politik

Det store amerikanske indeks S&P 500 steg knap 20 procent i 2016. Men stigningerne kan ikke tilskrives Donald Trump, mener Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Saxo Privatbank. | Foto: Scanpix
24. maj 2017 kl. 08.14
Investorviden: Aktiemarkederne steg markant i 2016. Mange har snakket om Trump-effekten. Men var det virkelig valget i USA, der drev kurserne op, eller var det helt andre faktorer? Tre eksperter gør dig klogere her.
"Der er også tegn på boligbobler i mange andre lande, bl.a. også her i Norden," skriver Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar.
19. maj 2017 kl. 11.35
Investorviden: Denne uge bød på et specielt jubilæum for finanskrisen, påpeger chefstrateg Henrik Drusebjerg. Han ser tegn på, at historien gentager sig, og han frygter, at vi igen kan stå overfor en boble på boligmarkedet.
11. maj 2017 kl. 12.50
Investorviden: Sampension, PFA, ATP, PKA, Pensam og over 200 andre globale investorer underskrev i denne uge et fælles klimabrev til en række af verdens regeringsledere. Brevet blæser til kamp mod klimaforandringerne.
Ifølge PFA peger alt på, at Emmanuel Macron (foto) bliver Frankrigs kommende præsident på søndag. Og det har pensionsselskabet positioneret deres investeringer efter | Foto: Caroline Blumberg, Scanpix
05. maj 2017 kl. 11.36
Investorviden: Finansmarkederne tog meget positivt imod resultatet af første runde af præsidentvalget i Frankrig. Det nød PFA godt af. De tjente faktisk hele 800 millioner kroner på at positionere sig rigtigt op mod valget. Se her hvordan - samt hvordan de vurderer, at verden ser ud efter anden runde af valget på søndag.
Hele fire banker får advarselslamperne til at blinke på årets risikoanalyse, der tidligere har spottet 11 ud af 20 bankkrak. Foto: Colourbox
28. april 2017 kl. 00.00
Investorviden: Københavns Andelskasse er i alvorlige problemer. Det viser en omfattende analyse - populært kaldet "dødslisten" - foretaget af analysefirmaet Bankresearch. Yderligere tre banker får advarselslamperne til at blinke. Se her, om din bank er i blandt.
21. april 2017 kl. 13.08
Aktieudsigten: Hvis Macron løber med den franske valg-sejr på søndag, vil det politiske fokus nedtones i Europa, mens en outsider-sejr til Le Pen eller Mélenchon vil byde på finansuro. På regnskabsfronten vil ugen byde på både danske og udenlandske selskaber, og du kan se frem til ikke færre end 15 forskellige regnskaber.
Vækstfonden vil i første omgang børsnotere nogle af de virksomheder, som Vækstfonden allerede har investeret i, forklarer Christian Motzfeldt. Men han er åben for, at der også kan blive tale om andre børsklare selskaber. | Foto: Thomas Brolyng Steen (Scanpix)
07. april 2017 kl. 21.18
Investorviden: Det næste halvandet år vil børsnoteringerne komme som perler på en snor hos Nasdaq Copenhagen. Regeringens vækstfond regner med at sende ”en håndfuld” nye danske selskaber på børsen. På sigt er målet, at hele 25 små og mellemstore danske selskaber skal børsnoteres.
31. marts 2017 kl. 22.38
Investorviden: POLITIK: I Sverige har de en aktiekultur, der er langt mere udbredt og stikker dybere end den danske. Hvad er det, svenskerne kan? Og hvad skal der til, før Danmark kommer op på det niveau? Det var et af emnerne, da podcasten ”Penge med Per” blev optaget på InvestorDagen i København.
”Vi investerer i både små og store danske selskaber. Men den størrelse, vi har fået nu, sætter nogle begrænsninger for, hvad vi kan. Man kan sige, at det er muligheden for at finde en ny RTX, der gør, at vi nu lukker for nye kunder,” forklarer Michael Voss.
31. marts 2017 kl. 01.46
Investorviden: Fundamental Invest lukkede i onsdags for tilgang af nye kunder. Investeringsforeningen vil ikke være større, lyder begrundelsen. Det er et yderst sympatisk træk, mener Anders Nørskov, bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening.
"Som langsigtet investor er det netop i disse tider, man skal nedjustere sin risiko," skriver Jeppe Christiansen. | Foto: Lennart Søgård-Høyer, Maj Invest
31. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Nobelpristager Robert J. Shiller - der forudsagde både it-boblen i 1999 og boligboblen i 2007 - udtalte for nyligt, at vi lige nu befinder os i en aktieboble. Bør du være nervøs? Administrerende direktør for Maj Invest, Jeppe Christiansen, guider dig her til, hvordan du bedst tager hånd om dine investeringer i den aktuelle situation.
24. marts 2017 kl. 10.10
Investorviden: Gældsloftet i USA kan spænde ben for nogle af Donald Trumps finanspolitiske planer, vurderer Industriens Pension - og dét kan give rabalder på aktiemarkedet.
Foto: Nationalbanken
17. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Vi kan se frem til højere vækst de kommende år. Det var budskabet fra nationalbankdirektør Lars Rohde, der onsdag i denne uge præsenterede en ny analyse af dansk økonomi. Men flere risikomomenter kan stikke en kæp i væksthjulet.
Flere sydeuropæiske lande har været kendetegnet af en årrække med økonomiske nedskæringer, stor arbejdsløshed, manglende investeringer og unge uden penge eller håb for fremtiden. Det er med til at fastholde en lav rente i Europa. Foto: Scanpix
10. marts 2017 kl. 11.57
Investorviden: Den europæiske Centralbank er under pres for at hæve renten og nedtrappe de massive opkøb af obligationer, men en rentestigning kan tidligst komme på tale i slutningen af 2018.
"Et klart tegn på, at den globale vækst nærmer sig toppen, er, at både råvarepriser og inflation er stigende. Både i USA og i Europa er inflationen klart på vej frem," vurderer Jeppe Christiansen. | Foto: Lennart Søgård-Høyer, Maj Invest
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Det globale væksttog fortsætter derudaf. Jeppe Christiansen, administrerende direktør for Maj Invest, ser dog klare tegn på, at væksten nærmer sig toppen. Se her, hvad det vil sige – og hvordan det kan få betydning for dig?
Trump lovede i sin valgkamp, at nu skulle der investeres massivt i landets infrastruktur. Det er ikke noget, der står øverst på republikanernes ønskeliste, for det er jo skatteydernes penge, der skal bruges. Foto: Scanpix
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Alle har øjnene rettet mod Donald Trump og de mange forslag, han kommer med. Men hvad vil det republikanske flertal i Kongressens to kamre være med til? Republikanerne har jo hidtil været tilhængere af frihandel, mindre stat og lavere skatter. USA-korrespondent Vivian Jordansen giver dig her overblikket.
24. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Ti selskaber har måtte lægge kind til verbale lussinger fra den amerikanske præsident på Twitter og i tv-interviews. Alligevel er de samlet steget 15 milliarder kroner i værdi om dagen siden valget. Se, hvordan det er gået de ti forhadte selskaber her.
"For kunderne i banken er det en klar fordel at få et transparent og bedre produkt. Det får de ikke med den nuværende løsning, og det synes vi er ærgerligt," siger Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl.
17. februar 2017 kl. 15.10
Investorviden: Har du en porteføljeplejeordning? I så fald er 1. juli en vigtig dato for dig. Her træder det nye forbud mod provisionsbetaling nemlig i kraft, og det kan betyde, at banken ændrer de gebyrer, du skal betale. Den endelige tolkning af reglerne lader fortsat vente på sig, og nu mudrer flere banker billedet ved at lancere nye produkter, der skal erstatte de tidligere porteføljeplejeprodukter.
10. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Erhvervsministeriets nye prisportal, Tjek Boliglån, er blevet kritiseret for at være fyldt med fejl. ”Der er tale om mikroskopiske fejl,” forsvarede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på et åbent samråd i denne uge.
02. februar 2017 kl. 16.15
Investorviden: Aktiemarkedet afslører tydeligt, at investorerne ryster i bukserne over Frankrigs præsidentvalg i april. Lige nu er prisen på april-futures på det europæiske frygt-indeks "Euro Stoxx 50 Votality", der kan fungere som forsikring mod europæisk aktieuro, bemærkelsesværdigt høj.
27. januar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Har du overvejet at investere på en af de nye platforme Better Rates eller Lendino, hvor private kan udlåne til private eller til virksomheder? Forbrugerrådet råber nu vagt i gevær.
Erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen vil skabe bedre vilkår for investering i danske virksomheder. Foto: Altinget.dk
09. december 2016 kl. 14.55
Investorviden: Brian Mikkelsen starter i sin nye rolle som Erhvervsvækstminister med tidlige julegaver til investorerne. Han vil nemlig indføre en flad aktieskat på 27 procent og vil desuden undersøge, om danskerne i fremtiden skal have en investeringsopsparingskonto efter svensk forbillede.
Den republikanske præsidentkandidat plejer at kunne regne med rygdækning fra Wall Street. Men Donald Trumps uforudsigelighed og intentioner om at aflyse frihandelsaftaler har fået børsmæglerne til at skifte side. Foto: Wikimedia. Grafik: Per Henrik Skou
04. november 2016 kl. 16.47
Investorviden: Wall Street ser stigende aktiekurser og hepper på Hillary Clinton, men det kan vende brat. For hvis Donald Trump vinder det amerikanske præsidentvalg, er det for Wall Street lig kaos og usikkerhed.
29. september 2016 kl. 15.59
Investorviden: Selv skatteminister Karsten Lauritzen indrømmer, at det danske skattesystem er "ret komplekst". Et nyt skattelovråd skal undersøge, om de nuværende skatteregler kan forenkles.
Et talstærkt publikum var mødt op for at høre Skatteminister Karsten Lauritzen på InvestorDagen den 20. september i København.
23. september 2016 kl. 17.48
Investorviden: I spørgetiden efter sit oplæg på InvestorDagen i København sagde skatteminister Karsten Lauritzen, at han arbejder på flere ændringer af de danske regler for beskatning af aktier.
16. september 2016 kl. 17.38
Investorviden: Skatteminister Karsten Lauritzen kommer til InvestorDagen i København på tirsdag. Her er tre gode spørgsmål du kan stille ham, inden forhandlingerne på Christiansborg starter.
Regeringens udspil "Et stærkere Danmark" lægger blandt op til en sænkning af skatten på aktieindkomst og mulighed for at trække investeringer i mindre virksomheder fra i skat.
01. september 2016 kl. 16.09
Investorviden: Den nye direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, er grundlæggende positiv overfor den plan, som regeringen fremlagde i tirsdags. Men han ser også ærgerlige mangler - og lavthængende frugter, der ikke bliver plukket.
30. august 2016 kl. 16.26
Investorviden: Regeringen fremlagde i dag flere forslag, der vil sænke skatten på det, du tjener på dine aktier, og som vil gøre det nemmere for flere at investere og spare op.
26. august 2016 kl. 09.29
Investorviden: Diskriminationen af udenlandske investorer er en ulempe for danske forbrugere. Der er nemlig udpræget skævhed i beskatningen af danske investeringsfonde og udenlandske. Sådan lyder det i dag fredag fra Dansk Aktionærforening, Investeringsfondsbranchen, Nasdaq, Saxo Bank og BlackRock Nordics i Børsens kronik. Læs, hvordan de mener, at problemerne skal løses.
Skatten på kapitalindkomst ligger i Danmark på 42 procent, når indkomsten overstiger 48.300 kroner. Kapitalindkomster under 48.300 beskattes med 27 procent. Det er for højt, mener brancheforeningen DVCA. Foto: Skat
19. august 2016 kl. 12.05
Investorviden: Dansk økonomi står stille, og det bliver sværere at tiltrække investeringer. Aktieskatten skal derfor have et markant nøk nedad for at sikre vækst i fremtiden. Sådan lyder argumentet fra brancheorganisationen DVCA op til efterårets politiske forhandlinger om en skattereform.
Warren Buffet blander sig normalt udenom politiske diskussioner. Men udsigten til Donald Trump som mulig præsident har fået ham op af kontorstolen.
12. august 2016 kl. 14.54
Investorviden: Warren Buffett har kastet sig helhjertet ind i den amerikanske valgkamp. Han går direkte til angreb på Donald Trump.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. Kilde: altinget.dk. Fotograf: Steen Brogaard
05. august 2016 kl. 11.39
Investorviden: Dansk Aktionærforening inviterer til foredrag med Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, der blandt andet vil fortælle om ministeriets arbejde med PSO-afgiften.
23. juni 2016 kl. 16.00
Investorviden: På Folkemødet på Bornholm satte Dansk Erhverv fokus på den danske aktiekultur og det lave antal børsnoteringer. I en paneldebat gav fem debattører deres bud på, hvordan aktiekulturen kan forbedres. Fra Dansk Aktionærforening deltog formanden Niels Mengel. Se debatten - og panelets åbning af Fondsbørsen - her.
16. juni 2016 kl. 22.53
Investorviden: Bornholm summer for tiden af engagerede debatter og lærerige oplæg. Dansk Aktionærforening er med ved tre arrangementer de næste dage.
10. juni 2016 kl. 17.23
Investorviden: Den danske stat bliver den helt store vinder efter børsnoteringen af Dong Energy. Staten beholder halvdelen af aktierne, der ved noteringen havde markedsværdi på 98,2 milliarder. Men det skæppede også ganske godt i statskassen, da staten samtidig solgte ud af sine Dong-aktier.
03. juni 2016 kl. 15.24
Investorviden: Lad være med at kigge på de britiske meningsmålinger. De er alt for upræcise. Kig i stedet på, hvad bettingbureauerne siger om sandsynligheden for et ja eller et nej til at blive i EU. Så klart lød opfordringen fra Henrik Drusebjerg, Carnegie Investment Bank, på InvestorDagen i København. Men hvad siger bettingbureauerne? Det kan du se her.
Illustration: CanStockPhoto/Per Henrik Schou
27. maj 2016 kl. 15.23
Investorviden: Enhedslisten, Alternativet og SF har fremsat et forslag om, at formidlingsprovision helt skal forbydes. Men et stort flertal i Folketinget vil kun indføre et delvist forbud.
20. maj 2016 kl. 17.39
Investorviden: Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, er oppe i det røde felt over en regel, der rammer folk, der har investeret deres pensionspenge i et selskab, som senere afnoteres. Finanstilsynet kigger på, om reglen kan laves om.
29. april 2016 kl. 09.04
Finansnyhed: Medierne emmer af nervøsitet omkring konsekvenserne af Storbritanniens mulige exit fra EU. Se eller gense Henrik Drusebjerg og Per Hansens oplæg fra InvestorDagen og bliv klædt bedre på til at forstå konsekvenserne, også uden for Storbritannien.
Uffe Elbæk er partileder i Alternativet.
09. april 2016 kl. 12.06
Investorviden: Flere pensionsmidler skal frigøres, og det skal være lettere for enkeltmandsvirksomheder at investere i aktier. Det fremgår af den nye iværksætterpakke fra Alternativet.
31. marts 2016 kl. 09.41
Investorviden: Står det til erhvervs- og vækstministeren, vil det fra 1. januar 2017 være forbudt for blandt andet banker at indkradse provision, hvis disse er en del af en porteføljeplejeordning.
23. marts 2016 kl. 11.15
Investorviden: I går rystede terroranslaget i den belgiske hovedstad hele verden – og i dag spreder rystelserne sig til aktiemarkederne i Asien.
15. marts 2016 kl. 09.09
Investorviden: I kølvandet på afnoteringen af Mols-Linien beder Folketingets erhvervsudvalg nu erhvervs-og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) undersøge, om lovgivningen yder tilstrækkelig beskyttelse til mindretalsaktionærerne.
Småaktionærerne i Mols-Linien mener, at Nasdaq Copenhagen har udvandet reglerne for afnotering i sagen om Mols-Linien.
11. marts 2016 kl. 12.20
Investorviden: Foreningen Mols-Liniens Småaktionærer har mandag sendt en klage afsted til Finanstilsynet, hvori de kritiserer Nasdaq Copenhagen for at udvande afnoteringsreglerne.
Morten Bødskov (S) er formand for Folketingets Erhvervsudvalg. Foto Folketinget
02. marts 2016 kl. 00.00
Investorviden: Politikerne vil have svar på, hvorfor Nykredit jagter ny kapital via en kommende børsnotering og de meget udskældte forhøjede bidragssatser.
Foto: Mols-Linien
25. februar 2016 kl. 16.20
Pressemeddelelse: Mols-Linien får lov til at fjerne sine aktier fra fri børshandel. Det skaber en utålelig situation for minoritetsaktionærer, som ejer 21 procent af selskabet, mener Dansk Aktionærforening, som vil stramme loven.
19. februar 2016 kl. 17.51
Investorviden: Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har genvalgt Christian Motzfeldt til direktør for den statslige investeringsfond.
12. februar 2016 kl. 00.00
Investorviden: Nykredit proklamerede tidligere denne måned, at selskabet vil børsnoteres på grund af frygt for økonomiske tab i forbindelse med kommende EU-regulering. Men frygten er ikke begrundet, mener erhvervs- og vækstministeren.
04. februar 2016 kl. 13.08
Investorviden: Ansatte skal kunne modtage aktier til en værdi af op til 10 procent af deres årsløn uden at blive indkomstbeskattet - det fremgår af et nyt lovforslag.
29. januar 2016 kl. 11.33
Investorviden: Har de seneste års øgede krav til finanssektoren gjort, at bankerne er blevet for tilbageholdende med at låne penge ud i landområderne? Ja, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl, og flere politikere bakker ham op.
22. januar 2016 kl. 00.00
Investorviden: Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil over de kommende to år ruste danske virksomheder til den digitale tidsalder. Dét sker med en ny ambitiøs vækstplan – ”Danmark i Vækst”.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Firmamedlemmer

 

Se alle vores
firmamedlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: