 kroner om måneden på at lave konsulentarbejde for auktionshuset. Betænkeligt, mener ledelsesekspert. ... I Dansk Aktionærforening er formand Niels Mengel enig, og han har flere gange efterlyst, at Sundstrøm trækker sig tilbage for at skabe større uafhængighed mellem direktion og bestyrelse i Lauritz.com."
13. juni 2016 kl. 13.46
Presseomtale: "Auktionshuset Lauritz.com vil sætte prisen på selskabets aktier ned efter børsfuseren i sidste uge. Det kommer til at koste millioner af kroner i mistet provenu. Dansk Aktionærforening har flere gange opfordret Bengt Sundstrøm til at trække sig som bestyrelsesformand, men det er hidtil prellet af på den 61-årige forretningsmand."
10. juni 2016 kl. 17.04
Presseomtale: "Kommunikationen om den forfejlede børsnotering af Lauritz.com har strittet i flere retninger - Bengt Sundstrøm, ejer og direktør i Lauritz.com, forholder sig stadig tavs."
10. juni 2016 kl. 16.48
Presseomtale: "Dansk Aktionærforening er glad for, at Lauritz.com aflyste sin børsnotering, men langt fra imponeret over måden, det skete på. "
10. juni 2016 kl. 16.46
Presseomtale: "Hos Dansk Aktionærforening siger formand Niels Mengel, at foreningen fra starten har haft en dårlig fornemmelse om børsnoteringen af Lauritz.com. Han peger blandt andet på, at ledelsesstrukturen i auktionshuset er problematisk. Bestyrelsesformand og ejer Bengt Sundstrøm er nemlig gift med den administrerende direktør, Mette Rode Sundstrøm."
10. juni 2016 kl. 16.41
Presseomtale: "Torsdag blev børsnoteringen af Lauritz.com udskudt i sidste øjeblik. Tusindvis af investorer er fanget i et vakuum, mener formanden for Dansk Aktionærforening."
10. juni 2016 kl. 10.51
Presseomtale: "Lauritz.coms børsflop sender et uheldigt signal om, at man ikke har styr på tingene, siger professor og aktionærformand."
10. juni 2016 kl. 09.37
Presseomtale: "Store danske og internationale institutionelle investorer som banker og pensionskasser har sat sig til fadet og ædt en stor del af de udbudte aktier i Dong. Alligevel er formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, tilfreds. Han peger på, udbuddet af aktier er så stort, at der alligevel bliver mange aktier til private danske investorer."
10. juni 2016 kl. 09.11
Presseomtale: "Dansk Aktionærforening er i forvejen skeptiske over, at DONG har vist en flok analytikere nogle tal, som resten af investorbasen ikke må få at se. Overordnet er direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen dog sympatisk over for DONGs ambition om at sikre lige information til alle, men han afviser, at det er hans medlemmer, som energivirksomheden skal vise hensyn til."
09. juni 2016 kl. 17.53
Presseomtale: Dansk Aktionærforening melder, at interessen for investormøderne med DONG Energy slog alle rekorder. Mange private investorer ville ifølge formand Jens Møller Nielsen gerne have haft flere aktier. Han vurderer desuden, at investorerne generelt lader til at have forstået virksomhedens kompleksitet - men det skyldes ikke det digre prospekt.
09. juni 2016 kl. 17.43
Presseomtale: Det sjællandske energiselskab SEAS NVE står til en kæmpefortjeneste som følge af Dongs børsnotering. Direktør Jesper Hjulmand fortæller om, hvad pengene skal bruges til. Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening og Svenning Dalsgaard kommenterer fra studiet.
08. juni 2016 kl. 17.08
Presseomtale: Investordagen har bidt sig fast i Aarhus. Tirsdag var femte gang på fem år, arrangementet fandt sted, og direktør for arrangøren Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, var tilfreds. »Vi kommer igen næste år. Besøget på cirka 1000 gæster er godt, og selskaberne fra Børsen bakker os op og møder med indlæg,« siger Jens Møller Nielsen.
08. juni 2016 kl. 15.12
Presseomtale: Efter syv år i Dansk Aktionærforening har Jens Møller Nielsen sagt sin stilling op.
08. juni 2016 kl. 14.22
Presseomtale: Leonhardt Pihl bliver efter sommer ny direktør i Dansk Aktionærforening. Den hidtidige direktør, Jens Møller Nielsen, har efter syv år hos foreningen selv opsagt sin stilling til fordel for et nyt job som kommunikationschef i it-virksomheden BEC.
08. juni 2016 kl. 11.32
Presseomtale: DONG Energy hemmeligholder oplysninger, som selskabet gav til en række analytikere i april. Energiselskabet vil ikke fortælle, hvad der gemmer sig bag sorte overstregninger i en vigtig præsentation, og det får hård kritik af Dansk Aktionærforening. DONG forsikrer, at alle væsentlige pointer til analytikerne er med i prospektet.
07. juni 2016 kl. 18.38
Presseomtale: HVEM: Jens Møller Nielsen, direktør, Dansk Aktionærforening, DAF HVAD: Han venter 1000 gæster i dag til DAF's Investordag i Aarhus HVORFOR: Børsnoteringen af Dong Energy vil få fuld fokus på Investordagen
07. juni 2016 kl. 15.22
Presseomtale: Helge Larsen, redaktør på Proinvestor, fortæller om investering i lakseindustrien på Dansk Aktionærforenings InvestorDagen i Aarhus.
07. juni 2016 kl. 13.42
Presseomtale: Hvordan placerer jeg bedst mine penge, hvad med Danmarks nye energiaktie fra DONG Energy, og hvad skete der egentlig med aktierne i Mols-Linien? De spørgsmål er der svar på, når Dansk Aktionærforening tirsdag 7. juni holder investeringsdag på hotel Radisson Blu Scandinavia Aarhus.
03. juni 2016 kl. 19.14
Presseomtale: Spørger man Dansk Aktionærforening, vil Dong - båret frem af selskabets grønne profil - blive en folkeaktie. Næppe sandsynligt her og nu, lyder det i finanskredse.
03. juni 2016 kl. 19.07
Presseomtale: Som et led i en stor salgsturné gav Dong Energy og Dansk Aktionærforening i dag privatpersoner mulighed for at møde selskabets topchefer på henholdsvis Marriott Hotel i København og Radisson Blu Scandinavia i Aarhus.
03. juni 2016 kl. 19.01
Presseomtale: "Mit håb er, at småaktionærers kritik i et stigende omfang kan guides gennem DAF, så vi undgår for mange aktionærer/aktivister, der på basis af en enkelt aktie eller meget få aktier dominerer en generalforsamling."
03. juni 2016 kl. 11.20
Presseomtale: Amagerbankens tidligere bestyrelsesformand N.E. Nielsen blev først efter bankens konkurs orienteret om et notat fra Finansiel Stabilitet, der anbefalede banken at nedskrive op til 2,5 milliarder kr., kort før investorerne proppede friske penge i banken.
31. maj 2016 kl. 00.00
Presseomtale: DONG Energy og Dansk Aktionærforening afholdt investormøde i forbindelse af børsnoteringen. Få et hurtigt overblik her.
30. maj 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Aktieanalytiker Lau Svenssen fra Aktieinfo har for Dansk Aktionærforening lavet en gennemgang af Dongs børsnotering og mulighederne i den snart børsnoterede aktie.
27. maj 2016 kl. 18.02
Presseomtale: Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, mener, at noteringen af Dong Energy er en rigtigt god nyhed for danske aktionærer. Men han fremhæver også, at investorer skal tænke på de forretningsmæssige risici, virksomheden står overfor, ligesom den uafsluttede sag omkring Elsam er et usikkerhedsmoment. Hype spiller en stor rolle for noteringen, så private investorer skal overveje sagen nøje, før de går ind.
27. maj 2016 kl. 17.24
Presseomtale: Store problemer i Hesalight, der i 2010 blev financeret af Ceca Formueinvest "til trods for at Dansk Aktionærforening havde advaret imod selskabet."
27. maj 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening kom ud af 2015 med flere medlemmer og vækst i omsætningen. Det viser foreningens regnskab for 2015.
13. maj 2016 kl. 12.43
Presseomtale: Investering er overvejende noget, mænd går op i. Men interessen blandt kvinder er stigende vurderer formanden i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel.
13. maj 2016 kl. 12.39
Presseomtale: Søndagsavisen var med, da Dansk Aktionærforening afholdt kurset "Ny på aktiemarkedet" i Odense.
29. april 2016 kl. 15.08
Presseomtale: Finanswatch.dk er nået til femte og sidste kapitel af deres indgående portræt af Jim Pedersen, forhenværende direktør i konkursramte OW bunker. Dansk Aktionærforenings administrerende direktør, Jens Møller Nielsen, beskriver sit indtryk af Jim Pedersen og fælder en hård dom over hans fremtidsmuligheder i dansk erhvervsliv.
25. april 2016 kl. 10.58
Presseomtale: Facebook-grupper vinder frem blandt unge, debatlystne privatinvestorer. Finanstilsynet og Dansk Aktionærforening advarer: Folk kan have skumle bagtanker
21. april 2016 kl. 14.57
Presseomtale: »Det blev et glimrende år for aktionærerne i William Demant,« sagde Claus Winkelmann fra Dansk Aktionærforening i forbindelse med selskabets generalforsamling torsdag den 7. april.
21. april 2016 kl. 14.54
Presseomtale: Han skal være direktør i William Demant, men er samtidig en del af både Lego og Mærsk-bestyrelserne. Et forhold, som mødes af kritik fra Dansk Aktionærforening.
21. april 2016 kl. 14.42
Presseomtale: Det gør ingen skade på høreapparatselskabet William Demant , at topchef Niels Jacobsen samtidigt har store bestyrelsesposter i bl.a. Lego og Mærsk.Sådan lyder det, efter at Dansk Aktionærforening rejste kritik på generalforsamlingen.
20. april 2016 kl. 08.43
Presseomtale: Torsdag aften kom den ekstremt overraskende og opsigtsvækkende afgørelse fra Erhvervsankenævnet: Advokat Erik Werlauff havde mod alle odds formået at få Erhvervsankenævnet til at acceptere mindretalsaktionærerne i Mols-Linien som part.
20. april 2016 kl. 08.37
Presseomtale: Der var en god og nuanceret debat om fordele og ulemper ved at investere i certifikater i en paneldebat på Dansk Aktionærforenings InvestoRdag i København 2016 den 12. april.
15. april 2016 kl. 17.04
Presseomtale: Unge Aktionærer var med i Millionærklubben, da Radio24syv sendte direkte fra Odense, hvor et talstærkt publikum var mødt op for at stille spørgsmål.
15. april 2016 kl. 11.38
Presseomtale: Mærsk-aktionærerne kan se frem til 300 kroner i udbytte per aktie. Det blev besluttet på selskabets generalforsamling denne uge. Pengene kunne bruges mere fornuftigt, mener Dansk Aktionærforening.
15. april 2016 kl. 11.17
Presseomtale: Private investorer ejer i dag en mindre del af danske aktier, obligationer og investeringsbeviser end i 2010. Det viser tal fra VP Securities. "Skatten og kompleksiteten er store barrierer for mange, der måske ellers gerne vil være med til at stille kapital til rådighed til udvikling af dansk erhvervsliv," siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
15. april 2016 kl. 10.27
Presseomtale: Mange forskellige firmaer lagde vejen forbi, da Dansk Aktionærforening slog dørene op til årets første investordag. Finans.dk har skrevet en levende reportage fra dagen.
15. april 2016 kl. 10.10
Presseomtale: Aktionærerne er usikre på ejersituationen i Bang & Olufsen, efter at kinesiske Sparkle Roll har øget sin ejerandel i selskabet med knap tyve procent. "Investorerne venter på klarhed," lyder det fra Dansk Aktionærforenings formand Niels Mengel.
15. april 2016 kl. 09.54
Presseomtale: Dansk Aktionærforening bad på Mærsks generalforsamling om en redegørelse for fald i konglomeratrabattten, der er faldet mere end de seks procent, der blev meldt ud ved sidste års generalforsamling.
15. april 2016 kl. 09.49
Presseomtale: Mærsk er på banen med en udbyttepolitik, som skal kompensere for kursfaldet. Det imponerer ikke Dansk Aktionærforening. "Det er som at fodre hunden med sin egen hale," lyder det fra Michael Thøgersen, repræsentant for foreningen.
09. april 2016 kl. 13.02
Presseomtale: »Det blev et glimrende år for aktionærerne i William Demant,« sagde Claus Winkelmann fra Dansk Aktionærforening, da han på foreningens vegne deltog i William Demants generalforsamling.
01. april 2016 kl. 12.54
Presseomtale: 480 tidligere Amagerbank- aktionærer er klar med et gruppesøgsmål. Det foræller Peer Nørkjær - formand for Foreningen Amagerinvestor.
01. april 2016 kl. 12.31
Presseomtale: Færre aktionærer dukker op til Danske Banks generalforsamlinger. Dansk Aktionærforening mener, at skiftet fra skriftlige til digitale indkaldelser kan være en del af forklaringen.
01. april 2016 kl. 12.27
Presseomtale: Fra 2012-2015 er deltagerantallet på danske generalforsamlinger faldet med 25 procent. »Den oplagte løsning er, at selskaberne giver tilsagn til at dele mailadresser på tværs af aktiebøger, og at VP og Computershare udvikler den nødvendige it til én fælles InvestorPortal for alle danske aktier," mener direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen.
19. marts 2016 kl. 13.22
Presseomtale: Nykredit er i øjeblikket er ved at hæve priserne kraftigt på grund af øgede kapitalkrav, mens Danske Bank vil udbetale en del af sin kapital i form af udbytte på otte milliarder kroner. Det må være forskellige krystalkugler, de to finanskoncerner kigger i, mener Jens Møller Nielsen - direktør i dansk Aktionærforening - efter Danske Banks generalforsamling.
19. marts 2016 kl. 13.19
Presseomtale: De fleste danske fodboldvirksomheder på børsen er endnu engang blevet udstillet på deres seriøsitet som børsnoterede selskaber. Det mener direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen
19. marts 2016 kl. 13.14
Presseomtale: "Vi kunne sagtens bruge en konkurrent til Nordnet på markedet for gør-det-selv onlineinvestering," lyder det fra Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening i forbindelse med en ny undersøgelse af handelsomkostninger.
19. marts 2016 kl. 13.09
Presseomtale: Tænk langsigtet og pas på de eksotiske mæglere. Sådan lyder et af de tre aktieråd fra Jens Møller Nielsen - direktør i Dansk Aktionærforening.
19. marts 2016 kl. 13.03
Presseomtale: Ny lov gør det muligt for børsnoterede selskaber helt at droppe informationer til aktionærerne på dansk og i stedet overgå til kun at kommunikere på engelsk. En dårlig idè mener Dansk Aktionærforening.
16. marts 2016 kl. 14.44
Presseomtale: Flere og flere selskaber vil overgå til kun at kommunikere på engelsk. det betyder blandt andet et farvel til årsrapporter på dansk - og det synes Dansk Aktionærforening er en dårlig idé.
15. marts 2016 kl. 08.53
Presseomtale: Reglerne er uklare og stiller ikke præcise nok kriterier for afnotering. Det er sagen om Mols-Linien et klart eksempel på. "Det er nødvendigt med fuldstændig soleklare regler," mener Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen. Finanstilsynet kigger nu lovgivningen efter i sømmene.
14. marts 2016 kl. 17.31
Presseomtale: Skal minoritetsaktionærerne sælge deres aktier inden afnoteringen af Mols-Linien, eller blive ombord? Det kan være svært at komme af med sine aktier, når man ikke har et marked at læne sig op af, mener Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
14. marts 2016 kl. 17.21
Presseomtale: På generalforsamlingen i medicinalvirksomheden pointerede Dansk Aktionærforening, at både ledelse i bestyrelse i selskabet er danske. Men har de forhold indflydelse på rekrutteringen?
14. marts 2016 kl. 17.16
Presseomtale: Afnoteringen af Mols-Linien skaber en utålelig situation for minoritetsaktionærerne, der ejer 21 procent af selskabet. Det mener Dansk Aktionærforening, som vil have loven strammet.
14. marts 2016 kl. 17.03
Presseomtale: Fondsbørsens godkendelse af en afnotering af Mols-Linien har skabt bekymring blandt de private investorer. De frygter, at afgørelsen kan danne præcedens i fremtidige sager. "Jeg frygter, at afgørelsen om Mols-Linien kan give præcedens for, at en storaktionær, der kun akkurat har stemmer nok til en vedtægtsændring, kan chikanere de andre aktionærer ud af et selskab. Derved udhuler vi beskyttelsen mod tvangsindløsning, som ellers siger, at en storaktionær skal op på 90 procent for at kunne tvinge de andre aktionærer ud," siger Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening.
14. marts 2016 kl. 16.59
Presseomtale: Dansk Aktionærforening finder det »utåleligt«, at Mols-Linien får lov til at fjerne dets aktier fra Fondsbørsen. Foreningen kræver ændringer i loven. Sådan skriver Business.dk oven på meldingen om afnotering af Mols-Linien.
14. marts 2016 kl. 15.38
Presseomtale: Østre Landsret har frifundet smykkefirmaet Pandora i sagen om nedjustering fra 2011. Hos dansk Aktionærforening forstår direktør Jens Møller Nielsen godt, hvis der sidder nogle skuffede investorer tilbage efter dommen. "(...) for hvis dommen var gået Pandora imod, så havde de stået med et rigtig stærkt kort på hånden i en efterfølgende civil erstatningssag."
14. marts 2016 kl. 15.23
Presseomtale: Østre Landsrets frifindelse af Pandora om nedjustering af salgstal afliver håbet om en erstatningssag for de privat investorer, fortæller Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen til TV Avisen. "Hvis Pandora var blevet dømt i dag, havde de private aktionærer stået rigtig stærkt i en civil erstatningssag for at få erstattet deres tab. Men nu hvor Pandora ikke er blevet dømt, står de rigtig svagt i en erstatningssag."
14. marts 2016 kl. 15.07
Presseomtale: Hør Dansk Aktionærforenings holdning til Østre landsrets afgørelse i sagen mod Pandora, der er blevet frifundet for at have brudt med børsreglerne. I indslaget fortæller Dansk aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen blandt andet, hvilken betydning en evt. lignende sag vil kunne få for de private investorer.
14. marts 2016 kl. 14.57
Presseomtale: Østre Landsret har frifundet smykkefirmaet Pandora i en sag om nedjustering tilbage i 2011. Dansk Aktionærforening tager dommen til efterretning, men understreger, at det var vigtigt, at sagen blev taget op. "Der er ikke en sjæl i Dansk Aktionærforening, der tuder over, at man kan tabe penge på aktier. Men man skal kunne investere i tillid til, at al væsentlig viden offentliggøres så hurtigt som overhovedet muligt. Derfor er det vigtigt, at Bagmandspolitiet fører sager som denne," siger Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen til Business.dk.
14. marts 2016 kl. 14.49
Presseomtale: Dansk Aktionærforening accepterer landsrettens frifindelse af smykkeselskabet Pandora. Selskabet havde ikke brudt børsreglerne, da det i 2011 kom med en børsmeddelelse om, at væksten ville blive dårligere end ventet - en udmelding, der fik aktien til at styrtdykke. (...) "Den (landretten) har vurderet, at der ikke var tilstrækkelig klarhed i Pandora om, hvordan tingene så ud, inden om aftenen den 1. august. Det er op til dem, at vurdere, og det har de gjort," siger direktør Jens Møller Nielsen.
14. marts 2016 kl. 14.26
Presseomtale: Dansk Aktionærforening og Forbrugerrådet Tænk håber på et forbud mod det rådgivningsgebyr, som bankerne i følge EU's reviderede investorbeskyttelsesregler ( MifFID II, som Folketinget skal behandle senere i år) fortsat skal kunne opkræve af kunder, der ejer investeringsbeviser. "Det er meget svært at definere og kontrollere, om man har fået en kvalificeret rådgivning. Det kan let blive en gummiparagraf. Hvis den skal have nogen værdi, vil det kræve, at et stærkt finanstilsyn stiller nogle klare og kontante regler op og holder øje med, om de overholdes," siger Dansk Aktionærforenings direktør, Jens Møller Nielsen til Finans.dk.
18. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Selv renset for udskældt rådgivningsgebyr klarer mange aktivt forvaltede aktiefonde sig væsentligt dårligere end de passive fonde. Men det forhindrer ikke bankerne i at sælge fondene til deres kunder. (...) »Som investor skal man se på afkastet efter omkostninger. Derfor skal man kun vælge en aktivt forvaltet forening, hvis man har en kvalificeret tro på, at lige præcis den forening kan slå markedet. Ellers kan man lige så godt tage en passiv forening, som er billigere og gennemsnitligt klarer sig nogenlunde ligesom de aktive foreninger,« siger direktør Jens Møller Nielsen, Dansk Aktionærforening.
17. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Klaus Struwe fra Dansk Aktionærforening betragter i denne artikel honorar-rapporten med det fulde navn “MiFID II og investeringsforeningers betaling af formidlingsprovision – Rapport fra arbejdsgruppen om honorarmodeller”.
15. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Se bort fra kurver og tag det lange lys på, når du investerer, lyder rådet fra eksperter. »Aktier slår alle andre investeringer på lang sigt. Så de fleste investorer skal have is i maven og følge deres strategi, når der kommer store udsving. Hvis man står uden strategi og ikke kan tåle at tabe sine penge, så er det klart, at man kan være nødt til at sælge ud for ikke at lide yderligere tab,« forklarer direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen.
01. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Ved aktionærmøder forud for Scandinavian Tobacco Groups børsnotering tager topchef Niels Frederiksen imod spørgsmål fra medlemmer af Dansk Aktionærforening. Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening, fortæller, hvilke spørgsmål han vil stille topledelsen ved mødet.
30. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Økonomisk Ugebrevs læserundersøgelse viser, at information fra Dansk Aktionærforening vægter tungt som informationskanal for investorerne. "Uafhængige betalingsanalyseprodukter vægter næsten ligeså tungt som bankernes aktieanalyser, og også information fra Dansk Aktionærforening vægter på samme niveau blandt de tre vigtigste informationskanaler", skriver de.
25. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Både i 2014 & 2015 har specielt sagerne omkring OW Bunker, Roskilde Bank og Amagerbanken fyldt rigtig meget i debatten om aktionærens risici og selskabsbestyrelses ansvar. Det var nogle af de temaer, som var fremme ved årets første møde i Dansk Aktionærforening i 2016.
15. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Hellerup Finans og selskabet YVC, der ejes af Hellerup Finans' CEO og storaktionær Torben Jensen, er blevet politianmeldt af Finanstilsynet. Ifølge tilsynet har Hellerup Finans (HF) forsøgt at omgå prospektreglerne - der skal beskytte mindre investorer - ved at sælge aktier i HF gennem YVC. »Jeg sagde tidligere, at der ikke kunne blinke mange flere advarselslamper. Men jeg tog fejl - det kunne der. Nu kom politianmeldelsen,« siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
14. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Påbud og påtaler fra Finanstilsynet skal fremover helst ikke være en del af forretningsgangen hos Hellerup Finans. Hos Dansk Aktionærforening er direktør Jens Møller Nielsen på ingen måde imponeret over Hellerup Finans' tiltag.
13. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Kritikken fortsætter med at hagle ned over det udskældte investeringsselskab Hellerup Finans, der jagter en børsnotering.
08. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Hvordan kunne milliardvirksomheden OW Bunker gå fra storhed til fald på blot et halvt år? Hvad skete der - hvem vidste hvad - hvem har ansvaret? Deltagere: forsvarsadvokat Arvid Andersen, professor på CBS Søren Friis Hansen og advokat Morten Schwartz Nielsen der selv er aktionær i selskabet.
06. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Aktiviteten blandt investorer har aldrig været større. Det får Nasdaq Copenhagen til at tro på, at aktiekulturen i Danmark går ind i en ny æra.
06. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Det er stadig ikke muligt for Nordeas kunder at handle udenlandske værdipapirer via netbanken.
04. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: I takt med at aktiekulturen får fodfæste i Danmark, stiger salget af avancerede instrumenter som futures og optioner på fondsbørsen. Det er på tide for private investorer at komme med på vognen, lyder opfordringen
30. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Kurator i OW Bunker afdækker i rapport, hvordan systematisk cirkulær handel i Singapore skabte den kæmpekredit, der skubbede koncernen ud over kanten.
30. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Mere end 3900 private investorer i OW Bunker har med gårsdagens kritiske redegørelse fået fornyet skyts til det forestående søgsmål.
29. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: I en 400 sider lang redegørelse rettes der i dag en særdeles skarp kritik mod det børsprospekt, der kom forud for børsnoteringen af OW Bunker tilbage i begyndelsen af 2014.
29. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: De store danske investorer er vilde med aktier som Pandora og Vestas, men holder sig langt væk fra de mindre selskaber på børsen. Risikoen er for stor, og der er for langt mellem de gode selskaber, lyder det fra investorerne.
28. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Bankkrakket: Aktionærerne, der søger økonomisk erstatning i forbindelse med Amagerbankens konkurs, må væbne sig med tålmodighed. Gruppesøgsmålet mod Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet kommer først for retten i marts 2017. "Men vi er klar," forsikrer aktionærernes talsmand, Peer Nørkjær.
23. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Hellerup Finans har været ude i en orkan af dårlig omtale i december. Men trods denne modstand fastholder selskabet sit mål om at lade sig børsnotere i 2016.
23. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Risikoen for at få en påtale fra Finanstilsynet er til stede, fastslår Hellerup Finans i sit seneste referat fra generalforsamlingen.
15. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Flere eksperter advarer imod Hellerup Finans, der lokker med "billige" aktier i selskabet forud for en børsnotering i fjerde kvartal 2016.
13. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Den svenske børs har haft 73 nye børsnoteringer i 2015, mens den danske kun har haft 2. Eksperter frygter, at det ikke bliver bedre i 2016.
10. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Finansministeriet har valgt storbanken Morgan Stanley til notering af Dong. Men banken kan, sammen med Nordea, blive stævnet midt under børsnoteringen for sin rolle i OW Bunkers konkurs.
09. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Flere fremtrædende aktionærer luftede sjælden kritik af medicoselskabet ved generalforsamling. Formand Michael Pram Rasmussen erkender, at selskabet har skuffet.
06. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Med udbytteaktier får den private investor færre voldsomme kursbevægelser end aktiemarkedet generelt. Måske er det morfar-agtigt, men i længden slår udbytteaktierne markedet, fastslår aktieanalytiker Thorleif Jackson, der styrer Dansk Aktionærforenings udbytteportefølje.
04. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: »Man skal skynde sig væk, når sælgere af investeringsprodukter begynder at tale om 'først til mølle' eller 'special price for you',« advarer direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen. »Det er ikke et salgstrick men almindelig venlighed,« svarer Hellerup Finans.
27. november 2015 kl. 10.24

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer