14. november 2014 kl. 00.00
Skatteministeren kommer Dansk Aktionærforening i møde
Tab på aktier bør kunne trækkes fra med det samme, mener Dansk Aktionærforening. Oven på konkursen af OW Bunker er problemet atter aktuelt. Skatteminister Benny Engelbrecht vil kigge på reglerne og inviterer foreningen til at drøfte spørgsmålet.
Af Jørn Nielsen, journalist, Dansk Aktionærforening
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

På opfordring fra Dansk Aktionærforening vil skatteminister Benny Engelbrecht (S) kigge på reglerne for at trække tab fra i skat.

"Jeg kan godt forstå, at private aktionærer er ærgerlige og bekymrede over, at de ved en konkurs kan risikere først at få fradraget for tab flere år efter, at aktierne nærmest er konstaterede værdiløse," siger han til
finans.dk.

Det er Dansk Aktionærforening, der har rejst problemet. De nuværende regler er bøvlede og bureaukratiske, og de medfører, at tab på aktier først kan trækkes fra, når konkurssagen er afsluttet, hvilket kan tage flere år. Foreningen mener, at tab bør kunne trækkes fra med det samme.

Regelændring vil gavne flere investorer
Skatteministeren siger til finans.dk, at han nu vil invitere Dansk Aktionærforening til et møde, hvor spørgsmålet kan drøftes.

"Det er en ulyksalig situation, vi står med her. Men det er selvfølgelig også vigtigt, at vi får belyst situationen ordentligt, inden vi eventuelt ændrer på nogle regler," siger han.

En ændring af reglerne vil i givet fald også gavne de investorer, der tabte penge på deres investering i
Amagerbanken og Tønder Bank.

4.700 OW Bunker-investorer har allerede registreret sig
Status fredag middag er, at godt 4.700 investorer i OW Bunker har registreret sig på
Dansk Aktionærforeningens hjemmeside med et ønske om, at der bliver ført en erstatningssag mod det konkursramte selskab.

De 4.700 investorer havde investeret over 253 millioner kroner i OW Bunker - regnet ud fra slutkursen på selskabets aktie, da al handel blev suspenderet på fondsbørsen.


Læs mere om de nuværende skatteregler her >>


Vi er i gang med at flytte hjemmesidens servere.

Du kan dermed opleve, at nogle af siderne som f.eks. Aktionærens e-magasin og Aktiehåndbogen midlertidigt er ude af drift. Vi beklager de gener, det måtte medføre - og vi kan love dig, at vi arbejder på højtryk for at få det i orden hurtigst muligt.

Oplever du problemer, kan du sende en mail til daf@shareholders.dk (gerne med dine kontaktoplysninger), og så vil vi se, om vi i mellemtiden kan hjælpe dig på en eller anden måde.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Firmamedlemmer

 

Se alle vores
firmamedlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: